×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Станимир Апостолов: Моите цели са справедлива Наредба за преместваемите обекти и възкресяване на стадион „Черноморец” като емблема на Бургас


Станимир Апостолов: Моите цели са справедлива Наредба за преместваемите обекти и възкресяване на стадион „Черноморец” като емблема на Бургас
За да имаме качествени наредби, те трябва да бъдат изработени в диалог с гражданите, които ще обслужват, категоричен е кандидатът за общински съветник от ПП КОД
26 Октомври 2023, Четвъртък, 15:05 ч.
Автор: Пресцентър ПП КОД

Подкрепете ни с номер 22 в бюлетината за общински съветници, призовава Апостолов

Станимир Апостолов е водач на листата за общински съветници на партия КОД (Консервативно обединение на десницата) в Бургас. Той е добре познато лице, тъй като в последните два мандата бе зам-председател на Общинския съвет, зам.-председател на постоянната Комисия по бюджет и финанси и член на постоянните Комисии по правни въпроси и спорт. В най-тежките периоди от COVID пандемията  прокарваше докладни с облекчения за бизнеса. Апостолов винаги е защитавал идеята, че стадион „Черноморец” трябва да бъде възроден. Битка, която още не е приключила.

-Г-н Апостолов, голяма част от бизнеса в Бургас се състои от дребни и средни търговци. Как ще подкрепите техните искания в следващия мандат, ако бургазлии отново Ви иберат за общински съветник?

-Когато  изборите наближат, всички започват да говорят, че ще подкрепят малкия и среден бизнес. Изважда се клишето “намаляване на административната тежест”, но след това  този ангажимент като че ли отпада. Факт е, че в края на мандата си последният Общински съвет прие Наредба за преместваемите обекти за търговски и други обслужващи дейности, която на практика блокира бизнеса. Тя беше съставена без да се вземе под внимание мнението на браншовите организации и без да се използва опитът на администрацията. Имаше стара наредба, която с промени в посока облекчаване на бизнеса, можеше да е много по-приложима. В крайна сметка обаче бе приета нова, която очаквано разгневи  бизнеса, и в момента Административният съд трябва да се произнесе по нея. Най-вероятно и тя като всички предхождащи я ще падне.

-Как си представяте  тази наредба, така че да е работеща за дребния и среден бизнес?

-За да имаме качествени наредби, те трябва да бъдат изработени в диалог с гражданите, които ще обслужват. Добрият пример в Бургас е приемът в първи клас. Тогава бяхме първата община, която създаде Наредба за електронен прием, а сега е мултиплицирана в другите по-големи градове. Но тя беше направена в диалог с родителски организации и с организации на учителите. Администрацията и Общинският съвет проведоха над 100 срещи. И в крайна сметка препоръките от всички тях бяха взети под внимание, така че излезе качествена наредба, която не търпи промени в последните 6 години. Докато тази, касаеща  дребните и средни търговци, беше точно обратното - нямаше диалог с бизнеса, нямаше диалог с администрацията. Единствен против нея в Правната комисия на ОбС бях аз, но моите аргументи не бяха уважени, защото бях сам. Сега наредбата е в съда и съвсем скоро ще излезе решение, което означава, че тази наредба трябва да бъде променена и то с диалог.

-Какви облекчения според Вас трябва да се въведат за сезонните обекти в Бургас?

-Има неща, които натоварват бизнеса. Едно от тях са сезонните разрешения за схемите за разполагане на маси и столове, за които всяка година дребният бизнес плаща такси, дори когато промяна няма. Според мен схемите трябва да се актуализират единствено при корекция на броя на масите и когато има промяна на старото действащо положение. Освен това последната наредба не позволява нещо много важно - автоматично продължаване на договорите на тези, които са развивали дадена търговска точка и са направили инвестиции. Търговските точки не са само колички за сладолед. В Морската градина има нови заведения, в които са инвестирани хиляди левове, за да имат приветлив вид. И те сега реално могат да загубят тези инвестиции. Затова моето предложение беше всеки търговец, който е работил 5 години на даден обект и е бил коректен към общината – плащал е всички данъци, не е имал нарушения, да може да използва автоматично подновяване на договора си с още 5 години. Защото другият способ, по който се отдават тези точки, е конкурс, който допуска 10 години.  И действително имаме търговски точки  в Морската градина, които са отдадени за толкова. Така част от търговците са  неравнопоставени.

-Могат ли дребните и средни търговци да разчитат, че във Ваше лице ще имат общински съветник, който е отворен за диалог и разбира проблемите и битките им?

-Аз ще бъда техния глас, тъй като четири години съм работил на подобен обект и ги разбирам отлично. Освен това представлявам най-старата организация, защитаваща тези търговци, тъй като съм регионален председател за Бургаска област на Съюза за стопанска инициатива. А за всеки десен човек стопанската инициатива е на първо място и трябва да се стимулира.

Както в последния, така и в предния мандат винаги съм бил на страната на търговците и от тяхно име съм внасял предложенията им. Въпросът е, че Общинският съвет винаги е реагирал от гледна точка на силата. Никога не е  приемал аргументи, не е влизал в диалог, за да се види кое е работещото решение. Защо? Защото винаги зависи от съветниците в него. Затова в бъдещия мандат в Общинския съвет трябва да влязат повече хора като мен и колегите ми от листата на КОД. Така гласът на дребните и средни търговци ще се чува по-силно.

-Има ключови предложения на общинската администрация, по които само Вие сте гласували против. Едно от тях е изграждането на арехологически кампус в бургаските Минерални бани. Защо?

-В началото на годината се прие план за развитие на парк „Минерални бани”, който предвижда неговото разширяване и допълнително залесяване. Идеята е райониране на: лесо парк, историческа част, където се извършват разкопките, и изграждане  на образователен кампус за студенти от европейски страни, които да провеждат стажовете си по археология там. Всичко това е много добре, но става за сметка на бившата къпалня, на бившите басейни в Минерални бани. Навремето там имаше голям басейн с олимпийски размери, както и по-малък басейн с кула за скокове на вода. Тези къпални са изградени в абсолютно всички минерални бани в България и още ги има. Това е зона за спорт, за развлечения. Независимо че в момента те не функционират и са в много лошо състояние, тази зона трябва да се развива по този начин. А кампусът може да бъде изнесен на друго място, например лесопарка и да бъде с екологични бунгала.  Докато мястото на бившата къпалня е най-логично да се отдаде на концесия и да бъде изграден термален аквапарк.  В Бургас нямаме аквапарк. Така ще могат да се съчетаят четири вида туризъм в едно – балнеотуризъм, развлекателен туризъм, исторически туризъм и морски туризъм.  При положение, че имаш плаж на 10 км, че си в Минерални бани, че имаш историческа забележителност дори по-добрият вариант е да се работи и по двата проекта. Нека да се разработва територия за кампус, но не на това място, а да се стимулира развитието на парк с водни атракции. Целта е около него да могат да се развият малки хотели и Банево, Ветрен и Минерални бани да станат един притегателен втори център на туризма, а не само плажът на Бургас.

-Кои ще са Вашите каузи в следващия Общински съвет и свързани ли са със спортните бази?

-Аз се явявам като кандидат и искам доверието на гражданите за трети мандат.  Неотменна кауза за мен е запазването на спортното предназначение на  бургаските футболни стадиони. Няма град в Европа, в който да няма представителен общински стадион. Във всеки град в Европа има храм, независимо дали е християнски или мюсюлмански, стадион и кметство. Това са трите сгради, които задължително ги има. В Бургас за съжаление стадионите са частни и основното ми желание и мотив да стана общински съветник е да запазим базите и сагата със стадион „Черноморец” да се реши.  В края на последния мандат се разплете тази с така наречената Дупка в центъра на Бургас чрез диалог между двете спорещи страни. По същия начин е време да се реши казусът със стадиона. С диалог между акционерите, кредиторите, така че да се стигне  до развръзка в полза на гражданите на Бургас. А тя е стадион „Черноморец” да съществува, да бъде модернизиран и заедно със зала „Арена Бургас” и басейн „Арена ОЗК” да бъде третото спортно бижу в бургаската спортна инфраструктура.  Защото бургаският футбол и бургаските граждани го заслужават.

-Какви са впечатленията Ви от листата на КОД Бургас, която водите? В нея като че ли има най-много представени професии - от лекари, през  хора на изкуството, спортисти,  предприемачи и хора в неравностойно положение. Защо бургазлии трябва да подкрепят Вас и колегите Ви?

-КОД се явява за първи  път на местни избори, но ние като демократи сме стари биткаджии, не сме новобранци в политиката. И затова 3/4 от нашата листа са представители на гражданската квота. Защото трябва нова енергия, нова енергия въобще в политиката, нова енергия в Общинския съвет. А тази енергия ни дава гражданското общество, защото идеите на гражданите са болките на гражданите и решенията ще дойдат от тях. Ние имаме както казахте най-всеобхватната листа. Кандидатите ни представят всички сектори на гражданското общество. Всички са професионалисти в своите области. Много от тях са обществено познати и са гордост за град Бургас, като: Милен Георгиев, Марина Змеева, д-р Лидия Дренчева, д-р Светослав Тодоров, д-р Георги Митев. Всеки един от листата  е признат авторитет в своята сфера и  заслужава да му бъде гласувано доверие.  

-Г-н Апостолoв, как ще призовете бургазлии да Ви подкрепят и защо въобще да излязат и да гласуват?

-Бих призовал бургазлии да гласуват, защото кметът предлага, но Общинският съвет разполага. Която и да е добра идея, на който и да е кмет, не може да бъде реализирана без решение на Общинския съвет. Най-важното е в Общинския съвет да влязат качествени хора, да влязат възможно най-компетентните представители на всички тези различни сектори на гражданското общество, за да могат да дадат най-добрире решения за Бургас. Защото Бургас го заслужава! Затова подкрепете ни с номер 22 в бюлетината за общински съветници.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!




Кой просълзи шеф Ангелов
Кой просълзи шеф Ангелов 28/04/2024, Неделя 16:23 0
България Всички новини
Цените на имотите в Бургас подгониха тези в столицата Цените на имотите в Бургас подгониха тези в столицата В Пловдив, Варна и Бургас вече почти не се срещат цени под 1000 евро/кв. м с изключение на някои по-крайни и непредпочитани квартали, а най-престижните им райони гонят и дори надминават 2000 евро/кв. м Той е звезда от "Съни бийч", но в личния си живот доскоро бе много нещастен Той е звезда от "Съни бийч", но в личния си живот доскоро бе много нещастен Колеги на Бойко издават, че всичко вече се е променило и той има нова любов в живота си, но още не я е показал на широката общественост  Тя създаде най-големия скандал в българското кино, а днес напуска страната разочарована Тя създаде най-големия скандал в българското кино, а днес напуска страната разочарована Звездата от сериала „Откраднат живот”, която се изявява успешно и като художничка ще учи анимация в престижна академия, за която от написаното от нея става ясно, че не е в България Кой просълзи шеф Ангелов Кой просълзи шеф Ангелов Говори участник от звездния отбор в шести сезон на горещото кулинарно риалити Слави ме уволни, защото родих, убедена е тази актриса Слави ме уволни, защото родих, убедена е тази актриса Михова поясни, че със Слави Трифонов имат две раздели Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Неверните обстоятелства са били нужни, за да се изчисти от всякакъв вид конфликт на интерес ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа Формацията няма да участва на предстоящия вот Сложи всички в малкия си джоб, една от песните му удари 115 млн.гледания Сложи всички в малкия си джоб, една от песните му удари 115 млн.гледания Заснемането на клипа "Хабиби" на Азис струвало само 1400 лева „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори Водач в нея отново е заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на „Възраждане“ Цончо Ганев Тази кола се размаза при тежка катастрофа Тази кола се размаза при тежка катастрофа Инцидентът е на околовръстното в София 
Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори