×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Вижте резултатите от III-ия национален литературен конкурс "Писмо до моя Герой"
  • Днес, 11 декември, БК „Черноморец“ е домакин на първият турнир за деца до 13-годишна възраст Black sharks CUP
  • НСИ отчита ръст на приходите от нощувки през октомври
  • Нова размяна на удари между Израел и Ливан на границата им
  • Жена почина в Гърция след нападение от три кучета
  • На второ четене бюджетната комисия прие парите за НЗОК
  • Синдикатите настояват за единна цена на водата в цялата страна
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Годишната корица на „Икономист“: Война, литий, чипове в мозъка


Годишната корица на „Икономист“: Война, литий, чипове в мозъка
Предсказанията на „Ди икономист“ се появиха в броя му от тази седмица
19 Ноември 2023, Неделя, 22:07 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ

Обложката този път е проста и схематична, което ще разочарова дежурните по разгадаването ѝ конспиролози

В края на всяка година стотици конспиролози по цял свят си блъскат главата над разгадаването на закодираните послания в „годишната“ корица на британското списание „Ди икономист“. Ако досега те наистина заслужаваха сериозно внимание, тъй като бяха сложна амалгама от загадки, лабиринти и тайни знаци, то обложката, посветена на 2024 година, е изключително схематична и проста. Обяснението донякъде се крие и в това, че самият ни свят се плъзна към най-простите взаимоотношения в политиката – войната. При нея всичко е пределно ясно – има агресор, има нападнат и отбраняващ се. Затова този път интересът към корицата не се очаква да е така голям, защото отговорът на въпроса „Какво ли са искали да ни кажат“ е очевиден. Или поне за тези, които следят изкъсо събитията и замесените в тях главни фигури.

Макар целият свят в момента да е насочил поглед към Израел и операцията му в Газа, а на Земята да има и още войни – например тази на Саудитска Арабия срещу Йемен, продължаваща вече 8 години, за „Ди икономист“ (и напълно основателно) най-важна си остава агресията на Русия срещу Украйна. Изходът от нея ще чертае новия световен порядък, защото се случва в Европа. Винаги досега е било така. Дневният ред, наложен в Стария континент, се превръща след това в определящ и за всички останали континенти. Тук, разбира се, Европа не трябва да се бърка с Европейския съюз, който е просто една от многото политико-икономически организация в континента, а и почти няма пряко отношение към тази война. Липсата му върху корицата е многозначително.

На пръв поглед за мнозина изненадващо би било, че списанието продължава да разглежда Владимир Путин като главна фигура, макар събитията в Русия да сочат, че командир там вече е Николай Патрушев – секретар на Федералната служба за сигурност. Ако човек следи руските медии, няма как да не забележи, че след 26 октомври именно Патрушев прави главните политически изявления, чертае насоките на страната, с него започват и свършват новинарските емисии. Путин, или това, което е останало от него, е просто инерцията, по която Русия продължава да се движи.

От друга страна обаче вероятно именно това са имали предвид и авторите на обложката, поставяйки профила на Путин срещу този на Зеленски – фигурите, олицетворяващи днешните големи врагове в Европа.

Над путинската глава стои нейната последна надежда за победа, след като лозунгът „Киев за три дни“ се превърна в хумореска. Ако на изборите в САЩ догодина спечели Тръмп, той може да спре помощта за Украйна, което би дало глътка въздух на Русия. Профилът на Тръмп е белязан от въпросителна, защото и най-трезвите умове сред глобалистите не искат да признаят пред себе си, че той може да спечели изборите. Но самият факт, че изобщо е поставен така високо в корицата, показва, че те постепенно се примиряват с мисълта за завръщането му на власт. Както и с това, че опитите им да му попречат да се кандидатира удрят на камък.

По-интересен е профилът над главата на Зеленски. Мнозина биха решили, че това е съпругата му Олена. Но тя никога не е претендирала за важна роля нито в украинската, нито в световната политика, още по-малко във военните дела. Затова пък тази опашка, а и лицето като цяло, много напомнят на сръбкинята Марина Абрамович, която има и американско гражданство. За либерал-глобалистите Абрамович е икона, визионер, въплътила в себе си почти цялата концепция на тяхната идеология. Тя се занимава с модерно изкуство, отдавна прекрачило границата на кича, и с пърформанси, които Православната църква на свой ред отдавна е анатемосала. Консерваторите я намират за упадъчна жена, почти вещица.

Абрамович е в топли отношения с Володимир Зеленски. Което ѝ помогна да изгради през 2021 година инсталацията "Стената на плача" в Мемориалния комплекс "Бабин Яр" по повод 80-та годишнина от разстрела от немците на 34 000 украински евреи. Доколко обаче Абрамович може да е някаква утеха за Зеленски, каквато би била евентуалната победа на Тръмп за Русия е спорен въпрос.

Марина Абрамович

Странен е гълъбът на мира над профила на човека, който започна тази война. Но това е само на пръв поглед. Знаейки чии интереси представлява списанието, и поглеждайки в месеците назад, лесно може да се установи, че откъм Давос досега не е прозвучало нито едно осъждане на Русия заради агресията и убийствата. Във всичките си публични прояви след 24 февруари 2022 година собственикът на Световния икономически форум Клаус Шваб, който представя сам себе си като съвременен идеолог на либерал-глобализма, също не е обвинил Кремъл за тази война. Обяснението се крие в книгата „Великото зануляване“, която е основополагащият труд на идеологията. Там Шваб изразява надеждите си от избухването на голяма световна война, защото именно чрез нея, пише той, глобалистите биха могли да постигнат крайната си цел – премахването на държавите като вредни и ненужни образувания и налагането на единно световно правителство.

Урната в средата, а и изобщо двата основни цвята – червен (Републиканци) и син (Демократи), в които е решена корицата, са препратка към американските избори догодина, изходът от които за „Ди икономист“ ще е решаващ за целия свят.

За да подсили фатализма, списанието е акцентирало и върху две важни астрологични събития – слънчевите затъмнения от 2017 и 2024 г., оградили урната отгоре и отдолу. В Америка ги наричат „велики“, защото те пресичат цялата територия на страната, а поставени заедно образуват кръст. Астролозите отдавна предупреждават, че именно тези две затъмнения ще се окажат фатални в историята на САЩ. Затъмнението над урната е решено в черно-бяло, защото се случи в годината, когато Тръмп се изкачи на власт. А в предстоящото има вплетена въпросителна – малка надежда, че Тръмп може да не се върне в Белия дом.

Великите американски затъмнения, както ги наричат в САЩ, прекосяват цялата територия на страната и чертаят кръст върху нея

Вляво от урната е изкуственият интелект с всевиждащото око на Големия брат. Но графиката изобразява много повече – предстоящите опити на Илон Мъск и неговата компания „Неуралинк“ върху хора. Преди две години Мъск имплантира чипове в мозъците на 23 маймуни, като 15 от тях умряха в огромни мъки. Целта му бе да накара мозъчните клетки на животните да се подчиняват на външни указания. Официалното обяснение на експеримента бе, че така се тества възможността да се помогне на парализирани хора отново да използват крайниците си. Много дружества за защита на животните обаче призоваха американските власти да му забранят подобни експерименти, сочейки доказателства за  вътрешни кръвоизливи, парализа, хронични инфекции, гърчове, влошено психологическо здраве и смърт при опитните животни. Наместо това на 25 май тази година Администрацията по храните и лекарствата в САЩ издаде на Мъск и фирмата му лиценз за експериментално поставяне на чипове в мозъците и на хора. Обхватът на изпитанието така и не стана обществено достояние. „Неуралинк“ все още не е публикувала информация дали е започнала набора на доброволци.

Така изглежда чипът, с който бяха тествани 23 маймуни. След като американските власти разрешиха, със същия предстои експериментално да се чипират и мозъците на хора. Върху него е отпечатана емблемата на „Неуралинк“ – фирмата на Илон Мъск.

Вдясно от изборната урна е предположението, изказано вече от редица именити финансисти и икономисти, а също и от много астролози, че ни дели съвсем малко време от масовото рухване на световните борси. Графиката показва основните валути в света, които главоломно губят стойност. Двете въпросителни са опасенията, че това може да доведе до огромна световна криза.

В долната част на корицата е другият главен конфликт на планетата, който обаче е за ресурси. Авторите на изображенията намекват, че един от основните проблеми между Джо Байдън и Си Дзин-пин е битката за литиевите находища. Литият е основният елемент, от който се изработват батерии. Неслучайно вляво и вдясно от двамата лидери са илюстрирани основните постулати на т. нар. климатичен дневен ред: вятърни турбини, електричество, аномални пожари, глобално затопляне, електромобили. И въпреки че последните проучвания сочат, че електрически са били едва 7% от всички закупени автомобили в САЩ през 2023 г. - и заради високата цена, и заради постоянната нужда от презареждане на батерията, либерал-глобалистите за нищо на света не искат да се откажат от дневния си ред. А той предвижда, освен масова цифровизация, и масово преминаване към уреди с батерии.

Двете карти между Си и Байдън са центрирани точно върху районите, където са най-големите находища на литий – под соленото езеро Салар де Уюни в Боливия, а също в Чили и Аржентина, както и в югоизточната част на Китай и в Австралия. Боливийците нямат средства сами да разработват находищата си, но социалистическите правителства на тази страна не допускат там и чужди фирми. И именно натискът, дори рекетът, над властите в Ла Пас ще е една от основните задачи следващата година и пред САЩ, и пред Китай. Който пръв успее да сложи ръка върху Салар де Уюни, той ще може да направлява климатичния дневен ред.

Но все пак изборната урна неслучайно е заела цялото централно пространство върху корицата. Резултатите, които тя ще даде, ако са в полза на Тръмп, може да преобърнат и климатичния дневен ред, и цялата глобалистка идеология. За разлика от вота преди три години, където с гласуване по пощата масово се включиха и много американски гробища, а резултатите от машинния вот можеха да бъдат манипулирани, този път основните щати взеха крути мерки това да не се повтаря. Именно невъзможността догодина отново да се приложат изборни манипулации така тревожи авторите на обложката на „Ди икономист“, което силно им личи.

Макар мнозина да свързват списанието с фамилията Ротшилд, всъщност тя държи едва около 21% от собствеността му. Мажоритарният дял – 48%, принадлежи на италианската фамилия Аниели, чиито заводи произвеждат автомобилите „Фиат“.

 


В категории: Политика


10
Коментара
Флагман.БГ Знаете ли колко получават служителите в Лидъл Знаете ли колко получават служителите в Лидъл 11/12/2023, Понеделник 17:09 0
Накараха този фолкпевец да духа
Накараха този фолкпевец да духа 11/12/2023, Понеделник 16:40 1
Флагман.БГ Съли от Досиетата Х е секси и на 55 години Съли от Досиетата Х е секси и на 55 години 11/12/2023, Понеделник 16:01 3
10
Коментара по темата
10.
The Economist от 2012
21.11.2023 16:58:17
0
1
Божков май пак се е пооплел като пате в кълчища в конспирациите си.
Горе вдясно виждаме Путин с гълъб на мира (той многократно предлагаше мирни преговори и дори изтегли войската си от Киев и Харков), както и евентуална подкрепа от Тръмп (под въпрос е, защото трябва първо да спечели изборите и да му ги дадат, без да направят нови изборни фалшификации навсякъде, особено с изборните компютри навсякъде, наскоро дори от Италия признаха, че те са фалшифицирали дистанционно изборните компютри: "Американският преврат е потвърден от италианските тайни служби" https://cutt.ly/nwU0Ywqy .... за съжаление няма още подобни признания за фалшифицирани избори в американска България).
Горе отляво виждаме Зеленски с бомбите си и жените войници, защото мъжете за украинската армия вече свършиха.
Изборите в центъра не са само американски избори, избори има и в Русия и още много страни по света.
В центъра отдясно се предсказва нов финасова криза както 2008 - доларът, еврото, стерлингът и японската йена ще паднат през 2024 г.
За чиповете в мозъка в центъра отдясно - чиповете вече са новата реалност в мозъка на всички ваксинирани, знаем те имат bluetooth адреси и графенови наночипове с нанотехнологии. Нанотехнологиите се дискутират още отпреди няколко години години от тима на Рикардо Делгадо Мартин от университета в Севиля, това е списък на техни публикации: https://cutt.ly/NwU0Jwzo
Долу вляво виждаме HAARP моделиране на времето за до могат глобалистите да си прокарват безмислени неефективни зелени технологии и да вземат милиардни такси от всяка страна. Долу вдясно
Долу в центъра виждаме на прицел Тайван и Южна Америка, само там още глобалистите не са започнали нови войни, но навярно ще започнат.
Все пак един съвет към Божков - нека да погледне някои предишни илюстрации от корицата на Икономист, защото живеем в Матрицата, сценарийна реалност, в която всичко, което се случва, е планирано десет или повече години предварително.
През 2012 г. The Economist публикува карикатура, показваща Хамас и Нетаняху, летящи на парапланери, както и сценки на сатаната на Новия Световен Ред и неговите дяволи, непрекъснати войни, потъването на еврото, световните банкери отиващи в ада, машината за промяната на климата и хакерите сатанисти:
"Груб пътеводител за ада" Илюстрация на корицата от коледния ни двоен брой за 2012 г
https://cutt.ly/cwU0OmZ7
Видаме отново Путин, Асад, Меркел, също Обама във воден скутер долу вдясно, Петролни Съединени щати, и „Оста на злото“, където Ким играе суверенен 6D шах със своите ракети.
Човек може да се замисли, дали това е светът днес...
9.
На снимката
20.11.2023 10:30:19
0
1
Американската Любица Курвалезич
8.
До блиц,флагман и
20.11.2023 10:29:21
0
0
ШИШИ ФЕНОМЕНАЛНИЯ тоя пресъхнал кладенец от снимката да си гледа дъртата суха шунда че като тръгне да ходи и хоботестия клитор се бие у увисналите срамни джули издавайки звук като камбана на селско погребение
А 90% от красотата и се премахва с мокра кърпа
7.
МОСАД-рептил
20.11.2023 09:20:34
2
0
Въй, разконспирираха ни. Заради фолиото е.
6.
Марк Твен
20.11.2023 09:20:12
0
1
До 4
леко съм впечатлен от анализа ти. Не съм единствен аз "луд" колкото до евентуалния автор на статията с божката се знаем от много десетилетия. Той си е такъв. ;)
5.
_nib_
20.11.2023 08:22:54
0
0
Каквото е било на корицата-е станало...
Няма конспирации.
Най-добра прогноза и разбор,както винаги,ще направи Вадим Шегалов.
4.
Абе Божка
20.11.2023 04:00:37
0
5
Този отпадък на сръбски комунисти си е откровена вещица и сатанистка.Разрови се малко има интересна снимка с Якуб Ротшилд.Застанали са доста символично пред картината на сър Томас Лоурънс Сатаната събира легионите си.Явно наскоро си научил за нея,иначе щеше да си наясно,че тази е един ръководителите на червените обувки.Разрови се,може и съвсем да ти се догади като разбереш за какво става въпрос.Явно си пропуснал,че в безсилието си Зеленски продаде украинците на дявола и официално я направи "посланик" преди няколко месеца.
Въпросната дърта вещица е на 76 години.На толкова ли ти изглежда?Я се огледай и виж как изглеждат жените на нейната възраст.
3.
343
19.11.2023 23:03:37
4
1
JIVEYA V USA NIAMA TAKAVA GODISHNA KORICA NA SPISANIETO -- PURVO TOVA E ANGLIISKO SPISANIE I E SAMO POPULIARNO TUK TAME IZ IKONOMISTITE, I NIKOI NE GO VZIMA SERIOZNO ZASTOTO TOVA E EDNO OT STOTICITE IZTOCHNICI NA INFORMACIA KOYATO PO SKORO SE SUDAVA CHREZ DEISTVASTITE I INVESTIRASTI HORA....TOEST NIAMA DA MOJETE DA RAZBERETE NITO SVETA NITO NISTO SUS TOVA SPISANIE PROSTO VZIMA NOVINI OT VESTNICITE I GI FORMULIRA. NE SI NAPRIAGAITE MOZUCITE --- PO DOBRE PITAITE ZASTO FLAGMAN TRIE KOMENTARITE SRESTU OPREDELENI LICA NA GERB KOITO PLASTAT NA FLAGMAN.
2.
343
19.11.2023 22:59:55
3
0
Majoritaren dial 48% hahaha zasto ne se zapishesh na uroci po matematika Bojidare.
Kakvi ste sa ako imat 51%?
1.
*********
19.11.2023 22:58:36
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Този фолкпевец се оказа гадже на наш депутат Този фолкпевец се оказа гадже на наш депутат Двамата били заедно от няколко месеца, а певецът толкова хлътнал, че зарязал дубайския бизнесмен, с когото бяха заедно дълги години Назначават нови вещи лица да броят бюлетините за Общински съвет в Бургас Назначават нови вещи лица да броят бюлетините за Общински съвет в Бургас До 13 декември ще се очакват предложения за нови преброители  Накараха този фолкпевец да духа Накараха този фолкпевец да духа „Не беше скучен 8-ми декември“, пише фолкаджията Той изпя Шушана на ушето на Дядо Коледа Той изпя Шушана на ушето на Дядо Коледа Наско Ментата с хитова изцепка  Съдът върна интригата за създаването на община Обзор – отмени решение на служебния кабинет Съдът върна интригата за създаването на община Обзор – отмени решение на служебния кабинет Казусът във ВАС обаче може да продължи при нова жалба Футболист №1 на България крие приятелката си, защото е дъщеря на скандален бос Футболист №1 на България крие приятелката си, защото е дъщеря на скандален бос Паметливите ще си спомнят как преди години милионерската щерка прегази на пътя двама чистачи с лъскавия си джип Бивши бургаски съветници съдят Общината за неплатена заплата Бивши бургаски съветници съдят Общината за неплатена заплата Претендират да получат възнаграждение за месец октомври, когато не се проведе заседание на ОбС Тя отново подпука популярен българин - изнудване или студено отмъщение Тя отново подпука популярен българин - изнудване или студено отмъщение Актрисата с гневен пост срещу Вергов и прокуратурата Отиде си спасителят на Червената принцеса Отиде си спасителят на Червената принцеса Рафинерията в Бургас да може да се продаде само с решение на НС, предлагат Борисов и Кирил Петков Рафинерията в Бургас да може да се продаде само с решение на НС, предлагат Борисов и Кирил Петков Това щяло да важи и за други стратегически предприятия
Настъпва нова ера в Аржентина, страната е фалирала и всички трябва да затегнат коланите Настъпва нова ера в Аржентина, страната е фалирала и всички трябва да затегнат коланите "Няма пари!", заяви новоизбраният президент  Американското посолство във Виена убедило Австрия да вдигне румънското вето за Шенген Американското посолство във Виена убедило Австрия да вдигне румънското вето за Шенген Дискусиите с американски официални лица са били решаващи за промяната на позицията на Австрия относно присъединяването на Румъния и България към Шенгенското пространство, се казва в цитираната публикация Съли от Досиетата Х е секси и на 55 години Съли от Досиетата Х е секси и на 55 години Аристократичното червено, с което се бе наконтила, допълнително нагнетяваше обстановката, а лежерната материя на роклята подчертаваше доста натежалите ѝ форми Той е най-красивият италианец, но зарязва мацките и става свещеник Той е най-красивият италианец, но зарязва мацките и става свещеник 21-годишният токсанец шокира с избора си Преди години застреляха мафиотското й гадже пред очите, а днес оцеля по чудо в кошмарен полет Преди години застреляха мафиотското й гадже пред очите, а днес оцеля по чудо в кошмарен полет Лияна е родена под щастлива звезда Тази тв водеща шокира зрителите, започна да говори за погребението си Тази тв водеща шокира зрителите, започна да говори за погребението си Гала посочи къде иска да бъдат поставени тленните й останки  Тя се избели, също като Майкъл Джексън Тя се избели, също като Майкъл Джексън В социалните медии Бионсе отнесе стотици хиляди критики за промяната на външния й вид Тя искаше да става актриса, но остана в сянката на световноизвестната си сестра и накрая изтрещя тотално Тя искаше да става актриса, но остана в сянката на световноизвестната си сестра и накрая изтрещя тотално Джейми Лин Спиърс е диагностицирана с биполярно разстройство, не си приема редовно предписаните й медикаменти Държанка на световна знаменитост заби луд милиардер Държанка на световна знаменитост заби луд милиардер Николас Бергрюен притежава над 6 млрд. долара, но си няма жилище Затягат контрола върху банките Затягат контрола върху банките Целта на регулаторните органи в САЩ е да бъдат предотвратени повече банкови фалити
Бойко НОЕВ, бивш министър Бойко НОЕВ, бивш министър Ако днес Путин натисне копчето, много скоро в България ще има икономическа, а оттам и политическа криза Виц на деня Виц на деня Един рибар си стоял в жегата на брега на язовира и си ловял риба. По едно време се показала златната рибка и казала: - Пич, ще ти изпълня три желания, ако си извадиш краката от водата... Виц на деня Виц на деня Мутра купил кило банани, прибрал се в къщи и решил да се изфука пред жена, че знае английски. Подал бананите и кaзал: - Фор ю! - Фор ми? - зарадвала се жена му. - Не фурми ма, банани! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мъдрият мъж никога не спори с жена си; просто я изчаква да започне да си противоречи сама
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори