×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Боби и кликата му в БФС вбесиха и правителството


Боби и кликата му в БФС вбесиха и правителството
Спортният министър днес събра БФС в лицето на изп.директор Борислав Попов и изключените клубове, които бяха представлявани от Димитър Пейчевп (вдясно)
14 Ноември 2023, Вторник, 21:00 ч.
Автор: Флагман

Стадионите се строят с трибуни, за да бъдат те пълни със зрители, а не за да се чудим как да ги затваряме, каза спортният министър

Настроенията срещу БФС и неговото ръководство, управлявано от Борислав Михайлов, се разпростряха отвъд чисто футболните граници и преминаха дори на държавно ниво. Гласове срещу срамния хаос, предизвикан покрай организацията на евроквалификацията между България и Унгария, се чуха директно от правителството, включително от министър-председателя Николай Денков и спортния министър Димитър Илиев, пише вестник Сега.

"До тази ситуация се стигна, защото българският футбол през последните години върви упорито и устойчиво надолу. Време е БФС да си даде сметка за това. Нещо трябва да се промени. Държавата няма права да се меси във федерации, но аз като гражданин имам право да поставя въпроса, че трябва да се търси промяна", заяви премиерът Денков.

Министърът на младежта и спорта пък беше още по-жлъчен.

"Съжалявам, че мачът ще се играе без публика. Стадионите се строят с трибуни, за да бъдат те пълни със зрители, а не за да се чудим как да ги затваряме. Магията на футбола е във връзката между феновете и играта. Някой от БФС ще трябва да дава обяснения защо се стигна до тук. Ние ще търсим отговорност от виновните. Не може да спираме хората да протестират. Разбира се, разграничаваме се от всяка форма на обиди и расистки прояви, но щом някой иска да протестира, значи има основание", каза Илиев.

Спортният министър говори по темата преди инициираната от самия него срещата между представители на БФС и изключените от централата 145 клуба на опозицията, предвождана от Димитър Бербатов. От страна на футболния съюз в Спортната палата дойде изп. директор Борислав Попов, а недоволните от статуквото бяха представени от специалиста по спортно право Георги Градев и футболния анализатор и собственик на школа Бойко Величков.

"Имахме много тежък и емоционален разговор с двете страни. Както с ръководството на БФС, така и с представители на клубовете, които са били изключени от централата - разказа след срещата министър Илиев. - Напрежението между двете страни е доста голямо. Ние като медиатор успяхме да предложим да се назначи един независим одит, който да бъде юридически основан, да се проверят всички факти и обвинения - на база на съгласие от двете страни, от клубовете вече го има, резултатите от този одит, след това да се вземат мерки в посока това да се поправят грешките."

Шефът в БФС също потвърди за напрежението по време на срещата.

"Тонът беше много сериозен - разговорът в един момент излезе далеч извън рамките на добрия тон. Дали ще приемем одита? Българският футболен съюз има колективен орган на управление - писмото трябва да бъде внесено до Изпълком и там да се реши", заяви Попов.

Относно очакваните протести на 16 ноември, Попов каза: "Аз съм преживял много митинги - хората имат право да протестират. Споменах само това, че трябва да бъде в рамките на законите и конституцията. Затова споменах мача България - Англия, пострадалата полицайка. Всички българи, които желаят да си изразят мнението по демократичен начин, са свободни да го направят. Важно е БФС да усеща подкрепа от футболните клубове, които са го избрали. За съжаление, не във всички случаи получаваме ответен диалог, поради което има разминаване в определени позиции."

Изп. директор на БФС прехвърли отговорността за трагикомедията покрай локацията на мача между България и Унгария на българската полиция и на УЕФА.

"На 30 октомври пристигна две страници писмо от СДВР - обясни Попов. - В последните абзаци се подчертаваше, че мнението им е, че трябва да преместим мача извън София. Ние го преведохме и изпратихме писмото до УЕФА. Те са отговорни за сигурността и на този мач ще имат поне двама секюрити офисъри в София. Те решават да е на празен стадион. Длъжни сме да се съобразим. От европейската централа ни препоръчаха мачът да е в Пловдив при закрити врата. Това е препоръка, но тя трябва да се следва. Останалото са подробности. Аз съм назначен на работа, мога и да си тръгна, да, нямам никакъв проблем. Тръгвал съм си от осем работи до тук."

Любопитното е, че в днешното съобщение от БФС за връщането на мача в София се казва, че "решението на европейската централа е базирано на актуално становище на СДВР, която се ангажира с опазването на обществения ред преди, по време и след края на срещата".

Същевременно организаторите на националния протест срещу ръководството на БФС измислиха нова схема, при която негодуващите от Михайлов и сие фенове ще бъдат позиционирани около националния стадион "Васил Левски". Протестът е насрочен за деня на мача срещу Унгария - 16 ноември, два часа преди началото му - в 17:00 ч.

Откъм сектор Б ще са позиционирани феновете на "Левски", откъм сектор Г - тези на "ЦСКА-София", а на ул. "Ген. Гурко" - привържениците на всички останали отбори от София и страната, които пристигнат в столицата в четвъртък. Организаторите поканиха и унгарските привърженици, които са планирали пътуване до България, преди да стане ясно, че двубоят ще затворен за публика.

"Обединен протест срещу БФС с искане за незабавна ОСТАВКА! и насрочване на извънреден конгрес в началото на 2024 г. Националното обединение и мирен протест срещу Борислав Михайлов и некадърното управление на футбола в последните 18 години е факт - СЕГА ИЛИ НИКОГА излизаме, за да ни чуят ясно и за да подадат оставки незабавно! На българския фен му писна и ще се съобразят с нас! (...) 18 години стигат! България вече е футболно джудже! Футболът у нас по всички нива е аматьорски! Корупцията по високите етажи е отвратителна и добре прикрита. Нехайството, аматьорщината и безобразната НАГЛОСТ на Борислав Михайлов, Йордан Лечков, Емил Костадинов и останалите в трупата от Бояна трябва и ще приключи сега!", пише в призива във "Фейсбук".

Организаторите отправят и апел за цивилизовано поведение по време на демонстрациите по улиците в центъра на София:

"Призоваваме протестът да бъде МИРЕН! Изключително важно е, да изразим мнението и позицията на всеки български фен спрямо законите на Република България. Използвайте транспаранти, знамена, пиротехника (без бомбички, без агресия срещу органите на реда, и на тях им е писнало като на нас) и изразете мнението си така, че да бъде отразено позитивно от медиите. Всяка агресия и нарушаване на правилата, ще бъде използвана срещу нас и ще ни обявят за лумпени, платени провокатори и т.н., а в БФС точно това очакват. Знаем, че емоциите взимат връх, но мислете и изразете демократично и спрямо закона, какво мислите за тях."

Представителят на един от изключените клубове от БФС Русокастро, област Бургас - Димитър Пейчев, говори пред медиите си след срещата в Министерството на спорта като представител на всички 145 клуба.

„Искам да благодаря на министъра, че инициира тази среща и ни прие. Този проблем не е от месец-два, той е от доста отдавна. След като всички ние участвахме в един Конгрес, който бе организиран от БФС, получихме съобщение, че сме извадени от футбола и малко след това получихме покани да бъдем пререгистрирани. Само си представете 145 клуба с минимум 30 състезатели плюс деца, за каква бройка хора става въпрос, на които БФС казва: „Ние ви забраняваме да се занимавате с организиран футбол“, започна Пейчев.

„Ние сме пререгистрирани, ако не бяхме, трябваше да закрием абсолютно всичко и хората по малките населени места, които чакат такива мачове, да им отнемем и малкото щастие. Когато се пререгистрираме, губим общинска субсидия. Повечето клубове се финансират от Общините. Ние сме ентусиасти, които поддържаме аматьорския футбол. Аматьорският футбол е основата на футбола. Възмущаваме се на това, което се случва с националния отбор. Искаме промяна. Помолихме единствено да бъдем върнати. Докато тече този одит, те могат да си инициират Конгрес, да изберат човека Х или същия човек, няма да имаме глас. Това ни е единственото притеснение“, продължи той.

„Благодарим на министъра, съгласни сме с това, което предлага. Надявам се, че обществеността се надигна и освен че разчитаме на помощта на министъра, разчитаме на всички хора, които обичат футбола и виждат какво се случва, техните грешки не са една и две. Много клубове вече не развиват дейност, тази дейност се състоя твърде късно.“

„Поведението и отговорите на представителя на БФС са меко казано нелогични и объркващи. Те са дошли тук да отговорят нещо, това не помага. Единственото е да разчитаме на съда, ако от БФС не се съгласят на одит. Това нещо трябва да се прекрати, това не е нормално. Голям празник е във всяко населено място, когато има такова мероприятие. Безпрецедентно Казват ни, че няма да имаме право на глас. Надявам се, че всички ще се обединим да покажем несъгласието си. Това нещо трябва да престане“, завърши Димитър Пейчев.


В категории: Спорт


Кой просълзи шеф Ангелов
Кой просълзи шеф Ангелов 28/04/2024, Неделя 16:23 0
19
Коментара по темата
19.
Някой си
15.11.2023 06:23:40
0
12
E, не ! Скандалите се редуват....кой от кой, по-голям да е ! То не бе крадене, то не бе чудо ! Залата в Бургас все още не е готова за ползване, независимо от колосалните средства, които се "усвоиха" !!! Хайде да видим прокуратурата какви ще ги свърши !
18.
Холивуд
15.11.2023 02:40:43
0
6
Ха ха хаха.За да има елитни спортисти и изобщо традиции в спорта в една държава,първо трябва да има държава...ха ха ха
17.
Га га га гааааа
15.11.2023 02:35:02
0
12
Мърши.От държава на седмо място по брой олимпийски медали в света тези от БФС както и всички останали некадърници в спорта и не само я превърнаха за посмешище.Идиотите които тази държава и лично партията БКП изгради като елитни световни спортисти в миналото,които трябва да са идоли и вдъхновение за бъдещите поколения и млади надежди стават единствено за рекламни лица на букмейкърските къщи,Лидъли и Кауфланди за да им рекламират буклуците.Трагикомедия.Некадърници до един заедно с министъра си останали във спорта единствено за да крадат и разсипват.Това което се случва в спорта за жалост не е изключение!!!!!
16.
Стамен
15.11.2023 01:59:44
1
11
ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!
15.
Тодор
15.11.2023 01:58:12
1
13
Протести до дупка няма мирен протест стига сме се залъгвали няма оправия трябва по твърдо да се действа тези няма да си заминат сами трябва да бъдат свалени и изгонени и да не се допускат повече на ръководни длъжности
14.
Иван
15.11.2023 01:55:40
0
8
Нямаме държава утре ще идва Орбан той като види стадиона в какво състояние сравнение с техния стадион който е утра модерен ще се хване за главата нашите политици не ги ли срам че една унгария последните 10 години ни задминна на футбол и стадиони а ние още си говорим за простести за светло бъдеще хората са на светлинни години пред нас и не спират да се развиват във всички спортове зали стадиони ние още спорим кой крив кой прав няма да се оправим така трябва спорта да стане национална кауза да се финансира от държавата всички клубове до 15 години независимо какъв спорт да е безплатно школи лагери турнири да се насърчават в училище да се следят от треньори трябва концепция в спорта
13.
Недоволен
15.11.2023 01:49:21
1
9
Такава корупция няма никъде по света вижда се от космоса че нещата с футбола не вървят в България трябва всеки ден протести пред БФС да не се допускат да влизат вътре денонощно простести както пред парламента и така ше ги свалят с един мирен простест не става трябва всеки ден и по стадионите с големи транспаранти
12.
Всеки да
15.11.2023 00:23:46
0
4
Ставаминисъар на спорта неее сериознооb
11.
Боцмана до 4
15.11.2023 00:07:23
2
0
Статията е и във Фейсбук, отиди да си напишеш коментарчето и там!!!
Нали поне ти не си клоун?!!
Или си просто обикновен СМЕШНИК!!
10.
Новата зала
14.11.2023 23:23:05
1
21
Бургас Арена е паметник. Тотална кражба пред очите на всички. Имаше избори и вие направихте своя избор. На ви
9.
Опълченците на БФС
14.11.2023 22:46:04
1
14
Преживял бил много митинги,всеки имал право да протестира!Комунистическо костюмарче,в нормалните страни хвърлят оставки,имат съвест,която не им позволява да заспят!Имат изградено име и искат да гледат хората в очите!Вие Кво ще правите,като ви духнат под опашката?Безработни,некадърни пенсионери.Важно било клубовете да ги подкрепят.Като в цялата страна-вашите клубове,които още ви държат ,а че агонията продължава така до безкрай?!Финовете е важно да ви подкрепят.Никакво допускане на цялото калпаво БФС на стадионите в България!Тези стадиони да не са ви бащиния или националния отбор?Ръководители на далавери и запои!Срам!Дъно!Тиня!Оставки!
8.
герберунгелска гордост
14.11.2023 22:25:50
0
18
Новата зала "Арена Бургас" на практика не може да бъде използвана за провеждане на спортни събития, стана ясно от отговор на Министерството на младежта и спорта (ММС) до народния представител Антоанета Цонева, съобщи novini.bg.

ММС е възложило одит, който да установи какво спортно оборудване е доставено и дали то е годно за провеждане на тренировки и състезания, и резултатите са отчайващи. Той показва, че към момента залата в Бургас може безпроблемно да домакинства единствено състезания по спортна гимнастика.

"Залата в Бургас се оказва един декор. Освен че беше построена след години на забавяне и непрекъснато увеличаващи се милиони левове, сега излиза наяве, че оборудването за основната дейност - спортни прояви, е или неподходящо или дори неясно в какво състояние, защото стои запечатано в сандъци и кашони", заяви депутатът от "Продължаваме Промяната - Демократична България".

Още при откриването на залата от президента Румен Радев и служебния спортен министър Весела Лечева миналото лято стана ясно, че за мачовете на баскетболния Черноморец от плейофите на първенството се използват старите кошове от зала "Бойчо Брънзов". Според официалната версия - за късмет.

Одитът на оборудването показва, че залата към момента не може да приема състезания нито по баскетбол, нито по волейбол, нито по лека атлетика. Нещо повече - пистата за лека атлетика я няма.

"Одитът отчита, че изготвените при поръчката технически спецификации са непълни или неточни, поради което част от доставеното оборудване не може да се използва за международни състезания. "Констатирани са пропуски в сключения договор относно неговия обхват и критерии за избор на спортно оборудване. Пропуските оказват негативно влияние върху резултатите от изпълнението на договора за доставка на спортно оборудване", се казва в одита на ММС."

Договорът за доставка на оборудване е изпълнен по документи, а оборудването е прието без забележки. Одитният екип обаче е установил, че процедурата по приемането на оборудването е изпълнена формално. Няма разопаковане, преглед и първи монтаж и така не е спазено условието за окончателно плащане. Въпреки това, според доклада, към 15 юни 2023 г. цялата договорена сума е изплатена на изпълнителя.

Експертите излизат със становище, че за лека атлетика, волейбол и баскетбол е необходимо допълнително оборудване. А залата беше построена, за да се провеждат атлетически състезания на закрито и България отново е кандидат за европейско първенство в зала през 2029 г.

За волейбол - според експертите на БФВ настилката не позволява провеждане на състезания на европейско и световно ниво. Самата зала не позволява никакви волейболни срещи, защото бетонът не е разпробит, не са монтирани ботушите на волейболните колове.

За лека атлетика - настилката липсва, което означава, че няма писта и не може да се провежда нито тренировки, нито състезания. Оборудването за електронно измерване на резултатите, които сами по себе си струваха смущаващо много, е предадено на Българската федерация по лека атлетика за стопанисване.

За баскетбол - кошовете не отговарят за изискванията дори за мачовете от държавното първенство по баскетбол, което стана ясно още при откриването й. Понастоящем Черноморец (Бургас) играе в старата си зала.

Отделно в одита се казва, че подът на залата е неравен, поради което монтирането на оборудване може да доведе до неговото дефектиране. Затова е необходимо да се предприемат действия за изравняването му.

"Преди това е необходимо строителят да отстрани констатираните недостатъци и да осигури нужната равнинност на пода. Отклоненията в основата биха довели до отклонения във вертикалите и хоризонталите на монтажа, съответно до неспазване на изискванията на производителя на оборудването, както и до неудовлетворяване на нуждите на спорта", съобщи изпълнителният директор на "Академика 2011" по повод констатациите на доклада.
7.
Нещо за Арената ???
14.11.2023 22:08:21
0
26
Нещо за палавата банда на Герб и новата зала,която от 36 млн стана 80 млн. ,при това неизползваема.
Някой местен ще поеме ли политическа отговорност?
6.
Димитър Пенев
14.11.2023 21:58:41
1
6
Пейчев и ти стана голяма работа, не забравяй откъде си тръгнал и как си стигнал дотук. Човек който не зачита приятелите си не става
5.
до Ники
14.11.2023 21:48:01
1
3
Ти костюм знаеш ли какво е?
4.
Димитър пейчев клоуна
14.11.2023 21:45:36
3
9
Протежето на Диян Боксьора от бургас !!! Продава наркотици и се занимава с ддс
3.
Само Споко!
14.11.2023 21:38:21
1
15
Перуката е човек на Тиквата и Прасето. Няма да сдаде окупирания пост лесно, дори и с цената на пълен провал на футбола ни.
2.
Страничен наблюдател
14.11.2023 21:30:47
1
19
Перуци е същия като боче кухото. И двамата са загубили връзка с реалността.
1.
Ники
14.11.2023 21:20:06
0
7
За първи път виждам Митко Пейчев в костюм!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Цените на имотите в Бургас подгониха тези в столицата Цените на имотите в Бургас подгониха тези в столицата В Пловдив, Варна и Бургас вече почти не се срещат цени под 1000 евро/кв. м с изключение на някои по-крайни и непредпочитани квартали, а най-престижните им райони гонят и дори надминават 2000 евро/кв. м Той е звезда от "Съни бийч", но в личния си живот доскоро бе много нещастен Той е звезда от "Съни бийч", но в личния си живот доскоро бе много нещастен Колеги на Бойко издават, че всичко вече се е променило и той има нова любов в живота си, но още не я е показал на широката общественост  Тя създаде най-големия скандал в българското кино, а днес напуска страната разочарована Тя създаде най-големия скандал в българското кино, а днес напуска страната разочарована Звездата от сериала „Откраднат живот”, която се изявява успешно и като художничка ще учи анимация в престижна академия, за която от написаното от нея става ясно, че не е в България Кой просълзи шеф Ангелов Кой просълзи шеф Ангелов Говори участник от звездния отбор в шести сезон на горещото кулинарно риалити Слави ме уволни, защото родих, убедена е тази актриса Слави ме уволни, защото родих, убедена е тази актриса Михова поясни, че със Слави Трифонов имат две раздели Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Неверните обстоятелства са били нужни, за да се изчисти от всякакъв вид конфликт на интерес ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа Формацията няма да участва на предстоящия вот Сложи всички в малкия си джоб, една от песните му удари 115 млн.гледания Сложи всички в малкия си джоб, една от песните му удари 115 млн.гледания Заснемането на клипа "Хабиби" на Азис струвало само 1400 лева „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори Водач в нея отново е заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на „Възраждане“ Цончо Ганев Тази кола се размаза при тежка катастрофа Тази кола се размаза при тежка катастрофа Инцидентът е на околовръстното в София 
Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори