×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Концепция без аналог за Бургас за създаване на нови високоплатени работни места предлага кандидатът за кмет проф. Радостин Долчинков


Концепция без аналог за Бургас за създаване на нови високоплатени работни места предлага кандидатът за кмет проф. Радостин Долчинков
Проф. Радостин Долчинков е издигнат от ПП МИР и Гражданско обединение „Бургазлии“ и е пример за истински технократ, който е готов да поеме отговорност и да работи за развитието на Бургас
23 Октомври 2023, Понеделник, 18:51 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Да се създадат Обществени съвети за контрол на изпълнението на проекти с европейско и местно финансиране, предлага кандидатът за кмет на ПП МИР и гражданско обединение "Бургазлии"

На Бургас са нужни нови нетрадиционни идеи, които ще дадат възможност да се развие като водещ град в страната. Те ще се появят, когато върнем да живеят и работят тук млади и образовани хора, които владеят и развиват съвременните информационни технологии, енергийноефективната и нисковъглеродната енергетика и да използват тези технологии за развитие на индустрията и туризма. Това може да се реализира чрез създаване на нова жизнена среда, в която има условия за социална сигурност и водещи са посланията – духовност, образование, индустрия.

В това е категоричен кандидатът за кмет на община Бургас проф. Радостин Долчинков. Той е издигнат от ПП МИР и Гражданско обединение „Бургазлии“ и е пример за истински технократ, експерт и професионалист, който е готов да поеме отговорност и да работи за развитието на Бургас и превръщането му в най-доброто място за живот в България. Партия МИР залага на доказани личности и неслучайно е платформата, чрез която те да влязат в политиката.

Проф. Долчинков е член на Националния изпълнителен съвет на ПП МИР и учредител на бургаското обединение.

Да бъде оптимизиран обхватът на синята зона и създадени достатъчно бели зони за безплатно паркиране, предлагат проф. Долчинков и екипът му

Проф. Долчинков и екипът му са разработили визионерска програма, в която основен приоритет е дневният ред на обществото. Концепция без аналог за Бургас за създаване на нови високоплатени работни места предлага кандидатът за кмет на Бургас. 

„Трябва да бъдат създадени възможности за нови производства, да се оптимизира ефективността на общинските дружества, да се създадaт нови такива в сфери и отрасли, характерни за нашия град. Трябва да се използва местоположението на града за превръщането му във важен международен транспортен и туристически център“, четем в предизборната платформа на проф. Радостин Долчинков – кандидат за кмет на Бургас.

Развитието на тази нова технократична – бизнес среда в Бургас трябва да бъде финансирано както чрез създаване на по-добри условия за частни инвеститори, така и чрез средства на Общината, акумулирани от собствени приходи или придобити чрез проекти финансирани от ЕС, смята професорът.

Кандидатът за кмет проф. Радостин Долчинков доказа, че е технократ, със своята визионерска програма за Бургас

„При реализирането на инвестиции с обществени средства трябва да бъде осъществяван контрол на гражданското общество, под различна форма. За целта трябва да бъдат създадени Обществени съвети за контрол на изпълнението на проекти с европейско и местно финансиране. Всяко стартиране и финализиране на проектите, изпълнявани в Общината, трябва да бъде осъществявано след някаква форма на обществено допитване. Трябва да има задължително санкциониране и търсене на отговорност при нерационално разходване на средства и незадоволителна оценка, получена при общественото допитване“, каза пред Флагман.бг кандидатът за кмет на Бургас проф. Долчинков.

Той е категоричен, че е необходимо прилагането на нови подходи в противодействие на престъпността – особено битовата, за да могат гражданите на Бургас да бъдат спокойни за своята сигурност, за сигурността на децата и семействата си.

„Трябва да бъде наложено ново отношение на чиновническата администрация към гражданите на Бургас. Трябва да се създаде по-обхватна система от глоби и санкции не за гражданите, а за бюрокрацията в общинската администрация. Трябва да се създаде широкообхватна електронна община, интегрирана с електронното правителство – за по-добра координация с други институции, намаляване на корупцията, бюрокрацията и по-добро обслужване на гражданите. Трябва да бъдат намалени местните данъци и такси с поне двадесет процента. Да бъде оптимизиран обхватът на синята зона и създадени достатъчно бели зони за безплатно паркиране. Трябва да се създаде система за подпомагане на младите хора, които учат, работят и раждат деца в Бургас. Всичко това трябва да бъде съпътствано със значително подобряване на качеството на здравеопазването и социалните грижи в Бургас“, каза проф. Долчинков.

Кандидатът за кмет смята, че за всеки гражданин на Бургас трябва да е гарантиран достъпът до квалифицирани и качествени медицински и социални услуги и трябва да бъдат засилени ангажиментите на Общината и държавата за профилактика на социално значимите заболявания – сърдечно-съдови, диабет, психични заболявания, онкологични заболявания, наркомании.

С подкрепата на държавата и министерството на здравеопазването, както и на народните представители от Бургаския регион трябва да бъде развивани укрепвана Спешната помощ в общината чрез инвестиции в нов автопарк и насищането на системата с кадри, както и е належащо да бъде изграден съвременен кръвен център.

Трябва да бъде разширен обемът и да бъде подобрено качеството на медицинските и социални услуги чрез инвестиции в апаратура и квалифицирани кадри, за да се превърне Бургас в средище на съвременното здравеопазване.

Отборът на ПП МИР и гражданско обединение "Бургазлии"

За да се изгради ново отношение към образованието, науката и духовното развитие, на първо място е нужна промяна в цялостния модел на възпитание, обучение, професионално ориентиране и реализация на младите хора.

„Бъдещото развитие и преуспяване на нашия град е в ръцете на младото поколение. Получаването на качествено, съвременно образование днес е гаранция за бъдещия личен и обществен просперитет на бургазлии. За постигането на тази цел Общината може и трябва да играе ключовата роля“, коментира проф. Долчинков.

Той е категоричен, че моделът на средното образование в Бургас трябва да бъде изцяло променен. "Свидетели сме на това как от средното образование излизат кадри, които са неподготвени за реална работна среда. Разширява се обхватът на училищата, които произвеждат трайно безработни млади хора. За да се промени тази тенденция, средното образование в Бургас трябва да бъде ориентирано към
потребностите на местния бизнес. Не трябва да се допуска затриването на професионалното обучение в средното образование, особено свързаното със занаятите характерни за Бургас – риболов, рибовъдство, корабостроене, кораборемонт, металообработване, кабелостроене, електромонтаж, туризъм и др.", обясни проф. Долчинков.

„Трябва да бъде създадена цялостна система за подкрепа на училищните дейности, свързани с оползотворяване на свободното време на учениците. Всичко това трябва да бъде подкрепяно с обществени фондове за материално стимулиране на изявени учители и техните даровити ученици. Водеща роля при отличаването на тези постижения трябва да има бургаският бизнес, който да насочва образованието към задоволяване на собствените си нужди“, смята кандидатът за кмет на Бургас.

„Произвеждането на кадри, по естествен начин, трябва да продължи в бургаските университети. Без грубото администриране на държавата, в тази сфера, естествените пазарни правила на бизнеса трябва да определят потребностите от специалисти с висше образование. В противен случай ще продължаваме да произвеждаме добре подготвени, но виртуални кадри за виртуална реалност, които добре се реализират в чужбина, но са непригодни за българската реалност. Заради парадоксите в българското висше образование сме свидетели как висше образование завършват много млади хора, но за реалните сфери на индустрията не достигат кадри. Всичко това трябва да се промени. Бургаският бизнес трябва да влезе в университетите. Резултат от тази колаборация трябва да бъде производство на кадри. За да има социална сигурност, без имиграция за младите хора в Бургас, за да са те спокойни за своето бъдеще и бъдещето на своите деца“, се казва в програмата на проф. Долчинков.

„Част от всичко това е и духовността. Трудно е тя да бъде измерена с каквито и да е било количествени показатели. Трудно се създава и лесно се руши. Бургас е град с дух, който е бил съграждан десетилетия от нашите предци. И ние трябва да продължаваме да съграждаме – за да предадем тази духовност на нашите деца, на младото поколение, което трябва да приеме тази духовност. В Бургас са се родили и творили много велики поети, писатели, артисти, архитекти, инженери – хора с творчески дух. Всички те са съграждали храмове на духовността  и ние трябва да продължим да съграждаме, а не да разрушаваме храмовете на духовността в нашия град. За да сме техни достойни наследници, за да съхраним духа на Бургас“, категоричен е проф. Радостин Долчинков, кандидат за кмет на Бургас от ПП МИР.

 




България Всички новини
Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Специализиран екип от 78-ми батальон за осигуряване – София, разузна, транспортира и унищожи силно корозирала фугасно-осколъчна авиобомба AN-М30А1 Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори