×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изграждането на пристанище Приморско и удължаването на сезона са водещите ми приоритети


Изграждането на пристанище Приморско и удължаването на сезона са водещите ми приоритети
Ваня Андонова е кандидат за кмет на община Приморско, издигната е от "Български възход" и получава широка обществена подкрепа, която я превръща в един от фаворитите на вота
28 Септември 2023, Четвъртък, 20:30 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Искам Приморско да бъде една подредена европейска община, в която хората да имат желание да живеят и работят нормално, без притеснение, че някой може да им вземе бизнеса или прехраната

Ваня Андонова е кандидат-кмет на "Български възход" за община Приморско. Сочена е за един от фаворитите на вота.

През последния мандат Андонова се утвърди като работещ общински съветник, който е близо до хората. Има харизма, лидерски качества и визия как да управлява морската община. 

Родена е на 29 ноември 1979 година. Завършила е ПМГ "Добри Чинтулов" в Сливен, магистър по икономика и мениджмънт на туризма. Има допълнителни специализации в сферата на социалните дейности и "Финансов ревизор" от Стопанската академия "Д.А. Ценов" в Свищов.

От 2018 г. се занимава с активно с обществена дейност в сферата на туризма и социалните политики в община Приморско. Създател е на Наредба за отпускане на стипендии на студенти от община Приморско, член на УС на „Асоциация за климатолечение и здравен туризъм". Има 22-годишен опит в сферата на търговията, производството и хотелиерство. Управител на строително дружество. Омъжена, с 3 деца

- Г-жо Андонова, какво Ви провокира да се впуснете в битката за кмет на община Приморско?  Всички прогнози сочат, че имате сериозни шансове да спечелите вота.

- Провокира ме желанието за истинска промяна на модела и начина, по който трябва да се управлява общината. Гражданите трябва да бъдат чути, а кметът да е близо до хората. Дълги години това липсваше в нашата община. И мисля да го променя. Мандатът в Съвета ми даде ясна представа, какво следва да се коригира. Новото време изисква своята промяна. Приморско има нужда от нова енергия и нова личност. Кметът трябва да обединява гражданите и да внася баланс в обществото, да намира пресечните точки между местните общности. Кметът трябва да е кмет на всички, не само на своите общински съветници и избиратели.

- Как трябва да се развива Общината в следващите 4 години и какво ще промените от досегашното управление?

- Приморско има огромен и все още неразкрит потенциал за развитие. Туризмът е наш основен приоритет, но освен морски, трябва да развива всички видове алтернативен. Природните ресурси ни дават страхотна възможност. Ролята на Общината е да осигури качествена инфраструктура, да създаде всички условия за нормален бизнес климат, с който да гарантира и повишава доходите на местното население. Управлението на общината е екипна работа, и смятам екип да са ми всички граждани на Приморско.

- Какви са акцентите от програмата Ви за управление?

- Изграждането на пристанището и всичко, свързано с тази стратегическа за общината инфраструктура, ще е сред водещите ми приоритети. Ще работим за развитието на туризма и правилното му позициониране сред конкурентните ни дестинации. Тук включвам и рекламата като основен елемент от предлагането. Имаме прекрасни съставни населени места, в близост до морето, в които да развиваме различни форми на туризъм, но те остават някак си непознати. Инфраструктурата във всички разновидности и междуселищната свързаност е една от най-големите предпоставки за развитието им и мисля да работя активно в тази посока. Ще насоча сили и към малкото земеделски производители, които имаме в района, както и към опазването на всички общински ресурси - горите, предприятието "Чистота и озеленяване", и всички останали активи на Общината, към които има нездрав икономически интерес от определени кръгове. Чистотата и поддръжката на зелените площи са визията и първото впечатление. В това отношение няма да има компромис! Ще развия социална програма насочена към младежите и младите семейства, както и към възрастните хора с подкрепа за достойни старини. Здравеопазването е друг важен акцент от програмата ми. Залагам на превенция и възможност за привличане на специалисти в здравния център. И не на последно място - за децата и тяхното образование ще направя всичко по силите ми, за да получават качествено образование и развиват талантите си.

- Може ли Приморско да развива, ако не целогодишен туризъм, то поне да разчита на по-дълъг сезон и какви са инструментите да се постигне?

- В община Приморско не само, че има такава възможност, но сме длъжни да го направим. Бих казала, че трябваше да се предприемат и прилагат такива политики доста отдавна. Конкуренцията между морските туристически дестинации е огромна. Всяка година се наблюдава постепенно скъсяване на сезона, а това не е добър сигнал и за инвеститорите. Преди три години създадохме с колеги "Българска асоциация за климатолечение и здравен туризъм" (БАКЗТ), чрез която се стремим да правим точно това - да върнем истинското значение и роля на туризма по Странджа и Южното Черноморие с една цялостна концепция за развитие за този район. Именно климатолечението е тази възможност, която ще удължи сезона, за времето от април до юни и септември до ноември. В този диапазон въздухът е с най-добри лечебни показатели, с най-голямо кислородно насищане. Работим в посока промяна на Закона за туризма, и включването на климатолечението във всички нормативни документи, свързани със здравеопазването в частта на отдих, профилактика и лечение.

- Имате подкрепата на някои от партиите в управлението на държавата. Какво ще поискате приоритетно от тях за Приморско?

- Може да звучи нескромно, но всичко възможно! Ще попитам гражданите за приоритет, но знам, че отговорът ще е пристанище!

Ваня Андонова има ясна и последователна стратегия, с която да удължи сезона в Приморско

- Какви промени ще направите в работата на общинската администрация Приморско, ако спечелите изборите?

- Първо искам ясно да заявя, че в общинската администрация работят изключителни специалисти. Чистки до основи, както заявяват някои мои опоненти на тези избори, че ще се направят в моето управление, няма да има. Ще дам шанс на всеки един, а времето и поставените задачи ще покаже, дали трябва да са в моя екип, или не. Ще има промени със сигурност, но няма да бъдат значителни. На служителите ще осигуря спокойствие, за да си вършат професионално и с желание задълженията. От сега заявявам нулева толерантност на тема корупция и злоупотреби със служебно положение.

- Какво Ви казват гражданите на Приморско, с които ежедневно комуникирате – какви са основните им критики и искания към кмета?

- Че кметската институция е загубила връзка с реалността и действителността. Гражданите искат кметът да е по-често сред тях, а не постоянно в кабинета. Както споменах, кметът е обединяваща фигура и няма право да дели гражданите на партии. Моята мисия като кмет ще е да обединявам хората, не да ги разделям.

- Като общински съветник бяхте близо до избирателите си, но като кмет ще гарантирате ли, че вратата на кабинета Ви ще бъде отворена за жителите на Приморско?

Чудесен въпрос! Моите съграждани са наясно с личността ми, почти всички разполагат с телефонния ми номер, както и прекрасно знаят вратата на дома ми, откъдето никога не са били връщани. Доста често си общувам с тях през социалните мрежи. Кабинетът ми ще бъде винаги отворен за въпроси, предложения и разбира се решаване на проблеми, които са в рамките на възможностите на администрацията. А ако се наложи и на по-високо ниво.

 – Познавате добре работата и на администрацията, и на Общинския съвет, но ще можете ли да работите с „шарен“ ОбС, какъвто може би ще има в Приморско?

- Нямам проблеми с хората, които са заявили намерението си да участват в обществения живот на общината. Добре се познавам с всички. Те водят след себе си граждани, на които ще бъда кмет. Политическо его нямам, нито лично такова. За мен Общинският съвет трябва да работи по приоритети, и съветниците да генерират идеи и да се обедняват около тях, а не около партийни идеологии или корпоративни интереси. Всеки от тях е заложил нещо в програмата си, заради което е спечелил доверието на избиралите си. Все пак, не са ни избрали на тези позиции, за да се харесваме, а да работим за общината. Заради това трябва да намираме консенсус по всички въпроси. 

- Какво е основното Ви послание към избирателите?

- Мечтата ми е да живеем в по-нормален свят, с по добро отношение един към друг. Да възпитаваме децата си в ценности, защото са нашата диря. Искам Приморско да бъде една подредена европейска община, в която хората да имат желание да живеят и работят нормално. Без притеснение, че някой може да им вземе бизнеса или прехраната. Трябва да си подредим къщичката си, за да ни е уютно в нея. И накрая да гласуват по съвест, а не по задължение, защото в мое лице ще настъпи истинската промяна!

Кметската институция е загубила връзка с реалността и действителността. Гражданите искат кметът да е по-често сред тях, а не постоянно в кабинета, казва Ваня Андонова. Мнозина са категорични, че тя би била чудесен кмет

 
България Всички новини
ВиК ремонт затваря важни важни улици в Бургас, вижте къде ВиК ремонт затваря важни важни улици в Бургас, вижте къде Дейностите са ключови за строителството на новата детска болница Министър точи остра финансова секира за вноса на кола втора ръка Министър точи остра финансова секира за вноса на кола втора ръка Вносът им да се обложи с нов данък от поне 500 лева на автомобил, поиска Георги Гвоздейков Важно за безработните: Как ще взимат повече пари на трудовата борса Важно за безработните: Как ще взимат повече пари на трудовата борса Месечният размер на паричното обезщетение за безработица се определя, като полученият дневен размер се умножи по броя на работните дни в месеца, за който се отнася Мечка от зоопарка в Стара Загора открадна телефона на мъж, опитал да я снима отблизо Мечка от зоопарка в Стара Загора открадна телефона на мъж, опитал да я снима отблизо От зоопарка в Стара Загора призоваха да се спазват правилата Какво е състоянието на патриарх Неофит Какво е състоянието на патриарх Неофит Молебен за здравето на патриарх Неофит беше отслужен в храмовете в цялата страна Кървава драма! Ловец уби колегата си при хайка за диви прасета Кървава драма! Ловец уби колегата си при хайка за диви прасета Извършителят е криминално проявен за нанасяне на телесна повреда и противозаконно отнемане на моторно превозно средство Граничари разбиха ОПГ за производство на дрога, петима са с обвинения Граничари разбиха ОПГ за производство на дрога, петима са с обвинения Претърсени са адреси в Симитли и София, намерени са над 25 кг марихуана,  екстази, кокаин, пико, амфетамини и патрони Времето се разваля до часове, очаква ни дъжд и сняг Времето се разваля до часове, очаква ни дъжд и сняг Утре се очаква жълт код за валежи в Бургаска област 4 причини да губим желание за секс 4 причини да губим желание за секс Ето кои са те  Предупредителни знаци, че бракът ви е в опасност Предупредителни знаци, че бракът ви е в опасност Доверието е от основно значение за брака, а потайността може да го подкопае
Гръцката полиция хвана търговци, продавали олио от България с примеси като зехтин Гръцката полиция хвана търговци, продавали олио от България с примеси като зехтин Задържаните са на възраст 36 и 80 години и са роднини Земетресение разтърси Ягодина Земетресение разтърси Ягодина Трусът е регистриран в 10:48 часа българско време е с епицентър на 230 км от град София и дълбочина 4 км Трагичната смърт на една блестяща звезда, угаснала на върха на блясъка си Трагичната смърт на една блестяща звезда, угаснала на върха на блясъка си Новаторската R&B певица израства твърдо решена да стане звезда и го постига Църкви във Великобритания затварят врати, правят ги на ресторанти Църкви във Великобритания затварят врати, правят ги на ресторанти Свещеник заяви, че това се дължи на отдръпване на вярата Забравете за всичко, което сте яли в Макдоналдс, идва радикална промяна в менюто Забравете за всичко, което сте яли в Макдоналдс, идва радикална промяна в менюто Обновяването в рецептите и процедурите при приготвянето на бургерите на "Макдоналдс" се оценява като повратен момент в стратегията на световната марка Никой не иска да управлява Газа след войната Никой не иска да управлява Газа след войната Нито една арабска държава не е показала желание да контролира зоната, но повечето категорично осъдиха офанзивата на Израел, при която загинаха над 15 000 души „Има ли още секс в града?" „Има ли още секс в града?" Подготвят риалити за запознанства, вдъхновено от книгата „Сексът и градът" на Кандис Бушнел Мъж разпечата грешно фиш и спечели $300 хил. Мъж разпечата грешно фиш и спечели $300 хил. Победното листче купил от любимата си закусвалня Гръцките магистрали поскъпват, пригответе се Гръцките магистрали поскъпват, пригответе се Концесионните компании, ще обявят нова търговска политика за таксуване Тя е най-красивата жена на планетата, а този шишко й е приятел, но не е ли гей Тя е най-красивата жена на планетата, а този шишко й е приятел, но не е ли гей Не се знае как са се срещнали Шейнис и Хани, но съдейки по снимките, те се познават от много години и са учили в един университет
Мария ЗАХАРОВА Мария ЗАХАРОВА Опасни глупаци, неграмотни чиновници в София позорят българския народ Виц на деня Виц на деня - Дъще, помниш ли като ти казах, че дядо Коледа не съществува?
- Помня.
- Сега седни да поговорим за принца на бял кон!
Виц на деня Виц на деня Блондинка към новото си гадже:
- Много съм слушал какъв любовник си. Той горделиво:
- Е, нищо особено...
- Да, точно това чух.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Любовник - това е мъж като всички останали... но не тупа килими и не мие съдове.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори