×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

С 10 млн.лв. Несебър чисти клоаката между Ахелой и Равда


С 10 млн.лв. Несебър чисти клоаката между Ахелой и Равда
Председателят на ОбС Благой Филипов дава наставления на своите съратници от МОРЕ, някои от които с гордост показваха масивните си златни вериги под разкопчаните бели ризи
02 Декември 2011, Петък, 18:43 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА Снимки автора

Общинският съвет гласува 31 точки за 45 минути, блесна новият съветник Аристид Каравидов

Опозиция и мнозинство в несебърския Общински съвет се обединиха днес и гласуваха „за“ по докладната на кмета

Николай Димитров за тегленето на безлихвен заем, с който да стартират цялостното финансиране на обекта „Дълбоководно заустване на пречистени отпадни води от ПСОВ-Равда“. Стойността на целия обект е около 10 милиона лева, включва освен разширение и обновяване на старата и смърдяща пречиствателна станция в землището на Ахелой, още изграждане на канално-помпена станция, довеждащи колектори и отвеждащ колектор от самата ПСОВ до приемника на пречистените води – т.е. морето. От много време те се извеждат с тръба, чието отверстие е в непосредствена близост до брега. През последните 10 години презастрояването на бреговата ивица и струпването на огромен брой туристи в летните месеци на практика не само намалява ефекта от пречистването. През август положението направо е трагично, защото така както влизат водите в ПСОВ, така и си излизат, но този факт се пази в дълбока тайна между специалистите и местната власт.

Медиите не веднъж са снимали района около тръбата в Ахелой, която бълва вода с кафеникав оттенък и която е хранително сборище за птиците и развъдник на инфекции. В подобно състояние е и пречиствателната станция на в.с. „Елените“, към която са включени ултрамодерните комплекси на братя Диневи в Св.Влас. Там тръбата в пиковите месеци на лятото буквално бълва помия в морето, а чужденците се питат защо са с разтройство и висока температура.

Бързането на днешната сесия е в интерес на всички съветници, които имат хотели между Поморие и Несебър, защото морето наистина е превърнато във фекална яма през последите години.

Днешната сесия в Несебър разгледа 31 точки за 45 минути. Правеше впечатление, че опозицията в лицето на петимата съветници от ГЕРБ и Венелин Ташев, се държи достойно и не бойкотира мнозинството около партия МОРЕ на братя Диневи и групата на бизнесмена Костадин Нищелков, с които кметът си гарантира бетониране на властта.


Тази грозна картина около тръбата, която бълва мръсна вода в морето до Ахелой ще остане само в спомените на стотиците чужди туристи, тръгнали си от България с разстройство и повръщане
Днес, макар и само за минута, в залата блесна интелектът и добрата подготовка на новия общинския съветник от ГЕРБ Аристид Каравидов. Той се изказа по точката, в която бе сменен представителя на общината в Местната инициатива Рибарска група, която подготвя проекти за развитие на рибарската област в Поморие и Несебър за 3 200 000 лв. По нея екссъветникът Никола Иванов отстъпва мястото си на Кирил Киров. Присъстващите медии забелязаха компетентното поведение на Каравидов, който онзи ден, на сесията в Бургас, получи едно от трите платени места в УС на Бургаската индустриална зона. Никой обаче до този момент не го бе виждал в действие. В по-висшите етажи на ГЕРБ вече оглеждат Каравидов като потенциален кандидат за кмет на следващите местни избори и затова ще го оставят да се развива именно на родна почва. Той е завършил висшия икономически институт в Свищов, специалност „Международни отношения“, владее немски и английски, специализирал е в Германия и Япония, семеен, чака дете. Младият Каравидов е един от вариантите за овакантения пост на Златко Димитров като зам.областен управител. Оставането му в ОбС в Несебър е от значение и за самите несебърлии, тъй като той е един от шестимата съветници с реално висше образование, получено при пълен курс на обучение от 5 години и без съмнения, че дипломата му е придобита при съмнителни обстоятелства.

Друга важна точка от дневния ред бе покупката на сграда, собственост на държавната фирма „Български пощи“ЕАД, намираща се в Равда. Тя ще се ползва от общината като многофункционален център за задоволяване на здравни, социални и образователни нужди на населението. Цената, която ще се плати разсрочено за 3 години е 1,813 млн. лева.

ОбС гласува и основната работна заплата на кмета на общината Николай Димитров и на шефа на ОбС Благой Филипов. Те ще вземат по 1 462 лв. Кметовете на Обзор, Св.Влас и Равда – по 830 лева, на Оризаре, Тънково, Гильовца и Кошарица – по 730 лева. От докладната записка, внесена за гласуване от ОбС от секретаря на общината Стойко Стоянов, не стана ясно какъв процент от основното месечно възнаграждение ще получават като бонуси кметовете и Филипов. Обикновено този процент е между 1 на 100 и 1,5 на сто. При всички случаи законово взетите заплати от Димитров и Филипов, заедно със стимулиращия процент чисто няма да са повече от 1 400 лева. Те бяха гласувани единодушно.



В категории: Несебър


Флагман.БГ Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов 17/05/2024, Петък 16:25 1
Флагман.БГ Хутите свалиха американски дрон Хутите свалиха американски дрон 17/05/2024, Петък 16:00 2
12
Коментара по темата
12.
Fox
31.01.2012 13:48:15
0
1
Нормално е хора, които са си купили местата в общинския съвет, преди това да са си купили и диплома. Ненормално е, че този факт ни очудва, предвид че сульо и пульо си продаде гласа за по 100-200 лева.
11.
11
05.12.2011 15:03:09
0
3
Айде стига сте яли Янаки колко други тарикати има за тия с купените дипломи става дума, които са вече съветници втори и трети мандат, а думата още не сме им чули и работят само за личния си интерес, а обществения кучета са яли. Браво на Аристид за доброто представяне и да продължава все така.
10.
ДО 8
05.12.2011 11:14:25
1
0
Не говорете глупости във ВИФ използват главите си за всичко друго но не и за учене. На г-н Стоянов веднага щом започне да говори пък да не говорим за писане се вижда какво е учил във ВИФ.
9.
Дъждовник
04.12.2011 18:05:50
3
6
По физическо възпитание ми преподаваше господин Катрафилов
Когато ни учеше да правим челна стойка, той ни каза между другото, че това е единственият изпит във ВИФ за които ти трябва Глава
8.
до 7
04.12.2011 16:05:44
1
3
ВИФ може да не е точно университет, но човекът учил там 5 години редовно, завършил е и се е дипломирал и има 1 от 6 "реални дипломи" ОС Несебър
7.
..
04.12.2011 13:41:53
0
0
И от кога ВИФ се смята,че дава някакво образование.
6.
другите петима "с реално висше образование&am
03.12.2011 23:19:49
0
0
1. Пергелов икономика Варна
2. Николай Киров с филеология от Търново
3. Славчо Станелов ВИХВП Пловдив
4. Янаки Стоянов ВИФ
5. Пенчев стопанско управление и бизнес администрация ТУ Варна
5.
russi
03.12.2011 17:31:44
2
1
Ако се имат за истински мъже да си скъсат дипломите тези от снимката по-горе, защото всички знаем за голяма част от тях , а и нито имат знания, нито пък качества да са съветници, а с тези купени дипломи са само обект на подигравки.
4.
Скармоз
03.12.2011 17:14:23
2
4
Честито Терзиев ти изяде всичките лай....
по време на кампанията и никой не каза гък за дипломата ти сега индиректно се намеква нещо друго. Лошото е , че май е приятелски огън - ура за политическото лицемерие
3.
другите петима "с реално висше образование&qu
03.12.2011 16:55:53
1
6
1. Пергелов икономика Варна
2. Николай Киров с филеология от Търново
3. Славчо Станелов ВИХВП Пловдив
4. Янаки Стоянов ВИФ
5. ?
2.
пази боже
03.12.2011 11:42:31
3
7
Как кой, тези който са платили на г-жа Касабова да напише тази смешна статия останали те 4-ма от ГЕРБ и Венелин Ташев.Апел към нея моля за благото на всички скъсайте си купената дипломата ако изобщо имате такава и си стойте над печката. Журналистиката не е за ПЛАТЕНИ статии,тя на 1-во място е БЕЗПРИСТРАСТНА г-жо Касабова.
1.
тол
02.12.2011 19:31:45
0
2
А кои са другите петима "с реално висше образование", ако някои ги знае да ги напише, а също и тези с купените дипломи.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Почина майката на Веселин Маринов Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо "Кой и как е виновен, при какви обстоятелства - това следва да изяснят компетентните органи", коментира държавният глава за катастрофата с кортежа на Кирил Петков  Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Бизнесменът подари цялата спортна база, която изгради в северния град на кметството  Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас В проучването е използвана публично достъпна информация Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Присъстваха Михаил Ненов, Динко Раднев, Янко Стойчев и проф. Милен Балтов Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Мумджиев бе задържан в сряда вечерта заради сексуални намеци към служителките в хотел във Враца Ето кога излизат резултатите от изпита по БЕЛ Ето кога излизат резултатите от изпита по БЕЛ Учениците имах избор дали да пишат есе или съчинение Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Само двама от тях се решиха на интерпретативно съчинение за „Цената на компромиса“ във фейлетона на Смирненски
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори