×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

МЦ „Д-р Стайков“ разкри филиал по физикална и рехабилитационна медицина в Средец


МЦ „Д-р Стайков“ разкри филиал по физикална и рехабилитационна медицина в Средец
Терапевтичните процедури се назначават от д-р Росица Великова – специалист по физикална и рехабилитационна медицина, добре позната на хората в града
02 Ноември 2023, Четвъртък, 12:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

Филиалът се помещава на партерния етаж в МБАЛ - Средец на ул. „Тодор Николов“ 10

Добре познатият и предпочитан от бургазлии Медицински център „Д-р Стайков“ отвори врати през далечната 2016 година и бързо се наложи като водещ център за физиотерапия и рехабилитация в Бургас. Още от самото начало центърът е оборудван с най-съвременната техника и налага безкомпромисни стандарти във физикалната медицина. Доволните пациенти не спират да говорят за бързото и ефикасно облекчаване на своите болки. Това бързо се разчува и скоро пациентите нарастват толкова много, че собственикът му д-р Йордан Стайков – водещ специалист по физикална и рехабилитационна медицина решава да построи нова, съвременна и просторна сграда, с която да откликне на нуждите от достъп до качествена здравна грижа на повече хора от Бургас и региона.

И така в разгара на пандемията с Covid-19, през март 2020 година новоизграденият Медицински център „Д-р Стайков“ започва да функционира на ул. “Транспортна“ 33, до МОЛ „Бургас плаза“ в к-с „Изгрев“. Увеличаването на площта позволява разширяването на предлаганите медицински услуги, което привлича млади и утвърдени специалисти да започнат практика в здравното заведение. Днес в него работят 46 лекари от 22 специалности, 4 общопрактикуващи лекари, 12 рехабилитатори и кинезитерапевти, 11 медицински сестри и 3 рентгенови лаборанти. Всеки месец през специализираните кабинети на МЦ „Д-р Стайков“ преминават няколко хиляди пациенти. Медицинските направления се увеличават постоянно, а ръководството не спира да инвестира в нова и модерна апаратура, част от която дори е новаторска за България.

За да отговори на растящите нужди на своите пациенти и да намали наплива на пациенти към центъра в Бургас, от този месец МЦ „Д-р Стайков“ разкри филиал по физикална и рехабилитационна медицина в гр. Средец. Той се помещава на партерния етаж в МБАЛ - Средец на ул. „Тодор Николов“ 10. Звеното по физикална и рехабилитационна медицина на МЦ „Д-р Стайков“ в Средец ще работи всеки делничен ден от 8 до 17 часа и има договор с НЗОК. За терапевтичните възможности, които ще бъдат предоставени на пациентите в град Средец и прилежащите селища на общината, разговаряме с д-р Вергиния Цанова – управител на МЦ “Д-р Стайков“ в Бургас.

Д-р Вергиния Цанова – Управител на Медицински център „Д-р Стайков“

- Д-р Цанова, има ли разлика в медицинската техника, с която е оборудван филиала Ви в Средец?

- Винаги сме се стараели да предоставяме най-качествените услуги на нашите пациенти, което включва и най-доброто възможно оборудване. Апаратурата е идентична с тази в медицинския център в Бургас, както и болницата за рехабилитация в к.к. Слънчев бряг. Ние ще продължаваме да развиваме филиала, това е само началото, и ще добавим и още по-нова апаратура.

- Всички заболявания ли при които се прилагат методите и средствата на физикалната и рехабилитационна медицина ще обгрижвате или има и такива, за които все пак пациентите ще трябва да пътуват до центъра в Бургас?

- Предвид факта, че все още сме разположени на не много голяма площ, има някои наистина много скъпи и специфични за работа апарати, които могат да бъдат използвани в гр. Бургас. Това са ударно-вълновата терапия, лазертерапията, апаратът за възстановяване на тазовото дъно, апаратът за спинална декомпресия. Но за основните и най-често срещани заболявания предлагаме пълните възможности за благоприятно повлияване на състоянието на пациентите.

- Какъв е капацитета и ще успеете ли да отговорите на всички нужди на пациентите в Средец?

Практиката ще покаже до каква степен бихме могли да удовлетворим очакванията на пациентите и винаги има възможност да разширим базата с въвеждане и на нови апарати, и на нови методи.

Мария Бойчева – професионален рехабилитатор с 40-годишен опит

„Имахме крещяща нужда  от физиотерапия“ - споделя 75-годишната Анка Янчева, която е сред първите пациенти в новооткрития филиал на МЦ “Д-р Стайков“ в Средец. Разказва, че от години я мъчат болки в гърба и след консултация с ревматолог е насочена за физиотерапия. Доволна е, че не се налага да пътува до Бургас, което ѝ спестява време и най-вече средства. Болките започнали да намаляват още след първите няколко процедури и вече спи по-добре.

След 40 години работа във физиотерапията на болницата в Средец, Мария Бойчева отново връща усмивките на пациентите

„До 2008 година в Средец имаше физиотерапия, която закриха заради липсата на персонал“ – спомня си с носталгия рехабилитаторът Мария Бойчева. Тя е с 40 години стаж по специалността и въпреки, че е пенсионирана, с охота е приела поканата на д-р Стайков да продължи да бъде полезна на пациентите. „Разликата между едно време и днес е в апаратурата. Навремето работихме с техника, произведена в СССР, а сега ползваме модерни технологии, които имат много по-бърз и траен ефект“ – споделя Мария Бойчева. Тя и младият професионален бакалавър по рехабилитация Соня Коларова са надеждата на хората в Средец за живот без болка.

Соня Коларова – професионален бакалавър по специалността „Рехабилитация“

Физиотерапевтичният филиал на Медицински център „Д-р Стайков“ в град Средец е в полза на пациентите, диагностицирани със заболявания на опорно-двигателния апарат, централната и периферна нервни системи. Достъпът до него се осъществява с насочване от общопрактикуващ лекар или специалист – ортопед, ревматолог и невролог. Терапевтичните процедури се назначават от д-р Росица Великова – специалист по вътрешни болести, добре позната на хората в града. Почти няма семейство, на което да не е помогнала в своята дългогодишна лекарска практика. Д-р Великова има и солиден опит във физиотерапията като част от екипа на СБР „Стайков и фамилия“ в к.к. Слънчев бряг, където придобива и втората си специалност по физикална и рехабилитационна медицина.


В категории: Здраве , Средец


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 0
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
България Всички новини
Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата
Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори