×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ужасна прогноза за ад в Европа! Терористи единаци тръгват от Газа, 5 милиона бежанци ще ни залеят


Ужасна прогноза за ад в Европа! Терористи единаци тръгват от Газа, 5 милиона бежанци ще ни залеят
Европа се готви за война с терористи. Очаква се Обединеното кралство, Германия и Франция да бъдат щурмувани от т.нар. „вълци единаци“
25 Ноември 2023, Събота, 08:31 ч.
Автор: Флагман.Бг

Служители в разузнавателни и полицейски агенции в пет европейски държави засилват наблюдението на ислямистките бойци

Европейските служители по сигурността виждат нарастващ риск от атаки от страна на ислямисти, които са се радикализирали от началото на войната между Израел и Хамас, като най-голямата заплаха вероятно идва от „вълци единаци“, които са трудни за проследяване. За това пише Reuters, цитирана от БЛИЦ.

10 служители в разузнавателни и полицейски агенции в пет европейски държави, включително Обединеното кралство, Германия и Франция, са заявили пред агенцията, че засилват наблюдението на ислямистките бойци. 

Това ще натовари допълнително ресурсите, които вече са изтощени от предполагаеми заплахи от Русия, Китай и Иран. По-специално, шефът на лондонската полиция Марк Роули го нарече една от най-големите заплахи, които някога е виждал.

Британски служител по сигурността каза, че войната в Газа вероятно ще бъде най-големият "вербовчик" за ислямистки бойци от войната в Ирак през 2003 г. и че призивите за атаки срещу еврейски и западни цели са се увеличили в Европа.

На свой ред германски източник, позовавайки се на разузнавателните служби, каза, че заплахата за цивилните е най-високата в новата германска история, като опасността идва от ислямистки бойци, крайнодесни групи и Русия.

Медията припомня, че миналия месец трима души бяха убити в резултат на атаки на ислямистки бойци във Франция и Белгия. 

Тези две държави, както и Австрия, Словения и Босна и Херцеговина, повишиха нивата на заплаха от тероризъм. Италия възстанови контрола по границата си със Словения, позовавайки се на риска от навлизане на екстремисти в страната.

„Ще има обратен удар, който ще се усеща с години“, каза британският служител.

Президентът на САЩ Джо Байдън от своя страна приветства в петък като напредък освобождаването от палестинската групировка "Хамас" на повече от 20 жени и деца заложници, съобщава Politico. 

В същото време, той подчерта, че сделката е само началото на труден път, който предстои, докато САЩ работят за освобождаването на останалите заложници, включително американски граждани.

Той е Нантъкет, щата Масачузетс, където вчера празнува Деня на благодарността със семейството си. От момента, в който "Хамас" отвлече тези хора, аз, заедно с моя екип, работихме денонощно, за да осигурим освобождаването им", сподели той.

Байдън каза, че повече подробности за следващия кръг от заложници ще бъдат разкрити в следващите часове, но все още не е ясно дали този списък ще включва американци.

"Не знаем кога ще се случи това, но очакваме да се случи. И не знаем какъв е списъкът на всички заложници или кога ще бъдат освободени, но знаем броя кога ще бъдат освободени. Така че моята надежда и очакване е, че ще бъде скоро, каза Байдън. Не вярвам, че "Хамас" ще направи нещо правилно", каза Байдън за продължаващите преговори. "Вярвам само да реагират на натиск."

Повече от двеста камиона също пристигнаха в Газа в петък, превозвайки гориво, храна, лекарства и газ за готвене, каза Байдън, а стотици други се очаква да пристигнат през следващите дни.

Припомняме, че Байдън заяви в сряда, че Вашингтон "при никакви обстоятелства" няма да разреши принудителното преместване на палестинския народ от Ивицата Газа и Западния бряг.

В телефонен разговор с египетския президент Абдел Фатах Ел-Сиси Байдън също изтъкна, че Съединените щати няма да позволят постоянна "обсада" на палестинския анклав или "преначертаване" на границите на Газа, разкри Белият дом в изявление.

Освен това президентът на САЩ подчерта, че Газа не може да остане "убежище" за Хамас, "където те могат да заплашват Израел и палестинците еднакво" и "да застрашат всеки път към траен мир".

Според споразумението, обявено по-рано тази седмица, "Хамас" се очаква да освободи общо 50 заложници за 150 палестински затворници, всички жени и деца. Сделката, която излезе от преговори с участието на Израел, "Хамас", Катар, САЩ и няколко външни групи, може да се разглежда като рядък оптимизъм на фона на няколко седмици смърт и опустошение. 

Броят на убитите палестинци от началото на атаките на Израел в ивицата Газа до момента е достигнал 14 854 души. Това обявиха властите в региона.

"Жертвите включват 6150 деца и над 4000 жени, докато повече от 36 000 души са ранени." Около 7000 души остават в неизвестност, включително над 4700 деца, съобщиха от правителствената медийна служба.

Израелските атаки също оставиха 88 джамии унищожени, 174 други частично повредени, докато три църкви са били под прицел.

Израел започна безмилостни въздушни и наземни атаки срещу Ивицата Газа след трансгранична атака от "Хамас".

При атаката срещу Южен Израел миналия месец бяха убити над 1200 души. Над 200 души, сред които чужденци, бяха взети за заложници и откарани в ивицата Газа. 

Тревога бие и математикът проф. Николай Витанов, който наскоро прогнозира, че заради войната в Газа пет милиона бежанци ще ни залеят. 

„Очертава се масивен мигрантски проблем и вместо да си бъркат по носовете, нашите управляващи юнаци трябва да се замислят доста. Покрай палестинците, към Европа ще се юрнат поне 5 милиона други, които са на изчакване в Турция и по африканските брегове“, написа той във Фейсбук. 

„Какво мислите, че ще стане, ако си имате инсталирани продажници на националните интереси. Ами ще ви продадат националните интереси и тука ще се напълни с мигранти“, предупреди той.


В категории: Животът


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
20
Коментара по темата
20.
Е стига
25.11.2023 17:23:11
0
2
Защо да идват в Европа,да ги прибират техните сънародници араби в Египет и Катар и да ги арестуват.Терористи не ни трябват ,това е безумие.Ето днес наред със сирийци и афгани имало и палестинци и как са стигнали до тук?
19.
2625
25.11.2023 17:18:34
0
1
И колко са тези джамии в Газа уж тясно пространство?.88 джамии разрушени и 174 повредени .Ако са 1000 ще излезе че на100- 200 души по една джамия,а реално само мъже ходят.
18.
XX
25.11.2023 17:06:39
0
3
Снощи до Старата поща ме нападнаха двама души и аз мислех, че са терористи. Здраво ми претъркаха дупарата. Погледнах ги отблизо и разбрах, че са Брус Ли от Меден рудник и Деян Тончев камбаната.
17.
Ади
25.11.2023 13:28:02
0
2
Казах ви аз...
16.
Тавариш
25.11.2023 12:16:55
10
16
Другари, да търсим спасение в майка Расссия. Да се обираме крушите от прогнилия ЕС.
15.
Мазен и гнусен евроатлантически гейзер
25.11.2023 11:51:05
10
9
Пълни глупости! Ние с нетърпение чакаме арабеските да ни порят евроатлантически дирници!
14.
Хак да им е!
25.11.2023 11:44:49
16
7
Значи може братушките да мрът в Украйна 1000 жертви на ден и поне още толкова ранени, да се взривяват бази, щабове, летища на руска трритория, може братушките да губят хиляди танкове и бринемашини, ПВО системи, кораби, подводница, а тея еврогейсъри не може да понесат 20-30 жертви от терактове! То в Европа от години има терактове, не е от сега.
Аз съм готов с мама, жената и децата да станем жертви на теракт, само и само да увеличим жертвите в Европа.
Слава Русия, слава Хамас, искам кадировци на диванчето у нас!
13.
Emerald gardens Jumeirah
25.11.2023 11:26:23
2
1
I ne samo tva sega i bolnici 6e im osigurqt
Siguren sam 4e kandidat kmetovete
Ve4e imat planove za bolnici koito logi4no nesa za vas za bejancite s euro pari
Ve4na Slava ura
12.
Йти
25.11.2023 11:21:29
2
0
Neka da dodat v sofia malko dava poiz4istqt mma boici ,agitki,
A i taq zima dano da izmrete ot stud v sofia
11.
Еврейски съюз
25.11.2023 10:46:55
4
22
Евреите поздравяват Европа с песента "Видяхме ли ви сметката?"
10.
Дюнер дипломат
25.11.2023 10:29:03
6
11
Имаше една бургаска батка ОГИто с мега ЯК татоси на корема гласеше:
К..ви ЯЖте ,пийте Огито черпи

Сега във Близкоизтаче план
ИЗРАЕЛ ,С.Арабия и Катар влизат в ралята на батката ОГИ и започват да "черпят" Палестинците
600.000 палестинци ОТИВАТ да живеят на шероко в КАНАДА .Пялестенцети са МНОГОдетни имат много семейсгва с по 10 ДЕЦА
100.000 палестенци ЩЕ заминат за ИРЛАНДИЯ премиера от Индийски произход Вардаркар ЩЕ ги приеме
Интерсно е БГпремиер Денков и МАРА Габриел при скорошното си посещение в ТелАвив КОЛКО палестенци да заселят в Кърджали и Делеормана ОБЕЩАХА на циониста Бениамен НЕТАНЯХУ
9.
БГ КОЛЕДА 2025
25.11.2023 10:13:24
13
28
Всички ВИЕ ЩЕ работите за 973 лв 20 дни по 12часа
За да ИМА по 1200 лв за "бедни Украiнци" с джипове Lexus и натокане ботаксави украинки харчещи във бутицете в МОЛа

Понеже ЩЕ има милиони ПАЛЕСТИНЦИ Асен Василев ЩЕ тегли всеки месец по 5МИЛИАРДА евра за да се чустват младите араби добре
В Родопите ИМА стотици ПРАЗНИ джамии които чакат своете поклоници По стар БОЙКОв обичай регулярно ЩИ се краде от Асвалт и Жбществете паръчки ЩЕ се пълнят чували с кенте и директно на СПАРТАНА за Бейрут и Газа
IT Нямал работа ми ЩЕ става ОВЧАР сега в Арабския Близък Изток много се търси АГНЕШКО(Катар и С.Араб плаща)
Отново по БОЙКОв тертип под предлог УЖ птичи грех ЩЕ изколим 500.000 ПИЛЕТА на вместо в екарисажа ЩЕ ги дадем БЕЗплатно за Халал дюнери докато ВИЕ събирате капачки и мизерни подаяние за БГ Коледа
8.
Даа
25.11.2023 09:40:07
9
29
Превзеха ни не сирийските бежанци, а украинските хлебарки!
7.
оффф...
25.11.2023 09:28:58
3
22
Защо го правите това Флагман?

ПОМНИТЕ ЛИ как сирийските бежанци щяха да ни превземат ПРЕДИ 10 ГОДИНИ???

Как щеше да има тероризъм в България... как щяха да ни направят мюсюлмани и цялата тази измислица?

Помните ли как ВМРО и СКАТ спечелиха МИНИСТРИ, защото се ВЪЗПОЛЗВАХА от СТРАХА на по-наивните българи???

Сега това ли е целта?
Копейките да яхнат новия СТРАХ от въображаем тероризъм, за да дойдат на бял кон да ни СПАСЯВАТ???
6.
На Флегмите от Иво им спуснаха
25.11.2023 09:27:48
10
18
Кирчо Петкова лъжа от ПП-ДБ. не видиш ли Израел са ни първи приятелки и дружки във външната политика ,а "Палестинците са най-големите изверги".
Който е ходил в Палестина и Израел ще каже че Палестинците са държани в олен в собствената си държава ,а Израел подпомагани като Украйна се държат като господарите на света,разполагайки с напечатаните хартийки на Америка.
Да го духа купеното измислено правителство на ПП-Даб съставени от хомосексуалисти,педераси,курви,наркомани,мошеници,капути,комплексари и американски гастарбайтери!
5.
XX
25.11.2023 09:27:05
5
2
Статийка как представителят на Израел в ООН прекъсва дневния ред и излиза на трибуната да призовава жените??? по света да осъдят атаките миналия месец, кога?!
4.
XX
25.11.2023 09:24:54
10
11
Терористичната държава германия няма думата по тези теми.
Единствената европейска държава извършила терористичен акт срещу граждански обект в Европа през 21 век е германия.
Факт.
3.
Бат Венци
25.11.2023 09:16:10
16
16
Това гадателя-копейкаджия чуков ли го измисли? Плашите и без това наплашените клети путиноиди с поредната драма, дето няма да се състои. По-миналата година жалките копейкаджийчета щяха да умират от ваксини, миналата година щяха да умилат от студ без руска газ, сега ще умират от мангали единаци. Жалко съществуване, тези идиоти каквото и да прочетат в интернет, и смятат че е вярно.
2.
Tangra
25.11.2023 08:55:35
9
15
Тези бежанци са загубили брат сестра родители от бомбите на Израел и като са изгонени от там става още по лошо
1.
Мда
25.11.2023 08:54:55
12
27
Чемодан, кАрабля, Америка , Лондон, мАсква. Който е измислил тая държава иСраел да си ги приема. Всеки трябва да си носи отговорността, знаейки, че преди 3000-4000 години фараоните са ги изгонили от земите си. Сега целия свят ли трябва да вдигне ръце от тях.
То Хитлер в този случай трябва да е светец, опитал да избави света от ционистите. Замислете се. избиват и те до крак.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори