×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Живка Гроздева – съветникът от Карнобат с немска визия за развитие на общината


Живка Гроздева – съветникът от Карнобат с немска визия за развитие на общината
Харесвам точността, дисциплината, усърдието и професионализма, които германците влагат в работата си, казва водачката на листата на коалиция „Граждани за общината“
26 Октомври 2023, Четвъртък, 09:50 ч.
Автор: Флагман.Бг

Имаме много идеи как да стане по-чиста, по-зелена и по-привлекателна както за жителите, така и за бизнес инвеститорите, заявява тя

Живка Гроздева е на 40 г. Семейна с две деца. Общински съветник в Карнобат и кандидат за местния парламент и на предстоящите на 29 октомври избори от коалиция „Граждани за общината“. Водач е на листата, която е под №14 в интегралната бюлетина.

- Г-жо Гроздева, какво трябва да знаят гражданите на Карнобат за Вас в най-общ план?

- Семейна съм и имам две деца. Завърших висше икономическо образование в Германия. Харесвам точността, дисциплината, усърдието и професионализма, които германците влагат в работата си. Това, според мен, е и рецептата за постигане на успех. След дипломирането си се върнах в Карнобат, където живея и в момента.

- А с какво се занимавате професионално?

- В професионален план съм се посветила на земеделието. Работя в семейното стопанство – произвеждаме и реализираме качествени плодове в едни от най-модерните овощни градини у нас. От името на „Асоциация на овощарите в България“ вече 10 години защитавам интересите на производителите на плодове, за да има по-добри условия за развитие на овощарството у нас. Освен с ежедневните ръководни и организационни задачи, работата ми е свързана с много пътувания, срещи и обмяна на професионален опит - както в страната, така и в чужбина. В рамките на дейността си като представител на браншова организация изготвям становища, участвам в срещи и дискусии по актуални проблеми и теми, касаещи сектор земеделие.

- Вече имате опит и като политическо лице – бяхте общински съветник в Карнобат...

- Да, бях част от „местния парламент“ в Карнобат през изминалите четири години. Считам, че Общинският съвет е място за хора, които имат реална представа какво и как точно могат да подобрят в населеното място, в което живеят. Успешният общински съветник е този, който чете много и е добре подготвен, който е инициативен, който умее да изрази и аргументира своята позиция и постига най-доброто решение за Общината, за която работи. В обществото работата и механизмът на функциониране на Общинския съвет не са достатъчно познати. И това е съвсем нормално, защото хората са ангажирани със своята професия и семейство. Но, от друга страна, именно недостатъчната информираност за правомощията и отговорностите на общинския съветник прави избора на подходящите кандидати нелесен за избирателя.

- С каква мотивация се явявате на изборите на 29 октомври?

- Определям себе си като човек с ясна и аргументирана гражданска позиция по различни проблеми и теми от социален и икономически характер. Родена съм в Карнобат, тук живея и работя и за мен е важна бъдещата посока на развитие на Община Карнобат. Бих желала да допринеса чрез своя професионален опит и виждания за по-доброто развитие на нашата община. От тук произлиза моята мотивация да се кандидатирам за общински съветник – водач на листата на коалиция „Граждани за общината“ за Община Карнобат. Както аз, така и останалите 17 кандидати за общински съветници от коалиция „Граждани за общината“ познаваме добре проблемите на местно ниво. Не по-малко важно е, обаче, че имаме решения за тези проблеми и воля да ги осъществим.

- Кои са проблемите на Карнобат, които бихте откроили?

- Основният проблем на Карнобат е и проблем на много от малките градове в България, а именно, че младите хора избират да живеят в по-големи градове. Често причината за такова решение не е само по-добрата професионална реализация, а също така и по-добрата среда за живот и повечето възможности на по-големия град. Затова голяма част от нашите цели са насочени към подобряване средата за живот в община Карнобат – подобряване на инфраструктурата, благоустрояване на междублокови пространства, озеленяване на улиците, подобряване на организацията на движението в града, повече възможности за спорт и почивка, повече културни събития и прочие. Имаме много идеи, как можем да направим община Карнобат по-чиста, по-зелена и по-привлекателна както за нейните жители, така и за бизнес инвеститорите. Част от тези идеи сме представили като наши приоритети.

- Предлагате ли и кандидати за кметове на населени места в общината?

- Да, на тези избори се явяваме освен с листа на кандидати за общински съветници, но и с кандидати за кметове в шест села от Община Карнобат (кои са те - вж. долу). А иначе, както и да се казва новият кмет на Община Карнобат, той може да разчита на това, че в наше лице ще среща винаги конструктивен коректив. Искаме и ще работим за повишаване качеството на живот на жителите на Карнобат, както и за това все повече хора да намират причини и да избират да останат и да работят тук. Вярваме, че нашите съграждани, както и жителите на селата ще намерят смисъл да подкрепят точно нас. Нашето бъдеще е резултат от изборите, които правим. Избирайте мъдро!

Листата с кандидати за общински съветници на "Граждани за общината" за ОбС-Карнобат

***

Кандидат-кметовете на „Граждани за общината“ в Карнобатско са:

- за село Зимен – Тодор Костов Костов. Роден през 1962 г. в гр. Карнобат. Завършил е висше образование в СУ „Климент Охридски“ гр. София със специалност „История и архивистика“. Женен, има една дъщеря и внук, който е неговата слабост. До 2003-а е работил в областта на частния бизнес. А от 2003 до 2023 г. е кмет на село Зимен.

- за село Искра – Мария Желева Иванова. На 51 години, семейна и с две деца. Има завършено средно образование. През изминалите осем години е била кмет на село Искра, а в периода преди това е била земеделски производител. Обича да прекарва свободното си време с децата и внучето си.

- за село Кликач – Златомир Петров Петров. На 60 години, семеен, с две деца. Завършил е средно образование. Управител е на фирма в областта на частния бизнес. Като свое хоби определя лова и офроуда.

- за село Крумово градище – Божидар Иванов Тодоров. На 34 години, завършил е специалност „Строителен техник“ в професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ в гр. Бургас. В свободното си време обича да спортува.

- за село Невестино – Дянко Русев Ненчев. „Със Своите 66 години и ангажираност в общността, и с дванайсетгодишния ми опит като кмет имам знания и разбиране за нуждите на моите съжители. Гласувайте за мен, заедно да продължим пътя към успешно и щастливо бъдеще в нашето село“, зове той.

- за село Екзарх Антимово – Сашко Данев Иванов.

 




От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори