×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Отвлеченият кораб с българи на борда е на спонсора на ВВМУ-Варна, проф. Чуков зове за преговори с Иран


Отвлеченият кораб с българи на борда е на спонсора на ВВМУ-Варна, проф. Чуков зове за преговори с Иран
Арабистът проф. Владимир Чуков прогнозира, че корабът и екипажът ще бъдат задържани докато продължи войната в Газа
20 Ноември 2023, Понеделник, 08:10 ч.
Автор: Флагман.Бг

Този акт има и стратегическо значение - да се повишат цените на нефта, коментира арабистът 
 

Спонсорът на Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ - Варна Ейбрахам Унгар е собственик на отвлеченият кораб Galaxy Leader с двама българи на борда. Израелският корабен магнат дава работа на много българи. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия арабистът проф. Владимир Чуков.

Според него ситуацията с Galaxy Leader е много комплицирана, а този казус има три аспекта – чисто българският, регионалният и в международен план. България няма как да играе сама, а заедно със своите партньори трябва да се опита да влезе в контакт не толкова с похитителите, колкото с поръчителите на тази акция – Иран, коментира професорът. 

„Защо точно този плавателен съд е бил отвлечен – той е собственост на британска компания, притежавана от един много добре известен в България израелски корабен магнат – Ейбрахам Унгар“, добави той.

Двама българи са на отвлечения в Червено море кораб, единият е капитан

„Много от хората, които завършват ВВМУ-Варна намират своята реализация в корабите на Унгар”, уточнява арабистът.

Той припомня, че корабите на магната не за първи път са атакувани от самия Иран. 

„Доверието между Унгар и българското военноморско училище е на такава висока степен, че практически, нашите моряци са тези, които ръководят неговите кораби. В случая, капитанът и помощник-капитанът са българи”, изтъкна проф. Чуков. 

Според него корабът се атакува, за да се реализира т.нар. втори спомагателен фронт. „Нещо, което правят от около месец иракските проирански милиции, атакувайки американски обекти на територията на Сирия. Този акт има и стратегическо значение – Иран желае да се повишат цените на нефта”, обясни той.

Кораб с българи на борда е бил отвлечен в Червено море, Нетаняху обвини Иран

„Целта е и да се засили натискът върху Израел, за да прекрати акцията си в Газа”, подчерта арабистът. 

„Хутите обясниха, че тези операции ще продължат, докато продължава и операцията в Газа. Вероятно корабите ще бъдат задържани до прекратяване на огъня, предполагам, че и хората. Споменаха, че акциите не са насочени към трети държави, а просто настояват третите държави да се откажат”, каза още проф. Владимир Чуков. 

"Galaxy Leader" е плавал от Турция за Индия.

Бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев пък каза в „Тази сутрин“ по бТВ, че тепърва ще се водят преговори за отвлечения кораб с двама българи в Червено море от йеменските хуси, но при всички положения те трябва да са с Иран.

Единственият път за информация е ислямската република, но той трудно комуникира с външния свят.

„Ситуацията е много сложна, тъй като за разлика от преговорите с „Хамас“ за освобождаване на племенниците, където има диалог и се знае кои са играчите, с хусите това е много трудно, защото са изолирани и от осем години водят война със Саудитска Арабия“, посочи той.

По думите му това е опасна ескалация на конфликта в Близкия изток. Според него, докато „Хизбула“ ги е страх да отворят втори фронт срещу Израел, то хусите не ги е.

„Тази ескалация е режисирана и контролирана от Иран. Категорично Техеран стои зад действията на хусите. Те ги въоръжават от вече осем години“, заяви Керемедчиев. Той посочи, че зад отвличането стои разузнаването на Иран.

По думите му Иран се противопоставя на държавите от Персийския залив. „Тази ескалация на напрежението може да доведе до спиране на преговорите, които започнаха между Саудитска Арабия хусите за регулиране на конфликта. Това може да взриви крехкото примирие, което има между хусите и държавите от Персийския залив. По този начин може да се отвори втори фронт срещу Израел, но и срещу Саудитска Арабия“, подчерта бившият зам.-външен министър.


В категории: Животът


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
19
Коментара по темата
19.
С терористи не се преговаря
21.11.2023 08:34:24
0
0
Пращате морските тюлени и да се приключва
18.
А
20.11.2023 17:15:29
0
1
11 КАПУТ ЗАВИРАЙ СЕ ОБРАТНО В МИША ДУПКА
17.
Е, нормално
20.11.2023 12:09:53
2
14
Човека си купил военноморско училище, за да си осигури ефтин екипаж за корабите си.
16.
Странно нещо
20.11.2023 10:36:24
4
13
Има един клип в нета, как Папата целува ръце на отбор високопоставени евреи...
15.
До 9
20.11.2023 10:17:37
4
11
Акп се сещаш а и не си длъжен да следиш процесите,аз имам свободно време и добра памет преди години още по времето на орешарски цялото правителство начело със станишко оди в тел авив явно да им набиват чемберите.
После по боково време пак се дигна целия кабинет в тел авив ,но гербаджиите като по тъпи и ограничени все пак дедите им са били обслужващ персонал на БК П, че после се наложи да идват тука втори път евреите да поправят явно някоя тъпотия.
Та точно тогава боко им даде към 100 000.декара в пазарджишко и още в Добричко не помня колко срещу уж нови технологии в растениевъдството все едно ние да им дадем технологии в банкерството като се знае че градинарството в Европа е тръгнало от тука .
С 2 думи ставаме Новата Палестина
Да ни пази Сатаната явно бог не може от това което виждам.
14.
Умник
20.11.2023 10:16:23
2
18
За да не се занимава да търси и да плаща реални заплати е застанал на изхода на Морското и очаква току що завършили младоци, които се радват, че ще получават 1/2 заплата?
13.
ПростакРусороб до 4
20.11.2023 10:15:16
12
15
Как така в Европа взимат повече,в Западна Европа ли? Абсурд! Засрамете се,предатели!
Франция,Германия,Холандия,Скандинавия,Монако,Швейцария,Англия отдавна замръзнаха и умряха от глад,щот Путин им спря кранчето. Милиарди западняци гладни,по джапанки и скъсани чорапи избягаха и едвам стигнаха до Русия,та се спасиха. Имам приятели,работила на Запад и вече са в Русия,и за няколко месеца си оправиха живота,карат скъпи коли,къщите с басейни и това е само от една заплата без да са бизнесмени и политици. Гледам БСТВ и Алфа и тряа да ви кажа,че Запада отдавна е беден и смутен. До дни с мама и тате събираме багажа и заминаваме в Русия,тука и въобще в Европа няма живот.Вие знаете ли че по Европата едвам оцеляват с тези кални пътища,каруци и Уазки,как се ходи в Тайгата за дърва? Наиграха се,не трябваше да тръгват срещу господаря на Вселената и владетел на опростачените полуамеби- Вовата Велики!
12.
Не всичко е черно-бяло
20.11.2023 10:10:37
1
23
Израелският корабен магнат дава работа на много българи, защото сме евтина работна ръка. Нали не го помислихте за меценат? Вижте какъв е екипажът - украинци, филипинци, българи, мексиканци...
11.
Дааааа
20.11.2023 09:58:32
4
14
Има ли и нотка еврейско ПОТАПЯЙТЕ, заличавайте и не ни занимавайте. Ама " българи " ама ВВМУ, ЗАЛИЧАВАЙТЕ на мига.
10.
До 5
20.11.2023 09:53:24
2
16
Практически няма голяма разлика дали си спонсор или собственик!
Управлението се върши от този, който дава парите...
Дори в повечето случаи собственика е принуден да си наляга парцалите и да прави това, което каже спонсора!
9.
MT
20.11.2023 09:49:30
3
17
Интерес буди въпросът защо над 80% от минерални и карстови извори също са изкупени от евреи или техните слуги.
8.
Радко Фърчилкьов До 3
20.11.2023 09:35:09
14
7
Сега съм зает ям дебелия пърдел на Митрофаница моята баришня. А и чичо гожо от ложа Домуз не ми е казал все пак съм все още калфа. Спирам да пиша че дясната ръка ми е нужна за скуърт
7.
До 5
20.11.2023 09:31:03
2
19
Не е тъп прав е всичко е собственост на евреи въпреки че по име се води на местни шабес гои,това че ганьо подложил всички дупки свои и на близките си за пара си е за негова сметка. Колкото до БТВ до преди години беше собственост на председателя на Световния Еврейски Конгрес Робърт Лаудер. И лично гледах нашите комундета гъзолизци и чаветата им в еврейското училище как с мазни устици викаха: благодарим ви мистър Лаудер
6.
Марк Твен
20.11.2023 09:24:34
3
23
Да, образованието беше продадено на частна фирма, преди много години. Затова дипломите ви никъде не важат, единствено с такива от ВВМУ и СУ имате шанс да блеснете "на запад". В цяла Европа ни СЪЖАЛЯВАТ, не, не ни се смеят, СЪЖАЛЯВАТ ни. Продадоха ни раZни еврасти.
5.
До 2
20.11.2023 09:14:36
8
13
Наистина ли си толкова невеж,или е само за шум да се вдига?!Правиш ли разлика между спонсор и собственик???????
4.
Ами като
20.11.2023 09:04:03
4
23
Направихте така моряците ни да работят на майната си какво очаквате ? В Европа няма морета? Всички вземат правоспособност за вахтен помощник със средно . Само вие и няколко други с руски манталитет тормозите хората със висше образование. Знаете ли ,че един моряк в Европа взема два пъти повече от един трети офицер на товарен кораб .
3.
Браво!
20.11.2023 09:01:30
14
15
Радка зеления чорапогащник, къде се крие, пак ли е под онази опека-полата на Общата. Така и така не събра кураж да отиде в Украйна за мир, сега да взима тази, под чиято пола се е скрил и бърже да преговаря със хубавита хора-дружки на Путин и Кремъл.
Айдииии Радке, пали самальота и газ към Иран и Хамас, бърже!
2.
Ко ?
20.11.2023 08:50:08
9
30
Военноморското училище на България е частна собственост на богат еврейн ли ?
ДАНС, ДАР, Президент ?
1.
Илон Мъск
20.11.2023 08:36:51
6
46
Цяла т.нар. българия е вече в собственост на еврейски инвеститори.
Бизнеса на Кмета Терзиев е купен от такъв.
Остатъците от индустрията ни уж белгийски.
Златодобива уж канадски.
Нефтопреработката уж руска.
Телекомуниционните ни оператори.
Двете ни частни нац. тв, бТв и Нова.
Големите уж немски търговски вериги.
И затова и държавата ни е уж на нас българите.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори