×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Той е един от най-богатите в света, може да има всяка жена, но остана верен на своята китайка


11 Ноември 2023, Събота, 13:10 ч.
Автор: Флагман

Със съпругата си Присила се „уединенияват“ само 100 минути на седмица

Иконата на интернет маниаците, идолът на милениълите, подвижната реклама на суичъра, най-младият сред мултимилиардерите определено не може да бъде сочен като пример на безпардонен сваляч и плейбой. Обратното – Марк Зукърбърг е моделът, образецът на верния на жена си мъж, бленуваният от милиони нежни създания прекрасен съпруг, който въобще не се заглежда по чужди поли.

А първите години на стопроцентовото еврейче въобще не вещаят бъдеще на благоверен християнин, за когото жената, на която е надянал брачна халка, е всичко на света. Още в забавачката малкият чудак Марк покорява момиченцата с уменията си да побеждава момченцата в интелигентнтие настолни игри или да се шегува постоянно, ама без да наранява с доста хапливите си подмятания. Синът на психиатърката Карън и на зъболекаря Едуард продължава да я кара волен и печелещ симпатиите на девойчетата ексцентрик в началното училище, в прогимназията, в лицея и накрая в Харвардския университет.

Обожават го, защото знае всички предмети, без да учи, особено математиката, физиката и астрономията, магьосник е на компютъра, а ако случайно отвори учебник – веднага става отличник №1. За сестрите си Ранди, Дона и Ариел той е  гений и те го запознават с всичките си приятелки, които благоговеят пред него. За майка си пък е мечтаният принц от приказките, когото тя препоръчва на всяка приятелка и пациентка с готина дъщеря. И макар в Харвард той да е пълен повлекан, облечен вечно в широки дънки и тривиални шушлекови якета, Марк се движи винаги в компанията на симпатични момичета.

„Той беше много забавен, много уверен в себе си, а някои хора смятаха, че е един вид самотен неудачник, ама не беше така, тъй като в университета винаги имаше до себе си хубава приятелка“, пише неговият биограф Дейвид Кърпатрик в бестселъра си „Ефектът Фейсбук“. Но според известния журналист много бързо цялото огромно пространство за представителки на нежния пол около шеметния студент Марк Зъкърбърг ще бъде заето само от една девойка – Присила Чан.

Среща я на парти, организирано от еврейското студентско братство „Алфа Епсилон Пи“, на което той е активен член. Тя е дъщеря на китайски имигранти, избягали в Америка в края на войната във Виетнам, където родителите живеели и работели в младите си години. От първия ѝ контакт с Марк според собствените ѝ приказки Присила си спомня само един арогантен маниак /geek на английски – бел. кор./ с халба бира в ръка. На стъклото обаче била щампирана препратка към езика за компютърно програмиране “C++“, на който той е един от изобретателите. И Присила веднага си дала сметка, че пред нея стои чешитът, за когото говори целият университет, тъй като вече бил създал първия си сайт „Facemash”. Оня, който давал възможност на студентите в Харвард да гласуват за най-сексапилната личност в университета, била тя от женски или от мъжки пол. Самата Присила е първи курс медицина  – по-малка е от Марк с една година, но вече е „на ти“ с компютрите и да се познава с всепризнатия за техен магьосник мърльо, за нея било „върхът“.

Но изглежда симпатията е взаимна, защото след срещата им, сякаш за да се докаже пред новата си обич, Марк ускорява работата по проекта „Facebook“ и броени седмици по-късно – на 4 февруари 2004 г. - стартира най-популярната днес в света социална мрежа. Бялото ѝ лого на син фон веднага става хит в Харвард и всички елитни университети на Америка, а някак съвсем в реда на нещата раждането ѝ предизвиква скандал, който не е забравен и до днес. Трима други студенти обвиняват Марк Зукрбърг, че е откраднал идеята им за „мрежата“, като до ден днешен никой не може да докаже, че той наистина не го е сторил. Но дали заради скандала или защото Харвард вече се оказал тесен за него, Марк изоставя следването и поема към вече бъканата с „гийк“-ове Силициевата долина, за да я завладее. Няма значение – след 13 години ще получи харвардска диплома, при това престижната на доктор „хонорис кауза“. Установява се в Пало Алто – един от емблематичните за информационните технологии град в залива на Сан Франциско, където заедно с няколко инженери усъвършенства визионерския си проект. Офисът им е неголям и е почти без обзавеждане, облечени са всички денонощно в суичъри с качулки, а в хладилника им има само консерви с риба тон, майонеза и „Ред Бул“. „Босът“ на начинанието пък живее в малък съседен апартамент, като спи на матрак, поставен направо на пода в тясна стая. Със сигурност на него е приемал и Присила, която останала да се учи за докторка в Харвард, но от време навреме го навестявала.

Малко по-късно, четири години след създаването на Facebook, Марк Зукърбърг става най-младият милиардер в историята на Америка и света, тъй като лазарниците му са едва 23. През въпросния период Присила Чан пък завършва в Харвард бакалавърската си степен по медицина и се премества при любимия на Западния бряг на Щатите. Там, в медицинския факултет на най-престижния в региона Калифорнийски университет, тя прави блестяща магистратура със специализация по детски болести и я приключва с отличие. Не много време след това – на 19 май 2012 г. – вече утвърдилият се технологичен магнат и спечелилата си бързо популярност педиатърка сключват граждански брак в задната градина на закупената от тях просторна къща в Пало Алто. Заобиколени са от около стотина гости - приятели, менюто е съставено само от суши и такос, на импровизираната сцена се раздава нон-стоп Били Джо Армстронг - фронтменът на обожаваната по тихоокеанското крайбрежие инди рок група Green Day. А на следващия ден първото нещо, което младоженците правят, е смяната на статусите им във фейсбук. Марк Зукърбърг определя новото си обществено положение с простото „Женен“, докато с присъщото ѝ чувство за хумор Присила Чан изписва: „Джакпот“!

В редките интервюта, които дават заедно, Марк и Присила Зъкърбърг създават впечатлението за изключително сплотено семейство. Което подобно на много други минали под венчило двойки, въвежда няколко правила, за да не се забравят съпругът и съпругата, както и за да се уважават подобаващо. Така например те включват в съвместното си битие задължителна „вечер за среща“, която запазват един за друг веднъж седмично и през която си забраняват да говорят за работа. Според собствените им думи двамата си имат и „100 минути насаме“ или един час и четирийсет минути, които Присила налага на Марк всяка седмица, ей така, за уединение. Иначе животът им е много обикновен, толкова обикновен, че преследващите ги навсякъде в началото на брака им папараци в края на краищата ги зарязват, отегчени да ги дебнат в непритенциозни барове и с все едни и същи, малко на брой приятели.

„Начинът му на живот е не само скромен, но и монашески“ - пише още през 2010 г. журналист от списание Time в дълъг портрет, публикуван в броя, който коронясва Марк Зъкърбърг за „Личност на годината“. Явно този  типичен за обикновения американец начин на живот продължава и с Присила, но с една голяма разлика – скромният в ежедневието си Марк харчи на поразия, като за последно. Така например в Пало Алто той купува всички къщи около неговата, барабар с прилежащите им паркове, сдобива се с личен баровски самолет, става собственик на просторно ранчо с площ 20 000 декара на Хаваите, където семейството прекарва по-голямата част от времето си. С две думи, що се отнася до консумирането на блага, босът на най-популярната социална мрежа никак не се отличава от останалите американски милиардери.

Да, наистина харчи доста за себе си и семейството Марк Зъкърбърг, но и дава много пари за благотворителни цели и благородни начинания. Така например той е един от първите ентусиасти, които подписват стартираната през 2010 г. от колегите му милиардери Бил Гейтс и Уорън Бъфет инициатива „The Giving Pledge” – подпис, който го задължава да дари още приживе половината си състояние за благотворителност.  През 2015 г., вече женен, маниакът-икона създава със съпругата си  частната фондация „Чан-Зукърбърг“, чиято цел е, наред с куп други неща, да изкорени до края на века... всички болести! В тази връзка Марк и Присила обявяват, че постепенно ще прехвърлят 99% от акциите си във Facebook, към новосъздадената фондация. „Жестът е грандиозен!“ – израдват им се медиите в Америка, а тогава Марк Зукърбърг е само на 31 години. Между другото стартът на фондацията съвпада с раждането на първото дете в семейството - дъщерята на име Максима, чието пръкване на бял свят мама и тате обявяват, разбира се, във Facebook. Освен това, когато момиченцето се ражда, Марк и Присила му пускат в социалните мрежи безкрайно писмо, което започва със „Скъпа Макс” и в което се опитват да кажат на момиченцето, че ще направят всичко, за да му изградят един по-добър свят. Втората и третата им дъщери – Огъст /Август – бел. кор./, родена през август 2017 г., и Аурелия, родена през март 2023 г., също получават дълги писма с прекрасни обещания за щастливо бъдеще.

Голямата привързаност и доброта, която проявява към дъщерите си, контрастира обаче с професионалния образ на Марк Зукърбърг пред колегите му – с тях той е направо арогантен и безчувствен. Отвъд Океана пък и не само там мнозина си спомнят първата му визитна картичка, „копирана“ от куп печатни медии, на която под името му е написано: „Аз съм главен изпълнителен директор, кучко.“ В първите дни на Facebook неговият мениджър по подбора на персонал му обяснява, че би било добре да вземе някои и друг урок по лидерство, с приоритет „демонстриране на малко повече съпричастност към служителите“.

Но тази, която го изгражда като истински ръководител и дава тласък на развихрянето му в информационните технологии, е другата важна жена в живота на компютърния факир - Шерил Сандбърг. Тя е с 15 години по-голяма от него, работила е като шеф на кабинета на министъра на финансите на САЩ и през 2008 г. Марк си я взема за оперативен директор. Отнася се към нея като към по-голяма и вряла и кипяла в бизнеса сестра, двамата заформят направо шокиращ дует, който превръща Facebook в гигант, купувайки Instagram през 2012 г. и WhatsApp през 2014 г. Междувременно Шерил Сандбърг навива Марк да напише собствена философия на управление, той го прави, като я нарича „Пътят на хакерите“. Прилича на дълго писмо, в което той внушава страхотни правила от сорта на: „Най-големият риск е да не поемаш риск“ или „Ако никога не счупиш нищо, вероятно ти не си достатъчно бърз.“

Разделят се с Шерил, когато през 2021 г. Марк решава да преименува Facebook в Meta и обявява изцяло нова цел: вдъхване на живот на „метавселената“. Тоест на бъдеща версия на интернет, в която всички ние ще си взаимодействаме виртуално, свят отвъд физическия свят, където би трябвало да бъдем такива, каквито си пожелаем. Ама Шерил Сандбърг не разбира за какво става дума и напуска, чудят се на новата визия на шефа си и поне половината служители на компанията, в проекта се съмняват дори печени специалисти. И не само мразещите до болка компютърния магьосник негови врагове, но дори и приятели започват да се питат: нима най-младият милиардер не е изправен пред първия си провал? На Марк, разбира се, не му пука – във визията му за бъдещето няма подобни пукнатини.

Междувременно той започва да помпа мускули в буквални смисъл на думата. Ходи на фитнес, вдига гири до припадък, бие се като побъркан в ММА-схватки, веднъж дори го карат в болница за „ремонт“ след лют побой на ринга. А за малко миналата есен не се изправи в Колизеума в Рим срещу другия маниак на бойните изкуства Илон Мъск, но някой ги вразуми. Казват, че наблягал на физиката си, за да се хареса на съпругата Присила и на дъщерите, но кой знае – все още е на 40 години и сякаш все повече и повече е харесван от жените. При това най-демонстративно, като например по времето на интервю за в. „Уолстрийт джърнъл“ в претъпкана с публика зала. По едно време Марк започва неочаквано да се поти, журналистът, който го припитва, вижда това и го кара да свали качулката на суичъра си. И въобще да съблече култовата за маняка дреха, но той отказва най-безцеремонно да го стори. Малко по-късно, вече плувнал в пот, обаче казва на водещия: „Май беше прав – ще трябва да се съблека!“ Прави го и тогава в залата се чува едно мощно женско „Уау!“ на възхищение от гледката на сцената. Ами, Марк е останал само по впита в него почти прозрачна бяла тениска, която очертава прекрасно мощни бисепси, изваяни яки гърди и стегнат корем, тип „костенурка“. Присъстващите в залата нежни създания са покорени от атлетичната фигура на гения, но той въобще не се впечатлява от реакцията на простосмъртните момичета. Ама има време!


В категории: Лайфстайл


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
7
Коментара по темата
7.
XX
11.11.2023 17:33:49
2
1
Авторът на заглавието казва директно, че всички жени са к'ви. Факт.
6.
Капитана
11.11.2023 16:14:25
2
2
Марк Зукърбърг бил женен за Джеки Чан, ти да видиш!
5.
оффф...
11.11.2023 16:08:56
0
4
Флагман, написали сте:

"езика за компютърно програмиране “C++“, на който той е един от изобретателите"

Това какво значи?

Че според вас, роденият през 1984 Марк е изобретател на създадения през 1985 програмен език???

Вие четете ли статиите си?
4.
bai kosta
11.11.2023 15:25:22
0
5
Има изградена ценностна система човека.
3.
До 2
11.11.2023 14:54:31
0
3
Дай данни за булката! Този профил ми е любим... ;)
2.
./.
11.11.2023 13:47:52
2
10
И как разбрахте че и е верен? Познавам десетки семейства, които са заедно от 30-40 години. Пред хората вървят хванати за ръка, усмихват се, прегръщат се, а се скъсват да ходят. Един приятел си ходи по жени, а съпругата му я разпарят от чукане. Даже тройка са и правили. Иначе всеки ден я кара на работа, разхождат се по центъра, по магазините, в морската, кафета, молове ,почивки.
1.
ЕМИ... БРАВО
11.11.2023 13:39:08
3
10
Прави му чест....
Да е жив и здрав....!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО Зрителите да свикват с тази физиономия, ще я гледат дълго от тв екрана Зрителите да свикват с тази физиономия, ще я гледат дълго от тв екрана Геро ще е водещ на шоуто, което започва веднага след Капките  Катаджии с нова схема: Обясняват на провини ли се водачи, че глобите вече са двойни Катаджии с нова схема: Обясняват на провини ли се водачи, че глобите вече са двойни Наказанията нито са променени, нито има изгледи да се променят по-рано от есента, ако не и догодина Гонзо си има нов враг - Вики от "Ергенът" Гонзо си има нов враг - Вики от "Ергенът" Ще го съди за уволнението от БФС, било неправомерно
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори