×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

50 чуждестранни студенти пристигнаха в Бургас, ще учат за лекари в Университет “Проф. Д-р Асен Златаров”


50 чуждестранни студенти пристигнаха в Бургас, ще учат за лекари в Университет “Проф. Д-р Асен Златаров”
Студентите и ръководството на ВУЗ-а позираха за историческата снимка
26 Октомври 2023, Четвъртък, 15:21 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимки: Авторът

Днес бе първият учебен ден за магистри от 15 държави, които избраха да получат медицинско образование в българския морски град 

50 чуждестранни студенти избраха Бургаския университет "Проф. д-р Асен Златаров", за да получат висше образование. Те ще учат в специалността "Медицина", а днес бе техният първи учебен ден. Студентите са от 15 различни краища на света - от Великобритания, Германия, Гърция, Египет, Индия, Ирландия, Италия, Кипър, Киргизстан, Норвегия, Пакистан, Сирия, Тунис, Финландия и Шри Ланка. Те са първият чуждестранен випуск на лекарската специалност - най-значимото за Бургас и университета събитие.

Официалното откриване на академичната 2023/2024 година бе в корупс Медицински науки. В тържествената зала присъстваха ректорът на университета проф. д-р Христо Бозов, кандидатът за кмет Димитър Николов, който през четвъртия си мандат даде всичко от себе си, за да вдигне авторитета на града като просветен център, зам.-ректорът по учебна дейност проф. Севдалина Турманова и ръководството на държавния ВУЗ, посланикът на Индия у нас Санджай Рана, зам. областният управител на Бургас Владимир Крумов, временно изпълняващият длъжността кмет на община Бургас Йорданка Ананиева, зам.-кметът по финанси, бюджет и икономика Красимир Стойчев, директорът на Държавна агенция "Национална сигурност" Любомир Вълков, директорът на Филиал Бургас на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. д-р Теодор Седларски, административният директор на високотехнологичния болничен комплекс "Сърце и Мозък" д-р Лидия Стефанова, председателят на Съюза на парамедиците в България Ива Пехливанска, председатеят на Студентския съвет на Университет „Асен Златаров“ Десислава Събева, председателят на местната студентска и медицинска организация Екатерина Манева и представители на лечебни заведения в областта.

Ректорът на университета проф. д-р Христо Бозов приветства чуждестранните студенти:

"Уважаеми първокурсници, добре дошли в България! Добре дошли в Бургаския държавен университет "Проф. д-р Асен Златаров"! За мен, като ректор и лекар, е истинско удоволствие да Ви приветствам на откриването на академичната 2023/2024 година. Сигурен съм, че за Вас този момент е началото на ново и вълнуващо приключение, пълно с възможности, предизвикателства и разбира се със сериозни усилия в дългия обучителен процес. Изборът на медицинската специалност и пристигането ви в нова държава, са стъпки, които са изисквали решимост и амбиция. Днес е първият Ви ден в нашата Алма Матер, която тази година навърши 60 години. През всички тези десетилетия ние се стремим да предоставяме висококачествено образование. Нашите завършили студенти са реализирали своите знания по всички континенти, някои от тях са носители едни от най-значимите световни отличия за наука.

Скъпи родители, радваме се да приветстваме порасналите ви деца в Университет "Проф. д-р Асен Златаров". Вярваме, че тук вашите деца ще намерят място да растат като отговорни лекари и граждани на света.

Медицинският факултет е най-младият, но развитието му е скоростно, а авторитетът му расте в България и Европа. Бъдете сигурни, че Вашите преподаватели ще Ви подготвят не само да бъдете успешни студенти, но и в бъдеще, успешни лекари, готови да служат на хората. Ние вярваме в симбиозата между теория и практика, която ще Ви помогне да придобиете необходимите умения и знания. Бъдете настойчиви и целеустремени в учебните си начинания. Помнете, че образованието е ключът към постиженията и успехите, въпреки че понякога ще Ви е трудно. Стремете се към отлични резултати, но не забравяйте и да се радвате на учебния процес и миговете, които ще споделите с приятели от различни държави. Бъдете истински граждани на света, уважавайте различията и насърчавайте разнообразието.

Вие сте не само студенти, но и представители на вашите държави. Знаем, че тук всичко е различно за вас. С вас сме, за да ви помогнем. Вратите ни са отворени и ще се радваме да разберем вашето мнение и вашите проблеми. Бургас е град не само на образованието, но и на културата - радвайте му се.

Пожелавам ви успешна и вдъхновяваща учебна година, пълна с нови приятелства и незабравими моменти".

Бъдещите лекари също отправиха поздрав към ръководството на университета и официалните лица:

"Добър ден! Радвам се, че имам възможността да говоря от името на чуждестранните студенти. Ще започна с най-хубавата дума - Благодаря! (изговорено на български език- б.а.).За мен е чест да бъда част от първия випуск на англоезичното обучение в по медицина в Университет "Проф. д-р Асен Златаров". Надявам се, че градът и университетът много бързо ще ни накарат да ги обикнем и да се почувстваме като у дома. Бургас е един прекрасен, жив и много интересен град, който веднага харесваш. За краткия период, през който съм тук, видях много млади хора, а за нас това е много важно. Адмирации към кмета на града Димитър Николов - за всичко това, което предлага Бургас, а и за това, че той е основната причина днес да има специалност "Медицина" на английски език в университета. Благодаря и на бъдещите наши преподаватели - авторитетни имена в българската наука, за възможността да учим тук и да черпим знания от тях. Обещаваме да бъдем активна част от академичния живот и да допринесем за престижа на университета!", каза Мохамед от Великобритания. 

Още снимки от събитието вижте ТУК:


В категории: Просвета , Бургас


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 0
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
България Всички новини
Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето
Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори