×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес ще се подпише договор за дарение за 300 000 лв. между „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД и Община Бургас
  • Гледат на второ четене забраната на рекламиране на хазарт
  • Велики вторник е! Трябва да бъдем смирени
  • Турция задържа 7 души за подготовка на терористичен акт в Истанбул
  • Слагат и електронен подпис в личните карти
  • 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен
  • Рядко природно явление причинило голямата градушка в Южна България
  • Подозират индийското разузнаване в заговори за убийства в САЩ и Канада
  • МВФ одобри финансиране за Пакистан в размер на 1,1 млрд. долара
  • 22 години затвор получи бивш служител на американската Агенция за национална сигурност, опитал да шпионира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Студенти от Харвард подкрепиха действията на Хамас


Студенти от Харвард подкрепиха действията на Хамас
Студенти в Харвард постоянно налагат нови кодове за правилна реч и се оплакват без повод и доказателства от "системен расизъм" и "микроагресии"
14 Октомври 2023, Събота, 21:52 ч.
Автор: Владислав Апостолов/Dir.bg

Над 30 организации от университета се подписаха под отворено писмо, в което цялата вина за клането се хвърля върху Израел

Прочутият американски икономист Томас Соуел бе казал, че "във всяка катастрофа в американската история изглежда е замесен човек от Харвард". А легендарният автор Уилям Ф. Бъкли още преди десетилетия изрича следното: "Предпочитам да бъда управляван от първите хиляда човека в телефонния указател, отколкото от елита на Харвард".

Тази седмица ни предложи потресаващ повод да се припомнят критичните цитати за престижния университет от щата Масачузетс. Дни след кървавите кадри с невъобразимо насилие от терористичното нападение на Хамас над хиляди цивилни граждани в Израел, над 30 студентски организации от Харвардския университет се подписаха под отворено писмо, в което цялата вина за клането се хвърля върху Израел.

"Израелският режим е изцяло виновен за насилието", пише в съобщението на харвардските студенти. Те настояват и Харвард да вземе мерки в защита на палестинците. Цялото студентско писмо се чете като едностранна и доста странна защита на радикалната групировка Хамас, която от десетилетия съвсем официално е определена като терористична организация от властите в САЩ - родината на престижния Харвардски университет с вековна история.

В скандалното вече студентско съобщение няма никакви нюанси и детайли, липсва контекст и дори плах опит за идеологически центризъм, да не говорим за осъждане на варварското и добре документирано от самите бойци на Хамас чудовищно насилие срещу напълно невинни цивилни жени, деца и възрастни в Израел преди дни. Първата реакция в академичните среди бе коктейл от тежък шок и суров срам от писмото на студентите.

"Това е финалната пукнатина в разбитото ми сърце. Можех да бъда в една стая с тези студенти и заедно да гледаме брутално убитите, изнасилени и отвлечени цивилни - и после да чуя от тези студенти защо това е оправдано", написа бивша преподавателка в Харвард. Включи се и бившият президент на Харвардския университет Лорънс Съмърс: "Откритите и шумни призиви на студентски групи да се обвини само и единствено Израел бяха посрещнати с мълчание от началството на Харвард.

Последвалият и закъснял отговор не съответстваше на момента

Толкова ли е трудно за университета да застане твърдо срещу терора на Хамас и да подкрепи изплашените студенти, които видяха как техни колеги от 35 организации обвиниха само и единствено Израел?" Така този толкова престижен и популярен университет от елитната "бръшлянова лига" се превърна в позор на седмицата. Първо заради радикалното писмо на студентите и после заради плахия отговор на ръководството. "Ако беше казана дори една дума за който и да е чернокож, трансджендър или гей студент цялата администрация щеше да излезе с мегафоните", коментира известния адвокат Алън Дършовиц.

Но в края на седмицата се оформи нещо като реакция

Известни изпълнителни директори в топ американски компании заявиха, че искат да знаят имената на студентите, подкрепили Хамас, за да не ги наемат никога. Камион с имената на подписалите писмото започна да обикаля територията на Харвард. Уплашени за бъдещата си реализация, много студенти се отрекоха от написаното, а някои дори се представиха за жертви, които не знаели какво точно ще съдържа съобщението. Милиардерът Бил Акман не се трогна и потвърди позицията си, че такива студенти не трябва да бъдат вземани на работа.

"Бих искал да знам кои са тези хора, за да не ги наемам никога", написа друг бизнесмен - Джонатан Нюман. "Аз също", добави Дейвид Дуел, шеф на здравна компания. Харвард непохватно се опита да овладее кризата. Близо 500 преподаватели подписаха контра-писмо, в което осъждат позицията на онези над 30 студентски организации, хвърлили отговорността за клането единствено и само върху Израел. Друго писмо на други 160 преподаватели включи и изречението, че студентската позиция "може да бъде разглеждана като оправдание на масовото убийство на цивилни".

Но вече беше късно

Тези опити за съпротива срещу радикализацията на толкова много студенти бяха заглушени от кадрите на протести в подкрепа на Хамас, организирани в кампусите на множество престижни американски университети. Критици на прогресивния модел на висше образование в САЩ коментираха, че от години са предупреждавали за индоктринацията на студентите в "политиките на идентичността" и екстремизма на групировки, открито заявили смъртоносните си намерения към своите врагове.

Припомни се как точно студентите в Харвард, подкрепени от преподаватели, от години създават среда на цензура, бойкотират гостуващи лектори и налагат тирания в пълно противоречие с Първата поправка на Американската конституция, гарантираща свободата на словото.

Преди време младият активист с консервативни възгледи Кайл Кашув влезе в Харвард с отлични оценки от изпити, но след клеветническа кампания не бе допуснат да следва там, защото го обвиниха, че когато е бил на 15 години бил повтарял "расистки" термини в личен чат.

Студенти в Харвард постоянно налагат нови кодове за правилна реч и се оплакват без повод и доказателства от "системен расизъм" и "микроагресии".

И точно тези студенти сега имаха най-грозната реакция на документирано клане на невинни жени, деца и старци. Разложението в Харвард е достигнало смъртоносни нива бе реплика, споделена от хиляди хора в социалните мрежи. Някъде там, назад в годините, нещо жестоко се е объркало с целия модел на висше образование в най-могъщата страна в света. И сега отровната почва започва да дава своите токсични плодове.




38
Коментара
38
Коментара по темата
38.
Капитана
16.10.2023 17:39:42
0
3
А до всички посерковци, които ревете, че арабите идвали и завладявали Европа, тези араби ви ги пращат същите тези, които в момента разрушават ивицата Газа.Сигурно арабите си пълнят сами банковите карти с пари за да стигнат до ЕС и сигурно Меркел е арабка, която ги покани с думите: Елате, ще се справим!Форумни глупаци, които не виждат по-далеч от носа си!
37.
Капитана
16.10.2023 17:31:49
0
1
До 9, уважаеми имбециле, палестинците са били по тези земи още преди да имало дума Османска империя, нито араби!Понеже знам, че си тъпо копеле ще ти дам няколко жокера да напишеш в Гугъл: Филистимци, ,Юдея,Палиштим,Ханаан.
19. В цялата Израилска земя нямаше ковачи; понеже филистимци се бояха, да не би евреите да правят мечове или копия.

20. И всички израилтяни трябваше да ходят при филистимци да клепят своите палешници, черясла, брадви и търнокопи,
36.
Хенри Маков
16.10.2023 01:14:59
0
2
Не са само студентите от Харвард, списъка е много дълъг.
Погледнете последния списък с реакции срещу Израел от блога на еврея Хенри Маков:
"14 октомври – Международната реакция срещу Израел нараства"
https://cutt.ly/awQfdxEm
Приведената тук стара статия за историята на Израел е просто разтърсваща:
ИЗРАЕЛ ~ РОДЕН ОТ ТЕРОРИЗМА, ПОДХРАНЕН ОТ КРЪВ
https://cutt.ly/LwQfd628
35.
Полумесецът на война с Кръста
15.10.2023 22:09:13
1
12
Европейският съюз вече е “под атака” според Матео Салвини, лидерът на италианската Северна лига. След като от началото на годината в ЕС са навлезли над 800 000 нелегални мигранти от ислямски държави е трудно да бъде оспорен. Същевременно по улиците на Берлин се правят шествия от страна на бежанците в подкрепа на “Хамас”, а Франция дори забрани демонстрациите в подкрепа на терористичната организация.
Ислямският свят днес има всяко предимство. Безкрайно богатство, енергия и особено демография. Само силни държави, обединени зад християнството, могат да запазят света, в който живеем.
34.
Радикалният ислям на война срещу Запада
15.10.2023 21:38:46
2
17
Не срещу западната цивизация, а въобще срещу Запада с неговите хуманизъм, просвещение, култура и християнска религия, защото за войнстващите зубрачи на корана има само една цивилизация - ислямската, а всичко останало е „Джахилия“. Тоест черният свят на греха, невежеството и варварството, който трябва, по заповед на Аллах, да бъде преобърнат, подчинен или унищожен. И тази свещена война няма да спре до пълната победа на Аллах на земята, кълнат се ислямистите в неговото име, готови да я водят навсякъде.
33.
Нетаняху
15.10.2023 17:12:47
4
16
Хамас мислеше, че ще бъдем унищожени. Ние сме тези, които ще унищожим Хамас!!!
32.
George Soros
15.10.2023 15:22:50
0
32
Това са мойте хора.В България са скрити при ППДБ,затова при всеки терористичен акт на сигани бързат да ги защитават заедно с моята организация БХК.Да живее тероризма.
Както би казал моя учител бачо Алински,"прогресивни" терористи от всички страни обединявайте се.
31.
Wrt
15.10.2023 11:04:05
8
32
Като им гледам физиономиите на тези студенти те са арабухи, левичари, мангали, индийци, чернилки , прогресивната част - ха, ха, ха, утайките на Америка.
30.
До 20 педала на ПП
15.10.2023 10:49:23
5
42
Бягай при ходжата да те оноди и да те пречисти :))))
Само едно ще ти кажа:
Историята чети и виж, че всяко нападение срещу Израел, завършва с териториални загуби на арабеските...
29.
88
15.10.2023 10:37:24
1
21
Явно нашия полубългарин,полуканадец Кирчо не учил същите науки като тия харвардци. Защо сега не се заклеймяват жертвите в този конфликт а се взема само едната страна . Не превръщайте конфликта в религиозен.
28.
К3
15.10.2023 10:03:34
9
20
Докато има неудачници, неудовлетворени, злобни и завистливи хора, винаги ще има жертви на пропагандата в интернет, заслепени от омраза към прогресивните държави и поддръжници на милитаристични и терористични доктрини като на Хамас, Кремъл и др. подобни. Колкото по-елементарен е един мозък толкова по-лесно му се влияе. Липсата на образование, което да учи на търсене на информация от алтернативни източници и четене с разбиране, и подмяната му с наизустени клишета също много помага.
27.
ХХ
15.10.2023 09:44:19
9
31
Във ВСИЧКИ университети където има араби има подкрепа за палистинците.
26.
ХХ
15.10.2023 09:42:53
1
3
До 24

"... когато им отърва винаги казват, че трябва да се слуша гласът на студентите, " - ама само да се слуша. И да се изпълняват желанията на затворниците.
Защото полигиците няма да станат студенти...
25.
Fuck israel
15.10.2023 09:03:53
19
11
Fuck israel
24.
Политиците
15.10.2023 08:38:05
21
9
когато им отърва винаги казват, че трябва да се слуша гласът на студентите, защото там са мислещите и прогресивни мозъци !
Е, когато не им отърва , понякога използват водни оръдия и конна полиция срещу същите тези прогресивни мозъци !
Така, някой веднага ще каже, че какво прогресивно има в нападението и клането ?!
Ами има, нали така е създадена и Америка !?
Пък е двете страни в настоящия конфликт си показват магариите, но платените медии отразяват едностранно!
23.
До 21
15.10.2023 08:33:47
29
8
Не се хаби да обясняваш, повечето хора познават историята до там, докъдето им стигат мозъците, т,е, до вчерашния ден!
22.
Орт
15.10.2023 03:31:33
0
3
Напъните на Маркузе дават плодове.Защо реват сега
21.
до 9
15.10.2023 03:13:56
39
16
Хахх какви остатъци от османската империя били палестинците, ти нормален ли си? Още преди хиляди години филистимците/палестинците са населявали земите от сегашната столица на Израел - Тел Авив до ивицата Газа.
20.
до #19 амбpeaжа,
15.10.2023 03:00:49
47
22
т. е. дoлeн ляв пeдaл - според решението на ООН, Палестина е със столица Източен Йерусалим, кpeтенчe. А на чифyтитe, дето paзпнaха Хpиcтоc, знаеш ли колко им пука за гpoба му, а, 0лиг0?! Искат да направят третия Соломонов храм, в който ще се настани Aнтиxpистът - поне така пише в Библията, но ти откъде да знаеш, глyпeндер... Ако не бяха чифyтcките, западните и кpaваpcките неоколониалисти, Европа нямаше да е залята от мюсюлмански бежанци. а хорицата щяха да си живеят мирно по държавите, съответно и европейците нямаше да имамe такива проблеми с тях сега. Така че пpoдължавай да сънуваш усpaинcката пеpeмога и изpaeлcка победа, ама като се събудиш, пpъcтите ти ще са в контакта, а кpaката - в тенджерата...
19.
До 18 Глупостта ти е огромна
15.10.2023 01:38:44
13
42
Талибанче ли си или тарамбука?
Явно не си посещавал Светите места, за това защитаваш терористите на Хамаз!
Нали си наясно,че арабеските искат столица на Палестина да е Ерусалим и да поругаят Божи гроб!!!
Не им стига Витлеем, искат и Ерусалим!
Гъз глава затрива.....
Иди на ходжа !!!
18.
До 16
15.10.2023 00:45:41
42
4
А ти си лишен от човешките достойнства, ценности. Ти си просто един злобен индивид, който не е постигнал нищо през живота си и мрази всичко и всеки, извън себе си. Иди и се лекувай, защото може да се окажеш и опасност за живота на всеки един в България...
17.
1453
15.10.2023 00:41:01
57
7
Ако палестинците и арабите не бяха изменили на Османската империя сега съдбата им щеше да бъде съвсем различна.
На зял свят знае, че юдеите и Израел е терористична държава, която използва оръжия за масово унищожение и избива жени и деца. Тъкмо, както българите го правиха срещу мирното турско население в много близкото минало...
16.
До 14
15.10.2023 00:15:38
17
53
Ти явно си рязана карабина, симпатизант, или дори шахидска невеста, за да се радваш на ислямистите!
Само да те светна, че този път твоите любимци, настъпаха грешната мотика и сега ще ядат мазната, чифутска опашка!
Нали знаеш, че куршумите на израечците са намацани със свинска мас и ще омърсят тарамбуките ....
15.
няма по-големи изpoди
15.10.2023 00:14:33
43
23
от циoниcтките гpaбители и теpopисти и поддържащите ги кpaваpски тъпaци...
Постоянно правят войни и размирици в арабския свят и напълниха Европа с мюсюлмани, за да я унищожат, а чифyтитe там да се разширяват и да си живеят на спокойствие. Ама понеже са доста глyпави, сметките им този път ще излязат криви. Палестинците имат право на собствена държава, според решението на ООН от 1947г. и световните caтанински теpopисти ще трябва да се съобразят с това, ако не искат да бъдат yнищoжени...
14.
до #12
15.10.2023 00:07:58
42
13
Таpaбyka e пpазнaта ти и пpoмита евpoгейcка либepacтка кpaтyна... Свърши се с кpaварската и чифyтcка доминация в света.
13.
Няма по-големи изверги
15.10.2023 00:04:49
14
62
от арабските терористи!
трябва да си нечовек за да колиш като агнета малки деца, защото са израелчета!!!
Когато нападаш невъоръжени граждани, без предизвестие, това е "хуманно" и троловете на Хамас ликуват, но когато обявяваш,че ще отмъстиш за жертвите на терористите, това е "нехуманно"
Какво трябва да ги правят терористите, да ги целуват и с мечета да ги даряват???
Правилна е реакцията на Израел:
Глава за око, чене за зъб!
На зло куче, само зъл прът е лечението.
12.
Не всеки мюсулманин
14.10.2023 23:57:12
9
59
е терорист, но всички терористи са мюсулмани!
Факт!
Сега е като 11 септември за Израел!
Трябва да си тотално промит или преибан от тарабуките, за да ги защитаваш...
11.
геноцид от изpaелските звepoве
14.10.2023 23:46:38
45
22
1900 убити палестинци за по-малко от седмица, от които 614 деца и 370 жени...
10.
до #9
14.10.2023 23:42:29
39
19
Кой разпна Син Божи, бе, негpaмотник?! Палестинците ли?!
9.
До 5
14.10.2023 23:38:43
13
46
Палестинците са остатък от турската империя и арабското нашевствие!
Трябва ли да си неграмотен харвардец, за да не си чувал за кръстоносните походи, за освобождение на Светите земи от арабите, антихристи?
Тарабуките в харвард са прости и лакоми както Киро Простото!
Гнус, отврат, мизантропия!
Анатема на антихристите!!!
8.
Йоанна
14.10.2023 23:38:20
1
7
Абе да попитам какво става с Гери Никол и Стоян копривленски хаххахайайайайай
7.
Тангра
14.10.2023 22:59:47
61
34
Израелските войници са терористи за една седмица убиха хиляда невини деца.
6.
Кольо
14.10.2023 22:46:55
4
48
Почитатели са на Миа Халифа.Тя е завършила магистратура там.
5.
Ае маняк
14.10.2023 22:43:41
48
35
Тя статията може да е на ирония ама Израел ли окупира Палестина? Ехх че труден въпрос. Все едно ний 5 века под Турско робство и всички да казват да, окупаторите имат право виж какви жертви са. Тези от харвард са постъпили смело като са се изплюли в лицето на Сащ и Израел. Да двете държавички са царете на пропагандата. Израел е държава клиент на Сащ, а те не искат да си изгубят интересите.
4.
а?
14.10.2023 22:26:56
10
56
от мангал човек става ли ?
и в Харвард да си, си оставаш мангал
3.
Ха
14.10.2023 22:22:21
39
11
Автор Владислав Апостолов/Dir.bg. Жалко флагман. 5к.
2.
Аь
14.10.2023 22:09:47
22
32
БРАВО. БРАВО. БРАВО
1.
тони
14.10.2023 22:01:36
6
57
A пе*ерасти има ли в Харвард?
За едни приятели от ПП-ДБ питам.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Митничари спипаха цигари за 18 000 лева, скрити в хлябове Митничари спипаха цигари за 18 000 лева, скрити в хлябове Печалбата на контрабандиста щеше да е 100 %, ако го бяхме пуснали да мине границата, каза шефът отдела за борба с наркотрафика при Митница Русе Иво Поаков Щангите ни аут от Олимпиадата, ако не платим днес, Коджабашев на крачка от голям провал Щангите ни аут от Олимпиадата, ако не платим днес, Коджабашев на крачка от голям провал Новият президент на федерацията не успява да намери решение на кризата  Тази вечер имаше силно изригване, очаква ни нова магнитна буря до часове Тази вечер имаше силно изригване, очаква ни нова магнитна буря до часове Обикновено смущенията, породени от нея, влияят неблагоприятно на възрастните и на хората със слаб имунитет Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Има бизнесмени от туризма, които плачат - ще фалират, защото нямат работници Има бизнесмени от туризма, които плачат - ще фалират, защото нямат работници Сезонът на хотелиери и ресторантьори на път да се опропасти, твърди Веселин Халачев, председател на организацията „Обединени Бизнес Клубове” Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Мъжът е задържан за срок до 24 часа Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Слънчев бряг и Златни пясъци са най-търсените курорти за празника, Несебър и Поморие не им отстъпват Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Истината е, че вече не се касае за патова ситуация на фронта, а положението е критично и там, и в Киев ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място Други партии- по-малки, различни, от тези споменатите, които са парламентарно представени, съвкупно получават близо 8% ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт Първите четирима, дори петима от листата в Бургас, изглеждат готови за министерски постове
Ислямисти скандират "Аллах Акбар" по улиците на Хамбург, искат Халифат в Европа Ислямисти скандират "Аллах Акбар" по улиците на Хамбург, искат Халифат в Европа Според германските власти събитието е организирано от човек на име Рахим Боатенг, който е свързан с „утвърдена екстремистка група“ "Мюслим Интерактив" Арестуваха кандидат-президент в САЩ Арестуваха кандидат-президент в САЩ Каналът „Фокс нюз“ съобщи, че Стайн е задържана заедно с около сто души по време на протест Забравете всичко, което знаете - 37 градуса вече се счита за висока температура Забравете всичко, което знаете - 37 градуса вече се счита за висока температура Преди близо 150 години немски лекар анализира температурата на 25 000 пациенти и заключва, че нормалните стойности са 37 градуса Украйна губи и Работино, Русия се кани да превземе Харков през май Украйна губи и Работино, Русия се кани да превземе Харков през май Четирима загинали при удара по замъка на Хари Потър в Одеса Съветски гаубици на Саддам Хюсеин ще спасяват Украйна Съветски гаубици на Саддам Хюсеин ще спасяват Украйна Британска компания доставя в Украйна съветските самоходни оръдия “Гвоздика” и “Акация Тази статистика е шокираща - всеки четвърти в България е над 65 години, парите за пенсии... Тази статистика е шокираща - всеки четвърти в България е над 65 години, парите за пенсии... Близо половината от средствата за изплащане на пенсиите вече не идват от осигуровки, а от данъци 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен Според учените по тази разломна линия от дълго време не са ставали земетресения и няма регистрирани данни за такива в миналото, но... Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Мъж със сериозни наранявания в спешното отделение:
- Женен ли сте?
- Не, блъсна ме кола!
Виц на деня Виц на деня Алкохолик играе в "Стани богат":
- Остана ви жокер 50 на 50, ще го използвате ли?
- Да, 50 мастика и 50 МЕНТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените винаги имат по три възрасти: на която изглеждат, на която са в действителност и която им се приписва
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори