×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте смелите проекти на Димитър Николов за Бургас


Вижте смелите проекти на Димитър Николов за Бургас
Кандидатът за кмет Димитър Николов и кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ на днешното откриване на кампанията
07 Октомври 2023, Събота, 20:55 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ

Студентско градче, аквариум, нов стадион и сериозни инвестиции в образованието и здравеопазването, са предвидени за следващите 4 години

"За един град са важни смелите мечти. Тези, които включват бъдещи перспективи за развитие. Програмата, която ще ви представя е изключително амбициозна - с мащабите на град, който е два или три пъти по-голям от Бургас. В годините съм се уверил, че не може да постигаш големи мечти, ако имаш малки цели. Заради това моята цел е много голяма - успехът на Бургас".

С тези думи кандидатът за кмет на Бургас Димитър Николов откри предизборната си кампания и представи програма без аналог в новата история на града. Флагман.бг предава на живо. (ВИЖТЕ ТУК)

„Ще продължа да бъде човекът, който ще се бори Бургас да не бъде пренебрегван. През следващите 4 години ще бъдем в тежка конкуренция с големи градове не само от страната, но и от чужбина. Предстои битка за европейското финансиране! Имам самочувствието да кажа, че управлявам един успешен екип, който може да печели и защитава европейски проекти. Те са национални лидери. И тук има една много тънка тема. Европа ще дава средства на тези градове, които са лидери и успяват да убедят другите около тях, че техните идеи и проекти са по-силни. Не говорим за една или две общини, а за 10-15, а защо не и 20. Ще бъде много трудно, защото ще трябва да ги убедим, че нашите проекти са по-важни. Вярвам, че ще успеем. Тези, които постигнат това обединение ще бъдат водещи в страната и ще привлекат голямото финансиране за мащабни проекти“, каза Димитър Николов.

Той и екипа му са разработили различни секторни политики, които ще подпомогнат за динамичното развитие на общината.

Димитър Николов с кандидатите за общински съветници и кметове на кметства от листа №7

Кандидатът за кмет на ГЕРБ е категоричен, че страната е изправена пред демографска катастрофа.

„Всеки лев, който ще бъде инвестиран в Бургас през следващите години, ще има акцент към демографията, създаване на по-добри условия, които да привлекат хора“, подчерта Димитър Николов.

Образованието е водещ приоритет за Димитър Николов.

Днес той анонсира, че предстои създаването на студентско градче на територията на Пети километър – между ж.к.“Изгрев“ и Северния обход. Кампусът ще бъде разположен на площ от 30 дка. Ще има жилища за студенти и преподаватели, академичен център за научни изследователски лаборатории, дигитална библиотека, паркови пространства и детска градина.

„Ще  стартираме изграждането от нула на студентско градче, където и четирите висши учебни заведения ще имат общежития и корпуси. Ще има пространства за забавления, спорт и почивка. Това е амбициозна цел, но съм убеден, че поставим ли я като тема, ще се справим“, допълни Николов.

В програмата му е заложено развитието на „Аква калиде" като археологически студентски кампус. Комплексът ще е с археологически парк с учебна част, термаленан парк, бунгала и къмпинг за каравани. В района на „Аква калиде“ има 5 културни пласта, което е изключително рядко явление в цяла Европа. Потенциалът е огромен и Общината иска да го развие.

Димитър Николов си постави и друга амбициозна задача – да продължи разкриването на нови факултети. Първият, за който ще се борят, е „Фармация“.

Предвидено е и изграждането на ново училище в кв. „Крайморие“, който е най-бързо развиващия се в града, с много млади семейства. Идеята е в едно от крилата да има морски център, който да привлича деца от цялата страна.

В програмата е заложено и строителството на нови сгради към съществуващи училища – ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, ОУ „Васил Априлов“, Гимназията по компютърно програмиране и иновации, Спортното училище.

Ще се ремонтират основно и редица училища. Сред тях – ОУ „Георги Бенковски“, ОУ „Антон Страшимиров“, училището в кв. Сарафово. За голяма част от тях е осигурено европейско финансиране.

Предстои цялостна модернизация на детските градини – „Вълшебство“ и „Славейче“. Ще се изгради и нова сграда на ДГ „Ален мак“ в кв. „Сарафово“, както и към ДГ „Пинокио“ в ж.к.“Меден рудник“. Предвидени са нови физкултурни салони или ремонт на съществуващи такива в редица училища.

Николов е заложил и на друга интересна идея в програмата си – да има детска градина, която да поема децата на родители, работещи с извънредно време.

Проф. Севдалина Турманова държи в ръцете си амбициозната програма на Димитър Николов за следващите четири години. Стратегията е без аналог в новата ни история 

В сферата на здравеопазването цел №1 е изграждането на Националната педиатрична болница, по която се работи от години, както и новият корпус на Белодробната болница.

По отношение на пътната инфраструктура водещата цел е вторият обход на ж.к.“Меден рудник“.

„Това ще е много трудна задача, но само преди няколко години, когато говорихме за Северния обход мнозина се смееха, а сега с удоволствие минават през него. Трябва да го направим, за да дадем по-големи перспективи на ж.к.“Меден рудник“, настоя Николов.

В програмата му са заложени изграждането на кръгови кръстовища на бул.“Захари Стоянов“, разширението на бул. „Одрин“, което от няколко седмици реално започна, етажен паркинг на ул.“Ген. Гурко“, още един етажен паркинг до новата детска болница.

Депутатите Андрей Рунчев и Галя Желязкова на откриването на кампанията на Димитър Николов

Димитър Николов е предвидил да продължи и облагородяването на вътрешните квартални пространства по програмата „Моят град, моят квартал, моята улица“. Заложено е изграждането на редица малки паркове в кварталите.

На дневен ред е и идеята за картинг писта в района на бургаския полигон.

Кандидатът за кмет Димитър Николов подчерта, че съдебният казус с прословутата Дупка на площад „Тройката“ реално е разрешен и след изборите ще има допитване до гражданите за бъдещето на това пространство.

Изготвена е и смела програма за разширяването на индустриалните зони. Логистичен парк – фаза 1 е с изчерпан капацитет, сериозно се запълва и фаза 2 – край ж.к.“Меден рудник“, а новите предложения са за зони в района на Девети километър, където стъпи голям завод за бронетранспортьори, както и зона 12-ти километър, която е общо 346 дка, в непосредствена близост до АМ Тракия и ключови пътища.

По отношение на туризма има планове за създаване на градски аквариум.  Ще се търси финансиране по европейските програми, ще се насърчи развитието на водни атракции и разширяването на КТЧ „Ченгене скеле“. Общината ще направи постъпки пред държавата и за получаване на общински плаж, който ще е безплатен.

В спортната инфраструктура са заложени няколко ключови проекта. На първо място новият градски стадион в ж.к.“Меден рудник“, където всички процедури вече са преминали, а съвсем скоро ще бъде обявена обществена поръчка. Вече са осигурени средства за пълния ремонт на спортна зала „Младост“, предвидено е и обновяване на „Бойчо Брънзов“.

Част от кандидатите за общински съветници на ГЕРБ. На преден план са Ева Михалева, проф. Севдалина Турманова и Веселин Пренеров
Адвокат Иво Баев е едно от новите имена в листата на ГЕРБ
Двама от съветниците, които разчитат на преференциална подкрепа - Боян Дяков (вдясно) и Тодор Йосифов
Доскорошните общински съветници проф. Сотир Сотиров, Иван Гаврилов и Ивайло Колев дойдоха, за да изразят подкрепата си към кандидата за кмет на ГЕРБ Димитър Николов
Големият поет Ваньо Вълчев също бе гост на представянето на програмата на Димитър Николов
Проф. Севдалина Турманова декларира пълна подкрепа за програмата на Димитър Николов
Новото училище в кв. Крайморие
Проектът за нов дом за стари хора в кв. Минерални бани
Предвидено е и изграждането на медицински блок за специалисти, след като Бургас в последните години се превърна в притегателно място за обучение по медицина и работа в лечебните заведения
Така ще изглежда спортна зала Младост след реконструкцията 
Проектът за новата картинг писта до полигона в Бургас
Стартирани са административните процедури по промяна на предназначението на територия от 346 декара в района на 12-ти километър. Там ще се обособи нова индустриална зона на Бургас. Имотът е в близост до Автомагистрала Тракия и с потенциал да привлече голям инвеститор

 






Кой просълзи шеф Ангелов
Кой просълзи шеф Ангелов 28/04/2024, Неделя 16:23 0
България Всички новини
Катаджии с нова схема: Обясняват на провини ли се водачи, че глобите вече са двойни Катаджии с нова схема: Обясняват на провини ли се водачи, че глобите вече са двойни Наказанията нито са променени, нито има изгледи да се променят по-рано от есента, ако не и догодина Гонзо си има нов враг - Вики от "Ергенът" Гонзо си има нов враг - Вики от "Ергенът" Ще го съди за уволнението от БФС, било неправомерно Как семейството на Кирил Петков го изненада за РД Как семейството на Кирил Петков го изненада за РД Вижте милите послания от дъщерите и съпругата му Линда  Цените на имотите в Бургас подгониха тези в столицата Цените на имотите в Бургас подгониха тези в столицата В Пловдив, Варна и Бургас вече почти не се срещат цени под 1000 евро/кв. м с изключение на някои по-крайни и непредпочитани квартали, а най-престижните им райони гонят и дори надминават 2000 евро/кв. м Той е звезда от "Съни бийч", но в личния си живот доскоро бе много нещастен Той е звезда от "Съни бийч", но в личния си живот доскоро бе много нещастен Колеги на Бойко издават, че всичко вече се е променило и той има нова любов в живота си, но още не я е показал на широката общественост  Тя създаде най-големия скандал в българското кино, а днес напуска страната разочарована Тя създаде най-големия скандал в българското кино, а днес напуска страната разочарована Звездата от сериала „Откраднат живот”, която се изявява успешно и като художничка ще учи анимация в престижна академия, за която от написаното от нея става ясно, че не е в България Кой просълзи шеф Ангелов Кой просълзи шеф Ангелов Говори участник от звездния отбор в шести сезон на горещото кулинарно риалити Слави ме уволни, защото родих, убедена е тази актриса Слави ме уволни, защото родих, убедена е тази актриса Михова поясни, че със Слави Трифонов имат две раздели Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Неверните обстоятелства са били нужни, за да се изчисти от всякакъв вид конфликт на интерес ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа Формацията няма да участва на предстоящия вот
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори