×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Майка с четири деца тръгнала с мигрантите из Странджа


Майка с четири деца тръгнала с мигрантите из Странджа
Пастирът Динко сподели, че е почерпил мигрантите с една кифла и след като си я разделили, го благословили
13 Ноември 2023, Понеделник, 09:21 ч.
Автор: Флагман.Бг

Лесовъд и пастир разкриха откъде минават чужденците, граничните полицаи не могат да смогнат да задържат нарушителите

Майка с четири деца е била сред мигрантите, пресекли границата с Турция, в стремеж да стигнат до страните от Западна Европа, каза пред бТВ Иван Тодоров от ямболското село Малко Шарково. 

„Тук минават с хиляди. С гранични говорим, те казват - ние не сме в състояние, значи ако са хванали тази вечер стотина човека, още двеста са пропуснали и влизат във вътрешността. Това е истината“, добавя той.

Мъжът заведе екипа на бТВ до едно от местата, където мигрантите се крият, докато чакат организаторите на трафика да ги прехвърлят с коли и бусове към София. 

„По-надолу има някакви чували хвърлени. Всичко е тяхно, това е храната им, дето я хвърлят. Където ги хванат, там оставят раниците, на място. Те използват деретата, ниските места, за да не ги виждат и затова оттук минават. От границата минават през Шарково, Иглика, Ситово, през Малко Шарково и през Стефан Караджово“, уточнява той.

На километър нататък, от другата страна на пътя също има сборен пункт на мигрантите . Оставили са раници, спални чували и дрехи. Мястото е в ниското, обрасло с храсти и не се вижда от пътя. 

„Валеше дъжд и ги видяхме, те бяха седнали на земята. Прибрахме ги и ги нахранихме, дадохме им дрехи, преоблякоха се, звъннахме на граничарите, дойдоха и ги прибраха“, разказва Иван. 

Лесовъдът Камбер Тахиров от община Стралжда пък сподели, че също среща често мигранти. 

„Нашата рабата е в гората и всеки ден се срещаме с мигранти. Напливът е голям. Пролетта и лято е по-голям, но сега понамаля. Укритията са им в гористите местности и по изоставени къщи в населените места“, уточнява той.

„Малки групи се срещат рядко. Голяма част от мигрантите са млади момчета. Много рядко възрастни, а жени не сме срещали“, каза лесовъдът.

„Когато ги засечем някои от тях бягат, други се крият, а трети се предават. Физическото и психическото им състояние не е стабилно“, подчерта той.

„В гората се срещат начупени и катастрофирали автомобили. Явно са на хората, които предоставят транспорта на мигрантите“, каза той.

Засилен мигрантски натиск по границите ни, отчитат и от МВР. От началото на годината по браздата с Турция са предотвратени близо 170 000 опита за нелегално преминаване, което е с 24 % повече от миналата година.

След пресичане на границата са задържани 1300 души. Най-често това са граждани на Сирия, Мароко и Афганистан.

В пограничните села маршрутите на мигрантите  се знаят на пръсти. Групите се крият в дерета, които са близо до пътя, а  горите около Голям Дервент, Голямо Шарково, Иглика, Ситово, Крайново, Странджа дават подслон на стотици нелегални, които хората виждат ежедневно.

„В една трънка влязоха и с раниците и главите надолу. Жадни. Дадох им вода, имах и една кифла им я дадох, разделиха я на всички и я изядоха. Викам , сега какво ще правите . Сега лягаме, то беше към 5 часа, и през нощта пътуваме. Млади момчета, радват се, благославят ме, какво да правят“, каза пастирът Динко.

Засиленият мигрантски натиск усещат и медиците в лечебните заведение. След инциденти и гонки с мигранти в ямболската Областната болница за последните девет месеца са прегледани 130 мигранти. Повече от 40 са хоспитализирани

„Ако до края на пролетта те постъпваха при нас в състояние на тежка дехидратация и изтощение, интересното беше, че в летните месеци бяха с тежки травматични увреди. Специфичното при инциденти с мигранти е, че за кратко време огромен брой пострадали се транспортират към спешното отделение и това е голямо изпитание за дежурните екипи“, каза д-р Валентин Вълчев, заместник- директор на МБАЛ - Ямбол.

Според статистика на Гранична полиция от началото на годината са образувани 319 досъдебни производства за каналджийство.


В категории: Ямбол


Флагман.БГ Акула изяде крак и ръка на турист Акула изяде крак и ръка на турист 28/04/2024, Неделя 09:17 0
Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
12
Коментара по темата
12.
11 da Mary
13.11.2023 21:29:49
0
0
Някой има интерес от това-Козяк и слугите на пост
11.
Мари
13.11.2023 18:33:03
0
5
Границата ни нарочно не се поправя както трябва. Някой има изгода от това. Бизнес голям. До сега не чух някой от ония 240 тулупа, да се говори за границата ни.
10.
Един
13.11.2023 18:20:59
0
2
Искам да попитам , по кой закон тези са мигранти ? Кой и д чии пари им плаща лечението и престоя ? Колко от тях вече са със статут на Българи ?
9.
Йо.да.но.ва
13.11.2023 17:18:00
1
3
Защо не ги настаняване по хотели както украинците
8.
8
13.11.2023 13:02:49
0
19
Европа се предаде без бой на нашествениците.
7.
7
13.11.2023 12:58:52
1
22
А каква граница имахме! Пиле не мижеше да прехвръкне незабелязано. А тогава нямаше нито интернет, нито камери!
6.
Ami
13.11.2023 11:57:08
4
11
Да, се огради оградат с холеми стени и да де пусне ток. Те са предтъпници и лентяи идвсщи от Африка. Те живеят 200 години назад от нас. Наораво и фиррктно в затвора и на ксриетста които хванат. Има място за минаеане. Щом нямТ падпорти са оредтъпници
5.
оффф...
13.11.2023 11:42:09
4
20
Вижте разликата между отношението на човек, който ги среща на място и вижда проблемите им и отношението на тези, които пишат коментари за тях в интернет от вкъщи
4.
Да говорим истината
13.11.2023 11:26:43
0
31
За това преселение са виновни тези , които акумулират войни в Африка и Близкия изток.
3.
Сектир бе
13.11.2023 10:54:10
0
21
А кой лапа комисионни от мигрантите по 1500 евро на мъж жена с дете повече. Ич не са властимащите разни пико наркомани и комарджии ги возят зс по 200 300€ на човек айде няма нужда
2.
Кочо
13.11.2023 10:23:01
5
45
Това си е чиста инвазия на хора в бойна възраст и именно с такива цели идват в западна Европа. Те не са бежанци които търсят спасение от война или геноцид които евентуално да застрашава живота им. Ако беше така то можеш да намериш убежище в първата държава по пътя ти в която няма война и да изчакаш там докато отмине. Но тука целто е друга. Този вид хора така наречените от западна Европа 'бежанци' са всъщност джихадисти(който не разбира значението на тази дума да е потърси в тълковен речник) които се изсипват на орди в западна Европа с цел евентуален джихад ако вожда им каже че е време за това. Докато това време дойде, те живеят на гърба на данъкоплатците в съответните държави като имат огромни изисквания за качеството и стандарта на живот. Историята е доказала че двете култури нашата на европейци и тяхната на хора от 3тиа свят е несъвместима и няма дори допирни точки. Те идват от третия свят с различна култура и обичаи, искат да останат и да живеят в западния свят но дори не правят и минимално усилие да се интегрират в обществото а тъкмо обратното искат да продължават да живеят по начина по който са живели там откъдето са изпълзели. Странно нали.. Бягаш от нещо което не ти харесва, рискуваш живота си да отидеш на по добро място и веднъж вече стигнал на това място продължаваш да искаш да си живееш по първобитния начин от който си избягал! Дори още по странното е че напук на всичко по горе споменато те се опитват дори да ти вмешат че техните обичаи, култура, религия и традиции са по хубави от нашите. Бежанци казваш? Клети бежанци! А някой да се е замислял, от къде тези пари тея бежанци да плащат на каналджии, храна, обурудване като лодки, телефони, интернет.... Тея авганистанци дето изпълзяват от пещерите откъде са намерили толкова много пари да покриват всички тези разходи??? Бежанци... Клети бежанци. Как да не се смили човек над тях.
1.
местен
13.11.2023 09:50:16
4
34
До като от МВР и Гранична полиция се надпреварват да твърдят че са се справили с с мигрантския натиск на БТГ за не ни спират за Шенген .Противно на това при среща с местни гранични полицаи твърдят че немогат да се справят ..
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори