×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Николай Димитров проведе предизборна среща с жителите на Слънчев бряг-Запад


Николай Димитров проведе предизборна среща с жителите на Слънчев бряг-Запад
Кандидатът за кмет презентира новите идеи за продължаване благоустрояването на западната част от комплекса
21 Октомври 2023, Събота, 08:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Нашата основна цел е удължаване на периода на туристическото търсене, защото имаме потенциала, природните и културни дадености, каза Димитров

Предизборната среща на Николай Димитров с жителите на Слънчев бряг имаше за цел да отчете изминалия мандат 2019-2023, да презентира новите идеи за продължаване благоустрояването на  западната част от комплекса и да запознае гражданите с плановете за развитие на социалните дейности и услуги в община Несебър.

„Проектите на Общината в сферата на социалните дейности предвиждат създаване на Дневен център за хора с увреждания, който ще функционира в помощ на наши съграждани в неравностойно положение и техните семейства. Във връзка с разработващата се в момента Областна здравна карта, която ще послужи за основа на Националната здравна карта, сме направили обосновано искане   за допълнителни екипи на спешна помощ и увеличаване на броя на направленията за медицински специалисти, особено през летните месеци. Поставили сме и въпроса за разширяване на базата и обхвата на услугите, които съществуващите на наша територия болници за рехабилитация  предлагат“ – каза г-н Димитров.

Той разясни перспективите за развитие на алтернативни на летния  туризъм форми на туристическо предлагане и участието на общината като инициатор и реализатор на  проекти за привличане на нови посетители извън активния сезон.

Срещата премина при огромен интерес

„Нашата основна цел е удължаване на периода на туристическото търсене. Това е посоката, в която трябва да работим, защото имаме  потенциала,  природните и културни дадености и най-вече хората, които искат и могат да работят за  популяризирането на община Несебър като дестинация, предлагаща възможности за практикуване на спортен, културен, религиозен, здравен, сватбен туризъм и др.  В момента разработваме идеята за изграждане на кемпер парк, който ще даде база за развитие на ново туристическо предлагане в нашия район.“ – каза Николай Димитров.

В резултат на добрите икономически перспективи Слънчев бряг- запад се превърна в притегателно място за много млади семейства. В отговор на това и в изпълнение на  политиката за подкрепа на демографските промени и подмладяване на населението, община Несебър предприе разширяване на ДГ „Слънце“ – Сл. бряг. Детското заведение вече има капацитет за още две групи, музикален салон и обновено дворно пространство с нови детски площадки.

Сред изпълнените от общината важни проекти  е първият етап от реконструкцията  на ул. “Първа“, която е разширена с локално платно, нов тротоар и паркинг зона, направено е  озеленяване, монтирано е  лед осветление и нови спиркови заслони. За втория етап – от моста на р. Хаджийска до светофарно кръстовище с отклонение за с. Тънково, има издадено строително разрешение. Третият етап, който също е планиран за следващия мандатен период, ще обхване отсечката от х-л „Калофер“ до светофарното кръстовище  Слънчев бряг – Свети Влас.

Николай Димитров детайлно разясни механизмите на разпределение на общинския бюджет, включително за инфраструктурно строителство.

„Застрояването на  Слънчев бряг-запад  и оформянето му като район на Несебър започна при пълна липса на  подземна и надземна инфраструктура  и комуникации, ВиК мрежа и др., а частната инициатива се разгърна в невиждан мащаб и то за кратко време. Това постави  пред общината задачата да догони темпа на разрастване и да  реализира проектирането и  строителството на градската  инфраструктура. И не само това – на места изчакваме приключването на частната строителна инициатива, за да започнем  с изграждането на  улици, алеи, тротоари, осветление.“ – каза г-н Димитров.

Част от планираните общински дейностите  за благоустрояване на Слънчев бряг- запад предвиждат  монтаж на улично осветление около кв. „Стария възел“. „Планирали сме частична реконструкция на уличната инфраструктура и на две детски площадки, едната от които е в квартала. Трябва да се вземе предвид, че на територията на Слънчев бряг -запад терените са предимно частна собственост и ние нямаме възможност да проектираме мащабни обекти.“    

Община Несебър планира строителство на улица,  успоредна на  „Първа“, която ще минава  зад градския стадион на Несебър. Осъществяването на проекта  ще донесе значително разтоварване на трафика и алтернативно трасе за движение на автомобилисти и пешеходци.

С реализацията на  проекта, който предвижда   реконструкция на пътя Слънчев бряг -  Свети Влас, ще се разшири  пътното платно от светофара на кръстовището  за Св. Влас  до кръстовището с ул. „Сатурн“ във вилна зона  „Зора“.

Важен проект със социална значимост   и принос за удовлетворяване на  образователните  потребности  на учащите се и  потребността на туристическия  бранш от квалифицирани кадри е планът за разширение на ПГТ „Иван Вазов“. „През миналия мандат Община Несебър придоби парцела в съседство на гимназията и вече планираме строителството на сгради, обслужващи нуждите на училището от база за различни учебно-практически дейности.“ – коментира Николай Димитров.

„Общината продължава поетапното строителство на инфраструктура,   свързваща  отделните райони на  Слънчев бряг - запад в общата градска   мрежа от автомобилни и пешеходни зони.  В изминалия мандат бяха предприети  дейности по благоустрояването  на  кв. „Пясъците“, като бе изградена главната квартална улица  и страничните улици с прилежащите им тротоари и осветление.  Строителството на инфраструктура трябва да е съобразено с  възможността за  връзка на новопостроената улична мрежа с по-значими пътни артерии, които да осигуряват бързо и лесно  придвижване от и за жилищните зони.“ – коментира  Николай Димитров.

През последните четири години на територията на Слънчев бряг –запад бяха асфалтирани и осветени улици в кварталите “Камелия“, “Фрегата“ и “Стадиона“. Изградени са улици и в други квартали и е монтирано  улично и алейно осветление. Направени са   джобове за автобусни спирки по ул.“Първа“.

Улицата зад стадиона в Слънчев бряг

За жителите на блоковете в съседство с Пожарната бяха монтирани подземни контейнери за събиране на отпадъци.

„Темповете на изграждане на инфраструктурата в Слънчев бряг-запад се определят от много фактори като мащабите на територията е само един от тях.  Динамиката в частното проектиране и строителство, които се реализират там, ни дават стимул да работим още по-упорито за поетапното включване на високи  квартали на Слънчев бряг –запад в цялостна инфраструктурна схема с  благоустроена градска  среда, зелени зони и осветени  улични и пешеходни пространства“ –каза г-н Димитров.

Николай Димитров е независим кандидат-кмет, той е под № 69 в бюлетината.

 

 




Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 0
България Всички новини
10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК аут от ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК аут от ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние Гордост за Бургас! Весела Славева с национално отличие Гордост за Бургас! Весела Славева с национално отличие След приза "Студент на годината 2022" отличничката спечели и първо място за „Ландшафтен архитект на годината 2023“ Шок за „акулите“! Реми с Лудогорец II ги закопава в битката за спасение Шок за „акулите“! Реми с Лудогорец II ги закопава в битката за спасение Със спечелената с голяма мъка точка от мача в Бургас футболистите на „Черноморец“ не успяха да дръпат в битката със Спортист, а им предстои дерби в Своге
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори