×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Какво мислят децата за балотажа? Говорят 6-годишните (ВИДЕО)


Какво мислят децата за балотажа? Говорят 6-годишните (ВИДЕО)
Какво трябва да прави кметът? Да е много умен, да знае какво да прави, да не е лош
05 Ноември 2023, Неделя, 09:12 ч.
Автор: Флагман.БГ

Някои са съвсем наясно какъв избор правят техните родители, други - не толкова
 

След вота на първи тур дискусиите кого да подкрепим на балотажа, да вярваме ли на обещания и какво е най-важно за града ни - стават все по-разпалени. А кандидатите на балотажа обсъждаме с колеги, роднини и дори много хора признават, че спорят с говорителите от малкия екран.

Докато мъдрите хора вече са го казали – често най-добрите учители за изборите ни в живота са децата, пише Nova.bg.

Какво работи кметът?

"Работи кметът да прави блокове, може да прави и къщи", каза Елица Александрова, 6 г., ДГ № 185 „Звездичка“ в София.

"Пише документи, разпечатва, почиства езерото", отговори Антон Цветанов, 6 г., ДГ № 185 „Звездичка“ в София.

"Кметът строи училища, оправя път за колите, оправя шахти, прави спортни площадки", посочи Христо Карабаджаков, 6 г., ДГ № 185 „Звездичка“ в София.

Но освен отговорности като строител, в детските очи кметът има и сериозни ръководни функции. "Той казва на другите хора какво да правят", добави Карабаджаков.

"Кметът трябва да разрешава кой трябва да работи в неговата работа и кой трябва да му е шеф", заявява Александра Василева, 6 г., ДГ № 185 „Звездичка“ в София.

И не на последно място: сред задачите му е да обгрижва другите.

"Когато някой е счупил нещо или не може сам да се поправи – той му помага", добави Василева. 

"Прави лунапарк за децата, иска да са чисти сградите и на хората да им е добре", отговори Гергана Вачева, 6 г., ДГ № 185 „Звездичка“ в София.

И макар че си мечтаят като пораснат да станат лекари, строители, художници и дори – разработчици на роботи – не изключиха възможността да помислят и върху професията кмет. И за кратко „влязоха в обувките“ на градоначалници.

Какво би променил, ако ти станеш кмет?

"Докато съм кмет ако е развалено нещо – бих го оправил. И ще направя още детски площадки, градини, училища – ще подписвам договори", каза Карабаджаков. 

"Ако нашата площадка пред блока е счупена – трябва да викна хората, за да я поправят", отвърна Василева.

"По-хубави катерушки може да измисля, по-високи и хубави пързалки", посочи Данаил Маринов,6 г., ДГ № 185 „Звездичка“ в София.

"Да помогна на хората. Ако вкъщи не могат да вдигнат някоя мебел – да я вдигна и да я преместя, където те искат", казва Вачева. 

"Ще помагам на стари хора да си налеят вода, ще помагам да пресичат улицата и на някакво дете ако се загуби", отговори Цветанов. 

"Мога да доставям задачи на хората, които се трудят много и се изморяват. И аз ще помагам на хората да доставят. Тези, които са станали стари и не могат вече да доставят – ще им помагам да си готвят нещо", съобщи Тихомир Чолаков,  6 г., ДГ № 185 „Звездичка“ в София.

"Да лекувам куче, което е с болно ухо, и ще лекувам котка с болно краче и ще лекувам зайче със стомаха му, което го боли – много е яло", посочи Борислава Кавочева, 5 г. ДГ № 185 „Звездичка“ в София.

"Бих направила болница – защото като порасна искам да стана докторка", каза Елица Александрова.

Но дори и да не се наемат с такива отговорности, са решени: станат ли на 18 г. – ще гласуват. Но на какъв човек биха гласували доверие децата?

Какъв човек трябва да е кметът?

"Трябва да може много неща, да е мъж, защото мъжете могат повече неща. Трябва да поздравява, да е добър, да е мил", посочи Карабаджаков. 

"Работлив", бе кратък Цветанов. 

"Трябва да е много умен, да знае какво да прави, да не е лош", добави Александрова. 

"Да е силен, да може да строи и да се е научил и да бъде добър с хората", каза още Вачева. 

А според Тихомир Чолаков "трябва да е добър".

Вярвайки, че ще е добър и мил – децата от 185-а детска градина „Звездичка“ в София възложиха на новия кмет по една задача, с която да се захване – веднага, щом заеме новата си длъжност.

Задача № 1 на новия кмет на София. 

"Да даваш играчки на децата", помоли Чолаков. 

"Да помага на хората, да помага на зайците, да помага на кучетата и на хамстерите", каза Ковачева. 

"Да помогне на строител, който не може да нагласи как да бъде къща или блок", посочи Цветанов. 

"Да построи някоя сграда, ако някои хора нямат дом – някоя къща на 5-6 етажа", предложи Вачева. 

"Искам да купи на мама и тати много по-широк блок, да сме на първия етаж и да имам нова стая. Защото сега нямам", поиска Александрова. 

"Виждал съм доста бебенца – може да направи някоя детска градина, например. Един мой приятел от детската градина скоро ще има сестричка май", добави Маринов. 




0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Неверните обстоятелства са били нужни, за да се изчисти от всякакъв вид конфликт на интерес ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа Формацията няма да участва на предстоящия вот Сложи всички в малкия си джоб, една от песните му удари 115 млн.гледания Сложи всички в малкия си джоб, една от песните му удари 115 млн.гледания Заснемането на клипа "Хабиби" на Азис струвало само 1400 лева „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори Водач в нея отново е заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на „Възраждане“ Цончо Ганев Тази кола се размаза при тежка катастрофа Тази кола се размаза при тежка катастрофа Инцидентът е на околовръстното в София  Ще поскъпнат ли горивата преди празниците Ще поскъпнат ли горивата преди празниците В краткосрочен план са възможни леки колебания в стойностите на колонките, може би ще са 2-3 стотинки нагоре или 2-3 стотинки надолу Той се провали като тв водещ в бТВ, но сега е на път да се провали и като мъж Той се провали като тв водещ в бТВ, но сега е на път да се провали и като мъж Дали ще приеме сериозно обвързване с гаджето си Боряна Братоева, която иска дете  Две жени-шофьорки се блъснаха на кръговото в Поморие Две жени-шофьорки се блъснаха на кръговото в Поморие Щетите са изцяло материални, няма пострадали  С ПП-ДБ ще работя, но не с тяхната, а с доминиращата сила на ГЕРБ, обяви Бойко Борисов С ПП-ДБ ще работя, но не с тяхната, а с доминиращата сила на ГЕРБ, обяви Бойко Борисов Всичко се праща на Лена за одобрение, твърди лидерът на ГЕРБ Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година
Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори