×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще срути ли новата червена вълна сглобката? Симов изкара Борисов артист, чака да свали правителството


Ще срути ли новата червена вълна сглобката? Симов изкара Борисов артист, чака да свали правителството
Приятната изненада на тези избори е, че промяната вече не е монопол на ПП, коментира Харалан Александров
06 Ноември 2023, Понеделник, 09:31 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Прекроена е картата на местната власт и със сигурност ще бъдат обмислени отношенията в кабинета „Денков“, коментира Харалан Александров 

Действително има червена вълна, която залива страната. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ социалният антрополог Харалан Александров.

„Бойко Борисов много ясно назова проблемите на сглобката, че голяма част от електоратът на ГЕРБ се чувства изнасилен от тази ситуация в правителството и гласува протестно“, добави той.

„Вълната на промяната, която започна преди няколко години излезе от рамките на София и се случва във всички градове. Това е чудесно! Там където има умора от кметовете, хората им намират някаква ярка фигура. Приятната изненада е, че обновлението вече не е монопол на ПП“, заяви Александров.  

„Промяната се случва по най-невероятен начин, включително и през ГЕРБ. Това е много добра новина, защото означава, че въпреки ниската избирателна активност, промяната работи безотказно. Имаме напълно прекроена карта на местната власт“, подчерта той.

Със сигурност ще трябва да бъдат обмислени отношенията в правителството, изтъкна социалният антрополог.

„Голямата изненада е много малката разлика между първия и втория на балотажа. Има опасност да има още някакво забавяне при невалидни бюлетини“, каза пък политологът проф. Светослав Малинов.

„Днес в 8 часа видяхме, че Терзиев запазва преднината си. С около процент той води и това е голяма изненада. Ако разглеждаме град по град, може да намерим много малки изненади. Кметове, които изглеждаха непобедими, загубиха. Появиха се нови хора, които никой не слагаше в сметките си. В Благоевград е така, както и в Пазарджик, в Кюстендил“, добави той.

Според него не е изненада това, че БСП вече е лидерът на опозицията, т.е. измества „Възраждане“.

„Ваня Григорова е явление. Тя показа, че София не е синя. Десните вече трябва да се борят, да покажат нещо“, каза пък журналистът Александър Симов.

„Хората в Пазарджик до последно не вярваха, че Тодор Попов може да бъде махнат“, добави той.

„Не е сигурно че правителството се стабилизира. От тирадата на Борисов не става ясно. Той е народен артист и човек трябва да разсъждава за всички тези отчети в ефир. Според мен ще иска коалиционен договор и повече участие във властта“, заяви Симов.  

„Това обаче е голямо изпитание за „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, тъй като пропускането на ГЕРБ по този начин в правителството, разрушава последната упорна точка, че управляват по онази странна формула, некоалиционна с правителство на малцинството. След като видим как ще се приеме тази политическа драма, ще разберем каква ще е съдбата на правителството“, коментира той.

„На много места в страната основното разделение не бе ляво-дясно, а статукво – промяна, като в нея се включва и БСП, и др. партии. Видя се, че когато се стигне до съревнование между статуквото и промяната на втори тур, много по-често тя печели“, каза пък проф. Малинов. 

„В Пловдив обаче промяната дойде от ГЕРБ, защото те си смениха кандидата. Във Варна упорстваха със стария кандидат и веднага загубиха“, добави той.


В категории: Местни избори 2023


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
4
Коментара по темата
4.
бичкията
06.11.2023 11:26:47
4
9
А ще срути, Бакю от Банкя е артист, най много да жертва себе си в партията. Като Доган да мине на втора линия и да тури нашият Чичо Митко на баша. Ще има вътрешни пехливански борби в ГЕРБът...но това е истината. Обществото, гладното общество върви към промяна. След Народната Ваня ще има и други...А след края на войната в Украйна, защо ни е Тагарев-малкият тъпан. Дето ни изнесе въоръжението, бойните машини и...лекарствата, та сега се редим за един антибиотик по седмица...а и за лекарствата за сърце също. Пенсионерите да мрат ли Малки тъпане.
3.
Не съм съгласен
06.11.2023 10:39:42
3
9
Никакви вълни не виждам аз.Преди 4 години ГЕРБ взе почти цялата страна, което беше странно и нелогично, сега се върнахме към един по-нормален политически живот , в който водещите партии си поделиха кметовете в страната.Едни взеха големи градове, други малките, трети селата - случи се нещо нормално. На изборите за европарламент догодина ще се види реалното състояние на партиите в национален мащаб.
2.
При бедност се гласува за леви партии
06.11.2023 10:30:30
7
12
Действително има червена вълна, която залива страната.
------
Когато хора обедняват прогресивно и мизерстват е нормално да гласува за леви политики. Това учудва ли ви?
Аз обаче се чудя как в нашият продънен град, който се обезлюдява и сме на 13-то място по заплати си избрахме същият кмет от герб и то с 60% от гласовете на гласувалите (макар за него да са гласували едва 30000 или 22% от имащите право на глас)
1.
Хахахаха
06.11.2023 10:06:11
7
14
Къде е червен Кольо от "медиана" дето обясняваше с пяна на уста че ваня Газпромова щяла да спечели категорично? Налейте му нещо по-силно за да се успокои.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори