Мързелива рецепта за печен крем с тиква
Поднесете го в контрастна чиния
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
тиква - 1 и 1/2 ч.чаша печена или сварена
захар - 1 ч.ч.
яйца - 2 бр.
прясно мляко - 500 мл
ванилия
канела
кардамон
карамфил
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Поставяме по една чаена лъжичка захар във всяка формичка за крем и ги оставяме във фурната, докато захарта се карамелизира. Изсипваме всички останали продукти в блендер и разбиваме, докато се получи гладка и хомогенна течност.
С помощта на черпак пълним всяка формичка с получената смес. Поставяме формичките в тавичка, в която наливаме предварително загрята до кипване вода, така че да стига до около 2/3 от височината на съдинките. Печем крем карамела в предварително загрята фурна на 170 °C.
Оставяме крема да се охлади напълно и после поставяме крема с тиква в хладилник. Преди сервиране може леко да минем с нож по стените на формичката, за да се отлепи по-лесно формичката и обръщаме в чиния. Ако не се получи от първия път, можем да потопим дъното в съд с гореща вода или за кратко да нагреем със запалка. Поднесете в контрастна чиния мързелив печен крем с тиква
Русия обяви Deutsche Welle за „нежелана“ и фактически забрани дейността ѝ
Все повече сигнали за хлебарки в жилищните сгради: експерт предупреждава за ръст на заразяванията
78 млн. лв. дупка в социалния бюджет: защо хората с ТЕЛК растат лавинообразно
Коледа и Нова година са най-рисковият период за изневерите
Кметът на Царево Марин Киров поздрави за младите спортисти от ФК "Странджанец"
Промени в движението по АМ „Струма“ край Перник от 17 до 22 декември
Столичната община започва зимна кампания с храна и топли напитки за хора в нужда
Студентите в Сърбия се готвят за предсрочни избори след месеци на масови протести
4-те зодии, които ще имат много късмет на 16 декември 2025
Украйна обяви Филип Киркоров за издирване
Защо България остава на дъното по заплати в Европа, въпреки икономическия растеж
