×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 1000 евро глоба в Гърция за тормоз на домашни любимци
  • От утре времето се разваля
  • Ford може да възроди Fiesta
  • България е един обран бостан в момента, няма ги парите. ПП-ДБ ни дължат ротация, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
  • 4 хиляди японски войници ще участват в американски маневри в Тихия океан
  • В Черна гора протестираха срещу резолюцията за Сребреница
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

МЦ „Д-р Стайков“ разкри филиал по физикална и рехабилитационна медицина в Средец


МЦ „Д-р Стайков“ разкри филиал по физикална и рехабилитационна медицина в Средец
Терапевтичните процедури се назначават от д-р Росица Великова – специалист по физикална и рехабилитационна медицина, добре позната на хората в града
02 Ноември 2023, Четвъртък, 12:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

Филиалът се помещава на партерния етаж в МБАЛ - Средец на ул. „Тодор Николов“ 10

Добре познатият и предпочитан от бургазлии Медицински център „Д-р Стайков“ отвори врати през далечната 2016 година и бързо се наложи като водещ център за физиотерапия и рехабилитация в Бургас. Още от самото начало центърът е оборудван с най-съвременната техника и налага безкомпромисни стандарти във физикалната медицина. Доволните пациенти не спират да говорят за бързото и ефикасно облекчаване на своите болки. Това бързо се разчува и скоро пациентите нарастват толкова много, че собственикът му д-р Йордан Стайков – водещ специалист по физикална и рехабилитационна медицина решава да построи нова, съвременна и просторна сграда, с която да откликне на нуждите от достъп до качествена здравна грижа на повече хора от Бургас и региона.

И така в разгара на пандемията с Covid-19, през март 2020 година новоизграденият Медицински център „Д-р Стайков“ започва да функционира на ул. “Транспортна“ 33, до МОЛ „Бургас плаза“ в к-с „Изгрев“. Увеличаването на площта позволява разширяването на предлаганите медицински услуги, което привлича млади и утвърдени специалисти да започнат практика в здравното заведение. Днес в него работят 46 лекари от 22 специалности, 4 общопрактикуващи лекари, 12 рехабилитатори и кинезитерапевти, 11 медицински сестри и 3 рентгенови лаборанти. Всеки месец през специализираните кабинети на МЦ „Д-р Стайков“ преминават няколко хиляди пациенти. Медицинските направления се увеличават постоянно, а ръководството не спира да инвестира в нова и модерна апаратура, част от която дори е новаторска за България.

За да отговори на растящите нужди на своите пациенти и да намали наплива на пациенти към центъра в Бургас, от този месец МЦ „Д-р Стайков“ разкри филиал по физикална и рехабилитационна медицина в гр. Средец. Той се помещава на партерния етаж в МБАЛ - Средец на ул. „Тодор Николов“ 10. Звеното по физикална и рехабилитационна медицина на МЦ „Д-р Стайков“ в Средец ще работи всеки делничен ден от 8 до 17 часа и има договор с НЗОК. За терапевтичните възможности, които ще бъдат предоставени на пациентите в град Средец и прилежащите селища на общината, разговаряме с д-р Вергиния Цанова – управител на МЦ “Д-р Стайков“ в Бургас.

Д-р Вергиния Цанова – Управител на Медицински център „Д-р Стайков“

- Д-р Цанова, има ли разлика в медицинската техника, с която е оборудван филиала Ви в Средец?

- Винаги сме се стараели да предоставяме най-качествените услуги на нашите пациенти, което включва и най-доброто възможно оборудване. Апаратурата е идентична с тази в медицинския център в Бургас, както и болницата за рехабилитация в к.к. Слънчев бряг. Ние ще продължаваме да развиваме филиала, това е само началото, и ще добавим и още по-нова апаратура.

- Всички заболявания ли при които се прилагат методите и средствата на физикалната и рехабилитационна медицина ще обгрижвате или има и такива, за които все пак пациентите ще трябва да пътуват до центъра в Бургас?

- Предвид факта, че все още сме разположени на не много голяма площ, има някои наистина много скъпи и специфични за работа апарати, които могат да бъдат използвани в гр. Бургас. Това са ударно-вълновата терапия, лазертерапията, апаратът за възстановяване на тазовото дъно, апаратът за спинална декомпресия. Но за основните и най-често срещани заболявания предлагаме пълните възможности за благоприятно повлияване на състоянието на пациентите.

- Какъв е капацитета и ще успеете ли да отговорите на всички нужди на пациентите в Средец?

Практиката ще покаже до каква степен бихме могли да удовлетворим очакванията на пациентите и винаги има възможност да разширим базата с въвеждане и на нови апарати, и на нови методи.

Мария Бойчева – професионален рехабилитатор с 40-годишен опит

„Имахме крещяща нужда  от физиотерапия“ - споделя 75-годишната Анка Янчева, която е сред първите пациенти в новооткрития филиал на МЦ “Д-р Стайков“ в Средец. Разказва, че от години я мъчат болки в гърба и след консултация с ревматолог е насочена за физиотерапия. Доволна е, че не се налага да пътува до Бургас, което ѝ спестява време и най-вече средства. Болките започнали да намаляват още след първите няколко процедури и вече спи по-добре.

След 40 години работа във физиотерапията на болницата в Средец, Мария Бойчева отново връща усмивките на пациентите

„До 2008 година в Средец имаше физиотерапия, която закриха заради липсата на персонал“ – спомня си с носталгия рехабилитаторът Мария Бойчева. Тя е с 40 години стаж по специалността и въпреки, че е пенсионирана, с охота е приела поканата на д-р Стайков да продължи да бъде полезна на пациентите. „Разликата между едно време и днес е в апаратурата. Навремето работихме с техника, произведена в СССР, а сега ползваме модерни технологии, които имат много по-бърз и траен ефект“ – споделя Мария Бойчева. Тя и младият професионален бакалавър по рехабилитация Соня Коларова са надеждата на хората в Средец за живот без болка.

Соня Коларова – професионален бакалавър по специалността „Рехабилитация“

Физиотерапевтичният филиал на Медицински център „Д-р Стайков“ в град Средец е в полза на пациентите, диагностицирани със заболявания на опорно-двигателния апарат, централната и периферна нервни системи. Достъпът до него се осъществява с насочване от общопрактикуващ лекар или специалист – ортопед, ревматолог и невролог. Терапевтичните процедури се назначават от д-р Росица Великова – специалист по вътрешни болести, добре позната на хората в града. Почти няма семейство, на което да не е помогнала в своята дългогодишна лекарска практика. Д-р Великова има и солиден опит във физиотерапията като част от екипа на СБР „Стайков и фамилия“ в к.к. Слънчев бряг, където придобива и втората си специалност по физикална и рехабилитационна медицина.


В категории: Здраве , Средец


България Всички новини
Вижте блясъка на Випуск 24 – първата дигитална генерация Вижте блясъка на Випуск 24 – първата дигитална генерация Поколението, родено през 2005 година, израсна в интересни времена на трансформация на цялото ни общество Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица с правилните подправки месото изобщо няма да ви липсва Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Възпитаниците на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ определено са колоритни Зехтинът предпазва от деменция Зехтинът предпазва от деменция Редовните потребители на зехтин са по-малко склонни да развият и диабет Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Предвижда се процедура за справяне с вторичното движение на бежанци от една държава в друга Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Вижте ги  Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Чуждестранните студенти се включиха в редиците на възпитаниците на висшето учебно заведение Парад на младостта и красотата започва в Бургас Парад на младостта и красотата започва в Бургас Красиви, свежи и научили добре своите уроци, те вече гледат към бъдещето и отброяват за последно от 1 до 12  Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Дали заплата от 1500 лв. отговаря на ролята на учителя в нашето общество (колкото на продавачка в мола, б. а.) – толкова получава един млад педагог, който постъпва на работа, затова решихме да попитаме един политик, който се е доказал като най-работещите и милеещи за каузата Бургас Ето за какво победителите от „Един за друг“ ще дадат парите от наградата Ето за какво победителите от „Един за друг“ ще дадат парите от наградата След раждането на дъщеря им участието в предаването е второто най- хубаво нещо, което им се е случвало
Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Деца стрелят с автомати в училище Деца стрелят с автомати в училище Отново провеждат военно обучение Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, приличащ на него Спец части арестуваха известен рапър Спец части арестуваха известен рапър Имението му посиня от полиция, баретите заключиха и майка му Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Volkswagen остава лидер с дял от 27.8%, докато Ford отбелязва най-голям спад Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни На 23 май Пекин започна мащабни военни учения около острова Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Ще прави нов формат Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Интригантското риалити се опита да разсее слуховете за финала  Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Сградата е била разположена на един от плажовете в курорта   Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Крайнодясната Партия на свободата набира сила
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Двама вървят след една засукана мацка и единия казва на дугия:
- Знаеш ли, че с ей тая съм спал?
Тя се обърнала и отговорила:
- Да си е*ал, да не си спал!
Виц на деня Виц на деня - Колега, вярно ли е, че сте направили издателска къща?
- Да!
- И какво издавате?
- Онзи ден издадохме комшията, че вари ракия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори