×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Посочиха кой е Сивият кардинал на Варна


23 Септември 2023, Събота, 18:00 ч.
Автор: Флагман

Става въпрос за Дидо Дънката 

Варненци коментират, че всичко което трябва да се случи в община Варна не се решава от кмета Иван Портних, а от Дидо Дънката. Това каза бившият вътрешен министър Цветан Цветанов в интервю за Ивелин Николов.

„Много ми е странно как Дидо Дънката, първи приятел с Гуцанов, обвинени за източването на община Варна през 2010 г., в момента е най-силният човек в общината с кмет Иван Портних. Нека не забравяме, че 2010 г. по информация на френското аташе тогава беше получена информация за корупционна схема от Врана към Франция и парите се отклоняваха от три субекта – Борислав Гуцанов, Дидо Дънката и един холандски гражданин. И когато 2016 г. това беше оповестено и потвърдено в Панама пейпърс – скандалът с офшорните сметки, институциите в България не си свършиха работата“, каза Цветан Цветанов.

Бившият вътрешен министър припомни, че Гуцанов е задържан и преди това – през 1999 г. заедно с шефа на варненския клон на „Елитбанк“ Пламен Георгиев по обвинение за присвояване на 9 млн. лв.(неденоминирани). Парите са част от няколко необезпечени кредита, отпуснати на морската фирма „Бляк сий шипинг“, на която Гуцанов е бивш изпълнителен директор. Според обвиненията Борислав Гуцанов, като съучредител на „Елитбанк“ е съдействал за получаването на кредита.

Цветанов подчерта, че по времето, когато е бил министър на вътрешните работи е получавал много политически заплахи както от хора от криминалния контингент, така и от политически лица, защото те под една или друга форма имаха влияние както в медии, така и в институции.

„Във Варна искат да бъдат управлявани от избран кмет, а не от човек, който седи зад него. Портних не управлява процеса, делегирал е правата и стратегическите решения да се взимат на друго място, може би както се взе решение за съставянето на правителство – не в българския парламент, а в един манастир“, припомни Цветанов и допълни, че: „В момента Борисов работи политически правилно, защото в коалицията му с Промяната и Демократична България обезсили изцяло възможността да имат цели работещи структури.

„Борисов опорочи политическия процес в ГЕРБ - една работеща и добре структурирана партия. „Аз затова се извинявам на всички тези стойностни и качествени членове и симпатизанти на ГЕРБ, с които сме работили заедно. Много от тях едва сега започват да осъзнават какво се е случвало и как всъщност само са били използвани“, каза Цветан Цветанов.

Той изрази мнение, че ГЕРБ и Борисов знаят, че го няма този организационен и мобилизационен дух и залагат на разпознаваемите и действащи кметове, защото те имат възможността чрез административния капацитет във всяка една община и с това, че чрез бизнес може да се заложи на тези, които ще доведат до някакъв изборен резултат. За голямо съжаление вече няма политика, нивото е много ниско“, констатира Цветанов.

Той каза, че Борисов има интерес на база тези мрачните облаци над него. От признанията на Божков, от това че Алексей Петров е участвал в сглобката, от всичко което беше по „Барселонагейт“, кюлчетата и пачките. „За него е добре под някаква форма да се дискредитират всички останали, които са се докоснали до него. Всичките са маскари, това е общото което може да бъде направено за начина, по който функционира в момента политическата класа“.
Цветан Цветанов е категоричен, че няма управленска сила и капацитет, лутаме се само в това което ни предлагат.

Политикът даде пример и със случилото се с миньорите и заяви, че каквито и обещания да им дадат от правителството те ще бъдат излъгани. „Всичко е договорено от Борисов преди внасяне на Плана за възстановяване и устойчивост. Служебният кабинет го внесе, след като Борисов април 2021 г. не го внесе, защото знаеше, за заложените мини и какви са ангажиментите, които са поемани“.

Източник: Евроком


В категории: Лайфстайл


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
4
Коментара по темата
4.
Някой
25.09.2023 16:40:32
0
0
Значи не си от Варна, щом не знаеш за Дънката…
3.
Ами
24.09.2023 02:25:39
0
6
Ами нали всички са хора и никой нее вечен. Тез пари всичко не може на оня свят да ги вземат. Щом са толкова алчни значи тез хора не, са нормални и може да им помогнат други хора наречени лекари
2.
Ххх
24.09.2023 00:17:47
4
1
По малоумен коментар няма на къде. Това беше едно време господин разбирач.
1.
???
23.09.2023 19:22:11
2
18
Да паднеш от смях. Всички знаят, че градът е на ТИМ. Какви са тия дънки, какви са тия простотии.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори