×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо добри специалисти напуснаха работата си в София и Ямбол, за да дойдат в МБАЛ-Поморие


Защо добри специалисти напуснаха работата си в София и Ямбол, за да дойдат в МБАЛ-Поморие
Д-р Янчева е тук от август т.г. и е завеждащ отделение „Вътрешни болести“, д-р Славейков е един от най-добрите акушер-гинеколози в региона
19 Октомври 2023, Четвъртък, 14:55 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

Добри условия, сплотен екип и гостоприемното отношение на Община и ръководство успяха да ги привлекат в многопрофилната болница, която е единствената между Бургас и Варна

Как една малка общинска болница, която въпреки тежката икономическа обстановка в държавата, нелоялните практики с неограничени бюджети на големите конкуренти от частния сектор в областния град, атаките и спекулациите от местни недоброжелатели, успява да се съхрани, да се развива и да привлича добри специалисти? Това всъщност е риторичен въпрос, тъй като за  МБАЛ-Поморие през последните години е очеваден фак -  условията, които се предлагат за пациенти и медицинския персонал, са повече от добри. А за всичко това неиумоверни усилия полагат както ръководството на болницата, в лицето на д-р Кирил Хинов, така и екипът на кмета Иван Алексиев

Д-р Хинов пое управлението на общинското здравно заведение през септеври 2021 година. Той дойде от София, за да развие МБАЛ-Поморие. За две години д-р Хинов привлече в отбора си редица специалисти, с помощта на Общината. Обнови се базата с най-модерната апаратура, предлага се най-качественото лечение и медицинска грижа за пациентите . Финансовото състояние на лечебното заведение е стабилно, няма задължения към доставчици, нито неизплатени заплати към персонала. 

Д-р Янчева е завеждащ отделението по вътрешни болести

Екип на Флагман.бг посети МБАЛ-Поморие, за да се срещне с част от лекарите, присъединили са към екипа на д-р Хинов, както и да види ремонтираните помещения. Още с влизането ни в сградата прави впечатление хигиената и новата регистратура, от която усмихнатият персонал посреща пациентите. В болницата вече функционира и аптека - нещо, което преди това липсваше. Няма и следа от окаяните болнични стаи. "Вътрешното отделение" е като в хотел след ремонта. Всяка стая има санитарен възел. Чисто и подредено. Не се усеща и онази характерна отблъскваща миризма, която има всяка болница. Така изглежда и хирургичното отделение. Ремонтът току-що е приключил, а вчера ръководството е подписало договор с двама хирурзи от Бургас, които стават част от екипа на МБАЛ-Поморие и ще са в полза на пациентите. По наша информация ръководството има идея и води преговори с още специалисти – светила в своята област, веднъж месечно да консултират в болницата. Очаква се здравното заведение още повече да се разрасне, като се привлекат лекари по всички специалности. 

Лекарите, които напуснаха домовете си и дългогодишната си работа, за да дойдат в Поморие

Ще ви запознаем с двама от медиците, които избраха морския град и работата в общинската МБАЛ-Поморие пред големите болници.

Д-р Ирина Янчева е от София, има над 30-годишен опит. Завършва Медицински университет София през 1990 г. Своите специалности Вътрешни болести и Пулмология и фтизиатрия придобива през 1997 г. и 2000 г. Д-р Данчева започва своята кариера в МБАЛ Търговище. Работи 19 години в Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания София област, след което практикува в кабинет по пулмология в Костинброд и Божурище, както и в ДКЦ "Св. Врач и Св. св. Кузма и Дамян", ДКЦ Вита София, МЦ НКБ (Национална Кардиологична Болница), МЦ ПТБ-Мед София. 

Така изглеждат стаите за пациенти в отделението по вътрешни болести

От края на август т.г. е част от екипа на МБАЛ-Поморие. След спечелен конкурс тя е оглавила отделението по вътрешни болести. Да напусне столицата и да се премести на морето е било нейна мечта, но решението не е било толкова лесно, с днешна дата обаче е категорична, че е най-правилното. 

„За малкото време, в което съм тук, виждам усилията на ръководството и на Общината и това може само да ме радва. По време на пандемията 3 години бях завеждащ отделението по ковид в Националната кардиологична болница. Работата беше много, в пиковите периоди пациентите достигаха до 120 човека, имахме и интензивен сектор с 12 места, а там винаги имаше поне 5-6 интубирани пациенти. След като приключи ковид-пандемията, заради преживяното, огромния стрес и умората, взех кардинално решение да сменя темпото и средата. Близък колега лекар ме покани в МБАЛ-Поморие. Двамата с мъжа ми много обичаме морето,  мечтаехме да живеем край брега, след като се пенсионираме. Така стана, че съдбата ни доведе тук по-рано. Приемам го като награда. На симпозиум през пролетта се запознах с обстановката в болницата,  д-р Хинов ме покани, поговорихме и установихме, че бихме могли да работим заедно. Явих се на конкурс и след спечелването му, поех отделението по вътрешни болести. Идването ми тук стана възможно благодарение на ръководството на болницата и Общината. Осигури ни се жилище, при това в пика на сезона. Настанихме се със семейството ми, всички условия да работя спокойно са налице“, споделя д-р Янчева пред наш екип. 

Болницата може да се похвали и с нова регистратура, където усмихнатият персонал посреща пациентите

Ремонтираното отделение по вътрешни болести приема пациенти от 1 октомври. Модерните условия, които предлага, липсват в много държавни болници, категорична е тя.

„Аз съм специалист по белодробни болести. Направих си труда да проверя в Бургас как се развива тази област от медицината, само в Белодробната болница ив още 2 места работят по пътеките. Останалите лечебни заведения не. В МБАЛ-Поморие имаме реален шанс да развием тази дейност, тъй като има много пациенти с белодробни заболявания. Срещам подкрепа от ръководството. Предстои да подпиша договор и с „Медицински център 1 – Поморие“, който се намира в сградата на болницата, където ще имам кабинет и ще преглеждам пациенти“, обяснява специалистът. 

Тя допълва, че със съпруга й са се влюбили в Поморие. И на този етап не може да си помисли да напусне града и да се завърне в столицата. 

„Не бяхме идвали от много години и останахме приятно изненадани. Дори извън сезона тук има живот, много ни е приятно и хубаво“, споделя д-р Янчева. 

Вторият специалист, когото срещнахме в МБАЛ-Поморие, е акушер-гинекологът д-р Илко Славейков, който е от Ямбол. Д-р Славейков завършва Медицинския факултет на Тракийски университет Стара Загора през 1990 г. Специалност по акушерство и гинекология придобива през 1995 г. От 1990 г. до 2022 г. д-р Славейков работи в МБАЛ „Свети Пантелеймон“ в Ямбол. Паралелно работи и като участъков гинеколог и специалист акушер-гинеколог в ДКЦ. От средата на юли 2022 г. е в МБАЛ Поморие, а от началото на ноември - в МЦ 1 Поморие. 

Д-р Илко Славейков е категоричен, че условията в МБАЛ-Поморие са повече от добри

Д-р Славейков има изградено име сред пациентите и един от най-търсените лекари в Ямбол. Въпреки това той напуска дългогодишната си работа и пристига в Поморие. Част от пациентките му го следват в морския град, за да ги лекува именно д-р Славейков, за да проследи бременността им. За малкото време, в което е тук, той е успял да спечели доверието на пациентки не само от Поморие, но от цялата област – от Бургас, Несебър, Обзор и др. 

„Работил съм повече от 30 години в ямболската болница. С напредването на годините реших да потърся по-спокойно и приятно място за живеене. Избрах Поморие, защото към този град имам сантимент. Преди 40 години тук беше военната ми клетва. Всяка година идваме на почивка и то извън сезона. Градът винаги ни е харесвал – хубав, чист, подреден. Винаги съм знаел, че някога ще живея на морето, но съм изключвал областните градове Бургас и Варна, все в съзнанието ми беше Поморие. За разлика от другите малки курортни градове, тук има живот и през зимата“, казва пред екипа ни д-р Славейков. 

АГ отделението на МБАЛ-Поморие е известно с добрите специалисти. Това е една от причините д-р Славейков да избере тази болница за свой втори дом. 

АГ-кабинетът

„Имах предложения да работя в бургаски болници, но отказах. Доволен съм от решението си. Попаднах в една, макар и малка, подредена общинска болница с много добър колектив. Бях приет радушно. За тази една година доста неща се направиха в болницата, а и продължава да се развива. Условията са повече от добри. Отделението предлага прекрасни условия за пациентите – всяка стая е оборудвана с климатик. Операционната зала има модерна апаратура. Нивото на останалите колеги е много високо - всеки е чувал, че са едни от най-добрите специалисти. За кабинета ми в Медицинския център мога да кажа, че не съм имал по-хубав досега. Най-старото нещо, което е втора употреба тук, съм аз“, казва с хумор гинекологът. 

Той споделя, че Община Поморие е добър стопанин на болницата и подкрепя развитието й. 

Иконата на покровителя на Поморие - Св. Георги, е първият подарък, който д-р Славейков получава в МБАЛ-Поморие - от благодарна родилка и бебето й

„Болницата не е просто някаква сграда. Виждам отношението на всеки един, който работи тук, ние правим болница от тази сграда, защото се отнасяме с грижа към пациентите. Ръководството има визия за бъдещето. Има много голяма промяна отпреди и сега. Поморие има нужда от тази болница, от този медицински център и тези лекари специалисти“, категоричен е д-р Славейков.

Болнична стая в новоремонтираното хирургично отделение
Хирургичното отделение

 




В категории: Поморие


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори