×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Секс между мъже, десетки апартаменти, часовници за 100 000: Скандал между кандидат-кметове взриви bTV


26 Октомври 2023, Четвъртък, 10:00 ч.
Автор: Флагман

Ваня Григорова се доближи до Антон Хекимян и има шанс за балотажа

Остър предизборен дебат в ефира на bTV между Ваня Григорова (БСП), Вили Лилков (КОД), Деян Николов (Възраждане) и Ивайло Вълчев (ИТН).

"В столицата има над 1 милион автомобили. Това е огромен трафик, като добавим и проблема с паркирането, уличната мрежа не стига. Ще решим проблема чрез мощни инвестиции в градския транспорт. Развитие на метрото, като гръбнак на цялата транспортна система. Развитие на довеждащия транспорт. Средното изпълнение на инвестиционната програма за транспорт е около 70%, има голям ресурс", каза Вили Лилков. 

Сметката показа, че над 1.5 автомобили годишно посещават КАТ. Може да се помисли КАТ да се премести на по-удобно място, предложи още той

"Задръстването е следствие от много други проблеми. Разговарях с хора от Горна баня. Жена казва, че няма как да няма задръствания, когато трябва да взема внучето си, да го закара на училище, а след това майка му и баща му да отидат на работа със същата кола, а след това тя да търси личен лекар, защото няма в Горна баня.

Трябва да се подобри градския транспорт, да се синхронизират отделните линии. Там има огромни проблеми, за това сме се борили години. Трябва да се подобрят условията на работа  и заплащането в градския транспорт. Има минус 15% шофьори, а довеждащ транспорт има", каза на свой ред Ваня Григорова. 

Между 50 и 60% от инвестиционната програма успява да се осъществи. Непрекъснато заблуждавате с числата, контрира я Лилков. 

"Голяма част от средствата не се усвояват. По отношение на трафика има да довършване южната дъга", каза на свой ред Деян Николов. 

"Трябва да се вземат мненията на гражданите, които живеят там. Може да се използва европейско финансиране. Оттам нататък в града трябва да се започне агресивно изграждане на кръстовища на две нива", каза още той. 

"Градът е пренаселен с автомобили, няма изолирани решения", каза Вълчев. "Липсват паркоместа, липсват възможности хората да стигнат до там без да имат нужда да ползват личния си автомобил, дори когато говорим за ожесточаване на режима за центъра на София, трябва да им дадем всички възможности, като периферни паркинги", каза Вълчев. 

"Не трябва да има забрана за влизане на стари автомобили в центъра на София, тя е дискриминационна", каза Николов.  

"Необходим е математически модел, да покаже целесъобразността на тази забрана", каза Лилков. "Защото ако го спрем да влизат в центъра, те ще обикалят около него, а това ще увеличи замърсяването", обясни той. 

Като друг основен проблем на столицата бе посочено презастрояването. 

"Основният проблем с презастрояването може да се реши с по-добро планиране. Няма как да няма презастрояване, като не е изградена социална инфраструктура. Хората досега, които са в СОС, са причината за това презастрояване. Липсващите кандидати често говорят за уплътняване, това е нищо друго освен презастрояване. Трябва да почне да се строи на Север", каза Григорова. 

Лилков я нападна, че не знае закона. "Отново Григорова показва непознаване на проблема. Презастрояването се дължи на закон, който се приема от парламента по предложение на МС. В него има част на коефициент на застрояване. Ако аз стана кмет, ще поискам намаляване на този коефициент. Ще пренасоча инвестициите към северните райони и бизнеса ще го последва", каза той. 

"Той просто манипулира", отвърна му Григорова. 

"Студентите ме питаха, дали трябва да има гей парад в София. Ако аз съм кмет такова събитие няма да има по улиците на София, а в някоя зала. Искам останалите да кажат, особено Григорова, която е работила с Отворено общество, какво е тяхното мнение", поиска Николов. 

"Не знам защо "Възраждане" последните седмици пускат компромати срещу мен. Така няма да ви се получи. Гей парада няма как да бъде спрян от кмета", каза тя. "Това е цивилизационен избор, ние подкрепяме ли различните или не. За мен това събитие е корпоративно. Това не е събитие за защита на човешките права. Там има фирми", отвърна кандидат-кметът на Левицата. 

"Подкрепяте ли джендър идеологията, да я има ли в училищата. Да се толерира сексът между мъже. Ще изгоните ли НПО-тата от училищата", натисна я обаче пак Николов. 

"За мен е порочно, че училищата се обръщат към НПО за сериозни анализи, вместо да се обръщат към БАН и вузовете. Вие пък не казахте за десетките си апартаменти, не казахте за часовника си за 100 000 лева", отвърна му Григорова. "Колко апартамента имате на 33 години, с какво се различавате от Терзиев", захапа го отново Григорова. 

Николов пък ѝ отвърна, че противничката му е работила в "синдикатите на Борисов". Що се отнася до апартаментите, той заяви, че семейството му е работно и му е дарило имоти.




5
Коментара
Флагман.БГ Акула изяде крак и ръка на турист Акула изяде крак и ръка на турист 28/04/2024, Неделя 09:17 0
5
Коментара по темата
5.
Катастрофа за ББ
26.10.2023 14:00:39
1
9
В крайна сметка и най-неподходящият опозиционен кандидат е по-добър от гербаджийска кандидатура. Дано Герб изгубят катастрофално на тези избори! Аз ги виждам да загубят за кметове в Бургас, Варна, Пловдив и София. Съответно и общинските им съветници ще са с поне 30% надолу. Бойко може и инфаркт да получи
4.
me
26.10.2023 13:15:41
4
7
Григорова, неотговаряйки пряко, потвърди всичко, което се казва и показва за нея - Отворено Общество, Истанбулска Конфекция, синдикални сглобки с ББ, задължителна ваксинация, и прочее, и прочее. Изказването за приемането на различните и пустий Цивилизационен избор е потрисащо. Тая жена е двойник на ППДБ. Резервният играч. И показва Нинова ще за стока е. Искрено се надявам да се провали здраво в София. Ние като държава не заслужаваме подобни скрити линомки като Григорова, или лъжците на сглобката да са кметове на София.
3.
Мдаа
26.10.2023 12:25:37
3
8
Какви са тези кандидати с напълно липсваща представа,какво точно ще правят на кметския стол? Това беше махленска седянка с една устата женица, на която обаче напълно и липсва професионална визия за работата на един кмет, затова и времето й мина само в празни приказки, лигавене и глупави заяждания. А пък филологът така и не можа да скалъпи дори и художествено едно решение на проблемите на софиянци. Трябва да имаш голяма наглост дори само да си представяш, че с долкова липсващ капацитет си подходящ за кмет дори на село от градски тип! Онези пък двамата изобщо се укриха, срам и позор! И това ми било водещи статистиката кандидати!
2.
Чакам денят, за да накажа самонадеяните
26.10.2023 12:17:32
2
10
На мен ми е интересно резултатът на Хекимян след нулата колко ще е. Примерно 0,хх% ,ама колко точно? Дали ще мине 0,5% ?
1.
Оффф
26.10.2023 10:35:36
1
16
Никога не е имало стойностен дебат в БГ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори