×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Директорът на пожарната в Бургас комисар Николай Николаев с високо отличие от вътрешния министър


Директорът на пожарната в Бургас комисар Николай Николаев с високо отличие от вътрешния министър
Почетното отличие на МВР „За доблест и заслуга“ III степен, което Александър Джартов връчи, е за проявена храброст и отговорност при ръководенето на екипите на РДПБЗН по време на бедствията в Средец и Царево
17 Ноември 2023, Петък, 13:49 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Грамотите си огнеборците получиха от главен комисар Александър Джартов – директор на ГДПБЗН-МВР, и старши комисар Емил Павлов – директор на ОДМВР-Бургас

Висшето ръководство на МВР отличи 93 пожарникари от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Бургас за проявен героизъм и висок професионализъм по време на бедствията в общините Царево и Средец и за отличната координация по време на справянето с 2549-е произшествия от началото на годината на територията на нашата Област. Официалната церемония се проведе пред сградата на РДПБЗН в Бургас, където бе строен целият състав на една от най-натоварените противопожарни служба в страната. Грамотите си огнеборците получиха от главен комисар Александър Джартов – директор на ГДПБЗН-МВР, и старши комисар Емил Павлов – директор на ОДМВР-Бургас.

С високо отличие бе награден комисар Николай Николаев – директор на РДПБЗН-Бургас. Той бе отличен от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов с почетно отличие на МВР „За доблест и заслуга“ III степен. То е за проявена храброст и отговорност при ръководенето на екипите на РДПБЗН по време на обявените бедствени положения в Средец и Царево.

„От последните 5 години можем да кажем, че тази беше най-тежката. Полагаме усилия да сме постоянно готови за всякакви видове произшествия, правим си равносметка, провеждаме учения. Имаше хора, които спасявахме паднали от скали, паднали в кладенци, парамедиците подготвяме за височинни спасявания. Навлизаме сега в зимния сезон. Само тази седмица три апартамента в Бургас изгоряха. За наша радост нямаме пострадали. Надяваме се и в края на сезона това да е така“, каза пред журналисти комисар Николай Николаев.

Министър Калин Стоянов отличи с почетен знак на МВР III степен работата на старши инспектор Валентин Великов – началник на група „Пожарогасителна и спасителна дейност“ в Първа районна служба ПБЗН в Бургас. Наградата е за безукорно поведение, постигнати трайни резултати в служебната дейност и продължителна служба в МВР.

С парична премия бяха наградени началниците на дежурна смяна Митко Славов от Първа пожарна служба в Бургас, Иван Папазов от Средец, Христо Иванов от Средец, командирът на екип в РС ПБЗН в Царево Костадин Атанасов, Кирил Киряков от Царево – началник на РС ПБЗН в Царево, Борислав Мицов – началник на сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“, Димитър Драгнев и Евгени Генов.

Грамоти и парична награда получиха останалите отличени пожарникари.

Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ цени изключително много усилията и себеотрицанието на бургаските пожарникари, каза в своето приветствие към състава главен комисар Александър Джартов.

„Виждате колко много са наградените служители и това е съвсем нормално, защото Регионалната дирекция в Бургас е една от най-натоварените. През тази година беше сполетяна от няколко тежки бедствия, на които всички колеги реагираха блестящо. За мен е удоволствие да съм тук, а не на терен, както беше през годината. Пожелавам много здраве и късмет на колегите и благодаря на семействата им, че ги подкрепят.

Имате нашата подкрепа като ГД ПБЗН, ще направим всичко възможно непрекъснато да подобряваме условията им на труд и осигуряването на все по-добра и съвременна екипировка, лични предпазни средства и техника“, каза главен комисар Александър Джартов.

Възникналите от началото на 2023 година произшествия на територията на РДПБЗН-Бургас са по-специфични и сложни, на база данните от предходни години. Регистрирани са 2549 произшествия, част от които са пожари – 1675 броя и аварийно-спасителни операции – 773 броя.

По-характерни от тях са следните:

1.         През март месец – пожар в стая в СУ „Иван Вазов” в Бургас, за ликвидирането на който участваха 3 пожарни и 1 лек автомобил с 12 служители на РДПБЗН-Бургас, няма пострадали, спасени и евакуирани са около 480 ученици;

2.         През април месец – пожар с преки материални загуби на площ от около 600 кв. м. в гр. Бургас на ул. „Крайезерна” № 79 в спомагателни, временни и паянтови постройки, използвани за складове, сервизи и работилници, в които се съхраняват голям брой моторни превозни средства (автомобили, мотори и други), леснозапалими и горими течности. При ликвидирането на пожара участваха 5 пожарни автомобила и 2 леки автомобила с 18 служители на РДПБЗН-Бургас. За адекватните и навременните си действия служителите са наградени със заповед на директора на ГДПБЗН-МВР, поздравени са от кмета на Община Бургас и собствениците на спасените в близост до пожара сгради и имоти. Национални и местни медии отразиха произшествието.

3.         През юни месец – взрив в складово помещение с боеприпаси в землището на с. Соколово, община Карнобат, като в  ликвидирането на произшествието участваха 2 пожарни и 1 лек автомобил със 6 служители на РДПБЗН-Бургас;

4.         През юли месец – изтичане на газ от влакова композиция (разхерметизирана цистерна) на територията на ЖП Гара-Карнобат, в ликвидирането на произшествието и последствията от него участваха 2 пожарни, 1 лек и 1 специален химически автомобил със 7 служители от РДПБЗН-Бургас;

5.         Отново през юли месец – пожар с преки материални загуби на площ от 15 000 дка в сухи треви и постройки в района на кв. „Рудник” и кв. „Черно море” на гр. Бургас. За ликвидиране на произшествието са участвали 11 пожарни и 3 леки автомобила с над 30 служители от РДПБЗН-Бургас;

6.         През месец август – пожар с преки материални загуби на площ от 4 000 дка в сухи треви и храсти и широколистна гора на териториите на 2 общини, а именно с. Равна гора, община Созопол и с. Маринка, община Бургас, като в ликвидирането на произшествието участваха: 11 пожарни и 2 леки автомобила с 38 служители от РДПБЗН-Бургас.

7.         През месец август, по време на обявеното бедствено положение на територията община Средец – пожар в землището на с. Горно Ябълково на площ от 7 000 дка иглолистна  и широколистна гора, като в ликвидирането му участваха 11 пожарни и 1 лек автомобил с над 40 служители от РДПБЗН-Бургас, както и служители от горското стопанство.

 Това е кратка статистика на произшествията възникнали на територията на РДПБЗН-Бургас – месеци, числа, места, но зад тях стои професионализмът и адекватните действия на героите от Регионалната дирекция на пожарната в Бургас.




В категории: Бургас


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
7
Коментара по темата
7.
До 6
17.11.2023 15:28:42
3
13
С "големи сърца" и с големи банкови сметки-като са решили да са пенсионират зато не се махат ми са задръстили пожарната,нека да кажат колко пари са взели вече осем години само от пенсиите-нали са "достойни"
6.
Митака
17.11.2023 15:20:19
5
12
Не се излагайте ве хейтъри,това са достойни хора с големи сърца.Много е лесно тука инкогнито да ги оплювате,просто недейте.
5.
Весо
17.11.2023 15:15:13
4
13
Те тез на снимките наистина все са по-стари и от слънцето,май повечето са пенсионери,защо не ги махне новия началник,има толкова млади хора.
4.
ERE
17.11.2023 15:14:02
4
4
DOBRE CHE NIAMA POJARI ZASTOTO NIKOI NE HODI NA RABOTA I VSEKI SI GLEDA APARTAMENTITE INACHE ZA NISTO NIAMASHE DA STAVAT TEZI HORA. HUBAVA SGRADA IM NAPRAVIHA NO NE SUM VIDIAL POJARNIKAR KOITO IMA 80% PRAZNO VREME I PRAVI NISTO -- NE SUM GI VIDIAL DA BOYADISVAT GRADA DA POMAGAT S PROEKTI NAOKOLO V KVARTALA. SAMO SEDIAT I NISTO NE PRAVIAT.
3.
Питам за една овца
17.11.2023 15:13:08
9
7
Чудя се полицайте или пожарникарите са по тъпи
2.
Силвия
17.11.2023 15:06:59
4
14
Най-голямата държавна фамилна фирма в страната,задръстена от хибриди на двойна ясла,хем пенсия,хем заплата.Поне има за снимките две,три млади момчета.А тези с мишите дрехи с какво помогнаха в бедствията-те всяка обяд бяха на стола да не изтърват евтината манджа....
1.
..
17.11.2023 14:46:05
3
17
Браво на момчетата!Бъдете живи и здрави!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори