×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Израелската армия щурмува град Газа, хиляди бойци на "Хамас" ликвидирани


Израелската армия щурмува град Газа, хиляди бойци на "Хамас" ликвидирани
Град Газа е почти обкръжен, но най-тежката битка между бойците на „Хамас“ и израелската армия предстои
08 Ноември 2023, Сряда, 07:19 ч.
Автор: Флагман.Бг

Стреляха и по колоната на президента на Палестина Махмуд Абас, има убити

Израелската армия съобщи, че нейните сухопътни сили в момента вече се сражават "в дебрите" на град Газа, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 

Тази информация бележи нов етап от израелското настъпление срещу "бастиона" на радикалното палестинско движение "Хамас", както се изразяват Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ).

Интензивните бомбардировки на ивицата Газа продължиха и през тази нощт. Броят на убитите цивилни, включително деца, както и на ранените продължава да расте

Главният говорител на ЦАХАЛ контраадмирал Даниел Хагари заяви пред представители на медиите, че израелските сухопътни сили "точно в този момент извършват наземна операция в дебрите на град Газа, притискайки сериозно "Хамас". 

 

По-рано днес министър-председателят на страната Бенямин Нетаняху каза, че Израел е отбелязал огромен напредък в своята война, като армията му е ликвидирала хиляди бойци на "Хамас".

 

Израелският министър на отбраната Йоав Галант пък описа град Газа като "най-голямата терористична база, изграждана от човешка ръка", съобщава Нова телевизия. Той посочи, че под града има километрични тунели, които минават под училища и болници и в които са разположени оръжейни складове, телефонни централи и бомбоубежища за бойците.

 

"Въоръжените сили на Израел са разположени в сърцето на Газа. Те настъпиха и от север, и от юг. Щурмът им бе с пълно съгласуване между сухопътни, въздушни и морски сили. Няма да има хуманитарна пауза преди връщането на заложниците. Натискът върху нас ще се увеличава, знам, че ще се наложи да вземаме трудни управленски решения. За мен тази мисия не може да бъде спряна, докато не бъдат постигнати нейните резултати", заяви Йоав Галант.

 

Междувременно руският военен анализатор Борис Рожин коментира в своя Телеграм канал, че „Хамас“ няма шанс да възстанови комуникацията на повърхността, но не стои така въпроса в тунелите. 

 

Според него войниците от ЦАХАЛ вероятно ще се опитат да напреднат в крайбрежните райони, възползвайки се от факта, че бойците от палестинската групировка е малко вероятно да имат добри укрепления там. По този начин те ще обкръжат града. „Хамас“ пък от своя страна ще разчита на въвличането на израелската армия в изтощителни градски битки, където може да очакват значителни загуби и на техника, и на войници. 

Междувременно руският телеграм канал „Операция Z: Военкоры Русской Весны“ съобщи, че е обстрелван кортежа на президента на Палестина Махмуд Абас. Има убити. 

Отговорност за атаката пое терористичната група „Децата на Абу Джандел“, която даде 24-часов ултиматум на Абас да предприеме действия в подкрепа на палестинците в Газа, но той вече изтече. 




12
Коментара по темата
12.
Ки ло са
08.11.2023 19:46:48
0
0
Ако е вярно написаното от пророците, идва момента в който Израел ще престане да съществува. Това, може би, е началото на края!
11.
Tangra
08.11.2023 17:14:30
1
3
Израелските войници са терористи .... Повечето убити в Газа са цивилни деца и жени...
10.
До 9
08.11.2023 16:08:12
2
2
Ако следваме твоята логика, би трябвало в момента Европа да говори на немски и да вдигаме ръка за поздрав хайл... ! Защото Дрезден беше сринат до основи от британски и американски бомбардировки! Също така Мюнхен и швайнфурт! Обаче там беше съсредоточено оръжейно производство, освен че живееха и хора! Било ли е решението правилно или не е излишен спор! Историята и времето отдавна са решили!
9.
За
08.11.2023 09:52:42
7
9
Съжаление това си е чисто клане. Тази територия е окупирана от Израел и изцяло контролирана от тях . Реално това е най-големия затвор на планетата с изключително мизерни условия. Действията на Израел не са по-различни от тези на Северна Корея. В Газа има поколения, които приемат съдбата си за нещо нормално. Лицемерието на останалите демократични държава е отвратително.
8.
Гитлера
08.11.2023 09:03:59
11
15
Евреите на сапун!
7.
Ставри
08.11.2023 08:55:09
21
15
Браво на Израел!!! Смачкайте тази сган. Превърнете Газа в паркинг.
6.
Сз
08.11.2023 08:53:22
13
13
Еврогейсъри Русия и хамас винаги побеждават.Набийте си го в тиквите.
https://youtu.be/KEpinsMeh3w?si=UzxIBtAmf8v6dmu0
Путин винаги си постига целите и Махмут Абас също,без значение на загубите и авдеевка ще я вземат ако трябва след още 9 години.
5.
Аз
08.11.2023 08:38:41
11
22
ГНУСНИ ЕВРЕЙСКИ ТЕРОРИСТИ
УБИЙЦИ НА ДЕЦА....ИЗРОДИИИИ
4.
До 3
08.11.2023 08:35:41
0
22
Не бъркай религията с тероризма.Това са терористи.
3.
Бай Цоло
08.11.2023 08:28:52
21
21
Нали Хамас се бият за свободата на Палестина и техния враг е Израел, а не децата и бабите. Тогава защо се крият като чалмосани мишки в тунели а не излязат да се бият срещу официалната израелска армия и да отвоюват свободата си ? Мюсюлманите стават много жалки като видят дуло
2.
Тц тц тц
08.11.2023 08:12:22
14
10
Цялата рода простофилрусороби чакъхми Иран, Рабсия и Хамас да унищожът Израел, САЩ и Запада и пак нищо, пак седнахми на огромната играчка от русифилистийския интимен магазин. Тц тц тц. Господ пак нъ забрай. Тц тц тц начи туй простофилрусоробите станахми кът учебни ГАЗки, който нъ фани и нъ кара и блъска. Тюююююю туй да си простофилрусороб тежка съдба.
1.
лъжливото овчарче
08.11.2023 07:56:49
7
23
Да поправя по точно хиляди деца.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Малкото село Лозенец край брега на морето сега е модерен и привлекателен туристически център в най-южната черноморска община Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Нека винаги помним, че Исус Христос понесе страданията и отиде на Кръста, за да спаси човешкия род, каза кметът  Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа
Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори