В Царево и Ахтопол наловиха туруци - паламуд
Рибари от Царево и Ахтопол са случили на пасажи паламуд и са наловили доста в мрежите си. Тази година паламудът закъснява и всички са без надежда, че ще дойде и ще има добра слука.
"Рибари с една лодка от нашия град са наловили паламуд - по 3-4 килограма екземплярите. За съжаление обаче, това е било единичен случай. Останалите колеги са останали с празни мрежи и всички казват, че риба няма", обясни морски вълк от Царево.
Според други риболовци обаче, това е добър знак. Те очакват, че пасажите едър паламуд вече започват да се движат край нашите брегове. В Ахтопол, също само една лодка, но и тя е случила на паламуди. Засега това се е разчуло сред морските вълци и ги е обнадеждило.
До вчера обаче времето беше лошо и те рядко влизаха в морето. От днес започват да хвърлят мрежи с нови надежди и ще се разбере дали есенният риболов ще си остане само с тези две лодки, или ще има слука на "туруци" - така наричат едрия паламуд.
Когато е още малък, паламудът е "циганка", а когато екземплярите надхвърлят килограм - килограм и половина, тогава стават "туруци", т. е. големи риби, обясниха рибарите. До момента чернокоп все още никъде не е излязъл, а вече му е време, коментираха вчера на рибната борса в Бургас.

Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
