×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

МЦ „Д-р Стайков“ разкри филиал по физикална и рехабилитационна медицина в Средец


МЦ „Д-р Стайков“ разкри филиал по физикална и рехабилитационна медицина в Средец
Терапевтичните процедури се назначават от д-р Росица Великова – специалист по физикална и рехабилитационна медицина, добре позната на хората в града
02 Ноември 2023, Четвъртък, 12:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

Филиалът се помещава на партерния етаж в МБАЛ - Средец на ул. „Тодор Николов“ 10

Добре познатият и предпочитан от бургазлии Медицински център „Д-р Стайков“ отвори врати през далечната 2016 година и бързо се наложи като водещ център за физиотерапия и рехабилитация в Бургас. Още от самото начало центърът е оборудван с най-съвременната техника и налага безкомпромисни стандарти във физикалната медицина. Доволните пациенти не спират да говорят за бързото и ефикасно облекчаване на своите болки. Това бързо се разчува и скоро пациентите нарастват толкова много, че собственикът му д-р Йордан Стайков – водещ специалист по физикална и рехабилитационна медицина решава да построи нова, съвременна и просторна сграда, с която да откликне на нуждите от достъп до качествена здравна грижа на повече хора от Бургас и региона.

И така в разгара на пандемията с Covid-19, през март 2020 година новоизграденият Медицински център „Д-р Стайков“ започва да функционира на ул. “Транспортна“ 33, до МОЛ „Бургас плаза“ в к-с „Изгрев“. Увеличаването на площта позволява разширяването на предлаганите медицински услуги, което привлича млади и утвърдени специалисти да започнат практика в здравното заведение. Днес в него работят 46 лекари от 22 специалности, 4 общопрактикуващи лекари, 12 рехабилитатори и кинезитерапевти, 11 медицински сестри и 3 рентгенови лаборанти. Всеки месец през специализираните кабинети на МЦ „Д-р Стайков“ преминават няколко хиляди пациенти. Медицинските направления се увеличават постоянно, а ръководството не спира да инвестира в нова и модерна апаратура, част от която дори е новаторска за България.

За да отговори на растящите нужди на своите пациенти и да намали наплива на пациенти към центъра в Бургас, от този месец МЦ „Д-р Стайков“ разкри филиал по физикална и рехабилитационна медицина в гр. Средец. Той се помещава на партерния етаж в МБАЛ - Средец на ул. „Тодор Николов“ 10. Звеното по физикална и рехабилитационна медицина на МЦ „Д-р Стайков“ в Средец ще работи всеки делничен ден от 8 до 17 часа и има договор с НЗОК. За терапевтичните възможности, които ще бъдат предоставени на пациентите в град Средец и прилежащите селища на общината, разговаряме с д-р Вергиния Цанова – управител на МЦ “Д-р Стайков“ в Бургас.

Д-р Вергиния Цанова – Управител на Медицински център „Д-р Стайков“

- Д-р Цанова, има ли разлика в медицинската техника, с която е оборудван филиала Ви в Средец?

- Винаги сме се стараели да предоставяме най-качествените услуги на нашите пациенти, което включва и най-доброто възможно оборудване. Апаратурата е идентична с тази в медицинския център в Бургас, както и болницата за рехабилитация в к.к. Слънчев бряг. Ние ще продължаваме да развиваме филиала, това е само началото, и ще добавим и още по-нова апаратура.

- Всички заболявания ли при които се прилагат методите и средствата на физикалната и рехабилитационна медицина ще обгрижвате или има и такива, за които все пак пациентите ще трябва да пътуват до центъра в Бургас?

- Предвид факта, че все още сме разположени на не много голяма площ, има някои наистина много скъпи и специфични за работа апарати, които могат да бъдат използвани в гр. Бургас. Това са ударно-вълновата терапия, лазертерапията, апаратът за възстановяване на тазовото дъно, апаратът за спинална декомпресия. Но за основните и най-често срещани заболявания предлагаме пълните възможности за благоприятно повлияване на състоянието на пациентите.

- Какъв е капацитета и ще успеете ли да отговорите на всички нужди на пациентите в Средец?

Практиката ще покаже до каква степен бихме могли да удовлетворим очакванията на пациентите и винаги има възможност да разширим базата с въвеждане и на нови апарати, и на нови методи.

Мария Бойчева – професионален рехабилитатор с 40-годишен опит

„Имахме крещяща нужда  от физиотерапия“ - споделя 75-годишната Анка Янчева, която е сред първите пациенти в новооткрития филиал на МЦ “Д-р Стайков“ в Средец. Разказва, че от години я мъчат болки в гърба и след консултация с ревматолог е насочена за физиотерапия. Доволна е, че не се налага да пътува до Бургас, което ѝ спестява време и най-вече средства. Болките започнали да намаляват още след първите няколко процедури и вече спи по-добре.

След 40 години работа във физиотерапията на болницата в Средец, Мария Бойчева отново връща усмивките на пациентите

„До 2008 година в Средец имаше физиотерапия, която закриха заради липсата на персонал“ – спомня си с носталгия рехабилитаторът Мария Бойчева. Тя е с 40 години стаж по специалността и въпреки, че е пенсионирана, с охота е приела поканата на д-р Стайков да продължи да бъде полезна на пациентите. „Разликата между едно време и днес е в апаратурата. Навремето работихме с техника, произведена в СССР, а сега ползваме модерни технологии, които имат много по-бърз и траен ефект“ – споделя Мария Бойчева. Тя и младият професионален бакалавър по рехабилитация Соня Коларова са надеждата на хората в Средец за живот без болка.

Соня Коларова – професионален бакалавър по специалността „Рехабилитация“

Физиотерапевтичният филиал на Медицински център „Д-р Стайков“ в град Средец е в полза на пациентите, диагностицирани със заболявания на опорно-двигателния апарат, централната и периферна нервни системи. Достъпът до него се осъществява с насочване от общопрактикуващ лекар или специалист – ортопед, ревматолог и невролог. Терапевтичните процедури се назначават от д-р Росица Великова – специалист по вътрешни болести, добре позната на хората в града. Почти няма семейство, на което да не е помогнала в своята дългогодишна лекарска практика. Д-р Великова има и солиден опит във физиотерапията като част от екипа на СБР „Стайков и фамилия“ в к.к. Слънчев бряг, където придобива и втората си специалност по физикална и рехабилитационна медицина.


В категории: Здраве , Средец


Флагман.БГ ЕС призна ядрената енергия за чиста ЕС призна ядрената енергия за чиста 09/12/2023, Събота 18:30 0
България Всички новини
Такър Карлсън ли ще е вицепрезидентът на Доналд Тръмп, ако бъде избран през ноември 2024 Такър Карлсън ли ще е вицепрезидентът на Доналд Тръмп, ако бъде избран през ноември 2024 Идеята е на Мелания Обособяват защитена зона в Странджа Обособяват защитена зона в Странджа Тя ще обхваща общините  Малко Търново, Царево, Средец и Приморско, спират  тралирането в морето Благотворителен базар за нов паметник на Васил Левски в Бургас, нужни са близо 500 000 лева Благотворителен базар за нов паметник на Васил Левски в Бургас, нужни са близо 500 000 лева Статуята на Апостола на свободата ще е висока 3,5 метра Отпускат над 40 млн.лв. за ремонт и строителство на републикански, общински и горски пътища в Бургас Отпускат над 40 млн.лв. за ремонт и строителство на републикански, общински и горски пътища в Бургас Проектът е съвместен между АПИ, Община Бургас и Югоизточно държавно предприятие Шофьорската книжка става цифрова, а здравните прегледи за подновяването ѝ - задължителни Шофьорската книжка става цифрова, а здравните прегледи за подновяването ѝ - задължителни Неопитните водачи в страните от ЕС ще трябва да преминат „изпитателен срок“ Кметът на Бургас с добра новина, вижте дните, в които Дядо Коледа ще раздава подаръци до елхата! Кметът на Бургас с добра новина, вижте дните, в които Дядо Коледа ще раздава подаръци до елхата!  Весели празници, пожела Димитър Николов на бургазлии, а от общинския пресцентър обявиха, че чак до Коледа ще продължат концертите Топ подаръци за Коледа за деца Топ подаръци за Коледа за деца Романтична изненада взриви мрежата Романтична изненада взриви мрежата Какъвто и да е поводът подаръкът успя да трогне стотици във Велико Търново (М)истерия с BG-ALERT! Контролират ли ни съзнанието чрез ниски честоти? (М)истерия с BG-ALERT! Контролират ли ни съзнанието чрез ниски честоти? Любителите на конспиративните теории твърдят, че технологията е създадена от правителствена агенция към Министерството на отбраната на Съединените щати Голям празник е днес, вижте кой празнува Голям празник е днес, вижте кой празнува Православната църква чества зачатието на Света Анна
Колкото повече Украйна губи войната, толкова повече ще ни вкарват в нея Колкото повече Украйна губи войната, толкова повече ще ни вкарват в нея От едната страна е господарят, а от другата – наемният работник и им наредиха да дадат още ракети за ПВО на Киев и ... се оказа, че имаме още негодни Фронтменът на Iron Maiden се бракува с доста по-млада фитнес инструкторка Фронтменът на Iron Maiden се бракува с доста по-млада фитнес инструкторка  65-годишната рокзвезда Брус Дикинсън се среща от две години с 48-годишната френска фитнес инструкторка Жена направи снимка на ястието си в ресторант и получи сметка от 100 000 бона Жена направи снимка на ястието си в ресторант и получи сметка от 100 000 бона Въпреки че бързо осъзнава грешката в действията си и изтрива онлайн качването, Уанг продължава да бъде заливана с поръчки Исторически ден за Европа, прието е съдбоносно решение за изкуствения интелект Исторически ден за Европа, прието е съдбоносно решение за изкуствения интелект В ЕС се споразумяха за правилата, регулиращи използването му, заяви еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон Холивуд потъна в скърби, почина обичан актьор Холивуд потъна в скърби, почина обичан актьор Скръбната вест за смъртта на Райън О'Нийл съобщи синът му - Патрик Часовникът на Страшния съд алармира, че през 2023-та човечеството ще е на ръба на катастрофа Часовникът на Страшния съд алармира, че през 2023-та човечеството ще е на ръба на катастрофа  Устройството измерва символично колко близо сме до момента, в който Земята ще стане необитаема Александър Везенков с нов български рекорд в НБА Александър Везенков с нов български рекорд в НБА Българинът и Сакраменто Кингс с обрат срещу Финикс Сънс Ще изоставят ли САЩ Украйна? Бивш US разузнавач очаква руска окупация и на Одеса Ще изоставят ли САЩ Украйна? Бивш US разузнавач очаква руска окупация и на Одеса Страната може да загуби пет области и пълен достъп до Черно море, прогнозира Скот Ритер Глобиха пияна рускиня заради орален секс с непознат в самолет Глобиха пияна рускиня заради орален секс с непознат в самолет  Предполагаемият сексуален контакт е станал по време на петчасов полет на авиокомпания "Победа" Какво се крие в древното ДНК на българите? Какво се крие в древното ДНК на българите? Българите, румънците и хърватите имат най-голям процент славянски гени на Балканите
Александър Николов, бивш министър на енергетиката Александър Николов, бивш министър на енергетиката Може ли да ми посочите стратегически актив в България, особено в монополен сектор, който е бил придобит по нормален начин. Така ще бъде и с Лукойл Виц на деня Виц на деня Ерген - човек, който всяка сутрин идва на работа от различни посоки! Виц на деня Виц на деня - Скъпи дядо коледа. Миналата година те молих за ново гадже. Моля те, вземи я тая гадина обратно, и ми донеси мандарини! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Истинският мъж е от стомана и не може да бъде пречупен. Затова на жената и остава само едно - да пили!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори