×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Димитър Николов направи строителството на Детската болница кауза на Бургас, ще осигурява 24-часова педиатрична грижа


Димитър Николов направи строителството на Детската болница кауза на Бургас, ще осигурява 24-часова педиатрична грижа
Другият важен проект за здравеопазването в Бургас, заложен в програмата на Димитър Николов, е изграждането на нов корпус на Белодробната болница
23 Октомври 2023, Понеделник, 22:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Грижата ще е денонощна и комплексна. И най-важното – всеки родител ще има възможност да бъде през цялото време до детето си

Строителството на Детска болница „Света Анастасия“ в Бургас се превърна в кауза, заложена в програмата на кмета и кандидат за нов мандат Димитър Николов. Техника за разчистване и изместване на подземните комуникации вече влезе в терена, предвиден за изграждането на здравното заведение.

Най-голямата цел на новата болница е да осигури 24-часова спешна педиатрична грижа за децата и нов подход за тяхното лечение. Малките пациенти и родителите им ще могат да разчитат на помощта на специалисти от 17 специалности, за които често им се налагаше досега да пътуват до други градове – пулмология, гастроентерология, кардиология, хематология, инфекциозни болести, уши-нос- гърло, детска хирургия, нефрология, ендокринология, ортопедия, алергология и т. н.

Едновременно с това болницата, като част от Европейската мрежа на детските болници, ще развива Център за редки болести и генетична лаборатория, които ще позволят на лекарите да търсят най-подходящото за всяко дете лечение, включително и чрез консултации, извършвани на място или дистанционни, от лекари от най- реномираните европейски педиатрии. И най-важното е, че всеки родител ще има възможност да бъде до детето си през цялото време, в което се налага то да бъде в болницата, без да се чувства некомфортно или излишен.

Детска болница

Вече има и заявено желание за работа в здравното заведение, а наскоро завършили лекари са решили да специализират медицина именно заради Детската болница в Бургас. Предстои реализацията на още много мерки, така че докато се изгражда сградата да бъде създаден амбициозен и ефективен екип, който да направи от добрата инфраструктура отлично лечебно заведение.

Преди време един лекар педиатър ми каза, че когато лекуват дете, всъщност лекуват цялото семейство. Това е много вярно – ние страдаме много повече от болестта на децата си, отколкото от собствените си заболявания. После този испански лекар ми показа педиатрията, в която работи, заведе ме във всичките отделения, дори в най-тежките. Тогава разбрах, че една детска болница не е просто лечебно заведение с рисунки по стените и шарени чаршафи, а цял нов свят на медицина, на грижа, на състрадание. Затова, когато говоря за Детската болница в Бургас, повече искам да подчертая не за сградата, не толкова за оборудването, което ще бъде модерно и високотехнологично, а да се знае, че когато болницата заработи, вече няма да се чудите къде да заведете детето си през нощта и какво трябва да направите, защото ще можете да попитате дежурните в Call центъра на болницата и ако се налага, детето да бъде прието, Спешният център на Детската болница ще бъде отворен 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата“, заяви Димитър Николов.

Университетска детска болница

Грижата ще е денонощна и комплексна. И най-важното – всеки родител ще има възможност да бъде през цялото време до детето си. Знам, че всички питат откъде ще се вземат лекари, дали ще има достатъчно сестри. Това ще бъде важна задача – да намерим екип, който не просто да лекува, а да повярва в новата философия, по която създаваме болницата. Готови сме с програмата за привличане на лекари и медицински сестри. Ще ги подпомогнем в усилията да се развиват, да специализират, да намерят подходящо място за живеене. Създаването на Детска болница не е просто проект на Общината, на администрацията или на кмета. Създаването на Детска болница е кауза! Кауза на всички бургазлии, която ще ни обедини в усилията да направим такава, че да е в помощ на всички нас – и деца, и родители! Очаквам Вашата подкрепа, за да реализираме нашата мечта за Детска болница! И скоро да се поздравим, че сме направили огромна крачка за здравето на нашите деца“, каза Николов.

В подкрепа на специалистите, които ще работят в новата болница, предстои изграждане на общински жилища и създаване на детска градина с удължено работно време, за да може родителите да бъдат спокойни, докато работят.

Другият важен проект от голямо значение за здравеопазването в Бургас в програмата на Димитър Николов е изграждането на нов корпус на Белодробната болница.

„Това е важно за медицинската дейност и за ранната диагностика на заболяванията“, посочи Димитър Николов. Преди дни здравното заведение получи лиценз за университетска база, като така там ще могат да се обучават студенти по медицина и здравни грижи.

В новия корпус ще има обособено специално място за обучение на студентите и за тяхната практика.

Детска болница
Нов корпус на Белодробна болница

 




България Всички новини
На Велики понеделник задължително трябва да... На Велики понеделник задължително трябва да... По време на Страстната седмица постите навлизат в своя най-строг период ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски  Подготвя се почвата за връщане на Борисовата държава - завладяна съдебна система и имитация на честни избори, предупреди ген. Атанасов Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Специализиран екип от 78-ми батальон за осигуряване – София, разузна, транспортира и унищожи силно корозирала фугасно-осколъчна авиобомба AN-М30А1 Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори