×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Живка Гроздева – съветникът от Карнобат с немска визия за развитие на общината


Живка Гроздева – съветникът от Карнобат с немска визия за развитие на общината
Харесвам точността, дисциплината, усърдието и професионализма, които германците влагат в работата си, казва водачката на листата на коалиция „Граждани за общината“
26 Октомври 2023, Четвъртък, 09:50 ч.
Автор: Флагман.Бг

Имаме много идеи как да стане по-чиста, по-зелена и по-привлекателна както за жителите, така и за бизнес инвеститорите, заявява тя

Живка Гроздева е на 40 г. Семейна с две деца. Общински съветник в Карнобат и кандидат за местния парламент и на предстоящите на 29 октомври избори от коалиция „Граждани за общината“. Водач е на листата, която е под №14 в интегралната бюлетина.

- Г-жо Гроздева, какво трябва да знаят гражданите на Карнобат за Вас в най-общ план?

- Семейна съм и имам две деца. Завърших висше икономическо образование в Германия. Харесвам точността, дисциплината, усърдието и професионализма, които германците влагат в работата си. Това, според мен, е и рецептата за постигане на успех. След дипломирането си се върнах в Карнобат, където живея и в момента.

- А с какво се занимавате професионално?

- В професионален план съм се посветила на земеделието. Работя в семейното стопанство – произвеждаме и реализираме качествени плодове в едни от най-модерните овощни градини у нас. От името на „Асоциация на овощарите в България“ вече 10 години защитавам интересите на производителите на плодове, за да има по-добри условия за развитие на овощарството у нас. Освен с ежедневните ръководни и организационни задачи, работата ми е свързана с много пътувания, срещи и обмяна на професионален опит - както в страната, така и в чужбина. В рамките на дейността си като представител на браншова организация изготвям становища, участвам в срещи и дискусии по актуални проблеми и теми, касаещи сектор земеделие.

- Вече имате опит и като политическо лице – бяхте общински съветник в Карнобат...

- Да, бях част от „местния парламент“ в Карнобат през изминалите четири години. Считам, че Общинският съвет е място за хора, които имат реална представа какво и как точно могат да подобрят в населеното място, в което живеят. Успешният общински съветник е този, който чете много и е добре подготвен, който е инициативен, който умее да изрази и аргументира своята позиция и постига най-доброто решение за Общината, за която работи. В обществото работата и механизмът на функциониране на Общинския съвет не са достатъчно познати. И това е съвсем нормално, защото хората са ангажирани със своята професия и семейство. Но, от друга страна, именно недостатъчната информираност за правомощията и отговорностите на общинския съветник прави избора на подходящите кандидати нелесен за избирателя.

- С каква мотивация се явявате на изборите на 29 октомври?

- Определям себе си като човек с ясна и аргументирана гражданска позиция по различни проблеми и теми от социален и икономически характер. Родена съм в Карнобат, тук живея и работя и за мен е важна бъдещата посока на развитие на Община Карнобат. Бих желала да допринеса чрез своя професионален опит и виждания за по-доброто развитие на нашата община. От тук произлиза моята мотивация да се кандидатирам за общински съветник – водач на листата на коалиция „Граждани за общината“ за Община Карнобат. Както аз, така и останалите 17 кандидати за общински съветници от коалиция „Граждани за общината“ познаваме добре проблемите на местно ниво. Не по-малко важно е, обаче, че имаме решения за тези проблеми и воля да ги осъществим.

- Кои са проблемите на Карнобат, които бихте откроили?

- Основният проблем на Карнобат е и проблем на много от малките градове в България, а именно, че младите хора избират да живеят в по-големи градове. Често причината за такова решение не е само по-добрата професионална реализация, а също така и по-добрата среда за живот и повечето възможности на по-големия град. Затова голяма част от нашите цели са насочени към подобряване средата за живот в община Карнобат – подобряване на инфраструктурата, благоустрояване на междублокови пространства, озеленяване на улиците, подобряване на организацията на движението в града, повече възможности за спорт и почивка, повече културни събития и прочие. Имаме много идеи, как можем да направим община Карнобат по-чиста, по-зелена и по-привлекателна както за нейните жители, така и за бизнес инвеститорите. Част от тези идеи сме представили като наши приоритети.

- Предлагате ли и кандидати за кметове на населени места в общината?

- Да, на тези избори се явяваме освен с листа на кандидати за общински съветници, но и с кандидати за кметове в шест села от Община Карнобат (кои са те - вж. долу). А иначе, както и да се казва новият кмет на Община Карнобат, той може да разчита на това, че в наше лице ще среща винаги конструктивен коректив. Искаме и ще работим за повишаване качеството на живот на жителите на Карнобат, както и за това все повече хора да намират причини и да избират да останат и да работят тук. Вярваме, че нашите съграждани, както и жителите на селата ще намерят смисъл да подкрепят точно нас. Нашето бъдеще е резултат от изборите, които правим. Избирайте мъдро!

Листата с кандидати за общински съветници на "Граждани за общината" за ОбС-Карнобат

***

Кандидат-кметовете на „Граждани за общината“ в Карнобатско са:

- за село Зимен – Тодор Костов Костов. Роден през 1962 г. в гр. Карнобат. Завършил е висше образование в СУ „Климент Охридски“ гр. София със специалност „История и архивистика“. Женен, има една дъщеря и внук, който е неговата слабост. До 2003-а е работил в областта на частния бизнес. А от 2003 до 2023 г. е кмет на село Зимен.

- за село Искра – Мария Желева Иванова. На 51 години, семейна и с две деца. Има завършено средно образование. През изминалите осем години е била кмет на село Искра, а в периода преди това е била земеделски производител. Обича да прекарва свободното си време с децата и внучето си.

- за село Кликач – Златомир Петров Петров. На 60 години, семеен, с две деца. Завършил е средно образование. Управител е на фирма в областта на частния бизнес. Като свое хоби определя лова и офроуда.

- за село Крумово градище – Божидар Иванов Тодоров. На 34 години, завършил е специалност „Строителен техник“ в професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ в гр. Бургас. В свободното си време обича да спортува.

- за село Невестино – Дянко Русев Ненчев. „Със Своите 66 години и ангажираност в общността, и с дванайсетгодишния ми опит като кмет имам знания и разбиране за нуждите на моите съжители. Гласувайте за мен, заедно да продължим пътя към успешно и щастливо бъдеще в нашето село“, зове той.

- за село Екзарх Антимово – Сашко Данев Иванов.

 
Флагман.БГ ЕС призна ядрената енергия за чиста ЕС призна ядрената енергия за чиста 09/12/2023, Събота 18:30 0
България Всички новини
Такър Карлсън ли ще е вицепрезидентът на Доналд Тръмп, ако бъде избран през ноември 2024 Такър Карлсън ли ще е вицепрезидентът на Доналд Тръмп, ако бъде избран през ноември 2024 Идеята е на Мелания Обособяват защитена зона в Странджа Обособяват защитена зона в Странджа Тя ще обхваща общините  Малко Търново, Царево, Средец и Приморско, спират  тралирането в морето Благотворителен базар за нов паметник на Васил Левски в Бургас, нужни са близо 500 000 лева Благотворителен базар за нов паметник на Васил Левски в Бургас, нужни са близо 500 000 лева Статуята на Апостола на свободата ще е висока 3,5 метра Отпускат над 40 млн.лв. за ремонт и строителство на републикански, общински и горски пътища в Бургас Отпускат над 40 млн.лв. за ремонт и строителство на републикански, общински и горски пътища в Бургас Проектът е съвместен между АПИ, Община Бургас и Югоизточно държавно предприятие Шофьорската книжка става цифрова, а здравните прегледи за подновяването ѝ - задължителни Шофьорската книжка става цифрова, а здравните прегледи за подновяването ѝ - задължителни Неопитните водачи в страните от ЕС ще трябва да преминат „изпитателен срок“ Кметът на Бургас с добра новина, вижте дните, в които Дядо Коледа ще раздава подаръци до елхата! Кметът на Бургас с добра новина, вижте дните, в които Дядо Коледа ще раздава подаръци до елхата!  Весели празници, пожела Димитър Николов на бургазлии, а от общинския пресцентър обявиха, че чак до Коледа ще продължат концертите Топ подаръци за Коледа за деца Топ подаръци за Коледа за деца Романтична изненада взриви мрежата Романтична изненада взриви мрежата Какъвто и да е поводът подаръкът успя да трогне стотици във Велико Търново (М)истерия с BG-ALERT! Контролират ли ни съзнанието чрез ниски честоти? (М)истерия с BG-ALERT! Контролират ли ни съзнанието чрез ниски честоти? Любителите на конспиративните теории твърдят, че технологията е създадена от правителствена агенция към Министерството на отбраната на Съединените щати Голям празник е днес, вижте кой празнува Голям празник е днес, вижте кой празнува Православната църква чества зачатието на Света Анна
Колкото повече Украйна губи войната, толкова повече ще ни вкарват в нея Колкото повече Украйна губи войната, толкова повече ще ни вкарват в нея От едната страна е господарят, а от другата – наемният работник и им наредиха да дадат още ракети за ПВО на Киев и ... се оказа, че имаме още негодни Фронтменът на Iron Maiden се бракува с доста по-млада фитнес инструкторка Фронтменът на Iron Maiden се бракува с доста по-млада фитнес инструкторка  65-годишната рокзвезда Брус Дикинсън се среща от две години с 48-годишната френска фитнес инструкторка Жена направи снимка на ястието си в ресторант и получи сметка от 100 000 бона Жена направи снимка на ястието си в ресторант и получи сметка от 100 000 бона Въпреки че бързо осъзнава грешката в действията си и изтрива онлайн качването, Уанг продължава да бъде заливана с поръчки Исторически ден за Европа, прието е съдбоносно решение за изкуствения интелект Исторически ден за Европа, прието е съдбоносно решение за изкуствения интелект В ЕС се споразумяха за правилата, регулиращи използването му, заяви еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон Холивуд потъна в скърби, почина обичан актьор Холивуд потъна в скърби, почина обичан актьор Скръбната вест за смъртта на Райън О'Нийл съобщи синът му - Патрик Часовникът на Страшния съд алармира, че през 2023-та човечеството ще е на ръба на катастрофа Часовникът на Страшния съд алармира, че през 2023-та човечеството ще е на ръба на катастрофа  Устройството измерва символично колко близо сме до момента, в който Земята ще стане необитаема Александър Везенков с нов български рекорд в НБА Александър Везенков с нов български рекорд в НБА Българинът и Сакраменто Кингс с обрат срещу Финикс Сънс Ще изоставят ли САЩ Украйна? Бивш US разузнавач очаква руска окупация и на Одеса Ще изоставят ли САЩ Украйна? Бивш US разузнавач очаква руска окупация и на Одеса Страната може да загуби пет области и пълен достъп до Черно море, прогнозира Скот Ритер Глобиха пияна рускиня заради орален секс с непознат в самолет Глобиха пияна рускиня заради орален секс с непознат в самолет  Предполагаемият сексуален контакт е станал по време на петчасов полет на авиокомпания "Победа" Какво се крие в древното ДНК на българите? Какво се крие в древното ДНК на българите? Българите, румънците и хърватите имат най-голям процент славянски гени на Балканите
Александър Николов, бивш министър на енергетиката Александър Николов, бивш министър на енергетиката Може ли да ми посочите стратегически актив в България, особено в монополен сектор, който е бил придобит по нормален начин. Така ще бъде и с Лукойл Виц на деня Виц на деня Ерген - човек, който всяка сутрин идва на работа от различни посоки! Виц на деня Виц на деня - Скъпи дядо коледа. Миналата година те молих за ново гадже. Моля те, вземи я тая гадина обратно, и ми донеси мандарини! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Истинският мъж е от стомана и не може да бъде пречупен. Затова на жената и остава само едно - да пили!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори