×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Туристическият бранш писа тройка на министър Динкова за 100 дни


26 Септември 2023, Вторник, 12:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Проф. Георги Рачев дори реши да я прати на поправка

Туристическият бранш не е възхитен от работата на министъра на туризма Зарица Динкова и дава средноаритметично тройка като оценка за нейното управление през първите 100 дни от мандата. Проф. Георги Рачев дори реши да я прати на поправка. Той е председател на Алианса на туристическата индустрия в България и зам.-председател на Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА). „Пращам я на поправка с оценка от 2.75“, коментира Рачев, пише TravelNews.

Зам.-председателят на Националния борд по туризъм Мартин Захариев каза, че Министерството на туризма е в будна кома. „Бих дал на министър Зарица Динкова по милост тройка“, заяви той. Захариев беше кандидатура на ГЕРБ за поста министър на туризма, а в борда по туризъм влизат най-големите хотелиери в България. „Нищо не свърши за 100 дни и не реагира по никакъв начин срещу кампанията за очерняне на Българското Черноморие“, посочи той. Според него модерният туризъм изисква мениджмънт, нови политики и дългосрочна визия. Захариев дори подчерта, че за 100 дни не са поканени на среща с министър Динкова. Като цяло нямало никаква комуникация с бранша.

Председателят на Сдружението на туроператорите и туристическите агенти „Обединение Бъдеще за туризма“ (ОБТ) Павлина Илиева също дава тройка на министъра на туризма. „Имахме само една среща в началото на август със Зарица Динкова и след това нищо. Няма план на задачи, който да е представен пред бранша и да се изпълнява“, коментира тя. Според нея не се работи по създаването на Гаранционния фонд за туроператорите, за който е обещан модел през ноември, а все още не са се събирали групите. Освен това нищо не е направено по незаконните туроператори и превозвачи, по промените в Закона за туризма, няма план за действие при кризи, не се работи за кадрите в сектора, допълни Илиева.

Най-остър беше председателят на Сдружението на заведенията в България Емил Коларов, който й пише единица, като поиска нейната оставка. Той коментира, че нищо не се върши в туризма, като причината е в министър Динкова, която не е професионалист в тази сфера и не разбира проблемите. „Общото й с бранша е, че е пътувала като турист“, подчерта той. Според него Динкова не се е справила с кризите по очернянето на Българското Черноморие. Затова трябва промяна и нов човек на поста възможно най-скоро, допълни Коларов.

Председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Георги Щерев беше доста предпазлив. Той реши да не дава точна оценка за работата на министър Динкова. „Прави неща, които са необходими, но трябва да се работи и по доста други наболели с годините проблеми“, каза Щерев.

Председателят на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) Димитрина Горанова дава четворка за работата на Зарица Динкова. „Сто дни не са достатъчни за навлизането в проблематиката и има още какво да се желае. Очакваме да започне по-активна работа в решаването на проблемите“, обяви Горанова. За добър пример в работата на министър Динкова тя определи стартирането на програмата за реклама на черноморските общини и изработването на изцяло нов подход и механизъм в тази посока.

Най-положително се изказа председателят на Асоциацията на инкаминг агенциите Иван Грошев. В организацията влизат представителствата на големите чужди туроператори у нас. „Оценката ни за работата на министър Динкова е по-скоро положителна и по-добра от тази на бившия служебен министър Илин Димитров, защото търси диалог и обратна връзка“, коментира Грошев. Като голям успех той определи пускането на програмата от 5 млн. лв. за реклама на черноморските общини, каквато никой не е правил до момента. „Действията и с нищо не показват отрицание. В крайна сметка са важни резултатите“, подчерта още Иван Грошев.

Туристическият бранш се надява да се увеличат темповете на работа в Министерството на туризма и да се изпълнява заложената от правителството програма в сектора.


В категории: Бизнес


1
Коментара
Аня Пенчева: Вече нямам снаха!
Аня Пенчева: Вече нямам снаха! 29/04/2024, Понеделник 17:17 0
Флагман.БГ Христо Ковачки се срещна отново с Нийл Буш Христо Ковачки се срещна отново с Нийл Буш 29/04/2024, Понеделник 16:40 0
Кои са най-лошите места в самолета
Кои са най-лошите места в самолета 29/04/2024, Понеделник 15:56 0
Камелия обезобрази и устните си
Камелия обезобрази и устните си 29/04/2024, Понеделник 15:05 0
Вижте новия звяр на Асен Блатечки
Вижте новия звяр на Асен Блатечки 29/04/2024, Понеделник 15:01 2
1
Коментара по темата
1.
T
26.09.2023 12:30:19
0
1
Ако напишете Министерство на туризма в google.bg Ви излиза най-коректния рейтинг - 1.8 .
Още от времето на най-известната кобила на ГЕРБ единственото, с което се занимава това министерство е да финансира PR на министрите си. Очевидно е по-добре то да не съществува.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Морският ни глас е претендент и в класацията за Албум на годината на БГ радио Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Срокът за изпълнение е 10 месец, летният сезон не е застрашен, подчерта кметът на община Приморско Иван Гайков Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август "Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение "Да запазим Корал", посочва районната прокуратура ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да Прогнозата на Флагман.бг е, че оттук може да изпратим трима министри и двама зам.-министри Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Нашенецът я пази в тайна
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори