×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кирил Петков прехвърли вината за окървавения протест на ГЕРБ? Калин Стоянов не се поддал на влиянието му


Кирил Петков прехвърли вината за окървавения протест на ГЕРБ? Калин Стоянов не се поддал на влиянието му
Калин Стоянов обясни, че оперативното ръководство на службите е поверено на главния секретар на МВР, а Кирил Петков настоява министърът да поеме отговорността за битите
21 Ноември 2023, Вторник, 10:10 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Лют спор между съпредседателя на ПП-ДБ и вътрешния министър в ефира на Нова телевизия

Ние не искаме държава, в която за МВР е нормално да се бият хора с палка и вътрешният министър на следващата сутрин не само да каже, че е било ОК, ами е бил на кино. От днес Калин Стоянов, понеже ние му искаме оставката, а ГЕРБ и ДПС го пазят, той е техен, тяхна е отговорността. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков, след като водещата Мира Иванова го пита дали наистина премиерът Николай Денков ще подаде оставка. 

„ГЕРБ и ДПС скочиха да защитават министъра, сякаш е въпрос на живот и смърт. Поздравявам акад. Денков за неговата позиция! Той каза „аз не мога да бъда премиер с МВР, което бие мирни граждани. Калин Стоянов казва, че няма големи проблеми, а партиите, които го защитават, не искат да се разбере цялата истина в парламента ... Защо като се пуснат прожекторите, бягат? От какво ги е страх?“, попита той.

„Ние всички заставаме зад Денков“, подчерта Петков. 

Водещият Виктор Николаев обаче го контрира, като каза, че провалът е техен, след като от ПП-ДБ са убеждавали Стоянов да става министър и са го чакали дори да пита жена си. 

„В момента, в който видяхме провал в действията му, на следващата сутрин поискахме оставката му. Това е отговорното поведение“, отговори съпредседателят на „промяната“. 

Той разкри, че Калин Стоянов е бил предложен за поста като експерт от ГЕРБ. По думите му при съставянето на кабинета те са търсели именно експерт, който да е максимално неутрален, с оглед и предстоящите избори.

"Колегите от ГЕРБ забравят какво се случи само преди няколко месеца. За МВР беше много важно изборът да бъде максимално неутрален", заяви Петков.

„След като видяхме, че е млад и необвързан професионалист в ГДБОП, ние му предложихме позицията. Отне му 2 дни да мисли и отговори: „Добре, съгласен съм”. Имената главно идваха от Мария Габриел и акад. Денков”, каза той и уточни, че Стоянов е бил предложен за поста от Мария Габриел или Бойко Борисов.

Петков обаче влезе в директен сблъсък с Калин Стоянов в ефира. Министърът се обади по телефонна, за да реагира на казаното от депутата в студиото. Стоянов разкри, че бившият премиер се е опитвал да се намеси в дейността и кадровата политика в министерството. 

„Става въпрос за това кой служител на кой пост да се сложи и да не махам някои от директорите, които в момента изпълняваха длъжността, а аз имах желание за това. Искам да ви уверя, че съм против полицейското насилие, но и срещу това спрямо полицаи“, подчерта министърът. 

Всички служители, които са си превишили правата, ще понесат своята дисциплинарна и наказателна отговорност, уверява той.

Петков попита Стоянов дали от август, когато е била последната им среща, е получавал обаждане от него или самият той е ходил в МВР. На това министърът отговори: „Господин, Петков, а до август?”. Последва и втори въпрос – дали съпредседателят на ПП-ДБ е посочвал конкретни имена за назначения: „Казах, че до август – да. След това не сме се чували. Дотогава е имало множество разговори с вас – лични срещи и по телефона”, поясни Стоянов.

„Това е много лесно проверимо”, отвърна силовият министър на въпрос от Петков колко са били срещите им в МВР. В крайна сметка не стана ясен точният брой, въпреки настояванията на депутата от ПП-ДБ, но категорично не била една.

Стоянов призна, че разговори с Делян Пеевски и Бойко Борисов е имал в пленарната зала и извън нея – в кулоарите на Народното събрание, след като депутатът го пита за това. „А разговори с вас съм имал в МВР и по телефона. Искам да припомня на Петков, че оперативното ръководство на службите е поверено на главния секретар”, каза вътрешният министър на съпредседателя на ПП.

След като той каза, че са в един екип с премиера и си имат доверие, водещият Виктор Николаев го контрира, че спорят с мандатоносителя, визирайки Кирил Петков и че му искат оставката. „Аз не споря с никого. Просто казвам какви са фактите“, заяви министъра. 

Той уточни, че разговорите с Петков приключили, когато съпредседателят на ПП-ДБ разбрал, че той няма да се поддаде на влиянието му. „Не, разговорите приключиха, когато вие поехте отговорността за честните избори. Отделна тема е дали се справихте добре. Моят проблем в момента е, че вие не само трябва да се разграничите, но трябва да направите всичко възможно да се открие кои са хората, така че МВР никога повече да не бъде в ситуацията като от онази вечер”, настоя Петков.

Стоянов му отвърна, че сега правят точно това. „Има назначена проверка на цялостното мероприятие. Тя се извършва от Дирекция „Инспекторат” и Главна дирекция "Национална полиция". В рамките на тези дни, които са отминали, ние вече имаме резултати. Днес ще запознаем медиите с тях. Ние сме законова държава”, обясни той и уточни, че ще предостави данните и на депутатите.

„Видях и много други кадри, при които са удряни, блъскани, плюти и захвърлени полицаи”, категоричен е Стоянов. „Вие отговаряте за всички действия на полицията. Ние поздравяваме момчетата – над 95% от тях, които се справиха чудесно. Вашата роля е за тези няколко, които не се справят чудесно и са били хората, да поемете цялата отговорност, че това няма да се повтори отново. Това искаме, а не да се оправдавате от сутрин до вечер”, каза от своя страна Петков. „Не се оправдавам! Вие се опитвате да поставите всички служители на терен под общ знаменател. Заради това, че на двама – трима, петима човека, адреналинът им е дошъл в повече и са превишили своите права и ще понесат отговорност”, добави Стоянов, а Петков отрече да поставя служителите под общ знаменател. 

Петков отправи призив към министъра: „Следващия път, когато има протест, не ходете на кино, а следете какво се случва, защото вие отговаряте за всички полицаи”, изиска той. Стоянов поясни: „Важното е на терен да бъде професионалната фигура – главният секретар. Следващия път, когато има такова мероприятие, елате вие. На първия ред да изпитате емоцията на протестиращите”, покани го министърът. „Със сигурност няма да съм на кино до вас”, увери го съпредседателят на ПП-ДБ. "Елате тогава на първия ред", призова Стоянов. 

„Не е нормално този министър да казва, че понеже е незаконно да се пали боклук, то е ок с това да пребиват някакъв човек на улицата. Нека да го арестуват, да го закарат до районното! ГЕРБ и ДПС защитават този министър и затова отговорността е тяхна, а ние ще продължаваме да търсим истината за гражданите“, каза още бившият министър-председател, преди водещият да се пошегува, че министъра ще се обади за трети път по редакционния телефон. 


В категории: Политика


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
20
Коментара по темата
20.
До 3 Ленче ти ли са ма пачавро
21.11.2023 16:23:11
1
15
Тези мантри за лоялност към ГЕРБ са обяснение на идиотията на ПП-ДБ!
Всеки, който мисли нормално и не е педал, е гербаджия!!!
Наистина тези малцинствени, трансексуални меки китки се имате за уникални и сте прави, дори и да грешите!
Явно по наследство от ДС роднините сте приели тези постулати!
Глади си парапета и не се изказвай неподготвена!
19.
Бургазлия
21.11.2023 14:55:52
3
6
За никой не е проблем , че министъра е на отчет пред Борисов и Пеевски , но е проблем че Кирил Петков го питал с какви хора ще работи
18.
Факт
21.11.2023 14:13:45
3
15
Няма вариант, в който Просто Киро не лъже.
17.
За един приятел питам
21.11.2023 13:19:09
1
29
Защо на мушката е министъра, а не главният секретар, най-висшата професионална длъжност в министерството, който е отговорен за действията на полицията? Защото Живко Коцев, главсека, е политическо лице, политическа креатура на Атанас Атанасов. Братът на Коцев е висш партиец от ДСБ-София.
16.
Сценарий на ПП за овладяване на службите
21.11.2023 13:16:57
3
25
Според признанията на самия министър той е атакуван от Петков, защото сменил хората на Бойко Рашков в областните дирекции на МВР. В телевизионния дуел от сутринта експремиерът потвърди това и добави, че хората на Рашков са „правили правилно изборите“, а тези на Стоянов, не. Истината е, че върху министъра на вътрешните работи се оказва постоянен натиск за политически назначения от страна на Петков и Атанас Атанасов.
15.
платец на чужда сметка
21.11.2023 12:58:21
3
33
Случващото се е резултат на революцията от 2020год.
Всеки може да направи разлика от начина на живот и финансово състояние преди и след 2020 година.
След тези 10 млрд. с които задължиха всички ни и следващите поколения , какво светло бъдеще ни очаква ако ще да ни управляват и най-великите финансисти и политици на света?
Колко още щети ще нанесат Харвардските отличници в оставащото им малко време?
Дали с машини или не - Зависи от нас !
14.
777
21.11.2023 12:39:26
2
28
Киро Тъпото подложил на интервю минисъра на МВР ха- ха -ха . Няма квалификация за втори клас тръгнал да се прави на изпитващ . Една книга не прочел , не прави разлика между Чехов и Толстой. "Имал едно любимо есе на Чехов" всеки трябва да се сеща за този разказ според Кирчо Умното.
Санитарите да са в готовност за действие, че от много пици с кристали и летене над 8000 м. мозъчната му дейност не функционира нормално.
13.
John Doe
21.11.2023 12:13:22
1
10
На следващия протест пред Парламента и МС няма да има нито един Мирно протестиращ гражданин....
...обещание на служители от МВР.
12.
Карчев
21.11.2023 11:58:23
5
16
С две думи от спора за кадровата политика в МВР на всички вече е ясно, че в МВР всеки конкурс се прави за определен човек. Излагаме се пред евроатлантическите колеги с тия свалени гащи хубаво да видят каква кадрова политика за подбор и израстване се води по отношение на кадрите. Мото: послушко и доносник за шеф.
11.
ТБС
21.11.2023 11:52:11
3
8
Киро простото, като баце, всички други са криви. Малоумният му премиер кво прави до сега, не то ли съветват правилно от Козяк?
10.
КИРЕ ПОСТРИЖИ СЕ
21.11.2023 11:19:24
4
27
Ах каква автьр парти напудрена физиономия.
9.
Boozhko MсSuск
21.11.2023 11:02:48
4
25
Про100 Киро е по-тъп и от мен.
8.
Scrooge McDuck
21.11.2023 10:58:28
3
27
Тва да се друсаш от сутрин е за Гинес. Ада си тъпа дръжка на микрофон задължително ако вземаш интервю от такъв. Не че съм фен на Калин Сладоледа, ама от Харвард дори на курсове трябва да внимават кого допускат. Стана нарицателно заедно с другата гювендия Кокорчо.
7.
моряка
21.11.2023 10:32:41
3
26
Напълно съм съгласен с номер 4! Как щяха да са начупени тези лумпени ,ако бяха във Франця..........?!
6.
ППДБЛГБТ++
21.11.2023 10:30:36
4
33
Това л@йно Кирито, ако се появи на някакво такова мероприятение ще изяде лайната, затова предпочита да се крие като мишленце тази проста нежна особа.... Оставка на Пълни Педер@си и Дъното за България мръсни продажници
5.
Киро Педала Продажен е лъжец
21.11.2023 10:30:20
4
45
Лъже и когато спи!
Чрез лъжа и далавера към прогрес на ПП-ДБ.Целта им е лично обогатяване, а хората да го духат...
За 45 години от 1944 до 1989 година Българската комунистическа партия натрупва 10 милиарда долара дълг. Точното число е $10,137,085,438.
За 32 години от 1989 до 05.2021, всички демократични правителства за този период натрупват сумарно още 6 милиарда долара дълг. Точното число е $6,071,247,895.
Само за 3 години от средата на 2021 до края на 2024 Асен Василев ни „оправи“ с нов 11 милиарда долара дълг. Точното число е $10,975,111,111.
4.
Истината е,
21.11.2023 10:23:38
17
61
Че някой от двамата лъже, и то нагло! Склонен съм да вярвам на полицай, отколкото на едно лицемерно човече, което излъга още в началото на политическата си кариера за гражданството си! Освен това: футболните агитки нямат нищо общо с футбола! Няколкостотин гаменчета и вандали, утайката на обществото, лузъри, които смятат че те не са виновни за нищо, дори за жалкия си живот! Нормален човек няма да пали коли и контейнери! А, освен това са и малтретирани от полицията! Но те са невинни! А относно Киро просто: нямаш нищо против феновете ти да мятат павета и пиратки срещу полицаи, но си против полицаи да изкъпят няколко наркомана с вода! Лицемерието ви е безгранично!!!!
3.
Че Боко стои зад хаоса го знаем
21.11.2023 10:19:23
48
21
А Калин Стоянов е Калинка на Герб
2.
дебили бургас
21.11.2023 10:18:44
6
37
този е психопата
1.
дебили бургас
21.11.2023 10:17:45
8
51
партия ПП- психопат и педераст.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори