×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Премиерът Денков подава оставка в сряда
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Европа между опасните крайнодесни и бежанците, търсещи убежище на континента


Европа между опасните крайнодесни и бежанците, търсещи убежище на континента
Целенасочено не се коментират и радикализираните ислямисти, които вече прииждат от Палестина, само тук-там се споменава, че расте рискът от тероризъм
25 Ноември 2023, Събота, 20:00 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

Вече няма консервативни, а всеки европеец, който иска законите да се спазват, вече е наричан фашист от неолибералните медии

Събитията от последната седмица в Дъблин останаха неособено забелязани от медиите. По-точно – едната новина беше подобаващо отразена, но съзнателно без да бъде направена връзката с предшестващата я, а първата просто мина като поредната информация от черната хроника, която не заслужава особено внимание. 

„Изолирана атака”

Първата новина, която медиите отразиха, но без да се впускат в подробности, касаеше атаката, извършена от алжирец срещу минувачи, повечето от които деца от начално училище. Едното от децата бше тежко ранено, също и една жена, останалите са с по-леки травми. Макар от независими източници да стана ясно, че се касае за алжирски мигрант, властите скриха самоличността му, както и подбудите за ужасното престъпление. Нещо повече - те категорично отрекоха да се касае за тероризъм, а назоваха случилото се "изолирана атака".

За разлика от съвсем беглото отразяване на този случай, медиите по света и у нас много по-напоително и пространно ни информираха за последвалите по-късно вечерта събития, когато обикновени дъбличани, сред които и млади, и възрастни, организираха протест, насочен срещу случилото се през деня, както и своето недоволство от миграционните процеси в страната, довели до атаката срещу деца.

Заглавията почти по всички медии гласяха: „Крайонодесни окървавиха Дъблин”, „Крайнодесни атакуваха минувачи и полицията”, „Крайнодесни вилняха в ирландската столица”, „Погром в Дъблин при антимигрантски протест” и прочее, целящи да насочат читатели  към следствието, че първо – двете събития нямат нищо общо едно с друго, както и – че вторият протест е дело на лумпенизирани фашизоиди. Нещо повече - премиерът Лео Варадкар каза, че столицата на Ирландия е претърпяла две атаки, едната срещу невинни деца, а другата срещу "нашето общество и върховенството на закона".

Тоест – някаква случайна атака, извършена от неидентифицирано по народност лице, което случайно е решило да нарани деца – просто неприятен инцидент, за разлика от събитията от същата вечер, при които тълпа неконтролируеми елементи не просто са протестирали, а са си позволили да разклатят устоите на държавността.

Управляващите са със широко затворени очи

Заваляха определения като „антиемигрантски", "антиевропейски" , "екстремисти", които изместиха фокуса от дневната атака, манипулириуемо насочвайки я към несъществуващ проблем.  "Това са позорни сцени... Хулиганска фракция, водена от крайнодясна идеология, извърши сериозни актове на насилие", заяви пред журналисти и шефът на ирландската полиция Дрю Харис, който пък по-рано през деня отказа да коментира пред журналисти произхода на намушкалия децата. „Няма да спекулирам повече по отношение на терористичен мотив. Докато не сме сигурни какъв е мотивът, трябва да останем отворени за причините за случилото се", подчерта тогава той.

Разбира се, отразявайки по този начин случилите се две атаки в Дъблин – неразривно свързани помежду си, както политиците, така и медиите, пропуснаха най-същественото. Касае се за абсолютно безпрецедентни протести, които няма как да са извършени от крайнодесни, най-малкото защото в Ирландия няма парламентарно представени такива партии, съответно те нямат такова влияние, за да успеят да генерират и организират подобно недоволство, прераснало и в сблъсъци с полицията. Но се случва нещо друго, което е проспано както от местните власти там, така и от управляващите в (почти) цяла Европа. 

Какво се случва в Ирландия, а и в останалата част на Европа

Още през миналата година в Ирландия имаше недоволство срещу миграционната политика на правителството им, особено срещу все повечето групи млади мъже, допуснати в страната. Зачестиха и протестите, които бяха неглижирани и неправилно наричани от медиите и политиците „антиевропейски” и „антимигрантски”, съзнателно насочвайки обществеността срещу хората, които събираха смелост да се противопоставят на безумната политика на отворени врати, водена от повечето европейски правителства, благодарение на която на Стария континент безпрепятствено нахлуха орди млади мъже от Близкия Изток и Африка, за чиито действия в последните години все по-често четем в криминалните хроники. 

А каква всъщност е ситуацията в страната, можем да разберем от думите на не един и двама местни, според които ситуацията с нелегалната имиграция е изпусната от контрол, а  Дъблин трябва да бъде разделен на две, като „Западната част трябва да бъде столица на Ирландия, а източната трябва да бъде столица на "алжирска имигрантска държава", което е достатъчно красноречиво описание, за да разбере за какво става въпрос дори последният лаик по темата.

Сухата статистика

По данни на Европейския парламент, страните с най-голям ръст на първоначални искания за убежище през 2022 г. са... Ирландия (+422%), Хърватия (+368%) и Австрия (+181%), като „през 2022 г. са получени почти 1 милион искания (общо 965 665) за получаване на убежище в ЕС, с 52% повече от 2021 г. и най-високото ниво от 2016 г. насам. При миграционната криза от 2015-2016 г. годишният брой на исканията достигна 1,2 милиона, а броят на хората, които са отправили първо искане за получаване на убежище в ЕС, се е повишил на 881 220 души, което отбелязва ръст от 64% спрямо предишната година”. Абсолютни факти, поради което са и сложени в кавички – това не е интерпретация, а съвсем официална статистика, публикувана от ЕП.

И ако някой побърза да каже, че повечето молби са от украинци, ще е в дълбока заблуда. Отново цитат: „Най-много искания за убежище са отправили граждани на Сирия (15% от всички заявления), Афганистан (13%), Венецуела и Турция (по близо 6% от регистрираните искания). Страните в ЕС са одобрили общо 384 245 искания през 2022 г., с 40% повече в сравнение с 2021 г.”

Събуждат ли се европейците?

Какво всъщност искаха хората, протестиращи срещу агресора, клал невинни и деца в ирландската столица. Нищо повече от законност и ред, от сигурност за семействата си, от регулиране на хаотичната политика, допускаща куцо, кьораво и сакато да нахлуе и вилнее в Европа, избивайки хората, които живеят там. Но същите тези протестиращи изведнъж бяха брандирани като „шепа крайнодесни лумпени и расисти”, за разлика от поредния мигрант, убиващ на континента, чието деяние бе определено като ‘изолиран случай”.

И скандални са не действията на всички протестиращи, а думите и действията на политиците, които побързаха да заклеймят недоволството на гражданите си, наричайки ги с всякакви обидни епитети:  "Тези престъпници не са направили това, защото обичат Ирландия, не са го направили, защото са искали да защитят ирландския народ или от някакво изкривено чувство за патриотизъм. Те направиха това, защото са изпълнени с омраза, обичат насилието, обичат хаоса и обичат да причиняват болка на другите", заяви премиерът, като подчерта, че правителството му ще предприеме незабавни стъпки за затягане на законодателството срещу омразата, което според него не е подходящо за ерата на социалните медии. 

Значи поредният мигрант, възползващ се от всички облаги на приютилата го страна, който за благодарност коли децата на същата тази страна, е жертвата, срещу която се излива омраза, а хората, искащи просто да защитят европейския си начин на живот, свободата на Стария континент, децата си, са крайнодесни екстремисти, чието място е в затвора.  

Неолибералният наратив, превзел Европа (а и света), веднага побърза да заклейми обикновените ирландци, прикривайки националността на нападателят на децата, акцентирайки само върху протеста от същата вечер, показвайки снимки на изгорени коли, магазини и разрушения, нарочно пропускайки да обяснят, че всъщност са горени хотелите, в които отсядат нелегални чужденци с мургав оттенък на кожата.

Изведнъж всички, които желаят просто Европа да остане същата и законите да се спазват, биват набедени за крайнодесни. Няма вече консервативни, това определение липсва и в повечето медии на континента. Дефиницията, в най-добрия случай, е краен консерватор, а между фашист и консерватор също бива поставен знак за равенство.

Натрапва ни се сюжетът, че няма нищо по-опасно за обикновения европеец от „фашистите”, които вилнеят в европейските столици, като съзнателно и най-нагло се пропускат или неглижират стотиците изнасилени, пребити, наръгани и убити от мигранти европейци. Разбира се, една подпалена кофа е къде-къде по-трагично и ужасяващо събитие от няколко наръгани деца, берящи душа в болница.

Липсват и сериозни анализи защо преди броени дни, този път в Нидерландия, партията, определена от повечето медии като  „Крайнодясна, популистка, антиислямистка и евроскептична”, а именно Партия на свободата на Герт Вилдерас, спечели победа на предсрочните парламентарните избори в страната.  Разбира се, управляващите в  Европа са в шок, а медиите наричат Вилдерс "нидерландският Доналд Тръмп", обикновено пропускайки да ни осведомят, че той е заплашван безброй пъти със смърт от ислямски екстремисти (странно защо ли), не коментират и че тези резултати ясно говорят за едно – както в Нидерландия, така и в други европейски страни хората чакат категорична промяна, изразяваща се най-вече в спиране на тълпите, нахлуващи към континента и възстановяване на спокойния им и сигурен ритъм на живот. Нищо повече. И това не ги прави расисти, ксенофоби, лумпени и фашисти!

Но който сее ветрове, жъне бури, и моментът, в който кофите няма да са най-големият проблем на властите, въобще не е далеч, за което можем да благодарим именно на същите тези управляващи, допуснали Европа да се превърне в разградения заден двор на тълпи неконтролируеми млади и агресивни друговерци, които заплашват да разрушат устоите на Стария континент. 

Целенасочено не се коментират и радикализираните ислямисти, прииждащи този път от Палестина, които се очаква да залеят за пореден път Европа. Тук-таме, съвсем спорадично и между другите новини, се споменава, че европейските служби по сигурността говорят за растящ риск за атаки срещу европейски цели, което доведе и до повишаване на нивата на заплаха от тероризъм в някои страни. Но за това е по-трудно да научите, трябва специално да се поровите в новините, за разлика от статиите и заглавията, които целят да ви сковат от ужас заради протестите на „крайнодесните”.


В категории: Политика


Флагман.БГ Тази актриса се изруси, за да си хване любовник Тази актриса се изруси, за да си хване любовник 04/03/2024, Понеделник 11:40 0
Цената на зехтина скочи с 50% в ЕС
Цената на зехтина скочи с 50% в ЕС 04/03/2024, Понеделник 10:40 0
Флагман.БГ Тази певица отказва участия заради годеника си Тази певица отказва участия заради годеника си 04/03/2024, Понеделник 10:00 0
12
Коментара по темата
12.
Bravo
26.11.2023 13:03:19
0
11
Поредната прекрасна статия на Виктория Георгиева. Само за мислещи! Браво!!!
11.
Иванов
26.11.2023 10:12:15
0
7
Европа няма какво да мисли направо да ги връща всички нелегални и най вече мюсюлмани и араби от където са дошли а останалите да не издава гражданство7a29
10.
XX
26.11.2023 09:41:36
1
0
Дернев, комплексиран про'с'так неграмотен, Европа - това е долното течение на река Марица. Европейците дето искаш да се обединяваш с тях, а неграмотните про'с'таци като теб гласуват да "са като тях", ВИНАГИ са били лицемерни диваци и варвари. От Унгария нататък можеш спокойно да говориш за тях като за з*дника на Европа.
Но си про'с'т да го вденеш!
Долу ЕС, долу тази Европа на про'с'таците като теб! Колкото по-скаро умре, толкоз по-добре за България и работливите и способни българи.
9.
ХХ
26.11.2023 07:32:09
1
4
Дернев, демент сенилен, общата работа е като онази дето те е родила и резултатът - лош матрял е налице.
8.
XX
26.11.2023 07:24:06
2
5
Нито десните, нито бежанците са проблем, а либералните некадърни психопати на Запад. Тези които иправляват ЕС и тези за които на 2 Април 85те % неграмотни и некадърни про'с'таци гласуваха.
7.
Спор няма
26.11.2023 04:32:25
3
7
Винаги е по-добре крайнодесни отколкото изостанали като развитие със 700+ години оплодители на фаготите като 6-ти и тем подобни либерални олигоффренни.
6.
дванайсе плюс три
26.11.2023 00:14:13
15
4
В холдандия копейкаджиите спечелиха 35 дупитати от 150. И родните копейки толкова се възпалиха от радост, че днес вагинин по националното радио 2 часа квича от кеф. А то малоумните дебили там са спечелили процентно по-малко от боко тиквоча, и на всичко отгоре никой от останалите не ще дори да се доближава до тази сволоч, камо ли да комуникира с тези отпадъци - таксиджии, дюнерджии и сервитьорки...
5.
ТБС
25.11.2023 22:05:28
7
10
Баси тъпизма си написал Дернев. Ще пазиш задниците и ще слушаш педофилите от ООН и гейропските неолиберали. Уродите за се пазят сами. Я ние ще сложим баце, Киро, Христо, Атанасов, Пеевски е Доган да пазят границата, няма да е зле да върнем и урода Станишев, Костов да не пропусна. Тези уроди, които унищожиха армията и границата там да пазят с дилдо в ръка.
4.
Da
25.11.2023 22:00:35
16
6
Някой умствено изостанал се докопал до химикал, ето резултата.
3.
Дернев
25.11.2023 21:27:54
3
21
Една граница външна затворена и една армия да я пази. Никакво незаконно проникване в Европа. Европа за европейците и който не спазва законите ни да се гони откъдето е дошъл. Международен фонд към ООН да решава проблемите на бежанците и имигрантите. Европа за европейците за да оцелеем и да сме способни да помогнем на света да оцелее.
2.
Тамплиер
25.11.2023 20:54:26
2
30
Чалмите трябва да се изгонят от Европа. Много радикални елементи се промъкват като уж горките мигранти и са защитавани от либералните медии и партизаните на Сорос.
Да си ги вземат в тях и да им лапат рязаните пръчки. В Дъблин хората са скочили да защитават децата си от тази ислямска измет.
В България има такава партия която трябва да се закрие със закон, дето раздава порциите.
1.
дебили бургас
25.11.2023 20:16:47
1
40
Браво на авторката, поздравления на сайта че го публикуваха!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Проф. Кантарджиев: Грипът и острите респираторни заболявания продължават да се разпространяват Проф. Кантарджиев: Грипът и острите респираторни заболявания продължават да се разпространяват Лекарят препоръча да не се провежда самолечение Участниците в "Един за друг" се оказаха доста прости, втрещиха зрителите с незнание Участниците в "Един за друг" се оказаха доста прости, втрещиха зрителите с незнание Според участниците, първият човек, стъпил на Луната, е руският космонавт Юрий Гагарин Кюфтетата на Шипка удариха 5 лв. на 3 март Кюфтетата на Шипка удариха 5 лв. на 3 март Търговците предлагаха храни и напитки с доста високи надценки в подножието на Паметника на свободата Проучване: Над 90% от мастилата за татуировки съдържат химикали, които увреждат органите Проучване: Над 90% от мастилата за татуировки съдържат химикали, които увреждат органите Тестове на 54 проби показват, че 45 от тях съдържат съединения, които не са посочени на етикета Жена и дете са пострадали при тежка катастрофа в Силистренско Жена и дете са пострадали при тежка катастрофа в Силистренско Водач на джип им отнел предимството  Пенсиите на жените са с 242 лв. по-малко от мъжките, вземат ги обаче 6 години по-дълго Пенсиите на жените са с 242 лв. по-малко от мъжките, вземат ги обаче 6 години по-дълго Причинана - дамите работят за по-ниски заплати Цената на зехтина скочи с 50% в ЕС Цената на зехтина скочи с 50% в ЕС Най-голямото годишно увеличение на цените е регистрирано в Португалия - 69%. Тя е следвана от Гърция с 67% и Испания с 63% Тази певица отказва участия заради годеника си Тази певица отказва участия заради годеника си Анелия се оправдава, че не искала да оставя Любомир Захаринов вечер сам Психично болна заплашва да убие детето на инфлуенсърка, институциите нехаят Психично болна заплашва да убие детето на инфлуенсърка, институциите нехаят Тя сподели, че ще дойде да застреля детето ми на рождения му ден, обясни Ясмин Кирилова Ето какво може да стане, ако използвате пластмасови дъски при приготвяне на храна Ето какво може да стане, ако използвате пластмасови дъски при приготвяне на храна Лекар предупреди за опасностите
Бум на венерически болести в една от любимите туристически дестинации на българите Бум на венерически болести в една от любимите туристически дестинации на българите Преобладаващата част (93%) от случаите на сифилис са открити при мъже, които са предимно на възраст основно между 25 и 64 години Неочакван бум на имотния пазар в... Украйна Неочакван бум на имотния пазар в... Украйна He ce тъpcят и виcoĸи eтaжи. Hиĸoй вeчe нe иcĸa пaнopaмнa глeдĸa, сочат данните Тази актриса се изруси, за да си хване любовник Тази актриса се изруси, за да си хване любовник Актрисата Анджелина Джоли изглежда зашеметяващо 5 месеца след нападенията на Хамас децата се връщат на училище 5 месеца след нападенията на Хамас децата се връщат на училище От 7 октомври насам 30 000 жители на Сдерот бяха евакуирани в хотели в цялата страна. Приблизително 30% от населението се е завърнало вече у дома Мъск: Винаги съм се чудил защо НАТО продължава да съществува Мъск: Винаги съм се чудил защо НАТО продължава да съществува Американският милиардер постави под съмнение целесъобразността от съществуването на НАТО Хейли с първа победа срещу Тръмп Хейли с първа победа срещу Тръмп Това е знак, че тя ще остане в надпреварата поне до "супервторника", когато гласуват 15 щата и една територия В Ню Йорк слагат край на "24-часовия бюфет за плъхове", ще имат контейнери за боклук В Ню Йорк слагат край на "24-часовия бюфет за плъхове", ще имат контейнери за боклук Премахването на купчините боклук, трупани пред по-големите жилищни сгради,  все още е в процес на изпълнение В Литва започва конфискация на автомобили с руски номера В Литва започва конфискация на автомобили с руски номера Според съобщенията на територията на Литва все още има хора, управляващи автомобили, регистрирани в Русия В Кърджали пиха третомартенско кафе на толерантността В Кърджали пиха третомартенско кафе на толерантността Днес своето първо третомартенско кафе изпиха кметът Ерол Мюмюн, областният управител Никола Чанев, районният мюфтия Басри Еминефенди, енорийският свещеник отец Петър Гарена Доналд Тръмп изглежда сигурен президент в САЩ, показа проучване Доналд Тръмп изглежда сигурен президент в САЩ, показа проучване Тръмп е обединил базата си до забележителна степен - 97 % от гласувалите за него през 2020 г. са заявили, че ще го направят отново - само 83 % от избирателите на Байдън през 2020 г. са обещали да останат с него, а цели 10 % сега подкрепят Тръмп
Бойко Борисов Бойко Борисов ГЕРБ иска 50% от МС, в Банкя не се огъваме

Виц на деня Виц на деня - Маро, защо наричаш мъжа си Иди? Не се ли казва Пешо?
- Защото ми е неудобно да го наричам с цялата дума: "Идиот".
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, вярно ли е, че това е последният модел айфон за селфи?
- Да.
- А защо прилича на пистолет?
- Стига си питала! Усмихни се и щракни!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените са като катаджиите, изприказват ти куп глупости, вземат ти парите и накрая пак изпаднеш крив.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори