×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • "Прилепът" от Йохан Щраус-син в четвъртък 19 часа в залата на Бургаската опера
  • Заради непочистения сняг в София: Санкции за над 120 000 лева
  • Министерството на туризма представи България на туристическото изложение TTWarsaw във Варшава
  • Задържаха мъж, заканил се с убийство на жена и счупил стъклото на колата ѝ в София
  • Обстановката в Плевен: 15 души са евакуирани, спасени са бедстващи
  • Пътят от Разград към Търговище е отворен за движение за леки коли
  • Йоловски отчете над 6100 киберинцидента от началото на година, през 2022 г. са били 4100
  • Хороскопа си за деня - чети тук
  • Ще има ли сняг по Коледа и Нова година? Първа прогноза за декември
  • 11 души са загубили живота си при злополука в мина за платина в Южна Африка
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ПП „МОРЕ“ посочи своя отбор за Общинския съвет на Несебър


ПП „МОРЕ“ посочи своя отбор за Общинския съвет на Несебър
Кандидатите за общински съветници представиха впечатляваща стратегия за развитието на общината
02 Октомври 2023, Понеделник, 16:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Програмата на ПП МОРЕ предвижда конкретни ангажименти за всяко едно населено  място

Отборът на ПП „Местно Обединение за Разцвет и Единство“ – МОРЕ, е изграден от 21 силни играчи, представящи различни професионални сфери, които покриват целия спектър от специалисти, нужни за работа в Общинския съвет. Амбицията им е да сформират мнозинство в общинския съвет, чрез което да направят община Несебър по-добро и по-перспективно място за живот.

„Подбрали сме възмоажно най-добрите представители от различните професионални браншове на община Несебър. Това са хора доказали се и успели в своята сфера  – икономисти,  юристи, финансисти, лекари, строителни предприемачи, счетоводители, хора от сферата на туризма – хотелиери, ресторантьори, IT специалисти и др. Всички те са специалисти с доказан капацитет в различни области и със своя професионализъм могат да допринесат за по-доброто развитие на общината“, заяви водачът на листата Пейчо Колев.

Няма да ви заблуждаваме, че веднага ще разрешим проблемите. Те са трупани с десетилетия, невъзможно е да се изчистят бързо. Но можем да гарантираме, че крачка по крачка, ще започнем да изпълняваме нашите обещания, увериха кандидатите на ПП "МОРЕ" своите симпатизанти

„Имаме представители от всяко населено място: Несебър – Стар и Нов град,  Свети Влас, Обзор, Равда, Кошарица, Оризаре, Тънково, Гюльовца, Слънчев бряг. Така чрез нашите представители от различните населени места на общината ние ще усещаме пулса на обществено-икономическия живот и бързо ще можем да разрешаваме проблемите в полза на местното население“, допълни Пейчо Колев.

От представената програма на ПП МОРЕ стана ясно, че първостепенната задача на партията е да постигне по-ефективно управление на общината. Крайната цел е мащабните ресурси  на община Несебър, смятана за най-богатата в България, да се използват не само от шепа избраници, а да достигат до всички несебърски селища за тяхното благоустрояване.

„Сегашният модел на управление е неефективен, той устройва малцината управляващи общината и свързаните с тях хора. За да променим този модел ни е нужен  максимален брой общински съветници, затова влизаме в изборната битка с увереност за поредна победа“, допълни Пейчо Колев.

Те посочиха основните проблеми за жителите на общината: разбитите и опасни пътища, липсата на паркоместа през сезона, тежките проблеми на всяко едно селище с ВиК инфраструктурата, неефективното управление на туристическия сектор, липсата на работни места през зимата, проблемите в здравеопазването и образованието, Нуждата от озеленяване и осветление, липсата на детски и спортни площадки и т.н.

Кандидатите за общински съветници представиха пред многобройните си симпатизанти детайлна стратегия за развитието на общината. Програмата на ПП МОРЕ предвижда конкретни ангажименти за всяко едно населено  място.

Впечатли представената стратегия за  Стария Несебър, която съхранява уникалния облик на древния град под закрилата на ЮНЕСКО и в същото време защитава интересите на неговите жители. „Стремежът за запазването на старинният облик на града не трябва да влиза в противоречие с интересите на неговите местни жители, необходимо е тези две неща да се балансират“, изтъкнаха кандидатите за съветници от МОРЕ.

Програмата за Несебър – Нов град, както и за кв. „Черно море“ предвижда Спешни мерки в сферата на здравеопазването, Оптимизиране на уличното движение, което блокира по време на сезона, Изграждане на буферни и  многоетажни паркинги,  Създаване на нови детски и спортни площадки, Озеленяване,  Рехабилитация на пешеходната алея и изграждане на велоалея между Нов град и кв. „Черно море“, Изграждане на нови тротоари, Подобряване на инфраструктурата в кварталите на Несебър - по-добри улици, нови паркове, тротоари, Изграждане на лятно кино.

Присъстващите гости от Слънчев бряг получиха уверения, че ако ПП МОРЕ  участва в управляващото общинско мнозинство, то максимално бързо ще стартират процедурите за рехабилитация на ул. „Първа“, Изграждане на кръгово кръстовище до КПП на главен път Бургас – Варна, Разширение на пътя до вилна зона „Зора“ (до бившия санаториум), Изграждане на втора успоредна улица в комплекса, Ремонт на съществуващите и изграждане на нови улици, тротоари в Слънчев бряг Запад, Озеленяване в пространствата между сградите, Създаване на трудова заетост и през зимния сезон чрез европроекти, Ремонт на поликлиниката, Поставяне на нови осветителни тела, ремонт на старите, Оптимизиране на  сметосъбирането, закупуване на нови контейнери за боклук, както и поставянето им на подходящи места и др.

Кандидатите за съветници от Равда поеха ангажимент за Поставяне на настилка и осветление на новите улици между Равда и Несебър, Проектиране и изграждане на улиците „Резвая“, „Камчия“, „Марица“, „Осъм“, „Огоста“, „Янтра“, „Велека“, „Ривиера“, „Кипарис“, Преасфалтиране на улиците и на подхода Равда – Ахелой, Решаване на проблема с липсата на паркоместа – буферен паркинг, Подмяна на главния захранващ водопровод  на Равда, Проектиране и изграждане на нови лодкостоянки и пристанищни съоръжения, Проектиране и началото на изграждане на тенис корт, баскетболно и волейболно игрище на стадиона в Равда, Подмяна на амортизирана канализация, Осигуряване на дежурни лекари и на дежурна аптека.

Ангажиментите за Свети Влас съвпаднаха с проблемите на града: Довършване на започнатите пътни ремонти, Преасфалтиране на улици в града, Изграждане на повече пешеходни зони,  Строителство на нови детски и спортни площадки, ремонт и по-добра поддръжка на старите, Създаване на трудова заетост и през зимния сезон чрез европроекти, Засилена реклама на уникалната природа и климат в Свети Влас в национални и чужди медии,  Изграждане на буферни паркинги, създаване на нови паркоместа,  Цялостно изграждане на инфраструктура в кв. „Инцараки“ и т.н.

В програмата на МОРЕ стана ясно, че проблемите на четирите села – Оризаре, Гюльовца, Кошарица и Тънково са близки, заради това и поетите обещания към техните жители са идентични: Ремонт на улиците, настилките, и ВиК мрежата. Оптимизиране на съществуващите тротоари, изграждане на нови, Подобряване на чистотата - поставяне на нови контейнери и два-три пъти седмично събиране на боклука, Изграждане на детски и спортни площадки, Създаване на нови работни места през зимата, Нови осветителни тела по всички улици на селото и ремонт на старите, Въвеждане на всекидневни здравни грижи – назначаване на медицински специалист, Организиране на безплатни прегледи от лекари специалисти в различни области, Определяне на ден за детски консултации от педиатър, Помощи за първокласници, помощи за деца с един родител, помощи при инциденти, Възстановяване на фитнес залата в културния дом, Изграждане на величаели, Поставяне на банкомат в сградата на кметството, Подкрепа за земеделските производители, чрез отреждане на ПУП за селскостопански дейности.

 Ангажиментите на МОРЕ за Обзор предвиждат разрешаване на ключовите проблеми по инфраструктурата – Спешни ремонти на пътищата до другите населени места в общината и особено до Приселци, Раковсково и Паницово,  Преасфалтиране на улиците в града, ремонт на старите и изграждане на нови тротоари, довършване на вече започнати ремонти в градската инфраструктура, Обезопасяване на централния път в града за Варна с повече пешеходни и осветени пътеки, Строителство на нови паркинги, Подобряване качеството на здравеопазването – повече дежурни лекари и аптеки, привличане на квалифицирани медицински специалисти, за да не се налага пътуване до областни центрове, Осигуряване на нови работни места през зимата – особено за младите хора, чрез програми за работна заетост.

Накрая кандидатите за съветници увериха симпатизантите си: „Няма да ви заблуждаваме, че веднага ще разрешим проблемите. Те са трупани с десетилетия, невъзможно е да се изчистят бързо. Но можем да гарантираме, че крачка по крачка, ще започнем да изпълняваме нашите обещания“.

 

Кандидати за общински съветници на ПП МОРЕ

 

Пейчо Колев – 101

Димитър Транов – 102

Виктор Паскалев – 103

Неделин Янков – 104

Кирил Янков – 105

Радост Кондова – 106

Павел Недялков – 107

Демир Петров – 108

Златина Белчева – 109

Венета Танева-Кючукова – 110

Митка Попова – 111

Галина Славова – 112

Петьо Пеев – 113

Милена Трошанова – 114

Исмаил Хазим – 115

Павел Павлов – 116

Жельо Димитров – 117

Петър Чавдаров – 118

Георги Митев – 119

Веселин Налбантов -  120

Николай Станчев -121

 

 
България Всички новини
Едно от най-очакваните музикални събития тази зима в Бургас е „THE MAIN EVENT“ Едно от най-очакваните музикални събития тази зима в Бургас е „THE MAIN EVENT“ Висококачествен звук, огромни екрани и зашеметяващи светлинни ефекти ще са допълненията, които ще създадат взривяваща атмосфера Всяка жена носи стария си, но любим сутиен, защото... Всяка жена носи стария си, но любим сутиен, защото... Вижте 7 смешни и смущаващи неща, за които няма обяснение 4 сигнала, че връзката ви е заседнала в мъртва точка 4 сигнала, че връзката ви е заседнала в мъртва точка По-добре поговорете с партньора си и обсъдете заедно какво можете да направите, за да освежите чувствата си Зодиакални знаци, които се превръщат в любимци на всички Зодиакални знаци, които се превръщат в любимци на всички Ето кои са те  Мъжете припадат по нея, а тя се стяга за баба Мъжете припадат по нея, а тя се стяга за баба Макар и само на 44 години, фолк дивата Деси Слава очаква внучка Рецепта за инстантни нудли с кайма и забулено яйце Рецепта за инстантни нудли с кайма и забулено яйце Преди консумация на инстантни нудли с кайма и забулено яйце всичко се разбърква добре със соса Паметникът на Шипка е затворен до 1 декември Паметникът на Шипка е затворен до 1 декември Причината - силният вятър, снегонавяванията "БУКЦИ" - книжката с кауза и историята на една млада учителка, която помага на деца в нужда "БУКЦИ" - книжката с кауза и историята на една млада учителка, която помага на деца в нужда Огромната ѝ любов към музиката и театъра прави Елени Петкова един необикновен учител, когото децата обожават 376 военни с 80 автомобила пазят границата с Турция срещу 14 млн. лв. 376 военни с 80 автомобила пазят границата с Турция срещу 14 млн. лв. Това са извънредни средства, гласувани от Министерския съвет, които се очаква да се изразходват в рамките на шест месеца Най-хубавото в бюджета е, че ще има пари за инвестиции в градовете, смята Жечо Станков Най-хубавото в бюджета е, че ще има пари за инвестиции в градовете, смята Жечо Станков За Бургас ще се отделят средства за детската болница, водопроводи, пътища, кръстовища и други, даде пример депутатът
Как се приема шокиращото завръщане на Дейвид Камерън в политиката Как се приема шокиращото завръщане на Дейвид Камерън в политиката Премиерът Руши Сунак го назначи за министър на външните работа  Този българин застреля и зарови жена си, но възмездието го застигна Този българин застреля и зарови жена си, но възмездието го застигна Получи 16 години затвор Как учениците на Ламбо ще почетат паметта му Как учениците на Ламбо ще почетат паметта му На 9 декември всичките му ученици ще се съберат и ще отбележат годишнина от рождението му Гришо, ти ли си? Гришо, ти ли си? Тенис звездата е с променена визия  На кого показа среден пръст тази фолкпевица На кого показа среден пръст тази фолкпевица Преди броени дни Емануела буквално попиля бившия си – Мартин Елвиса, който в момента цяла България гледа в „Игри на волята“ и въобще не е в изгодна спрямо другите позиция Тя е световна звезда, но защо изглежда толкова уморена и тъжна Тя е световна звезда, но защо изглежда толкова уморена и тъжна Щракнаха Моника Белучи в Милано  Есхумират трупа на Денди Есхумират трупа на Денди Близките му смятат, че е убит Те са най-големите звезди в турското кино, но идва ли краят на брака им Те са най-големите звезди в турското кино, но идва ли краят на брака им Според клюките, разпространили се вирусно се заговори, че съпругата му Башар Дизер била бясна заради неговата заигравка с колежката му Серенай Саръкая Цензурират тази велика песен на Продиджи, защото... Цензурират тази велика песен на Продиджи, защото... Възхвалявала домашното насилие Внезапно почина вицепрезидент на голяма банка - едва на 42 години Внезапно почина вицепрезидент на голяма банка - едва на 42 години Поредната мистериозна смърт в руския елит
Татяна Дончева Татяна Дончева Най-активно правителството на ГЕРБ използваше футболните агитки Виц на деня Виц на деня Началник, това е безобразие? Едва влакът потегли, а на мен вече ми откраднаха куфара!
- Господине - това е бърз влак!
Виц на деня Виц на деня Клиент пита адвокат:
- Вярно ли е, че за два въпроса взимате 500 евро?
Адвокатът отговорил:
- Да, вярно е. Какъв е вторият въпрос?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нито една социална мрежа не може да замени кръчмата...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори