×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Голите обещания на опонентите ми за Поморие останаха във въздуха


Голите обещания на опонентите ми за Поморие останаха във въздуха
Съдът остави без уважение жалбата да не встъпя в длъжност, което показва юридическото им ниво, каза кметът на община Поморие
09 Ноември 2023, Четвъртък, 18:00 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка: авторът

Нека да сложат програмата си на масата и заедно да ковем светлото бъдеще на общината

Иван Алексиев официално встъпи в четвъртия си мандат като кмет на община Поморие. В предизборната надпревара Алексиев и екипът му получиха много удари под кръста. Самият той определи кампанията като най-тежката и калната до момента. Той обаче предпочете точно обратното - да не отговаря на нападките, а да е сред хората - с ясни ангажименти и изпълними проекти, за да може успешното развитие на общината да продължи. Именно затова спечели доверието на избирателите и спечели изборите още на първи тур. Ще има ли мнозинство в Общинския съвет, от кого Иван Алексиев ще търси подкрепа и какво предстои да се направи в Поморие - отговаря новият-стар кмет в интервю пред журналисти:

-Г-н Алексиев, официално встъпихте в длъжност и се обърнахте от трибуната към опонентите си с много силно послание. Ще успеят ли според вас общинските съветници да загърбят егото и да работят за общината и нейното развитие?

- Това зависи от тях. Аз посланието, което трябваше да направя, го направих. Първото и най-важното е да се научим да благодарим и затова започнах с това. Специално се обърнах към опонентите ми, защото такава кампания, през каквато преминахме сега, не е имало. Толкова агресия, толкова лъжа, толкова неверни неща по наш адрес никой не си е позволявал да говори. И всичко недоказуемо и не доказано. Съжалявам, че опонентът ми – адвокат, който се смята за добър юрист, може да хвърля по този начин обвинения срещу хора, които не познава и няма доказателства. По-важното е, че запазихме добрия тон, направихме позитивна кампания. Не само припомнихме какво сме направили през годините, но и показахме какво предстои да се направи и най-важното – откъде ще дойдат средствата за това. А голите обещания на опонентите ни останаха във въздуха. Ние не даваме обещания, а поемаме и изпълняваме ангажиментите си. Много хора се подлъгаха и гласуваха за тях. Затова се обърнах към опонентите ми, за да им предложа да сложат програмата на масата – те копираха нашата програма, но това е друг въпрос – и да направим обща управленска програма. Това е посланието ми. Ето, аз им давам възможност и на тях да управляват. Община Поморие, колкото е моя, толкова е и тяхна. Тя е наша.

Оттук нататък аз ще съм воден от една единствена цел – всички решения, които внасям в качеството си на кмет, да постигат пълно единодушие. Без ОбС кметът няма как да изпълни целите си. Изводът трябва да си го направят те, а ние продължаваме да работим за просперитета на общината.

- Кои са най-важните проекти, които предстоят? Докъде стигнаха съдебните битки за стадионите?

- Вчера излезе определение на Бургаския административен съд, в което ясно се казва, че оставя без уважение жалбата с особено искане аз да не встъпя в длъжност, поради липса на доказателства и мотиви за това. Могат да обжалват по частен път. Тези съдебни битки показват нивото на адвокатурата от страна на опонентитe ми.

Съдебните битки за стадионите, както каза опонентът ми, да се запознае първо как са дадeни. На първа инстанция  ние спечелихме срещу г-н Митко Събев. Не съм изненадан, че опонентът  ми щял да се разбере с него. Това не е ли разбиране преди изборите? Човек, който не може да губи, няма как да спечели. 

Работим оттук нататък. В момента завършваме крайбрежната алея. Стартира проектът за обновяване на Музея на солта. Приключва проектът за Посетителски център „Поморийско езеро“. В момента се извършва пълната рехабилитация на пътя Медово-Бата-Страцин и се очаква всеки момент машините да влязат за асфалтиране на първия участък. До месец стартира проектът за благоустрояване на входа на Поморие откъм Ахелой – да не се вижда тази нелицеприятна гледка, която е сега.

До месец-два стартираме проекта за благоустрояването на междублоковите пространства по цялата ул. „Морска“. Надявам се до Гергьовден кв. Св. Георги да посрещне с нов облик празника.

Предстои пълен основен ремонт на ОУ „Христо Ботев“ за 2.5 млн.лв. в Ахелой. До 10 дни пускаме новата детска градина в с. Гълъбец. Там ще ремонтираме и основното училище. Такъв предстои и за детската градина в с. Порой.  Кандидатстваме за нов корпус на СУ „Иван Вазов“ с изграждане на столова. За ОУ „Христо Ботев“ в кв. Свети Георги ще кандидатстваме за изграждане на нов корпос плюс физкултурен салон. Миналата седмица приключи иновативния проект за ДГ „Веселушко“ в кв. Св. Георги за отопление и охлаждане чрез терманла енергия.

Само в близките няколко месеца имаме толкова много работа, че съм изненадан някой толкова много да държи аз да не встъпя в длъжност. Надяваха се те да изпълнят тези проекти ли? Ето, сега аз им  давам възможност да ги изпълнят с техните решения. Нищо, че имаме решение на ОбС. С техните решения, с правилно взети решения от тяхна страна, могат да управляват община Поморие, защото тя се управлява от Общинския съвет, а не от кмета. Ако това проумеят моите опоненти, наистина техните избиратели няма да бъдат излъгани. Ако не го проумеят и играят на контра, отсега мога да кажа, че те ще бъдат излъгани, както бяха лъгани в самата кампания.

- Казахте, че такава кампания не е имало досега. Върху вас бяха хвърлени камъни, но вие не отговорихте по същия начин, дори напротив – водихте позитивна и тиха кампания и най-вече бяхте сред хората. Правилен ход ли беше вашето решение да не отговаряте на нападките?

- След като днес се заклех като кмет и нося кметската огърлица, значи решението е било правилно. Затова съм толкова спокоен – аз няма да подведа хората, които гласуваха за мен. Но и ще направя така, че хората, които бяха излъгани от моите опоненти, да повярват отново в мен и да намерим начини да работим заедно за Поморие.

- От кого ще търсите подкрепа?

- От всичките 21 общински съветници. Категорично – 21 общински съветници и 21 „за“.


В категории: Поморие


Флагман.БГ ЕС призна ядрената енергия за чиста ЕС призна ядрената енергия за чиста 09/12/2023, Събота 18:30 0
България Всички новини
Такър Карлсън ли ще е вицепрезидентът на Доналд Тръмп, ако бъде избран през ноември 2024 Такър Карлсън ли ще е вицепрезидентът на Доналд Тръмп, ако бъде избран през ноември 2024 Идеята е на Мелания Обособяват защитена зона в Странджа Обособяват защитена зона в Странджа Тя ще обхваща общините  Малко Търново, Царево, Средец и Приморско, спират  тралирането в морето Благотворителен базар за нов паметник на Васил Левски в Бургас, нужни са близо 500 000 лева Благотворителен базар за нов паметник на Васил Левски в Бургас, нужни са близо 500 000 лева Статуята на Апостола на свободата ще е висока 3,5 метра Отпускат над 40 млн.лв. за ремонт и строителство на републикански, общински и горски пътища в Бургас Отпускат над 40 млн.лв. за ремонт и строителство на републикански, общински и горски пътища в Бургас Проектът е съвместен между АПИ, Община Бургас и Югоизточно държавно предприятие Шофьорската книжка става цифрова, а здравните прегледи за подновяването ѝ - задължителни Шофьорската книжка става цифрова, а здравните прегледи за подновяването ѝ - задължителни Неопитните водачи в страните от ЕС ще трябва да преминат „изпитателен срок“ Кметът на Бургас с добра новина, вижте дните, в които Дядо Коледа ще раздава подаръци до елхата! Кметът на Бургас с добра новина, вижте дните, в които Дядо Коледа ще раздава подаръци до елхата!  Весели празници, пожела Димитър Николов на бургазлии, а от общинския пресцентър обявиха, че чак до Коледа ще продължат концертите Топ подаръци за Коледа за деца Топ подаръци за Коледа за деца Романтична изненада взриви мрежата Романтична изненада взриви мрежата Какъвто и да е поводът подаръкът успя да трогне стотици във Велико Търново (М)истерия с BG-ALERT! Контролират ли ни съзнанието чрез ниски честоти? (М)истерия с BG-ALERT! Контролират ли ни съзнанието чрез ниски честоти? Любителите на конспиративните теории твърдят, че технологията е създадена от правителствена агенция към Министерството на отбраната на Съединените щати Голям празник е днес, вижте кой празнува Голям празник е днес, вижте кой празнува Православната църква чества зачатието на Света Анна
Колкото повече Украйна губи войната, толкова повече ще ни вкарват в нея Колкото повече Украйна губи войната, толкова повече ще ни вкарват в нея От едната страна е господарят, а от другата – наемният работник и им наредиха да дадат още ракети за ПВО на Киев и ... се оказа, че имаме още негодни Фронтменът на Iron Maiden се бракува с доста по-млада фитнес инструкторка Фронтменът на Iron Maiden се бракува с доста по-млада фитнес инструкторка  65-годишната рокзвезда Брус Дикинсън се среща от две години с 48-годишната френска фитнес инструкторка Жена направи снимка на ястието си в ресторант и получи сметка от 100 000 бона Жена направи снимка на ястието си в ресторант и получи сметка от 100 000 бона Въпреки че бързо осъзнава грешката в действията си и изтрива онлайн качването, Уанг продължава да бъде заливана с поръчки Исторически ден за Европа, прието е съдбоносно решение за изкуствения интелект Исторически ден за Европа, прието е съдбоносно решение за изкуствения интелект В ЕС се споразумяха за правилата, регулиращи използването му, заяви еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон Холивуд потъна в скърби, почина обичан актьор Холивуд потъна в скърби, почина обичан актьор Скръбната вест за смъртта на Райън О'Нийл съобщи синът му - Патрик Часовникът на Страшния съд алармира, че през 2023-та човечеството ще е на ръба на катастрофа Часовникът на Страшния съд алармира, че през 2023-та човечеството ще е на ръба на катастрофа  Устройството измерва символично колко близо сме до момента, в който Земята ще стане необитаема Александър Везенков с нов български рекорд в НБА Александър Везенков с нов български рекорд в НБА Българинът и Сакраменто Кингс с обрат срещу Финикс Сънс Ще изоставят ли САЩ Украйна? Бивш US разузнавач очаква руска окупация и на Одеса Ще изоставят ли САЩ Украйна? Бивш US разузнавач очаква руска окупация и на Одеса Страната може да загуби пет области и пълен достъп до Черно море, прогнозира Скот Ритер Глобиха пияна рускиня заради орален секс с непознат в самолет Глобиха пияна рускиня заради орален секс с непознат в самолет  Предполагаемият сексуален контакт е станал по време на петчасов полет на авиокомпания "Победа" Какво се крие в древното ДНК на българите? Какво се крие в древното ДНК на българите? Българите, румънците и хърватите имат най-голям процент славянски гени на Балканите
Александър Николов, бивш министър на енергетиката Александър Николов, бивш министър на енергетиката Може ли да ми посочите стратегически актив в България, особено в монополен сектор, който е бил придобит по нормален начин. Така ще бъде и с Лукойл Виц на деня Виц на деня Ерген - човек, който всяка сутрин идва на работа от различни посоки! Виц на деня Виц на деня - Скъпи дядо коледа. Миналата година те молих за ново гадже. Моля те, вземи я тая гадина обратно, и ми донеси мандарини! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Истинският мъж е от стомана и не може да бъде пречупен. Затова на жената и остава само едно - да пили!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори