×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Живко Табаков: Показахме, че в Бургас може да има голямо обединение


26 Септември 2023, Вторник, 11:27 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Ще стигнем поне до балотаж и ще имаме едно от определящите мнозинства, категоричен е кандидатът за кмет на МК "Левицата"

Един от основните опозиционни лидери в Бургас Живко Табаков току-що регистрира в ОИК кандидатурата си за кмет и листата с кандидати за общински съветници.

Създателят на гражданско движение БУРГ, който е бивш общински съветник и депутат, сформира широко политически обединение под наименованието Местна коалиция „Левицата“, а в отбора му влизат много интересни имена.

Табаков даде заявка, че ще стигне до балотаж и ще има силна група в следващия местен парламент.

„Показахме, че в Бургас може да има голямо обединение, което събира различни личности, граждански организации и партии. От този момент нататък ще сбъднем всички страхове на нашите опоненти. На първо място – ГЕРБ няма да има мнозинство в следващия Общински съвет, а Димитър Николов със сигурност ще отиде на балотаж“, категоричен бе Живко Табаков.

Той подчерта, че следи внимателно процесите при политическите си опоненти. Дори призна, че умишлено е забавил регистрацията си, за да даде време за намирането на общ опозиционен кандидат, но е разочарован от случващото се в ПП-ДБ.

Според Табаков останалите кандидати за кметове, включително и този на ГЕРБ, са изпаднали в нелегалност.  "Все още не е ясно дали Димитър Николов ще бъде номиниран, защото партията му регистрираха листата си, но не и кандидатът за градоначалник, в ПП-ДБ пък цари сериозно разединение", коментира Табаков.

„Разединението в Промяната продължава. Чух призива на жълтопаветниците Димитър Найденов и Константин Бачийски за обединение на дясното, но за мен това са „котешки каваци“. Изгубено е времето за обединение“, категоричен бе Табаков.

Той представи и листата си с кандидати за общински съветници, в която присъстват 51 експерти от различни сфери – образование, икономика, туризъм, както и представители на малките населени места.

Водачът на МК "Левицата" и кандидат за кмет Живко Табаков е оптимист за резултата от местния вот

Табаков подчерта, че сред приоритетите на МК „Левицата“ е изравняването на жизнения стандарт и начина на живот в кварталите и малките населени места. Разочарован е, че през последните 4 години почти не се е работило по това направление. „Неслучайно продължава да има и сериозни протести“, допълни той.

В листата му има и трима съветници от последния ОбС – Костадин Андонов, Мария Табакова и Стоян Коларов. Впечатление прави и присъствието на ииконописеца Тодор Вачев, когото целия град познава, тъй като е роден в Кулата на Фаропазача на входа на Пристанището. Сред другите интересни имена са това на предприемачаГабриела Богданова, финансиста Даниел Иванов, предприемача Васил Трифонов, почетния бургазлия Антон Коджабашев, доц. д-р Камен Сейменлийски и много от младите лица на гражданско обединение БУРГ.

Кандидатът за кмет на МК „Левицата“ е категоричен, че Бургас трябва да се развива като икономически и туристически център, който да е привлекателен за младите хора.

„Ще направим една различна кампания, която да бъде близо до хората, но не чрез билбордове и плакати, а в реален контакт – очи в очи. Ще представим нашите идеи в пълния смисъл на думата. Ние ще имаме едно от определящите мнозинства, не искам да влизам в клишета, че нашите кандидати са най-достойни. Виждам, че през последните четири години имаше много хора, които бяха употребени. Визирам общинските съветници от ГЕРБ, които бяха млади и неопитни и бяха използвани. Призовавам ги да разкажат повече неща за случващото се в тази партия. Те не заслужаваха подобно отношение, защото са експерти и доказани специалисти. Голяма част от кандидатите в другите листи прекалено наивно са мотивирани от техните водачи, които не гледат експертизата им, а ги разглеждат като донори на гласове“, допълни Табаков.

 

Листа на кандидатите за общински съветници от МК “Левицата” за местни избори 2023 г.

1.      Живко Табаков – експерт в туризма (кандидат за кмет на Бургас);

2.      Георги Сталев – адвокат;

3.      Костадин Андонов – търговец;

4.      Юлияна Мръчкова – икономист, инженер-химик, биотехнолог;

5.      Николай Стоилов – юрист;

6.      Даниел Иванов – финансист;

7.      Женя Илиева – експерт в туризма;

8.      Стоян Коларов – икономист;

9.      Боряна Тодорова – хотелиер;

10.   Георги Рахнев – икономист;

11.   Людмил Илиев – ветеринарен лекар;

12.   доц. д-р Камен Сейменлийски – преподавател в БСУ;

13.   Гергана Георгиева – счетоводител;

14.   Николай Тодоров – финансист;

15.   Мария Лазева – медицинска сестра;

16.   Димитрина Петрова – еколог;

17.   Кремена Петрова – икономист;

18.   доц. д-р Силвия Лецковска – преподавател в БСУ;

19.   Биляна Байчева – юрист;

20.   Габриела Богданова – консултант недвижими имоти;

21.   инж. Ирена Михайлова – преподавател;

22.   Кристиян Панев – здравна администрация;

23.   Милка Бодурова – икономист;

24.   Ива Тамахкярова – преподавател по пиано;

25.   Стефан Петков – мениджър;

26.   Марияна Димитрова – финансист;

27.   Васил Трифонов – предприемач;

28.   Силвия Стамболиева – ресурсен учител;

29.   Дарина Павлова – лекар;

30.   Атанас Червенков – инженер;

31.   Деница Стирянова – офис-мениджър;

32.   Боян Иванов – филолог;

33.   Борислава Димова – търговец;

34.   Живко Томов – математик;

35.   Ваня Имперова – икономист/ветеринарен техник;

36.   Невена Ненова – офис-администратор;

37.   Тошко Вачев – иконописец;

38.   Гергана Кметска – експерт по национална сигурност;

39.   Албена Расатева- инженер;

40.   Наталия Ангелова – мениджър на петролна компания;

41.   Яни Бойчев – ветеринарен техник;

42.   Николай Динов – икономист/предприемач;

43.   Дарина Севриева – застрахователен брокер;

44.   Веселина Кубадинска – специалист обществено хранене;

45.   Лъчезар Албов – начален преподавател;

46.   Кирил Василев – нотариус;

47.   Костадин Костадинов – предприемач;

48.   Ганчо Иванов – моряк;

49.   Велико Великов – ресторантьор;

50.   Антон Коджабашев – частен бизнес;

51.   Мария Табакова – режисьор/организатор събития.

Иконописецът Тошко Вачев, който е роден в Кулата на Фаропазача, е в листата на МК "Левицата"
Людмил Илиев, който е областен лидер на ДБГ, също е в листата на местната коалиция 
Хотелиерът Боряна Тодорова е друг от номинираните 
Предприемачът Васил Трифонов е на 27-мо място, но ще заложи на преференциална кампания

 


България Всички новини
Защо вече половин век японците ядат българско кисело мляко Защо вече половин век японците ядат българско кисело мляко В страната на изгряващото слънце свързват родината ни с продукта Повече от оргазъм: 7 признака за наистина добър секс Повече от оргазъм: 7 признака за наистина добър секс И двамата партньори могат да говорят свободно за това, което искат във всеки момент на интимност Порталите се отварят и идват същества от други измерения? Порталите се отварят и идват същества от други измерения? Хората, които в етера са си научили урока, ще преминат в огнения свят, казва последователят на Учителя Петър Дънов - Георги Изворски  8 неочаквани причини, поради които сънувате бившия си 8 неочаквани причини, поради които сънувате бившия си Такъв сън не трябва да се тълкува като предвестник, че връзката с него може да се възобнови 3 зодии с новина за бебе до края на 2024 г. 3 зодии с новина за бебе до края на 2024 г. Ето кои са те  Такова сорбе с череши не сте яли, леля Дена ми даде рецептата Такова сорбе с череши не сте яли, леля Дена ми даде рецептата Разхлаждащо, вкусно и сладко сорбе от череши за незабравими летни моменти Гасят пожар зад блок "Вардар" в Бургас Гасят пожар зад блок "Вардар" в Бургас Гъст черен дим стресна живвущите в района Шест „здравословни“ храни, които вредят на фигурата ви Шест „здравословни“ храни, които вредят на фигурата ви Напитките от пресни плодове сами по себе си не са толкова вредни, колкото когато са приготвени неправилно Ето коя журналистка се превърна в двойничка на екс министър Ангелкова Ето коя журналистка се превърна в двойничка на екс министър Ангелкова Макар Ангелкова да е по-млада от Жени Марчева с цяла петилетка, изглежда като неин набор Какво се случва с профилите на починали хора в социалните мрежи Какво се случва с профилите на починали хора в социалните мрежи Facebook и Instgaram са мрежите, в която може да се отбележи, че един потребител е починал и профилът му остава като "дигитален паметник"
Реформите на Милей предизвикаха гнева на аржентинците Реформите на Милей предизвикаха гнева на аржентинците Правителството направи големи отстъпки и промени няколко раздела от своите водещи предложения, за да получи повече подкрепа в горната камара Ще позволят кастрация на педофили Ще позволят кастрация на педофили Новият закон влиза в сила от 1-ви август Двама цивилни загинаха при руска атака срещу Харков Двама цивилни загинаха при руска атака срещу Харков Ударени са жилищни квартали с управляеми бомби Джъстин Тимбърлейк се оправда за ареста: Имах тежка седмица Джъстин Тимбърлейк се оправда за ареста: Имах тежка седмица 43-годишната поп звезда беше арестувана в Ню Йорк във вторник, тъй като преминала знак "Стоп" и не спазила дясната страна на пътя Туристи преживяха страшен кошмар с балон в Кападокия Туристи преживяха страшен кошмар с балон в Кападокия Балон се заби между скалите до Гьореме Те са най-богатото семейство, но влиза в затвора за експлоатация на работници Те са най-богатото семейство, но влиза в затвора за експлоатация на работници 78-годишният Пракаш Хиндуджа и неговата съпруга, син и снаха са осъдени на между четири и четири години и половина затвор всеки Пълен потрес! Оскарите вече няма да са за жени и мъже Пълен потрес! Оскарите вече няма да са за жени и мъже Президентът на Академията втрещи с изказване Химическа кастрация за педофили в този щат Химическа кастрация за педофили в този щат Офисът на губернатора вчера потвърди пред АП, че Ландри е подписал законопроекта по-рано през седмицата Какво вещае днешният 22-ри според нумерологията Какво вещае днешният 22-ри според нумерологията Внимаващите се с личен бизнес също ще постигнат добри резултати Тигров комар пренася нещо страшно у нас Тигров комар пренася нещо страшно у нас В световен мащаб има общ подем на заболеваемостта от денга
Диагнозата на д-р Мирослав Ненков за BG политици Диагнозата на д-р Мирослав Ненков за BG политици Остра кретеноидна дегенерация
Виц на деня Виц на деня - Вече и аз се качих на Бентли...
- Ай, стига бе, кога успя!?
- Вчера, като пресичах на червено!
Виц на деня Виц на деня - Виж, муцка, това е термос. Слагаш студено и стои студено, слагаш топло и стои топло.
- Ти какво сложи?
- Три кафета и два сладоледа.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Миме, защо си блокирала Жорето!?!
- Ако ме обича, ще се върна с фалшив профил!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори