×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • На първо четене депутатите актуализираха бюджета на държавата, увеличават се парите за общинските проекти
  • Японското правителство протестира срещу забрана за влизане в Русия, наложена на 13 японски граждани
  • В Румъния обявиха въздушна тревога заради руска атака с дронове
  • Американски ракети разкъсаха руска ракетна система „Бук“ на парчета
  • Днес е Световният ден на сексуалната практика BDSM
  • Хороскопа си за деня четете тук
  • Разгласиха прогнозата за времето до края на седмицата, очакват се обрати!
  • Тази нощ Албания беше разтърсена от земетресение с магнитуд 4,6
  • Камала Харис ще бойкотира речта на Нетаняху пред Конгреса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изграждането на пристанище Приморско и удължаването на сезона са водещите ми приоритети


Изграждането на пристанище Приморско и удължаването на сезона са водещите ми приоритети
Ваня Андонова е кандидат за кмет на община Приморско, издигната е от "Български възход" и получава широка обществена подкрепа, която я превръща в един от фаворитите на вота
28 Септември 2023, Четвъртък, 20:30 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Искам Приморско да бъде една подредена европейска община, в която хората да имат желание да живеят и работят нормално, без притеснение, че някой може да им вземе бизнеса или прехраната

Ваня Андонова е кандидат-кмет на "Български възход" за община Приморско. Сочена е за един от фаворитите на вота.

През последния мандат Андонова се утвърди като работещ общински съветник, който е близо до хората. Има харизма, лидерски качества и визия как да управлява морската община. 

Родена е на 29 ноември 1979 година. Завършила е ПМГ "Добри Чинтулов" в Сливен, магистър по икономика и мениджмънт на туризма. Има допълнителни специализации в сферата на социалните дейности и "Финансов ревизор" от Стопанската академия "Д.А. Ценов" в Свищов.

От 2018 г. се занимава с активно с обществена дейност в сферата на туризма и социалните политики в община Приморско. Създател е на Наредба за отпускане на стипендии на студенти от община Приморско, член на УС на „Асоциация за климатолечение и здравен туризъм". Има 22-годишен опит в сферата на търговията, производството и хотелиерство. Управител на строително дружество. Омъжена, с 3 деца

- Г-жо Андонова, какво Ви провокира да се впуснете в битката за кмет на община Приморско?  Всички прогнози сочат, че имате сериозни шансове да спечелите вота.

- Провокира ме желанието за истинска промяна на модела и начина, по който трябва да се управлява общината. Гражданите трябва да бъдат чути, а кметът да е близо до хората. Дълги години това липсваше в нашата община. И мисля да го променя. Мандатът в Съвета ми даде ясна представа, какво следва да се коригира. Новото време изисква своята промяна. Приморско има нужда от нова енергия и нова личност. Кметът трябва да обединява гражданите и да внася баланс в обществото, да намира пресечните точки между местните общности. Кметът трябва да е кмет на всички, не само на своите общински съветници и избиратели.

- Как трябва да се развива Общината в следващите 4 години и какво ще промените от досегашното управление?

- Приморско има огромен и все още неразкрит потенциал за развитие. Туризмът е наш основен приоритет, но освен морски, трябва да развива всички видове алтернативен. Природните ресурси ни дават страхотна възможност. Ролята на Общината е да осигури качествена инфраструктура, да създаде всички условия за нормален бизнес климат, с който да гарантира и повишава доходите на местното население. Управлението на общината е екипна работа, и смятам екип да са ми всички граждани на Приморско.

- Какви са акцентите от програмата Ви за управление?

- Изграждането на пристанището и всичко, свързано с тази стратегическа за общината инфраструктура, ще е сред водещите ми приоритети. Ще работим за развитието на туризма и правилното му позициониране сред конкурентните ни дестинации. Тук включвам и рекламата като основен елемент от предлагането. Имаме прекрасни съставни населени места, в близост до морето, в които да развиваме различни форми на туризъм, но те остават някак си непознати. Инфраструктурата във всички разновидности и междуселищната свързаност е една от най-големите предпоставки за развитието им и мисля да работя активно в тази посока. Ще насоча сили и към малкото земеделски производители, които имаме в района, както и към опазването на всички общински ресурси - горите, предприятието "Чистота и озеленяване", и всички останали активи на Общината, към които има нездрав икономически интерес от определени кръгове. Чистотата и поддръжката на зелените площи са визията и първото впечатление. В това отношение няма да има компромис! Ще развия социална програма насочена към младежите и младите семейства, както и към възрастните хора с подкрепа за достойни старини. Здравеопазването е друг важен акцент от програмата ми. Залагам на превенция и възможност за привличане на специалисти в здравния център. И не на последно място - за децата и тяхното образование ще направя всичко по силите ми, за да получават качествено образование и развиват талантите си.

- Може ли Приморско да развива, ако не целогодишен туризъм, то поне да разчита на по-дълъг сезон и какви са инструментите да се постигне?

- В община Приморско не само, че има такава възможност, но сме длъжни да го направим. Бих казала, че трябваше да се предприемат и прилагат такива политики доста отдавна. Конкуренцията между морските туристически дестинации е огромна. Всяка година се наблюдава постепенно скъсяване на сезона, а това не е добър сигнал и за инвеститорите. Преди три години създадохме с колеги "Българска асоциация за климатолечение и здравен туризъм" (БАКЗТ), чрез която се стремим да правим точно това - да върнем истинското значение и роля на туризма по Странджа и Южното Черноморие с една цялостна концепция за развитие за този район. Именно климатолечението е тази възможност, която ще удължи сезона, за времето от април до юни и септември до ноември. В този диапазон въздухът е с най-добри лечебни показатели, с най-голямо кислородно насищане. Работим в посока промяна на Закона за туризма, и включването на климатолечението във всички нормативни документи, свързани със здравеопазването в частта на отдих, профилактика и лечение.

- Имате подкрепата на някои от партиите в управлението на държавата. Какво ще поискате приоритетно от тях за Приморско?

- Може да звучи нескромно, но всичко възможно! Ще попитам гражданите за приоритет, но знам, че отговорът ще е пристанище!

Ваня Андонова има ясна и последователна стратегия, с която да удължи сезона в Приморско

- Какви промени ще направите в работата на общинската администрация Приморско, ако спечелите изборите?

- Първо искам ясно да заявя, че в общинската администрация работят изключителни специалисти. Чистки до основи, както заявяват някои мои опоненти на тези избори, че ще се направят в моето управление, няма да има. Ще дам шанс на всеки един, а времето и поставените задачи ще покаже, дали трябва да са в моя екип, или не. Ще има промени със сигурност, но няма да бъдат значителни. На служителите ще осигуря спокойствие, за да си вършат професионално и с желание задълженията. От сега заявявам нулева толерантност на тема корупция и злоупотреби със служебно положение.

- Какво Ви казват гражданите на Приморско, с които ежедневно комуникирате – какви са основните им критики и искания към кмета?

- Че кметската институция е загубила връзка с реалността и действителността. Гражданите искат кметът да е по-често сред тях, а не постоянно в кабинета. Както споменах, кметът е обединяваща фигура и няма право да дели гражданите на партии. Моята мисия като кмет ще е да обединявам хората, не да ги разделям.

- Като общински съветник бяхте близо до избирателите си, но като кмет ще гарантирате ли, че вратата на кабинета Ви ще бъде отворена за жителите на Приморско?

Чудесен въпрос! Моите съграждани са наясно с личността ми, почти всички разполагат с телефонния ми номер, както и прекрасно знаят вратата на дома ми, откъдето никога не са били връщани. Доста често си общувам с тях през социалните мрежи. Кабинетът ми ще бъде винаги отворен за въпроси, предложения и разбира се решаване на проблеми, които са в рамките на възможностите на администрацията. А ако се наложи и на по-високо ниво.

 – Познавате добре работата и на администрацията, и на Общинския съвет, но ще можете ли да работите с „шарен“ ОбС, какъвто може би ще има в Приморско?

- Нямам проблеми с хората, които са заявили намерението си да участват в обществения живот на общината. Добре се познавам с всички. Те водят след себе си граждани, на които ще бъда кмет. Политическо его нямам, нито лично такова. За мен Общинският съвет трябва да работи по приоритети, и съветниците да генерират идеи и да се обедняват около тях, а не около партийни идеологии или корпоративни интереси. Всеки от тях е заложил нещо в програмата си, заради което е спечелил доверието на избиралите си. Все пак, не са ни избрали на тези позиции, за да се харесваме, а да работим за общината. Заради това трябва да намираме консенсус по всички въпроси. 

- Какво е основното Ви послание към избирателите?

- Мечтата ми е да живеем в по-нормален свят, с по добро отношение един към друг. Да възпитаваме децата си в ценности, защото са нашата диря. Искам Приморско да бъде една подредена европейска община, в която хората да имат желание да живеят и работят нормално. Без притеснение, че някой може да им вземе бизнеса или прехраната. Трябва да си подредим къщичката си, за да ни е уютно в нея. И накрая да гласуват по съвест, а не по задължение, защото в мое лице ще настъпи истинската промяна!

Кметската институция е загубила връзка с реалността и действителността. Гражданите искат кметът да е по-често сред тях, а не постоянно в кабинета, казва Ваня Андонова. Мнозина са категорични, че тя би била чудесен кмет

 
България Всички новини
Софиянка си забрави чантата на пейка в Черноморец, туристка я намери - вътре само запалка, незначителна сума и превръзки Софиянка си забрави чантата на пейка в Черноморец, туристка я намери - вътре само запалка, незначителна сума и превръзки 44-годишната столичанка се върнала да я търси, но от нея нямало и следа Сложете това в шампоана и ще останете изненадани от ефекта Сложете това в шампоана и ще останете изненадани от ефекта Ето я тайната Кои зодии се влюбват най-трудно, но пък за сметка на това най-силно Кои зодии се влюбват най-трудно, но пък за сметка на това най-силно Раците имат навика трудно да допускат хора до себе си, защото са изключително предпазливи да не бъдат наранени Рецепта за солен пай с патладжани и червени чушки Рецепта за солен пай с патладжани и червени чушки Вкусен е както топъл, така и студен Експрезидентът прави частен парк върху 7 дка до новата си къща в с. Баня Експрезидентът прави частен парк върху 7 дка до новата си къща в с. Баня На детската площадка ще има само люлки за по 2 до 4 деца, а за родителите им са предвидени 10 паркоместа Младеж се хвърли от 11-ия етаж Младеж се хвърли от 11-ия етаж Полицаи и спешни медици констатирали смъртта на мъжа Да се гордеем ли с българите на високи постове в Европейската комисия Да се гордеем ли с българите на високи постове в Европейската комисия Съсипване, ликвидация, унижение и нищо положително не сме видели от българите на висок пост в Европа Този полицай дойде на почивка, а откри съкровище в Черно море Този полицай дойде на почивка, а откри съкровище в Черно море Античният саркофаг е транспортиран за съхранение в Археологически музей Варна Тото плаче с крокодилски сълзи пред празната зала на концерт (ВИДЕО) Тото плаче с крокодилски сълзи пред празната зала на концерт (ВИДЕО) Скандалният изпълнител изобщо не прави опит да си избърше очите и до самия край на монолога гласът му издайнически трепери The Independent обяви наш курорт за №1 за семейни почивки The Independent обяви наш курорт за №1 за семейни почивки Много британци избират България това лято
Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси Наследничката на Байдън очерни съперника си, бил престъпник Наследничката на Байдън очерни съперника си, бил престъпник  Доналд Тръмп пък я нарече лъжлива атакува политиките ѝ за миграцията Камала Харис води пред Доналд Тръмп с 2 процента Камала Харис води пред Доналд Тръмп с 2 процента Докато Джо Байдън беше кандидат на демократите, данните показваха обратния резултат Българите да си знаят: Забраниха ножове над 7 см в тази държава Българите да си знаят: Забраниха ножове над 7 см в тази държава Външното министерство с препоръки към пътуващите за южната ни съседка Иран призова за недопускане на израелските спортисти до Олимпиадата Иран призова за недопускане на израелските спортисти до Олимпиадата Това се случи заради водената в Газа война между Израел и палестинската групировка "Хамас" Вече има сляпа кукла Барби, с бял бастун и очила Вече има сляпа кукла Барби, с бял бастун и очила Тя е от колекцията "приобщаващи" играчки В Сърбия апартаментите са най-скъпи от цяла Европа, а в Гърция - най-евтини В Сърбия апартаментите са най-скъпи от цяла Европа, а в Гърция - най-евтини Една от основните причини за силния ръст на цените на апартаментите в Сърбия е, че лихвите по жилищните кредити все още са доста ниски Ще влезе ли и у нас в сила "данък лукс" Ще влезе ли и у нас в сила "данък лукс" Притежателите на скъпи къщи и коли ще си плащат солено в тази държава
Бойко Борисов Бойко Борисов Не може с 18-20 депутати да искаш да управляваш 240 народни представители
Виц на деня Виц на деня - Усмихни се, идва патрулка!
След малко:
- Стига си се усмихвал, вече сме вътре!
Виц на деня Виц на деня УНГ кабинет. Влизат красива девойка и възрастна жена:
- Съблечете се!
- Аз водя баба на преглед!
- Хм, да отвори уста и каже "Ааа"...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Всеки предвидлив мъж, на път за морето, прави две-три обиколки на Околовръстното, за да може жената до него да се сети какво е забравила да вземе...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори