×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кранчето от САЩ за Украйна май спира, заради битките между Републиканци и Демократи


Кранчето от САЩ за Украйна май спира, заради битките между Републиканци и Демократи
Подкрепата за Украйна се превръща в политически променлива величина във Вашингтон
04 Октомври 2023, Сряда, 21:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Има шанс да останем сами, признава самият Владимир Зеленски

Партийните битки във Вашингтон и очевидната безизходица във войната в Украйна поставиха под въпрос подкрепата на САЩ за Киев, отбелязва британският в. "Файненшъл таймс".

Изданието фокусира вниманието си на това, че президентът на САЩ Джо Байдън бе домакин на разговор със западните лидери за координиране на помощта за Украйна след компромис за запазване на работата на американското правителство, който изключваше повече помощ за страната, предава БТА.

Целта на разговора изглежда бе да се успокоят разтревожените съюзници, тъй като Украйна се опитва да спечели някакво предимство в битката, която все повече прилича на безизходица, докато Киев се подготвя за още една трудна зима, коментира "Файненшъл таймс".

Администрацията на Байдън настоява Конгресът скоро да проведе ново гласуване за допълнителни средства за Украйна, но вътрешните борби на Капитолийския хълм поставиха под съмнение спешната допълнителна помощ.

Белият дом ще обяви скоро поредния пакет помощи от смъртоносни оръжия за Украйна и разполага с достатъчно средства, за да продължи да помага на Киев още известно време, заявиха официални американски представители, но добавиха, че Конгресът ще трябва да гласува скоро.

В разговора се включиха лидерите на Канада, Италия, Япония, Полша, Румъния, Великобритания, Франция, НАТО, Европейската комисия и Европейския съвет. Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен каза, че това е бил "добър телефонен разговор", и добави, че подкрепата на Европа за Украйна е "непоколебима". Тя заяви, че е предложила 50 милиарда евро макрофинансова помощ за Украйна, обещала е 1 милион евро за боеприпаси, които да бъдат доставени до март 2024 г., и е заявила, че ЕС ще предприеме действия, за да осигури "пълна отговорност за руските престъпления срещу украинците".

В изявление на германското канцлерство се казва, че разговорът е бил съсредоточен върху "твърдото убеждение на всички участници, че трябва да подкрепим Украйна в нейната отбранителна битка срещу руската агресия толкова дълго, колкото е необходимо".

Но битките във Вашингтон поставят под съмнение подкрепата на САЩ за Украйна, подчертава в коментара си "Файненшъл таймс".

"През 2024 г. Русия планира да увеличи бюджета си заради инвазията с 68 процента", каза вчера на Варшавския форум за сигурност Олена Халушка, съосновател на международния център за победа на Украйна, в очевидна препратка към плановете на Москва за разходи за отбрана.

"Ако Западът има сериозни намерения да защити и да помогне на Украйна, за да бъде спасена тя като суверенна държава, е изключително важно да се уверим, че разполагаме с достатъчно ресурси да спечелим бързо тази война", добави Халушка, цитирана от британския вестник.

В коментар, озаглавен "Помощта за Украйна е в застой на фона на объркването около евентуалната сделка между Байдън и Маккарти" американското сп. "Нюзуик" обръща внимание на противоречивите сигнали от Белия дом за вероятна сделка за финансиране на Украйна между президента Джо Байдън и вече отстранения председател на Камарата на представителите на САЩ Кевин Маккарти, които внесоха объркване във Вашингтон докато американските законодатели търсят консенсус по нов пакет от помощи за Киев.

"Налице е двупартиен фокус и съгласие за продължаване на финансирането за Украйна", каза на брифинг говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер, когато бе помолена да разясни коментарите на американския президент, но отказа да поясни дали Байдън и вече бившият председател на Камарата на представителите Маккарти са постигнали сделка за Украйна, след като Конгресът не включи никаква допълнителна помощ за Киев в законопроекта за разходите.

Но в опита си да оттегли изявлението на президента Белият дом изглежда окуражи консервативните републиканци от Камарата на представителите, които се противопоставят на предоставянето на повече военна помощ за Украйна.

"Какво имаше в тайната задкулисна сделка за Украйна", заяви в речта си от трибуната на Камарата на представителите републиканецът Мат Гейц от щата Флорида, който оглави усилията за свалянето на Маккарти от председателския пост. "Какви ангажименти бяха поети пред президента Байдън", запита той.

В уводна статия на същата тема френският в. "Монд" коментира, че силата на демокрациите се крие във факта, че по своята същност редовно изискваното одобрение от страна на гражданите означава изборът, направен от политическите им лидери, да може да бъде оспорван. Резултатът от изборите в Словакия тази неделя, на 1 октомври, и гласуването в Конгреса на САЩ ден по-рано, за да се избегне спирането на работата на федералното правителство, напомниха за това. И двете са предупреждения срещу използването на войната, водена от Русия в Украйна, за вътрешнополитически цели, посочва вестникът.

Във Вашингтон подкрепата за Украйна също изглежда се превръща в политически променлива величина, въпреки факта, че тя допринесе за възстановяването на международния авторитет на САЩ, който бе подкопан от плачевното изтегляне от Афганистан, продължава анализа си в. "Монд". Демократите и републиканците постигнаха рядко срещан консенсус за удължаване на работата на правителството само с 45 дни, но с цената на жертване на пакета от помощи, който президентът Володимир Зеленски току-що енергично бе защитил в Конгреса.

Подобно на изборите в Словакия, гласуването в Конгреса все още не отразява вълна от подкрепа. Крилото на голямата стара Републиканска партия, което най-много подкрепя Доналд Тръмп, разгневено от дългогодишното увлечение на бившия американски президент по Путин, със сигурност превръща принципа на отстъплението в претекст за завръщане на Америка към величието. Но силата на истинския двупартиен консенсус по отношение на Украйна ще бъде действително проверена през ноември в края на току-що постигнатото временно споразумение. Решимостта на най-убедените тръмписти да свалят от власт председателя на Камарата на представителите Кевин Маккарти, обвинен в престъплението сътрудничество с врага демократ, извежда като перспектива централното място на Украйна във вътрешната война, която опустошава консервативния лагер, коментира френският вестник.

Тези събития напомнят на демокрациите за техните задължения. Съгласието за продължаване на подкрепата за Украйна изисква неуморни усилия за обяснение - повтаряне на необходимостта от зачитане на териториалната цялост и границите. Също така се отправя предупреждение, че помощта за Киев цели да предотврати превръщането на най-бруталната сила в единственото правило в отношенията между народите, заключава в. "Монд".

В коментар британският в. "Гардиън" отбелязва, че синьо-жълтият флаг все още се вее високо над площади и обществени сгради във Великобритания, показвайки непоколебимата и трайна солидарност с военните усилия на Украйна.

Е, поне на теория, посочва вестникът. Защото вече се усеща как умората се спуска надолу, подобно на тежка есенна мъгла, която се скупчва в дъното на долината; нещо като странна обществена летаргия, която тихо задушава силните емоции от първите дни на войната. След като твърде бързо излезе с предположението, че Киев не може да се противопостави на могъщата руска армия, британското обществено мнение се насочи към една също толкова нереалистична идея, а именно, че храбрата Украйна би могла по някакъв начин да постигне победа като тази на Давид срещу Голиат над ерозиращата суперсила в рамките на една година. Със сигурност бихме могли да се примирим с една зима на рязко повишаване на сметките за газ, ако това е цената, която трябва да се плати за мира в Европа. Само че вече втора зима не смеем да пуснем централното отопление, а историите от фронтовата линия вече не са за украински фермери, които с радост изтеглят с тракторите си закъсали танкове, а за жестока война на изтощение, която може да продължи и цяло десетилетие.

Това е най-опасният момент за Украйна, чиито военнослужещи са блокирани в критично важна военна офанзива, а цивилното население е изправено пред поредната жестока зима, в която Русия се опитва да ги замрази, атакувайки енергийната им инфраструктура. Но именно западната, а не украинската решимост показва най-тревожните признаци на отслабване - републиканците в Конгреса на САЩ се въздържат да подпишат пакета за военна помощ на Джо Байдън, а на изборите в Словакия миналата седмица победа постигна проруски популист, който обеща да прекрати подкрепата за Украйна, отбелязва "Гардиън".

Според британския вестник идеята, че благотворителността трябва да започва у дома, което отдавна се използва като бухалка срещу разходите за чуждестранна помощ, сега се превръща в аргумент срещу военната помощ, въпреки че западната военна подкрепа за Украйна е всичко друго, но не и благотворителност - ако не друго, това са пари за изкупване на вина. Съюзниците на Украйна имат екзистенциален интерес от спирането на руската агресия в Европа, но не искат да рискуват живота на собствените си военнослужещи, така че вместо това бяха убедени да извадят чековата книжка - както за оръжия, така и за да поемат последиците за собствените си икономики от повишаването на цените на петрола и газа.

Членовете на Консервативната партия във Великобритания обичат малко патриотично блъскане по темата за отбраната. Но ако им се наложи да избират между намаляването на данъците у дома и подкрепата за чужда война в чужбина - бихте ли заложили бъдещето на Европа срещу постигнатия резултат, пита британският вестник.

"Имаме шанс да помогнем да приключим с това", пише бившият британски министър на отбраната Бен Уолъс във в. "Дейли телеграф". "Руската армия се пропуква", смята той. Но може би само ако западната политика не се пропука първа, заключава "Гардиън".

На свой ред "Политико" отбелязва, че дебатът за това дали да се одобри финансирането за продължаване на помощта за воюващата страна само се усложни през последните дни. Байдън намекна още в неделя за споразумението, което е постигнал с бившия републикански председател на Камарата на представителите Кевин Маккарти относно помощта за Украйна. Но Маккарти отрече да е сключвал такова споразумение.

Американският в. "Ню Йорк таймс" обаче припомня, че Маккарти е сигнализирал преди няколко дни в предаването "С лице към нацията" на телевизия Си Би Ес, че е готов да сключи сделка за запазване на военната помощ за Украйна, но такова споразумение ще зависи от това дали Конгресът ще направи значителни промени в сигурността по границите, включително относно начина, по който мигрантите подават молби за убежище.

Републиканците, които подкрепят Украйна, съставляват мнозинството от членовете на голямата стара Републиканска партия в Конгреса и един от тях, сенаторът Линдзи Греъм от Южна Каролина, прогнозира в същото предаване "С лице към нацията" на Си Би Ес, че сенаторите ще изготвят предложение за помощ с 60 милиарда долара или повече, за да подпомогнат Киев "през следващия сезон на сражения".

Украински официални лица заявиха, че са успокоени от публичната подкрепа на Белия дом, Пентагона и други съюзници в Конгреса и разбират, че САЩ навлизат в година на избори, посочва в коментар на същата тема друг американски вестник - "Вашингтон пост".

"Тук, в Украйна, разбираме много добре, че изборният процес в САЩ е започнал", каза Роман Лозински, украински депутат, който също така е служил в армията от началото на войната през февруари 2022 година. "И в резултат на това могат да бъдат взети различни решения за подкрепата на партньорите, в частност за Украйна", добави той.

"Ние обаче сме убедени, че Украйна доказва на бойното поле какво всъщност представлява борбата за демокрация", каза още Лозински. "Вярвам, че САЩ, като истински лидер в разпространението на демократичните принципи в света, няма да направят нито една крачка назад в подкрепата си за Украйна", заключи той.

Но за други нарастващото политизиране на помощта за Украйна бележи тревожна промяна, която може да се окаже пречка за нейната борба срещу Русия или да изправи на нокти украинската икономика.

Конгресмените решават да изоставят Украйна, докато помощта за Киев е вероятно най-добрата в историята възвръщаемост на инвестициите във външната политика на САЩ", смята Дария Каленюк, изпълнителен директор на центъра за борба с корупцията в Украйна, която често се среща със законодатели във Вашингтон, за да лобира за повече помощ. Тя също така се позовава на американските "ценности".

"Америка е изградена върху ценности, които са универсални за всички човешки същества, и ние в Украйна умираме за тези ценности", каза Каленюк. "Тази сутрин разбрах, че сега за много американски политици ценностите не означават нищо. За тях е по-важно да останат на власт на всяка цена", посочи тя.

За да се добави нова обида към предишната, решението за изключване на финансирането на Украйна от законопроекта дойде по-малко от две седмици, след като украинският президент Володимир Зеленски пътува до Вашингтон, за да търси подкрепата на САЩ, отбелязва "Вашингтон пост".

Според американския вестник Зеленски неотдавна бе изразил опасения, че чуждестранната помощ за Украйна може рязко да намалее с продължаването на войната. В интервю за украинската телевизия през август той каза: "Украйна трябва да порасне и да разбере, че в един или друг момент може да се окажем сами, защото един или друг партньор може да се отдалечи поради вътрешни процеси или дори поради избори в своята страна".

"Има голям риск да останем сами", добави Зеленски, цитиран от "Вашингтон пост".




Флагман.БГ Акула изяде крак и ръка на турист Акула изяде крак и ръка на турист 28/04/2024, Неделя 09:17 0
33
Коментара по темата
33.
XX
05.10.2023 10:45:34
0
1
Хахаха...днес в статия в ЕС медии: На следващата среща на ЕС, Украйна вече няма да е в центъра на вниманието.
32.
Флегмиии
05.10.2023 10:06:20
1
0
Последните 3 часа не сте плюли украйна Пеевски и Крачунов да не ви спрат вашето кранче почвайте да съчинявате поредните фейкове.
Както казваше един ваш съмишленик травестут(травестит проститут) тя гладостта направила да сме долни.
31.
оффф...
05.10.2023 08:43:02
0
3
Спокойно, това е само предизборно?
30.
Светла му памет и вечна слава на Бай Тошо
05.10.2023 06:39:33
1
23
Кранчетата за Украйна вече спряха , ноооооо ... това явно не важи за нас . Щото май вече си дадохме ракетните комплекси С-300 .
А злите езици говорят , че Укрите вече са ги продали на чалмарите ...
На печелившите - честито !
29.
Факт
05.10.2023 05:43:23
16
8
Русофилите са готови да повярват на всякакви щуротии. Дори повярваха, че Путин дал интервю на Карбовски. Много ниско ниво.
28.
Владимир Путин
05.10.2023 04:47:51
1
15
Зеленчукк ще бъде бит ебан и опозорен долен наркоман! Творение на пиянска чекия!Ще бъде изпратен на бесилото!
27.
Путин
05.10.2023 04:25:38
9
3
Ура, след 3 дни сме в Киев.
26.
Хан Крум
05.10.2023 02:21:41
2
27
Айде стига лъжи и измами.
С Украйна вече е свършено.
САЩ се изсулиха, Англия си чеше ташаците и реди празни приказки, Унгария и Полша блокират пари от Евросъюза за Украйна и от украинската армия ще остане само спомен.
Сега идва ред на Армения и Грузия.
Стилът на САЩ е все същия.
Добре че ние българите сме миролюбиви и мързеливи кокошкари
25.
XX
05.10.2023 01:37:09
2
11
До 24

Е и кво лошо има ако почнат да мобилизират и 17 годишните в западна ьусрайна?! Все пак бащите им в териториалната отбрана стрелат в гръб мобилизираните от източните райони.
24.
зак
05.10.2023 01:25:21
4
12
Пак за победа на усрайна говорим в коментарите не разбрахте ли че това е невъзможно ? Всичко се води на тяхна територия при един сантиметър настъпване на тяхни части в Русия ще сринат всичко с бомби цивилно и нецивилно не един път се казва в прав текст че при по голяма териториална заплаха валят сармати ...какъв шанс има усрайна то не и остана годно за служба население ако продължава в същия дух сллед още една зима ще на пенсионери или недриси боже и на деца на служба с тва до последния усраинец с Земенски като чеушеско на 100% скоро ще го видим
23.
Е
04.10.2023 23:59:25
0
5
Е най накрая да чуем някпя нормална песен със смисъл ! Без простория и цигански ритми ! Евала на Де Жа Вю . Живи и здрави бъдете и само успехи !
22.
Някой
04.10.2023 23:55:04
25
5
Поредната измислена статия на руското посолство която се разпространява в родните сайтчета.
21.
Аигурен съм
04.10.2023 23:40:44
15
5
Че Сената на САЩ всяка сутрин звъни и докладва на блиц а те на флагман калво ще правят .явно жуже с ботокс е увеличил хонорарите
20.
XX
04.10.2023 23:25:34
16
0
Аз ще се запиша да се бия в армията на Путя Жужий или при Кадир ага Козоебов.
19.
Който се смее последен се смее най-добре
04.10.2023 23:24:04
15
8
Обърках се, не е минала една година, а тече 20 - ти месец, от Киея за 3 дни и смяна на режима, и позорни бягства от хиляди населени места и Херсон единствения областен град презет от ватенките се стигна до глуха отбрана и война без край. Ако човек е нормален без ментални увреждания и потомствено проЗ би трябвало да има елементарната човешка логика- причинно следсвена връзка. Цели и планове за победа има този, който се готви за войната от години, после 4 месеца държи струпана 200 000 групировка под предлог учения, и докато целия свят гадае, дали ще нападне, той отрича. По най-елементарна логика, ако този който напада пистигне целите си-победа, няма как нападнатия победен да постигне нещо. Следва преговори и навеждане. До 23 септември по руска територия не е имало нападение и мобилизация от Втората Световна насам.
Русоробчу и логика
Домус и лична хигиена!
Някои казват че "домус" от турски е "свиня".
18.
Който се смее последен се смее най-добрe
04.10.2023 23:01:04
0
31
Mина една година. Руската армия не беше победена, сухопътният коридор към Крим не беше пробит, а тактиката на бързи пробиви на фронта на пикапите на „гениалния Залужни“ не доведе до бърза победа, а до безкраен поток от ковчези
17.
Холивуд до 15
04.10.2023 23:00:31
0
20
Умните са го разбрали преди да започне конфликтът,други го разбраха един два три месеца след началото,трагичното е за тези които след близо 20 месеца не са го разбрали,а и защото нищо друго не им остава сега освен да грачат и да пригласят,за да омилостивят боговете!
16.
Истинския Кочо До 8
04.10.2023 22:48:15
0
5
Пишеш доста неграмотно и стила ти на изказване е доста просташки за да претендираш че съм аз. Намери си друг кумир приятелю :)
15.
Га га га гааааа
04.10.2023 22:45:10
1
16
Сега разбрахте ли защо Москва контролираше военните доставки на оръжие и муниции към Вагнер и Чеченците на фронта,по същата причина по която и САЩ и съюзниците и спряха доставките на оръжие към Украйна.
Да не забравите кои бяха и са продажниците в България ей?
14.
Холивуд
04.10.2023 22:44:07
3
12
И още нещо да добавя! Контролираната военна операция наречена СВО е несъвместимо понятие с мобилизация, удари по руска територия- аеродроми, военни бази, кораби, кримски мост, унищожаване на ПВО системи, командни щабове и т.н
Това само неорентиран велопедал като мен не го е вдянал, но мама е виновна, тазиии....!
13.
Зеленият Наполеон е пътник
04.10.2023 22:38:29
2
27
Украйна установи, че нейните поддръжници изчерпват оръжията за изпращане, докато други страни стават все по-предпазливи да отделят повече пари за конфликта.
12.
Амин
04.10.2023 22:31:49
4
34
Всички на Запад прекрасно разбират, че Украйна е неизлечимо болна, че няма да оздравее и смъртта u може да настъпи всеки един момент.
11.
Холивуд
04.10.2023 22:31:16
5
32
До всички неориентирани педали и продажни боклуци в таз България:
Путин още в началото на конфликтът не напразно каза че това е контролирана военна операция.Политическите малоумници в Европа, които не са го разбрали тогава,сега ще повлекат държавите си към рецесия.Няма лошо малко да се разджурка обстановката особенно в Европата.Някои ще паднат просто пушечно месо в голямата геополитика,други ще се адаптират бързо,трети ще ги върнат пак в "първи клас".
Познайте нашата държава от кои ще бъде?
10.
Когато си прост е за цял живот
04.10.2023 22:26:18
0
32
САЩ предложиха на Зеленски да продължи да се сражава, докато постигне пълната победа, и той с радост се съгласи. Той не е политик, не е военен, той е комик. Всъщност Зеленски и неговият екип успяха бързо да наемат почти един милион души във Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и да си осигури огромно числено превъзходство над руските експедиционни сили. На Зеленски му се стори, че е на път към победата там, където Наполеон и Хитлер загубиха.
Всъщност, след като стана ясно, че икономическият блицкриг не се състоя и ВСУ не успяха за кратко време да победят силите, разположени от Русия на първия етап от СВО, Украйна нямаше никакъв шанс. Тя и първоначално ги нямаше, тъй като ядрена сила не може да бъде победена военно, но тъй като Зеленски постави ограничената задача на ВСУ да възстанови контрола над границите на Украйна от януари 2014 г., той можеше да предположи, че Москва няма да ескалира ситуация до краен предел.
9.
Мечтите на БайДън и Ко
04.10.2023 22:18:58
0
38
Русия да капитулира пред заплахата от Московския Майдан, или Московският Майдан ще доведе до смяната на правителството с проамериканско.
Bсички си спомнят как „миролюбивият комик“ внезапно се превърна в „зъл клоун“ и вместо да започне да изпълнява Минските споразумения, изведнъж издигна искането те да бъдат напълно пренаписани в интерес на Украйна. Още тогава той беше предупреден, че поставянето на ултиматуми на Русия ще свърши зле както за него, така и за Украйна.
8.
*********
04.10.2023 22:14:58
21
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
7.
Парите не миришат,но пърцуцата вони
04.10.2023 22:11:46
2
32
Ако някога се почувствате прецакани за нещо - спомнете си, че има хора, които плащат сериозни пари, за да може Евгений Дайнов да преподава на децата им в НБУ. Ще ви олекне поне малко, сигурно е.
САЩ плащат не само за доставките на оръжие за Украйна, но и за сметките на правителството в Киев и бюджетния сектор.Дайнов е нагледен пример как за пари ставаш за срам с подобен примитивен речник, който даже и пиян докер в крайбрежна кръчма не ползва. Преподавател на студенти. Завършил Оксфорд...
Танкът Abrams може лесно да се състезава за титлата на най-взискателния откъм поддръжка в света. Той тежи 70-80 тона в зависимост от конфигурацията (оборудването) и е оборудван с газова турбина, а не с дизелов двигател, което изисква интензивна поддръжка. Тъй като Полша и Съединените щати са единствените оператори на Abrams в НАТО, се смята, че е най-вероятно те да осигурят персонал, който да помогне при управлението на танковете.
NATO vs RF!!!
6.
така така
04.10.2023 22:02:15
6
41
ЕС,, НАТО капут ! Пак изгубиха фашагите осрани. Чакайте да видите каксви ще са последствията, какво я очаква и фашистка българия. Глаааад, стуууд, инфлацииии, гражданска война
5.
дааа
04.10.2023 21:58:25
5
38
Нормално за педалите западняци, те така и хитлер спонсорираха, създадоха и накрая се обърнаха и изоставиха. Че даже и имитираха че воюват срещу него педерунгелите. От педал какво може да се очаква
4.
Кранчето
04.10.2023 21:32:17
27
10
на Флагман от Митрофанова не спира май.
3.
ХХ
04.10.2023 21:29:00
12
5
Защо не пишете и не отговаряте на нашите провокативни коментари?
Пак трябва да си пишем митрофановската статия и коментарите!
https://www.flagman.bg/article/304223
Добре, няма да се молим САЩ и другите да спрът оръжейната помощ. То и с нея и без нея Симонян призовава да взривяли термоядерка над Сибир. Нещо говори че загубили Херсон, а по Русия падали укро дронове.Само че нарочно спестихме реакцията на руските губернатори от Сибир, които изригнаха срещу нея и призоваха Симонян да бъде разследвана.
Пишете драги читатели, не се стеснявайте!
2.
Кочо
04.10.2023 21:20:40
5
40
Алцхаймерното старче няма представа къде се намира. Това беше въпрос на време. Сега гледайте как медии и прочие започват да критикуват храненичето което до скоро дюндюкаха и да го изкарат нахално и нагло да иска толкова много а насреща нищо.
1.
ХХ
04.10.2023 21:05:28
9
18
Не трябва да спира!
Нужно е първо ВСИЧКИ млади от западна Украйна да бъдат ютилизирани на фронта! Не може само тези от източните райони да бъдат пращани на първа линия а териториалната отбрана от 40 годишни западни украинци да ги стреля в гръб.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори