×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойко Борисов към ПП-ДБ: Няма да носим повече отговорност за безобразията, които правите


Бойко Борисов към ПП-ДБ: Няма да носим повече отговорност за безобразията, които правите
В момента министър от това правителство ходи с охрана, пази се от своите, подчерта лидерът на ГЕРБ
11 Ноември 2023, Събота, 12:58 ч.
Автор: Флагман

С ужас установявам, че България се превръща в един соларен парк. Навсякъде стъкло, отсече Борисов

ГЕРБ ще продължи да е част от т.нар. "Сглобка", ако (не)партньорите им заложат в новия бюджет част от ключовите за регионите проекти - строителство на магистрали и околовръстни пътища. Това стана ясно след националното съвещание на партията днес. Той подчерта, че терминът "Сглобка", роден от Лена Бориславова, се е превърнал в цинизъм не раждал нищо рационално за хората.

"От сутринта от рано всички кметове се изказаха, казаха си своите болки, надежди, оплакаха се от репресиите, от поголовната смяна на шефовете на служби... Вие виждате настроението в залата. И изводът е че като начало повече не трябва да ни наричате "сглобка". Защото не виждам в тази превърнала се в цинизъм дума нищо рационално, нищо добро за хората", заяви Борисов.

По думите му "престъпленията, грешките, лъжите" на опонентите на ГЕРБ не може да се приемат като нещо нормално.

"Страховит двоен аршин в медийната среда. За каква свобода на словото става дума?! Когато Ицо Хазарта каже едно, за вас е ОК. Но ако наш опонент, каквато е Ваня Григорова каже нещо, това вече е трагедия. Това е на вашата съвест. Защото и вие живеете в тоя хаос, и вие го понасяте, както и ние. Той ви е хак, както викаше моята баба", заяви емоционално Борисов.

"Защо беше създаден ГЕРБ? И защо хората пак ни избраха?.. Ние сме консервативна център-дясно партия. Партия, която на глас е изричала, забележете преди избори - няма да вдигаме пенсиите, защото бюджетният дефицит трябва да е с нула процента излишък. Това е идеология на хора, които искат публично управление на финансите. И затова слагахме такива хора като Симеон Дянков, Влади Горанов, които откровено казваха на старите хора - не може, няма пари за толкова много. Сега какво се случва? Представя ни се един бюджет, който абсолютно нереалистично е надут. 3% дефицит са точно тия магистрали, за които колегите говореха преди малко. Все едно тези 3% са взети и са махнати. Но вие си мълчите. Забравихте ли, когато ние държахме дефицита на нула и вие ни питахте за постните пици?", допълни Борисов.

"С ужас установявам, че България се превръща в един соларен парк. Навсякъде стъкло! И тука ще помоля парламентарната група. Това, което е възможно за агроземеделието и соларните паркове, сме за. Но ние не можем да участваме в това. Вече нямаме красивите поля, равнини, полета. Имаме стъкло! То и то си има някакви допустими размери и граници", заяви още лидерът на ГЕРБ.

Спри живото, че ще почнем да псуваме и ще станем за смях, обяви Бойко Борисов на среща с кметовете на ГЕРБ

"От сутринта съм изслушал всички кметове и съм информиран за сглобките по места. И вече съм абсолютно спокоен, че бюджет в парламента може да се приема и без ГЕРБ. Така са се сглобили. И такива като Борис Бонев мога да им кажа - там, където ходите да се молите в тая църква, там си направете и бюджета. Ако в този бюджет няма политиките на ГЕРБ, поименно изписани - за Плевен, Русе, Търново, Търговище, Монтана... - това и това. Знам какво парламентарната група ми казва с тази заплаха, но аз ще се присъединя към нея. Няма ли го написано, гарантирано, няма да се поддадем повече!", подчерта Борисов.

"Ние на практика няма да носим повече отговорност за безобразията, които правите!", заяви категорично той.

Борисов изтъкна, че бюджетът и корупцията са основните фактори, по които се дистанцират от управлението на ППДБ.

"В момента министър от това правителство ходи с охрана. Пази се от своите. Заради натиск за обществени поръчки за стотици милиони, казват - за милиард и 200-300 милиона. Ходи с охрана! А те ни дават оценка на нас. Управлявайте, но не искаме да носим тези негативи с вас! С една дума - ще продължим да се борим с корупцията, която насаждат. Въпреки че на медиите е забранено да произнесат тази дума. Повтарям - министър се движи с охрана, заплашван от депутати, с бели якички! Вярно ли е, не е ли?! Нито виждам оставки, нито виждам решения. Всичко гузно мълчи! Да отшуми, да мине. кой видял, видял, кой чул, чул. Това е положението", заяви Бойко Борисов.

"Така че мисля, ясно послание отправихме. Всички проекти са при нас. И трите дами, които преговарят с колегите от ПП-ДБ, да бъдат така любезни да ги предоставят, да съобщят нашите решения. И в зависимост от тяхната реакция, ние сме готови на всякакъв вариант. Може да продължим, може да не продължим. Но не можем да излъжем хората. В тези избори показаха, че хората 2:1 са гласували за нас. Нямаме право да предаваме хората, които са гласували за нас", заяви в заключение Бойко Борисов.

Вижте още във видеото:

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова пожела успешен мандат на всички новоизбрани кметове на партията. 

Тя изтъкна, че ГЕРБ са направили огромни компромиси, за да се създаде това правителство, и обясни: "Аз и парламентарната група бяхме натоварени с това, за да работим в синхрон с ППДБ и с изготвянето на управленската и законодателна програма. Няколко месеца по-късно, след като вече е преполовен мандатът на настоящото ротационно управление на акад. Денков и с министри изключително на ППДБ, оценката ни е: неизпълнение на 95% на записаните от нашата парламентарна група общи цели".

"След серия от консултации, включително и със заплахи "Ще счупим сглобката", успяхме да създадем законодателна програма, която стана факт. Оценката на нашата парламентарна група не само не е добра, а по-скоро пълно неизпълнение на някои секторни политики, плюс очертаващия се сериозен дефицит в изпълнителната част на бюджета", коментира още Атанасова. 

"Аз моля г-н Борисов нашето Национално събрание да даде мандат на парламентарната ни група не само да бъде критична, но и да не подкрепя тези министри, които са "полицейщина в публичните финанси", заяви Десислава Атанасова.

"Кратката равносметка на представения по късни доби бюджет на финансовия министър очертава най-лошото финансово управление от 25 години насам - дълг, липса на инвестиции и нов данъчен натиск. Голям шлем от провали!.. Това нашата парламентарна група не може да подкрепи", подчерта тя.

Тя изтъкна, че ПГ на ГЕРБ оттук нататък няма да приемат законодателни промени, които са в разрез с принципите и програмите на ГЕРБ, които не са съгласувани предварително: "Предупреждаваме нашите колеги - много внимателно да прочетат този документ и ако това, което заявяваме като приоритет, не се реализира в бюджета за 2024 г., господин Борисов, аз съм по-крайна и ще предложа "разглобка".


В категории: Политика


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 2
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
27
Коментара по темата
27.
Толупа
11.11.2023 19:05:31
10
6
Въобще не искаме да носим никаква отговорност. Ай че отивам да цъкна едно мачле
26.
Галя от посолствоТО
11.11.2023 16:51:29
34
8
Хахахахахаха. смотаняк
25.
До 15
11.11.2023 16:03:26
8
46
Ти ходил ли си наврачка бре жълтопаветен маргинал?
Нали си наясно,че жена няма да видиш, защото си продажен, надрусан педал?
Мата Хари Бобокова се подложи на Баце, след като си направи кефа, пусна фотошопираното чекмедже :))))
Това педалите на прокопи сте много прости и дашни от задния вход!
24.
А ха ха ха
11.11.2023 16:01:24
37
3
Кой го казва...
23.
А те ни дават оценка на нас
11.11.2023 15:58:00
3
39
Мисля, че има висша степен на корупция в последните две години. Ами в момента министър от това правителство ходи с охрана и се пази от своите, заради натиск за стотици милиони за обществени поръчки.
22.
Бойчо Питагоров
11.11.2023 15:50:15
45
5
"...От 600 лева на 1200 лева - 50% отгоре".

За пореден път, този велик за нашето съвремие ум, ни изведе урок по математика за 5 клас, в който ясно заяви пред драгите зрители и слушатели, че никакъв го няма в простите сметки.
21.
Down
11.11.2023 15:48:04
44
15
Тази дебела свиня в последните две седмици сигурно над 20 пъти обяви, че ще сваля правителството и така и не прави нищо по въпроса.
Страхлив и лъжлив, както подобава на един истински слуга на американците!
20.
тони
11.11.2023 15:40:55
18
6
Измамници, пе*ерасти, мутри, бивши комунисти и крадци!
Aх, колко е красива коалицията ПП-ДБ-ГЕРБ-ДПС!
И пак за тях да гласувате, идиоти!
19.
Педалите на Прокопи са уроди
11.11.2023 15:39:35
9
50
Аз с ужас установявам, че България се превръща в един соларен парк. Навсякъде стъкло. Няма природа, няма нищо.
18.
Калин
11.11.2023 15:06:30
60
27
Бас държа, че нищо няма да направи банкянската мутра.
Тиквата още днес ще получи обаждане от американското посолство и ще клекне отново изнасилен и омърсен от педалите от ПП-ДБ. Такава е неговата съдба - да се гаврят с него банда канадски хомосексуалисти.
17.
Мафиоти
11.11.2023 14:56:39
65
30
Безобразие е когато липсват 20 см от асфалта на всяка магистрала, открадна парите за язовирите и магистрала "Хемус", купуваш къщи и магазини в барцилона с нашите данъци, участваш в корупционни схеми, теглиш 16 млр. заем и парите ги няма, даваш 2 чувала с пари за чертежите на самолети, финансовия ти министър е в "Магнитски", тръбата която извъртя на путя ни струва 3 млр. и т. н.
Тъп, по-тъп, още по-тъп, Тиквоний Българоубиец!
16.
Посолството
11.11.2023 14:32:12
9
57
Ако еднокнижника продължава да подкрепя измамниците от промяната държавата ще фалира.
Един министър педал със средно образование прави бюджет , построи пет моста над Дунав ,10 магистрали, завод за електромобили, комисионните от горивата продължава, теглене на кредит, което е задължение за държавата .
Преди комунделите и други фалшиви партии бяха надули тромпета да крещят за заеми, сега тишина.
За любовника на Асен Жартиерата има увеличение на заплатите, а за пенсионерите нищо.
Ако развалят сглобката списъка на Магнитски ги очаква и посолството ще се кара и дърпа ушите.
15.
Бойче
11.11.2023 14:24:57
58
23
Ти ходил ли си скоро на врачка,Мата Хари те е прокълнала бе човек ,власт да не видиш ...
14.
Управление с партии ПП и ДБ не е успешно
11.11.2023 14:15:10
6
68
Управляващите ПП-ДБ казаха, че идват заради Шенген и конституционна реформа, но това, което направиха е да вдигнат данъците. Когато и да ни приемат в Шенген, е вече късно и продължава да се нанасят щети на българската икономика. Това е лицемерие. България е изпълнила всичко критерии, но правителството е безгръбначно. Те не се боря
13.
Един
11.11.2023 14:10:41
57
45
Пенсионери видяхте ли, прогледнахте ли най-после кой ви точи секирата и кой се радва на мизерията ви. Всичко днес което избълва бе Асен Василев да му отдели милиардите предвидени за увеличение на минимална работна заплата и пенсиите , да се пренасочат за калпави и негодни строежи (но от бюджета не от фондовете на ЕС) за да храни свпйте ортаци строители. Затова и онова мекере Слави разззтури правителството на Кирил Петков защото казаха не на приготвените за фирмите 6 милиарда лева. Сега тиквата не може и да се изпикае от зор че няма пак да има пари за неговото офшорно чекмедже. Днес направо беше позеленял от безсилна злоба. Даже и на свойте кметове се караше да не повишават местните данъци и такси , непромемени от 15 години. Това съчетано с огромните кражби, напраави градовете ни кочини
12.
Влезе ли украйна в ес
11.11.2023 14:08:20
51
13
Ще опърдиш кочана и недей лая срещу.щатите че теси затваряха дзъркелите 12 години ако те грабнат и до дубай неможеш стигна подлого русофилска да не те натиснаха за ония 400 милиона евро путинистите.дето писа афера.бг. че обърна катмата
11.
Бесен-потресен
11.11.2023 13:51:58
59
43
Нямало пари за пенсии защото трябвало да има за шкафчетата с пачки и кюлчета! А от къде взе 3 милиарда да строиш тръбата на джуджето Лилипутя бе боклук, дето няма избиване?! От къде взе над 400 милиона да дълбаете за пристанището на Доган?! Ами 600 те милиона за така и не ремонтираните язовири, къде потънаха тия пари?! Да изброявам ли още тулуп нещастен! Владко Горанов казвал че нямало пари за пенсионерите, тоя дето се оплакваше че с една депутатска заплатка от 2500 лв преди години не можел да храни семейство! Ах какви умствено изостанали гласуват за вас бе?!
10.
Така е
11.11.2023 13:51:00
47
31
Като не го вкарахте в затвора,сега ще го търпите да го играе морален стожер
9.
Разбирач
11.11.2023 13:49:20
43
26
Моите кметове искат , ГЕРБ иска
Аве бай Ганьо минаха времената дето мутрите ти изнудваха ,заплашваха и отвличаха .
Сядай си на пърдялника и слушай какво ти вика Брюксел!
8.
Ъъъ... Аз имам.. Ъъъ.. тортичка сахер... ъъъъъ..
11.11.2023 13:46:22
44
30
Аз чух ние сме мафиоти и не сме крали от доста време. И ако не се промени нещо, ще напуснем сглобката ама ни е страх от хамериканския посланик и магнитски.
7.
Карло Маркс
11.11.2023 13:42:22
34
8
Прекариатът живее на ръба на непоносим дълг. Дългът се е превърнал в систематичен механизъм за експлоатация, докато хората се борят да поддържат вчерашния стандарт на живот. Трето, прекариатът има различни отношения с държавата. ((Тези в него губят правата, дадени на гражданите, превръщайки се в обитатели без граждански, културни, политически, социални и икономически права.)) ((Все по-често те са молители , молят за облаги или услуги, разчитайки на дискреционни решения на бюрократи, които правят моралистични преценки дали поведението или отношението им заслужават.)) ((Тези три измерения създават съзнание за относителна лишеност, комбинация от безпокойство, аномия (отчаяние ), (отчуждение) (налага се да правят това, което не желаят да правят, докато са неспособни да правят това, на което са способни) и ГНЯВ които бива ПОТИСНАТ. ((Типичен пример за прекарии у нас са т.нар. „работещи бедни“, т.е. хора, които работят, но въпреки това доходите им ги държат на социалното дъно.)) Но не само те са част от българския прекариат, т.е. слоя на декласирани личности. С мъка трябва да кажа, че наблюдавам как мои студенти, прекрасни млади хора със значителен творчески потенциал, завършващи с отличие са принудени да работят всякакви дейности - временни, несигурни, които ги лишават от възможността някога да се превърнат в истински професионалисти. В търсене на спасение немалко от тях поемат по пътя „автогара-жп гара, „Терминал 1“ и „Терминал 2“. Както пишат някои изследователи „в годините на пост-социализма се наблюдава възраждане на психиката и културата на оцеляване, характерни за България от преди Освобождението.)) Остава само да се запитаме „докога?“ И да кажем като Ботев в стихотворението „Елегия“
Кажи ми, кажи, бедний народе,
кой те в таз рабска люлка люлее?
Тоз ли, що спасителят прободе
на кръстът нявга зверски в ребрата,
или тоз, що толкоз години ти пее:
"Търпи, и ще си спасиш душата?!"
Той ли, или някой негов наместник,
син на Лойола и брат на Юда,
предател верен и жив предвестник
на нови тегла за сиромаси,
нов кърджалия в нова полуда,
кой продал брата, убил баща си?!
Той ли?! - кажи ми. Мълчи народа!
Глухо и страшно гърмят окови,
не чуй се от тях глас за свобода:
намръщен само с глава той сочи
на сган избрана - рояк скотове,
в сюртуци, в реси и слепци с очи.
Сочи народът, и пот от чело
кървав се лее над камък гробен;
кръстът е забит във живо тело,
ръжда разяда глозгани кости,
смок е засмукал живот народен,
((смучат го наши и чужди гости!))
А бедният роб търпи и ние
без срам, без укор, броиме време,
откак е в хомот нашата шия,
откак окови влачи народа,
броим и с вяра (в туй скотско племе)
чакаме и ний ред за Свобода!
6.
Ас
11.11.2023 13:39:17
53
30
ГЕЙБЕРАСТКИ БОКЛУЦИИИ
ПРОДАЖНИ ИЗРОДИ МАФИОТСКИ
МАМИЦАТА ВИ ПОРЪЧКОВА
АНАТЕМА
5.
Ивайло
11.11.2023 13:38:39
49
33
Уникални идиоти или лъжци 1ва степен.
Не искам да съм част от "сглобката",но нямам желание да я напусна
4.
Управляем хаос
11.11.2023 13:35:42
39
8
... когато няма голям план, както и политически и административен ресурс да бъдат удържани тези ((процеси на разпад и на дезинтеграция)), те ще продължат да нарастват: "Диспропорциите в национален план вътре ще се увеличават, ще нарастват и диспропорциите в социален план вътре в общностите, ще нараства най-вече, ((и това е големият проблем на България, гневът, радикализацията".))
3.
Бургазлия
11.11.2023 13:34:39
40
32
Тъжна картинка д башбакан Бойко
Лаеб, но не хапе
Отече в канала мутрата
2.
.....
11.11.2023 13:30:27
43
27
Боклуци ....
1.
Гунчо
11.11.2023 13:26:32
41
25
Браво Бойче,само така.Казал Маджо на Маргина:няма да нося повече отговорност,за безобразията,които правиш.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата
Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори