×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Премиерът Денков подава оставка в сряда
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

За непослушните – национализация, а за най-опърничавите – лагери. Започна се от София


За непослушните – национализация, а за най-опърничавите – лагери. Започна се от София
Да се готвят и останалите градове, днес е столицата, скоро – в страната
16 Ноември 2023, Четвъртък, 08:45 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

В неокомунизма с едната ръка ще развяват знаменца с дъгата, а с другата ще изземват частната собственост

Едва отмина неделята на балотажа и заваляха идеите, идващи от близки до или директно от екипа на новоизбрания кмет на София Васил Терзиев. Архитект Явор Панев от НПО "Оптимистас", чието име се спряга и за вероятен заместник-кмет по строителството или главен архитект на града, ни сюрпризира с идеята: ако се констатира, че две години едно жилище не е обитаемо, то да бъде прехвърлено с договор към жилищния фонд на общината и тя да разполага с него, вкарвайки да живеят там представители от различни социални слоеве. Така се постигало многообразие в общността, каквато е и една от основните общоевропейски ценности - обединени в многообразието (не, не сте на София прайд, четете идеите на поелите юздите на столицата).

Той побърза и да укори страната ни – и неговата всъщност, която страна по една случайност има голяма вероятност да управлява на някакво ниво, че затворените комплекси са най-голямата грешка на София, защото изолирали бедните от богатите, размахвайки пръст че имаме и усещане за криворазбрана цивилизация, разбирайте – българите сме си бай Ганцовци, които не искаме да попием неолибералните ценности. Стигна и по-далеч, заговоряйки за житейски инженеринг – ако жилищата са общинска собственост, хората могат да бъдат изведени от блоковете (само не уточни дали насилствено), да се направи ремонт за сметка на общината, но след това тя да определи кой и в кое жилище да се настани – например семейство с едно дете, възрастен мъж и т.н. да бъдат комбинирани, за да има разнообразие...

Идеи от нафталина с розово-червена окраска

Примерът на въпросния всъщност е директна заемка от Барселона – там кметица е комунистка, чиито идеи се простират предимно до окупирането на частни имоти, даването на безгранични права на нелегалните имигранти, а политиката на въпросната дама породи такива изродщини, като съвсем реалната ситуация докато отсъстваш от дома си, някой да се настани в него – най-често бездомник или имигрант, след което ти да нямаш право да го изгониш, а последващите дългогодишни дела да те разоряват и докарват до самоубийство. Не, не е шега, реалност е - днес в Барселона, утре - и у нас, ако приложим иновативните идеи на Панев.

Разбира се, се след надигналата се мълниеносно остра реакция срещу думите му, от медиите, обслужващи ПП и ДБ, побързаха да уточнят, че това не бил човек от екипа на Терзиев. Добре, вече сме по-спокойни – това е някакво мнение на краен левичар, който не познава новия кмет, няма нищо общо с него и името му не е спрягано за висок пост в Столична община. Не разбрахме само поради каква причина водещи медии у нас, обслужващи отдавна споменатите по-горе партии, му дават трибуна.

Панев не остана сам в „иновативността си”, а беше последван от арх. Любо Георгиев от "Екипът на София" – именно организацията, която заедно със „Спаси София” изготви програмата на Терзиев. Той ни разясни, че в София трябва да се регулира паркирането, като принципът, от който ще се изхожда, е една кола на домакинство, не два, не три – те вече (ще) са лукс. Светна ни и че предстои значително да се увеличава данъчната ставка, ако все пак си позволим да си угаждаме с повече автомобили. Същият, още през септември, обяви, че трябва да се увеличат данъците за празните жилища, които хората купуват, за да вложат парите си в тях. Е, тук придворните медии на коалиция ДС нямаше как да ни убедят, че Георгиев няма общо с Терзиев, поради което предпочетоха просто да запазят мълчание.

Между другото, по време на комунизма имаше подобни ограничения в Закона за собствеността на гражданите, които предвиждаха населението да има право само на един автомобил и едно жилище. За непослушните, знаем какво следваше – национализация, а за най-опърничавите –  лагери!

Кой всъщност ще взима решенията?

Ако въобще някой, дал гласа си за Васил Терзиев, сега се чуди и мае какви са тези реставрирани комунистически практики, значи е идиот – без извинение. Буквално в деня на издигането на кандидатурата на новия ни кмет, стана пределно ясно, както и самият той неедноократно заявяви след това, че в основата на неговото управление ще са идеите на „Спаси София” и „Екипът на София”, както и хора от подобни близки до него неолиберални НПО-та. Да, пропусна – както той, така и от ДБ, и от ПП да влезе във важни детайли като житейски инженеринг и  настаняване на представители от различни социални слоеве във второто или третото ни жилище, но пак да повторя – само кръгъл идиот може да си е мисли, че идеите и делата на Терзиев може да са коренно различни от тези на писалите програмата му.

Макар Борис Бонев побърза да се разграничи от въпросните идеи, касаещи празните жилища в София и повишаването на данъците за втори и трети автомобил в семейството, обаче е достатъчно само да отворим програмата на СС, за да видим, че приоритет е велодвижението и микромобилността (сиреч - тротинетки) пред използването на автомобилите. И още (цитати от Плана за София): „В добре планираните градове, придвижването с автомобил е избор” (кажете си направо лукс, бе), „. Затворените комплекси отдавна са диагностицирани като социален и градоустройствен проблем, те убиват колективния дух, нужен на града, за да функционира...”, „Развитите общества търсят начини за непрекъсната взаимна интеграция между социалните групи, а затворените комплекси са отдавна припознати като фактор за социална дезинтеграция и биват ограничавани с различни мерки”  (а не, тези цитати въобще не са близки с идеите на архитектите Панев и Георгиев, хич), както и: „Ще предложим законодателни промени, чрез които всички непотърсени досега терени, за които съществуват кадастрални планове, предхождащи 1948 г., да се актуват като общинска публична собственост, с която да се обезпечават нуждите за изграждане на инфраструктура, училища, детски градини и т.н.” (какво ли се крие зад „т.н.” не е толкова трудно да се досетим).

Вероятно по-паметливите не са забравили, че Бонев нееднократно е заявявал, че не харесва понятията ляво и дясно. Напомня ли ви на някого? Да, Кирил Петков, Асен Василев и прочее „спасители” също по този начин винаги се измъкват от директното назоваване на истината, че са леви.  Разбира се, програмите им алармираха, че са си именно такива – не просто леви, а неолиберали, което е далеч по-опасно, но кой да ти чете толкова дълги излияния.

Не смятам, че е необходимо и да цитираме цялата програма на „Спаси София”, за да убедим невярващите, че няма съществени разминавания между думите на архитектите, скандализири толкова хора и плана на СС, залегнал в бъдещото управление на Васил Терзиев. Различни са само думите – преди изборите някои неща трябваше да бъдат поднесени по-тактично, след изборите – право куме в очи – вече не е нужно да се шикалкави, избирателите така или иначе са си дали гласа.

А на учредяването на СС като партия в началото на тази година, Бонев загатна, че амбициите му се простират към развитието на столицата, но това не означава, че „Спаси София” не би подкрепила подобни граждански движения в други градове. Да се готвят останалите градове, днес – в София, скоро – в страната!

И нали не забравяте, че голяма част от подкрепилите кандидата на ПП/ДБ/СС гласуваха за него, за да не седне в кметския стол крайнолявата Ваня Григорова. Само че дори в нейната програма липсват толкова безумни и реставриращи едни от най-порочните и крайни комунистически практики, касаещи частната собственост. И ако някой все още вярва, че най-лошото беше неприкрита лява кметица, нека да му е честит господин Терзиев, барабар с целия му екип неолибеирални хипстъри, продукт на това или онова НПО, прокламиращи социалното и етническо разнообразие, докато с едната ръка развяват знаменца в цветовете на дъгата, а с другата изземват частната собственост на непослушните столичани.


В категории: София


Земетресение разтърси Турция
Земетресение разтърси Турция 04/03/2024, Понеделник 14:20 0
Първи гей брак в Гърция
Първи гей брак в Гърция 04/03/2024, Понеделник 14:00 2
29
Коментара по темата
29.
Михаил
17.11.2023 12:29:35
0
0
https://godlessera.com/article/parvo-otnemat-imotite-posle-i-avtomobilite/bg
28.
пожар
16.11.2023 20:46:10
1
5
В момента данъка за основно жилище се плаща наполовина.Второ, трето, пето ....се плащат в пълен размер.Значи ако се вдигне данъка ще се вдигне и за основното жилище.Явно целта на обратните комунисти е да накажат хората с повече соственост...
27.
Пазара гърми
16.11.2023 15:54:25
1
7
Купувайте на 1000% завишение че балъците свършиха.
26.
Ганьо балкански
16.11.2023 15:50:24
0
5
Ава как така ва, аз гледах че лихвите са ниски ва, щях да опъвам наеми и да погасям ва. Отивам да пускам тока да видят че има консумация ва. Аааааааа. Що така ва.
25.
идиоти
16.11.2023 13:20:24
5
10
това е по нареждане на европейския съюз, трябва да се отнеме собствеността на българите и да се намали до 20%, момента тя е 88% и е най високата в европа, без значение кой е на всаст, това ще се случи, нареждането за намаляна на собствеността на българите идва от САЩ и евросъюза, нашите нямат гласност, те само изпълняват нарежданията от по високо ниво, този закон отдавна действа в Испания, това е модерната демокрация харесвате или не това е, ако не ви харесва да ви отнемат жилищата кажете го на европа и ФаЩ
24.
ХХ
16.11.2023 11:15:14
1
7
" Така се постигало многообразие в общността, каквато е и една от основните общоевропейски ценности - обединени в многообразието" - браво! 85% у нас твърдо подкрепят тези ценности.
Дано да стане по-бързо!
23.
23
16.11.2023 09:25:09
3
27
Питам се, защо за тези неща се мълчеше и не се пишеше преди изборите?! Вие журналистите сте съучастници на измамването на българския народ! И най-лошото е, че се чувствате безнаказани! Не смеехте дума да обелите срещу ПП-ДБ!
22.
Da
16.11.2023 09:06:55
2
15
Поредна статия заради която всеки псува някоя партия ама ма тях кво им пука.Сега ще са тия от ПП после пал Герб,после някакви други.Кервана си върви...... накрая 70 милиарда дълг.
21.
леле
16.11.2023 08:45:14
1
26
Толкова ли не се свършиха парите за троловете-педали, които се надпреварват да защитават публичните кавали от ПП-ДБ-СС???
Някой педерас казва нещо - веднага ГЕРБ е виновен...мда, виновни са ГЕРБ, че не прокараха закона за лустрацията и всички комунистически педалчета пак се навряха в политиката.
20.
Ааааа
16.11.2023 08:42:47
3
18
Даже две години необитавано жилище е много време....
Чака се два дни и ако никой не се появи , жилището се прибира от общината....
19.
Съжалявам ама
16.11.2023 08:25:45
1
15
Тия ПП-ДБ плюха ГЕРБ, че си прекарват промените в законите през преходните и заключителните разпоредби на други закони, но тази практика в пълна сила се прилага и сега. И докато всички обесняват как това или онова не може да се случи утре да не осъмнем с някое изменение в закона за предучилищното образование, касаещо закона за собствеността, с която радикалните идеи са факт. Събудете се, всичко се прави тихомълком и разбираме, когато е факт. И данъците ще ви вдигнат и имотите ще ви вземат, ако са го решили тва ще е , ама сами сме си виновни…
18.
читател
16.11.2023 07:50:08
30
10
Който вярва на тази статия е глупак.
17.
*********
16.11.2023 07:05:31
4
11
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
16.
Флагман
16.11.2023 04:48:45
10
5
Такива са ни опорките не смеем д а шукнем. Тя "гладостта напраила дс сме долни". Kакто каза еди травестит при карбовски.
Рубли да има
15.
Дима
16.11.2023 00:24:08
30
18
Флагман, защо манипулиране хората и правите интриги?!
Простия човек лесно се манипулира и лесни му се правят внушения с лъжи. Нищо такова няма да се случи и Терзиев вече няколко пъти го каза.
14.
Котора
15.11.2023 23:28:26
3
40
Педераси сър.
13.
Яръм тарикат
15.11.2023 23:04:10
9
24
Наинвестирахте ли се сега а? Ще плащате още 20-30 години и друг ще ви го ползва. Пазара гърми.
12.
Пуст всегда будет солнце
15.11.2023 22:58:39
19
9
Браво флегми маладци будем жить в комуналки как росийские крепостни .друго си е 11 апартамента в коридора с 1 тоалетна баня на мегданя в неделя .
Широка халка моя родная
11.
Това
15.11.2023 22:50:27
8
35
Това са пълни глупости. Само някой глупак или идиот може да има такива идеи. Абе зайривайте я таз ненорналната оартия заедно с фин министър Василев веднага вън. Те изобщо не знаят къде, са. Или с две думи новите крадци
10.
ere
15.11.2023 22:41:59
25
22
MNOGO SE KEFIA CHE GERB PADNAHA V SOFIA I VARNA HAHAHAHA
9.
V2
15.11.2023 22:38:06
8
35
Поздравления за статията!
8.
бс
15.11.2023 21:49:10
7
26
бургас в 21.00ч. ноубади ин дъ хууд,мъка,мъка,мъка.кмете напръй ино парти да вдигнеш града и да те последават МЛАДЕЖИТE,тези са потънали в 150Мbps.НАЙ-ТИХИЯ ГРАД В СЕВЕРНОТО СИЯНИЕ!Поздрави от Флагманистите
7.
PS
15.11.2023 21:31:55
5
58
Това само розов педал може да въведе такава порочна практика на комундели от Испания.
Да настанят горките емигранти дето убиват полицаи в жилището на хората дето са го закупили с лишения и честен труд.
С протести ще си ходят за там където им е адресната регистрация пидалетките.
Но не платени както преди 2,3 години, а истински народни и посолството няма да ги спаси, единствено да поискат убежище от покровителите си.
6.
Адолф
15.11.2023 21:11:36
58
28
Статията е пълен идиотизъм. Виктория си е заработила паричките, а Ганьо се перчи къв бабаит е, в сравнение с кмета на София. Само дето идеята изобщо не е негова, а е поредния герберунски фейк. В насаждането на глупости са номер едно. В кражбите също. А град Бургас е роб на култа към ГЕРБ.
5.
Статията
15.11.2023 20:58:53
64
26
е пълен тюрлюгювеч. По-големи глупости рядко се пишат.
Единственото решение е да се вдигнат данъците пропорционално за второ и повече жилища на свързани физически и юридически лица.
Данъка за единствено жилище да не се пипа.
Всички дето си накупиха цели кооперации, защото те "вода и храна не искат", да плащат!
Не е лошо и да се въведе данък на земеделските земи, че едни олигарси се забравиха! По същата схема!
Пък вие си дрънкайте за "обратни" и "комунисти".
Всички да си плащат за масрафа!
4.
така така
15.11.2023 20:48:56
4
49
Да заповядат да ме вземат апартамента... Ще си останат там да си живеят ама завинаги под замазката!!!
3.
ТБС
15.11.2023 20:46:23
5
30
Флегмани да ви дам телефон и адрес, та като ми пратите заплахите към тези шибаняци, за ме потърсят. Платени или не, колко време ще се скатавате? Колко ви плащат за триете, ще ви дам с два лева повече?
2.
ТБС
15.11.2023 20:43:57
9
70
Аз искам тези шибани олигофрени да дойдат и лично да ми кажат това в очите, без охрана. До тогава, всеки опит да ми отнемат жилището, което си и е лично мое и изплащано лично от мен ще завършва с опело за посмелия.
1.
Сър Джон
15.11.2023 20:42:48
7
86
На тази снимка тези двамата са излезли като пе*ерасти, но просто така ги е хванал фотографа. Че какво ще правят пе*ерасти при ПП-ДБ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя се помисли за кралицата в "Ергенът 3", но вижте тези снимки Тя се помисли за кралицата в "Ергенът 3", но вижте тези снимки Теа Добре се оказа доста гореща мадама Лекар разкри лесен начин срещу безсънието Лекар разкри лесен начин срещу безсънието Става дума за дихателно упражнение 8 месеца дирят убиеца на кучето на Мая Манолова 8 месеца дирят убиеца на кучето на Мая Манолова Все още не сме преживели ужаса с Арчи и продължаваме да скърбим, казва Ангел Найденов Тази певица попиля попфолк гилдията, всички чалгарки са й бесни Тази певица попиля попфолк гилдията, всички чалгарки са й бесни Даваме лош пример, всичко е плейбек, казва Кали Измамиха мъж да вложи 16000 лева в "частна сметка" на БЕХ Измамиха мъж да вложи 16000 лева в "частна сметка" на БЕХ По случая е започнато разследване Проф. Кантарджиев: Грипът и острите респираторни заболявания продължават да се разпространяват Проф. Кантарджиев: Грипът и острите респираторни заболявания продължават да се разпространяват Лекарят препоръча да не се провежда самолечение Участниците в "Един за друг" се оказаха доста прости, втрещиха зрителите с незнание Участниците в "Един за друг" се оказаха доста прости, втрещиха зрителите с незнание Според участниците, първият човек, стъпил на Луната, е руският космонавт Юрий Гагарин Кюфтетата на Шипка удариха 5 лв. на 3 март Кюфтетата на Шипка удариха 5 лв. на 3 март Търговците предлагаха храни и напитки с доста високи надценки в подножието на Паметника на свободата Проучване: Над 90% от мастилата за татуировки съдържат химикали, които увреждат органите Проучване: Над 90% от мастилата за татуировки съдържат химикали, които увреждат органите Тестове на 54 проби показват, че 45 от тях съдържат съединения, които не са посочени на етикета Жена и дете са пострадали при тежка катастрофа в Силистренско Жена и дете са пострадали при тежка катастрофа в Силистренско Водач на джип им отнел предимството 
Земетресение разтърси Турция Земетресение разтърси Турция Епицентърът на труса е на 81 км югозападно от Малатия Първи гей брак в Гърция Първи гей брак в Гърция Церемонията се проведе в столицата Атина Бум на венерически болести в една от любимите туристически дестинации на българите Бум на венерически болести в една от любимите туристически дестинации на българите Преобладаващата част (93%) от случаите на сифилис са открити при мъже, които са предимно на възраст основно между 25 и 64 години Неочакван бум на имотния пазар в... Украйна Неочакван бум на имотния пазар в... Украйна He ce тъpcят и виcoĸи eтaжи. Hиĸoй вeчe нe иcĸa пaнopaмнa глeдĸa, сочат данните Тази актриса се изруси, за да си хване любовник Тази актриса се изруси, за да си хване любовник Актрисата Анджелина Джоли изглежда зашеметяващо 5 месеца след нападенията на Хамас децата се връщат на училище 5 месеца след нападенията на Хамас децата се връщат на училище От 7 октомври насам 30 000 жители на Сдерот бяха евакуирани в хотели в цялата страна. Приблизително 30% от населението се е завърнало вече у дома Мъск: Винаги съм се чудил защо НАТО продължава да съществува Мъск: Винаги съм се чудил защо НАТО продължава да съществува Американският милиардер постави под съмнение целесъобразността от съществуването на НАТО Хейли с първа победа срещу Тръмп Хейли с първа победа срещу Тръмп Това е знак, че тя ще остане в надпреварата поне до "супервторника", когато гласуват 15 щата и една територия В Ню Йорк слагат край на "24-часовия бюфет за плъхове", ще имат контейнери за боклук В Ню Йорк слагат край на "24-часовия бюфет за плъхове", ще имат контейнери за боклук Премахването на купчините боклук, трупани пред по-големите жилищни сгради,  все още е в процес на изпълнение В Литва започва конфискация на автомобили с руски номера В Литва започва конфискация на автомобили с руски номера Според съобщенията на територията на Литва все още има хора, управляващи автомобили, регистрирани в Русия
Бойко Борисов Бойко Борисов ГЕРБ иска 50% от МС, в Банкя не се огъваме

Виц на деня Виц на деня - Маро, защо наричаш мъжа си Иди? Не се ли казва Пешо?
- Защото ми е неудобно да го наричам с цялата дума: "Идиот".
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, вярно ли е, че това е последният модел айфон за селфи?
- Да.
- А защо прилича на пистолет?
- Стига си питала! Усмихни се и щракни!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените са като катаджиите, изприказват ти куп глупости, вземат ти парите и накрая пак изпаднеш крив.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори