×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Спечели ли Цонко Цонев балотажа и ще си върне ли Каварна старата слава на рок столица


06 Ноември 2023, Понеделник, 10:40 ч.
Автор: Флагман

За съжаление на феновете на рока Цонко загуби

Докато мнозина следяха с интерес балотажите в големите областни градове, в едно малко населено място също бе доста напрегнато.

Морският курорт Каварна избираше вчера управника си за следващите 4 години. До балотажа достигнаха досегашната кметица Елена Балтаджиева от ВМРО и легендарният кмет Цонко Цонев, който преди години превърна Каварна в рок столица на България.

Цонко се оттегли след няколко успешни мандата през 2015 година, а след това ореола на Каварна като място за рок изчезна, което го накара сега отново да се впусне в кметската битка.

За него обаче гласуваха едва 37 %, докато Елена Балтаджиева получи подкрепата на 60,85 %.

Цонко Цонев едва на 36 години застана начело на никому неизвестното по света дотогава северночерноморско градче. Завършил право в СУ “Климент Охридски”, бил е юрист на община Каварна, общински съветник, адвокат в колегията в Добрич. След 12 години на кметския пост се отказа от състезанието за него, но стана независим общински съветник в местния парламент и единствена опозиция. С прогонването на рока от Каварна предпочита да прави частен бизнес - в областта на консултантските услуги, и то в други градове. Освен столица на рока при неговото управление Каварна стана пример за социална интеграция на ромите, като сведе под 9% безработицата при тях, кражбите до минимум, прати тотално децата им в училище, а махалата лъсна до блясък и стана визитна картичка на града.

Цонко Цонев беше обявен за мъж на България за 2005 г., а по-късно удостоен с приза “Кавалер на златната магична пръчка”.

Когато заема поста, заварва само един отворен хотел, а след неговото управление вече има голяма леглова база с над 6000 места, нов комплекс “Бялата лагуна” и едно от най-модерните голф игрища. По непълна статистика привлечените инвестиции - български и чужди, са в размер на 4 млрд. 114 млн.лева.

А като върнем назад лентата за рока край морето, началото беше с Джон Лоутън, през 2004 г. После са “Назарет”, Рони Джеймс Дио, “Пърпъл”, “Скорпионс”. Следва идването на легендарната руска група “Любэ” за първи път в България, после - Били Айдъл, Мотли Крю, Глен Хюз, който записва един от най-хубавите си клипове на нос Калиакра, и още много други. От единични гостувания и концерти започнаха и уникалните рок фестивали, които препълниха добруджанското градче с гости и туристи, а те завъртяха оборот на местния бизнес. Концерти и фестивали, заразени от Каварна, тръгнаха тогава и в цялата страна. Кабинетът на кметъла беше като истински музей с реликви, оставени за спомен от музикалните идоли на ред поколения. С техните образи изрисуваха фасадите на блоковете в Каварна, а школският звънец оповестяваше с рок началото на поредната учебна година. Сред скъпите спомени на кметъла е първият концерт на Дио, след който в ресторанта, наобиколен от гардове и още повече фенове, казал на охраната: “Отдръпнете се. Ще подписвам снимки и ще се снимам, защото това са феновете, заради които аз съм Дио.” Това ми беше първият урок по поведение на един голям човек, който никога няма да забравя, казва Цонко Цонев, един голям кмет на малка Каварна.




Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 0
8
Коментара по темата
8.
Шарлатанин
07.11.2023 22:45:49
0
1
Всичко това звучи като приказка, или "Ода за кмета".... За съжаление, за каварналии истината е малко по-различна. Рок концертите и легендарните имена в рок музиката са едно, но цената за това (на гърба на Общината) съвсем друго. Нищо от "начинанията" на кметъла не е донесло полза на града, напротив, наследството е опоскана община, разпродадено имущество, разграбени активи, навлеци на разноски на общината, разходи, разходи, но без никакви приходи - точно като при силно развития социализъм. А след него ситуацията е "ахо-ихо, а после.... тихо". Днес човечецът не прилича на себе си - ходи и си говори сам (вследствие от злоупотреба с весели субстанции), безработен (това с частния бизнес си е направо виц), без подкрепа и съчувствие от съгражданите си (което си е оценка на кметуването му), а и заради някои особености на характера му.
7.
Палечка м
07.11.2023 21:23:51
4
3
Жалко!Хубаво щеше да спечели!Рокът е хубаво нещо, освен всичко друго!
Тук пак някакви злобеят,вечно недоволни!Ами мразете го,Каварна беше известна извън границите на България,сега е в девет глуха!Като не цените и злобеете,че и завиждате, стойте в едно село,уж град!А беше нещо много повече по времето на Цонко!
6.
Самуилов
07.11.2023 03:25:01
3
10
Местните кретени пак гласуват за случайници. И коментарите им такива.
5.
Дедо
06.11.2023 18:53:46
8
5
Бялата лагуна я строи Албена.За циганите направил,а за българите нищо,само шум по нощите...
4.
ББ
06.11.2023 18:41:28
7
5
Много Дал...Ама още повече взел..Консултант е особена професия.. Що ли не го тачат много каварналии
3.
Марко
06.11.2023 15:46:27
11
3
Значи за тоя как му беше името...а цоню...дунава и морето са едно...и там вода и тук вода...така доверие не се печели...
2.
ннннн
06.11.2023 14:35:12
5
18
не можем да ценим можещите и кадърни хора!
1.
Рок пред чалга
06.11.2023 12:54:18
2
20
Дано, че голяма чалга ги тресе там
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние Гордост за Бургас! Весела Славева с национално отличие Гордост за Бургас! Весела Славева с национално отличие След приза "Студент на годината 2022" отличничката спечели и първо място за „Ландшафтен архитект на годината 2023“ Шок за „акулите“! Реми с Лудогорец II ги закопава в битката за спасение Шок за „акулите“! Реми с Лудогорец II ги закопава в битката за спасение Със спечелената с голяма мъка точка от мача в Бургас футболистите на „Черноморец“ не успяха да дръпат в битката със Спортист, а им предстои дерби в Своге Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Фалшивата новина е споделена близо 300 пъти за няколко часа, придружена е от злостни коментари Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте От Министерството на туризма са провели за ден 8 автобуса за Турция, 2 от тях не са имали редовни документи за превоз на пътниците Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Кабинетът "Главчев" тихомълком е гласувал щедра компенсация на фирмата, спечелила десетки милиони от такса "дезинфекция" Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Един от най-разпространените начини за разпознаване на фалшиви банкноти е водният знак Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Петър Кънев е водач на кандидатите от Бургас за Народното събрание На Велики понеделник задължително трябва да... На Велики понеделник задължително трябва да... По време на Страстната седмица постите навлизат в своя най-строг период
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори