×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Илинден е, почитаме Свети пророк Илия, закрилник на живота
  • Тръмп обеща на Зеленски: Слагам край на войната!
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Живка Гроздева – съветникът от Карнобат с немска визия за развитие на общината


Живка Гроздева – съветникът от Карнобат с немска визия за развитие на общината
Харесвам точността, дисциплината, усърдието и професионализма, които германците влагат в работата си, казва водачката на листата на коалиция „Граждани за общината“
26 Октомври 2023, Четвъртък, 09:50 ч.
Автор: Флагман.Бг

Имаме много идеи как да стане по-чиста, по-зелена и по-привлекателна както за жителите, така и за бизнес инвеститорите, заявява тя

Живка Гроздева е на 40 г. Семейна с две деца. Общински съветник в Карнобат и кандидат за местния парламент и на предстоящите на 29 октомври избори от коалиция „Граждани за общината“. Водач е на листата, която е под №14 в интегралната бюлетина.

- Г-жо Гроздева, какво трябва да знаят гражданите на Карнобат за Вас в най-общ план?

- Семейна съм и имам две деца. Завърших висше икономическо образование в Германия. Харесвам точността, дисциплината, усърдието и професионализма, които германците влагат в работата си. Това, според мен, е и рецептата за постигане на успех. След дипломирането си се върнах в Карнобат, където живея и в момента.

- А с какво се занимавате професионално?

- В професионален план съм се посветила на земеделието. Работя в семейното стопанство – произвеждаме и реализираме качествени плодове в едни от най-модерните овощни градини у нас. От името на „Асоциация на овощарите в България“ вече 10 години защитавам интересите на производителите на плодове, за да има по-добри условия за развитие на овощарството у нас. Освен с ежедневните ръководни и организационни задачи, работата ми е свързана с много пътувания, срещи и обмяна на професионален опит - както в страната, така и в чужбина. В рамките на дейността си като представител на браншова организация изготвям становища, участвам в срещи и дискусии по актуални проблеми и теми, касаещи сектор земеделие.

- Вече имате опит и като политическо лице – бяхте общински съветник в Карнобат...

- Да, бях част от „местния парламент“ в Карнобат през изминалите четири години. Считам, че Общинският съвет е място за хора, които имат реална представа какво и как точно могат да подобрят в населеното място, в което живеят. Успешният общински съветник е този, който чете много и е добре подготвен, който е инициативен, който умее да изрази и аргументира своята позиция и постига най-доброто решение за Общината, за която работи. В обществото работата и механизмът на функциониране на Общинския съвет не са достатъчно познати. И това е съвсем нормално, защото хората са ангажирани със своята професия и семейство. Но, от друга страна, именно недостатъчната информираност за правомощията и отговорностите на общинския съветник прави избора на подходящите кандидати нелесен за избирателя.

- С каква мотивация се явявате на изборите на 29 октомври?

- Определям себе си като човек с ясна и аргументирана гражданска позиция по различни проблеми и теми от социален и икономически характер. Родена съм в Карнобат, тук живея и работя и за мен е важна бъдещата посока на развитие на Община Карнобат. Бих желала да допринеса чрез своя професионален опит и виждания за по-доброто развитие на нашата община. От тук произлиза моята мотивация да се кандидатирам за общински съветник – водач на листата на коалиция „Граждани за общината“ за Община Карнобат. Както аз, така и останалите 17 кандидати за общински съветници от коалиция „Граждани за общината“ познаваме добре проблемите на местно ниво. Не по-малко важно е, обаче, че имаме решения за тези проблеми и воля да ги осъществим.

- Кои са проблемите на Карнобат, които бихте откроили?

- Основният проблем на Карнобат е и проблем на много от малките градове в България, а именно, че младите хора избират да живеят в по-големи градове. Често причината за такова решение не е само по-добрата професионална реализация, а също така и по-добрата среда за живот и повечето възможности на по-големия град. Затова голяма част от нашите цели са насочени към подобряване средата за живот в община Карнобат – подобряване на инфраструктурата, благоустрояване на междублокови пространства, озеленяване на улиците, подобряване на организацията на движението в града, повече възможности за спорт и почивка, повече културни събития и прочие. Имаме много идеи, как можем да направим община Карнобат по-чиста, по-зелена и по-привлекателна както за нейните жители, така и за бизнес инвеститорите. Част от тези идеи сме представили като наши приоритети.

- Предлагате ли и кандидати за кметове на населени места в общината?

- Да, на тези избори се явяваме освен с листа на кандидати за общински съветници, но и с кандидати за кметове в шест села от Община Карнобат (кои са те - вж. долу). А иначе, както и да се казва новият кмет на Община Карнобат, той може да разчита на това, че в наше лице ще среща винаги конструктивен коректив. Искаме и ще работим за повишаване качеството на живот на жителите на Карнобат, както и за това все повече хора да намират причини и да избират да останат и да работят тук. Вярваме, че нашите съграждани, както и жителите на селата ще намерят смисъл да подкрепят точно нас. Нашето бъдеще е резултат от изборите, които правим. Избирайте мъдро!

Листата с кандидати за общински съветници на "Граждани за общината" за ОбС-Карнобат

***

Кандидат-кметовете на „Граждани за общината“ в Карнобатско са:

- за село Зимен – Тодор Костов Костов. Роден през 1962 г. в гр. Карнобат. Завършил е висше образование в СУ „Климент Охридски“ гр. София със специалност „История и архивистика“. Женен, има една дъщеря и внук, който е неговата слабост. До 2003-а е работил в областта на частния бизнес. А от 2003 до 2023 г. е кмет на село Зимен.

- за село Искра – Мария Желева Иванова. На 51 години, семейна и с две деца. Има завършено средно образование. През изминалите осем години е била кмет на село Искра, а в периода преди това е била земеделски производител. Обича да прекарва свободното си време с децата и внучето си.

- за село Кликач – Златомир Петров Петров. На 60 години, семеен, с две деца. Завършил е средно образование. Управител е на фирма в областта на частния бизнес. Като свое хоби определя лова и офроуда.

- за село Крумово градище – Божидар Иванов Тодоров. На 34 години, завършил е специалност „Строителен техник“ в професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ в гр. Бургас. В свободното си време обича да спортува.

- за село Невестино – Дянко Русев Ненчев. „Със Своите 66 години и ангажираност в общността, и с дванайсетгодишния ми опит като кмет имам знания и разбиране за нуждите на моите съжители. Гласувайте за мен, заедно да продължим пътя към успешно и щастливо бъдеще в нашето село“, зове той.

- за село Екзарх Антимово – Сашко Данев Иванов.

 
България Всички новини
Мисията на „Величие“ изпълнена? Полк. Марков готов за нова с друга партия Мисията на „Величие“ изпълнена? Полк. Марков готов за нова с друга партия Аз свърших моята работа перфектно и съм доволен, сподели депутатът, който бе изключен от партията си скандално Мъж е с отрязан крак и постройки са запалени след масов бой в Раднево Мъж е с отрязан крак и постройки са запалени след масов бой в Раднево Състоянието на двама от пострадалите е тежко, а са здравно неосигурени   Тревога заради пожара край Кърнаре Тревога заради пожара край Кърнаре Кметът на селото разкри, че хеликоптер е имало само първия ден и предупреди, че без авиационна техника не може да бъде изгасен Сформирането на правителство невъзможно, Атанас Атанасов призна, че отиваме на избори Сформирането на правителство невъзможно, Атанас Атанасов призна, че отиваме на избори Президентът днес отишъл в родния си край да се снима - това наистина е популизъм, коментира генералът Той си глези тунингована македонка на морето – двойничка на бившата му Той си глези тунингована македонка на морето – двойничка на бившата му Георги Йомов си хвана гадже, копие на Ариа Добряци от Бургас помагат на хората, останали без дом след пожара във Воден Добряци от Бургас помагат на хората, останали без дом след пожара във Воден Призив в социалните мрежи отправи Мариана Русева, която има наследствена къща в опожареното село и изрази готовност да транспортира даренията ГЕРБ-СДС попариха пияни шофьорите, предлагат много тежки наказания за тях ГЕРБ-СДС попариха пияни шофьорите, предлагат много тежки наказания за тях По-високи санкции и за превишена скорост в населено място с повече от 50 км БНБ ни попари с прогноза, но има и добра новина БНБ ни попари с прогноза, но има и добра новина Инфлацията на храните ще намалее до 3-2% тази година, смята БНБ Миро измести Веско Маринов, ще пее на левите на Бузлуджа Миро измести Веско Маринов, ще пее на левите на Бузлуджа Попзвездата бе гвоздеят на програмата и преди две години Тежката съдба на малкия Алекс трогна цял Бургас, всички обединяват сили в борбата с коварното му заболяване Тежката съдба на малкия Алекс трогна цял Бургас, всички обединяват сили в борбата с коварното му заболяване Нека заедно да направим чудо и дадем надежда на този юнак, на едно майчино сърце и едно бургаско семейство да е щастливо отново
Гръмнаха в главата посред бял ден бивша украинска депутатка Гръмнаха в главата посред бял ден бивша украинска депутатка Към момента не е известно дали изстрелът е бил фатален Тръмп даде дума на Зеленски: Слагам край на войната! Тръмп даде дума на Зеленски: Слагам край на войната! Щял да постави Киев и Москва на масата за преговори Не ходете в Гърция, има бум на ковид! Не ходете в Гърция, има бум на ковид! Българските плажове по нищо не отстъпват на гръцките, а тук е по-безопасно Тя е секссимвол - пусна се по бикини на плажа, показа целулит и коремче, но не й пука Тя е секссимвол - пусна се по бикини на плажа, показа целулит и коремче, но не й пука Ева Лонгория не е съвършена, но я харесват всички Над 30 конгресмени демократи искат смяна на Байдън, той: Оставам и ще бия Тръмп! Над 30 конгресмени демократи искат смяна на Байдън, той: Оставам и ще бия Тръмп! Президентът е категоричен, че е готов да се върне към кампанията следващата седмица, за да се противопостави на по думите му „мрачната визия“ за развитието на страната, изложена от републиканеца Доналд Тръмп Очакват се още отменени полети и закъснения заради IT срива Очакват се още отменени полети и закъснения заради IT срива Вчера по целия свят са били отменени 5078 полета Ракът ще е като маг, а за Овена - радост, но да не си пренебрегва здравето! Ракът ще е като маг, а за Овена - радост, но да не си пренебрегва здравето! Хороскоп за деня – 20 юли 2024, събота Полска евродепутатка към Урсула фон дер Лайен - мястото ви е в затвора, не начело на ЕК Полска евродепутатка към Урсула фон дер Лайен - мястото ви е в затвора, не начело на ЕК Вие сте отговорна за всяко изнасилване, нападение и трагедия, причинени от притока на нелегални имигранти, каза в лицето й Ева Заянцковска-Херни Вижте това видео от залавянето на 1500 кила кока с българско участие Вижте това видео от залавянето на 1500 кила кока с българско участие "Операция ментор" е проведена и ръководена от Националната полиция на Испания, където са мобилизирани службите във Валенсия, Аликанте, Мурсия, Алмерия, Малага, Хирона, Мелия и Лансароте Принцесата на Дубай се разведе с мъжа си по Инстаграм Принцесата на Дубай се разведе с мъжа си по Инстаграм „Скъпи съпруже, тъй като си зает с компанията на други хора, тук обявявам нашия развод", написа принцесата в Инстаграм
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Нашият път е вдясно. Нищо в дясно повече от нас не може да има Виц на деня Виц на деня - Мойта жена прави с*кс, все едно утре ще умре!
- А мойта, все едно вчера е умряла!
Виц на деня Виц на деня След 50 г. съученичка:
- Сега можем да го направим, моя умря.
- Ми то и моя умря...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук В живота си човек най-много се радва на първо дете, втора жена и третата ракия!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори