×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Кола се преобърна в Шуменско, шофьорката – с 1,91 промила и положителен тест за метамфетамин
  • Митничари откриха контрабандно злато за над 80 бона на "Лесово"
  • Росен Желязков се отказва от европарламента
  • 15-годишно момиче се удави след падане в напоителен канал
  • Vivacom тества първи в България най-новата мобилна технология 5.5G
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Днес да си честитим празника, в неделя – бегом към София на бинго с драг кралици


Днес да си честитим празника, в неделя – бегом към София на бинго с драг кралици
Това не е култура, не е даже и халтура, това е новата диктатура и е време да разбъркаме косматите топки!
Ключови думи: драг кралици, The Steps, флагман
22 Септември 2023, Петък, 19:00 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

Предстои следващата порция оргазми, платена от нас

Честит празник, България! А може би е по-добре да си кажем бингоооо! Зачудихте ли се за какво става въпрос? Съжалявам, че ви развалям хубавия празник с това, за което сега ще стане дума, но ТО (нарочно използвам ср.р.) се промъкна някак незабелязано между протестите на зърнопроизводителите, бандата от Ботунец и прочее.

За втори път, и то след като веднъж вече бяха в епицентъра на скандала с подобна порнография, Национален фонд култура отново финансира „драг кралици”, по-точно – бинго с „драг „кралици“. Организаторите на извращението „транс бинго” от The Steps, не пропуснаха да се похвалят, че финансирането е от държавата... 

 


Съобщението съдържа и директни препратки към вулгарни асоциации – „до достигане на множествен... куп подаръци” (като е пределно ясно, че става дума за оргазъм), а „който носи бяло, му се... доиграло” (е препратка към популярната от миналото песен на Спенс и думата на мястото на точките е ясна). Каква култура само! Явно е толкова стойностна и висока, та кой, ако не Национален фонд култура, Министерството на културата, държавата трябва да финансират тази гротеска от нашите данъци.

Водещи ще бъдат „неувяхващата“ Малин Янк и „бялата фея“ Pixxie Dust, които ще  „Формулата „въртят заплашително топки”. Догади ли ви се? Или пък кой знае, може и да ви се прииска да замените посещението на театрална постановка, за да не изпуснете тази безценна културна проява в столицата.

Още в началото на годината избухна скандал, след като се разбра, че НФК са дали 93 000лв. на организаторите, за да финансират драг куин шоу в ЛГБТИ заведението им The steps. Това показа справка на в годишния отчет на фонда за 2022 г.
 
Съдебни дела?

Интересното е, че след недоволството, което предизвикаха тези разкрития, НФК уж прогледна и се възмути редом с обществеността, като даже заведе съдебни дела срещу "Сингъл степ" ЕООД, чийто е въпросният проект с драг кралици. По това време, в началото на годината, шефът на институцията (уж временно) беше Сава Драгунчев, който беше назначен от бившия министър на културата Атанас Атанасов (да не се бърка с мон женерал Наско; това е момченцето, останало по-популярно като „просто Наско”).  Но както знаете, временните неща са най-постоянни, поради което Драгунчев още оглавява организацията. 

В същото време от The Steps излязоха с възмутена позиция, в която ни се скараха, че всичко, изречено срещу тях и драг бингото, включително и заведените дела, са клевети и опити за провокации, които са насочени да дискриминират ЛГБТИ общността, като също се заканиха да защитят името си в съда: „Драг изкуството е важна част от историята и културата на ЛГБТИ хората като артистично средство за себеизразяване и протест срещу наложени обществени стереотипи свързани с общността ни, а за нас от The Steps е гордост да празнуваме красотата и разнообразието на драг изкуството като инструмент за образование и повишаване на осведомеността на обществото по въпросите за ЛГБТИ културата - особено за оспорване на стереотипите и погрешните схващания за нея”...

Тогава те най-нагло заявиха, че ще продължат да изпълняват одобрения от НФК проект,  като и занапред ще осигуряват платформа за артисти с цел нормализирането на възприемането на ЛГБТИ общността. 
И някак неусетно се оказа, че май, май никакви дела няма да заведе нито държавата, нито Министерство на културата, нито НФК, а въпреки недоволството, драг бингото се игра вече няколко пъти в столицата, като тази неделя предстои следващата порция оргазми, е...е и прочее, платена от нас. Няма не искам, няма недей, нека безпомощно възкликнем и ние в този дух, така или иначе сме на чалга вълна.

НФК и „Кралицата” шеф

НФК, както сами определят своята мисия, целят да подкрепят на национално ниво създаването, развитието и разпространението на българската култура и изкуство в страната и чужбина. Умилително, особено на фона на някои от проектите, които финансират и на фона на шефа им, който се оказа, че има и профил в една от популярните гей мрежи за поръчков екстремен секс, където се подвизава с профила "Кралицата".
Между другото, кралицата Драгунчев беше кандидат за директор на Народния театър. Не му върви на този театър и това си е...

Въпросният ни намекна, че явно сме и изостанали, за да не приемаме тази културна иновация: „2023 година е, България е в Европа. Има дадености, с които трябва да се съобразяваме. Има дадености, които са свързани с поощряването на разнообразни творци, има и условия, свързани с членството ни в ЕС, като децентрализация и равенство на половете”.

На човек направо му иде да изкрещи „Културата под ножа!”, проследявайки цялата нишка, в която се подвизават драг елементи, вулгарни препратки и намеци, шеф „Кралица” и прочее порнография от най-долнопробен вид.
 
Интересното е, че във въпросната „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации”, по която са отпуснати парите, е посочено, че допустимите проекти са такива, „които допринасят за цялостното развитие на културната среда, във всички нейни аспекти – професионални, художествени и творчески, социални, публични, икономически, медийни, и др”. Тук, съвсем резонно, възниква въпросът как това драг бинго ще допринесе за развитието на културната среда у нас. Какво общо може да има подобна простотия с мисията на фонда, която уж е утвърждаването на българската култура и духовност? 

„Другите българки” и Майсторът под теслата

През 2022 г. имаше друг скандал, свързан с изложбата "Другите българки" и документалният филм "България в транс", посветени на транссексуалните хора в България, който проект отново беше финансово и от НФК, като одобреният бюджет от държавата беше в размер на 10 000 лв., а първоначално исканата сума -20 000, защото били предвидени разходи за кетъринг и т.н. 

Авторът Михаил Вучков използва фолклорната символика от картините на Владимир Димитров-Майстора, за да покаже историите на няколко души, променили пола си. Вучков чак си позволи да зави, че причината да повдигне темата е свързана със и 140-тия юбилей на Владимир Димитров, който беше на 01.02.2022г. Според въпросният,  хората, преминали през операция по смяна на пола през 21 в., се оказват в сходна позиция с жените от края на 19 век, чието място е било "под домашната стряха". Тоест откровена подигравка с картините на Димитров и образа на жената, на хубавата българка, увековечен от него. 

Гротеската се състоя на 8 март, незнайно защо, при положение, че в картините на Майстора винаги е личало възхищението и любовта към българската жена. Жена! Картини, в които физическата красота се доближава до висотата на морала и ценностите на българската, за разлика от фотографиите на Вучков, от които ни плашеха неодухотворени физиономии, омацани с килограми кит, приличащи на маймунски задник силиконови джуки, грозно нарисувани вежди и тонове порнография.

Пари и култура

Пари, както непрекъснато се жалват и оправдават от всяко министерство, винаги ни липсват. Иманедостиг за това, за онова, за какво ли не. Не са достатъчни и за култура. 

През годините, често именно с това обяснение, са отказани от финансиране редица наистина качествени проекти. Например „По пътя на българските традиции”, който целеше да представи 12 сред най-значимите български празници, изобразени чрез средствата на живописта. Една от причините за отказ – завишен бюджет. Знаете ли за какво сума ставаше въпрос – 4 988лв. 

Или пък Балетно - фолклорен спектакъл по творба на Петко Р. Славейков, който трябваше да е реализиран от млади български студенти дебютанти в сферата. Там основната причина за отказ беше, че „няма категорични доказателства, че екипът дебютанти има необходимият потенциал за създаване толкова мащабна творба”. Друго си е опитът на драг кралиците, м-да...

Или пък проект за „Филм за приноса на българските илюзионисти в развитието на магичното изкуство”. Липсвал авторски подход и художествени цели. Или „Създаване на цикъл от кратки музикални пиеси,вдъхновени от избрани литературни творби на Елин Пелин, в съчетание между 3 различни стила - класическа музика, фолклор и джаз” – този пък бил  замислен като учебен процес, а не като поле за дебютна изява на професионалист в съответната творческа област, категорично го резнаха от НФК.

А за проекта на Steps, който организаторите са оценили на 353 230.08лв. (да, да, добре прочетохте), кандидатствали са за 99,858.82лв. и са получили 77.046.66лв. е посочено: „Степ ЕООД има доказан опит в културния живота на страната особено в ЛГБТИ общността, организацията е една от малкото български организации, които създават, дистрибутират и популяризират темите за равенството и толерантността на всяко едно ниво. Сингъл Степ ЕООД създават множество интердисциплинарни проекти в годишната им програма за изкуство. Организацията развива нови артистични методи, събитията и проектите засягат важни съвременни социални теми. Организацията има ясно обоснован план, как да надхвърли и надгради досегашните си постижения.” 

Виждаме, че не всичко опира само до пари... ако бюджетът е ограничен, както непрекъснато се тръби и не достига за явно стойностни проекти, как такива огромни суми се заделят за крайно спорни и откровено пошли идеи? Това не е култура, не е даже и халтура, това е новата диктатура... Да разбъркаме косматите топки, уважаеми читатели. Бингооо!
 


В категории: Животът


Флагман.БГ 10 неща, които карат мъжете да се влюбят 10 неща, които карат мъжете да се влюбят 12/06/2024, Сряда 22:00 0
18
Коментара по темата
18.
Дявола
23.09.2023 16:05:27
2
3
Аз съм тук за тях. Нищо добро не ги очаква.
17.
*********
23.09.2023 09:00:54
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
16.
Аман
23.09.2023 01:15:36
13
11
Това не е журнализъм, а приказки на лелките пред блока панелка. Как не си размърдахте мозъците малко поне да се развиете.
30 години застой...
15.
Ах, Викии........
22.09.2023 22:50:27
8
14
Така и не разбрахме защо Виктория умишлено популяризира разни ЛГБТ събития, но така и не написа 2 реда за днешния Български празник.......
14.
XX
22.09.2023 22:22:10
7
10
Там съм! Обичам космати топки!
13.
До ХХ
22.09.2023 21:24:42
3
11
Престани да ми ползваш ника. Всички знаят, че си уволнен от Държавна сигурност за злоупотреба с пари и хомосексуализъм. Ти си най-голямата драг кралица.
12.
*********
22.09.2023 21:00:16
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
11.
Който иска да тичка
22.09.2023 20:11:32
4
13
В неделя от редакцията ви можете да се премените и да тичате с 200 към София, за да не изтървете новият си национален празник. Ние които не споделяме ценностите ви ще пропуснем
10.
Викторая
22.09.2023 20:03:11
8
11
Започвате с фалстарт драга. Препоръчвам Ви да прочете какво точно означава "прочее" и за какво се използва. Всъщност... аз продължавам да предпочитам да Ви наричам Веселин.
9.
Американец
22.09.2023 19:49:29
9
17
Поздравявам Виктория Георгиева за добрата статия
8.
Тенкю
22.09.2023 19:46:38
26
12
Имам чувството че на флагман им плащат да популяризират такива събития.Кск само тук като отворя сайта има подобни статии.А авторката-джурналистка да опита с нещо по-сериозно да изпъкне.Всеки може да плюе и хейтва....в България
7.
Американец
22.09.2023 19:44:29
6
28
Е Е Е Едно време имаше служби и нямаше това извращение "ЛГБТИ"
А сега даже има цяла партия ,която им зашитава интереса (Зелените ;Да България) .Даниела Божинова е най-големия им лобист на педерасите от Бургас
6.
ХХ
22.09.2023 19:43:28
17
8
Браво!
90% са про'с'таците, които подкрепят това и следователно ТРЯБВА да плащат!
5.
Пйахахаххахаа
22.09.2023 19:30:15
11
16
Туй партито на флагман ли е?
4.
ПиПетки и ДеБетки
22.09.2023 19:24:38
5
30
С лакирани ноктенца и с пакетчета между джобовете!
Голяма лакомия са тези Педали на Прокопи, за парата изядат си месата, за парата продават си душата!
Това е изборът на Мунчо за борба срещу Баце!
3.
XX
22.09.2023 19:13:16
10
19
Аз съм драг кралица с обръснати мадурки и малко пишле.
2.
сигурно
22.09.2023 19:13:02
29
15
нямаше и да разберем за това.Но авторката добре се е постарала да го популяризира и да обяснява вулгарните подтекстове.И едни препратки към събития,които са отминали и достатъчно коментирани , без да са оставили значима следа.А в заглавието-ако има опит за ирония-този опит е напълно нескопосан.
1.
рацера
22.09.2023 19:10:59
7
42
Педерастия с две думи ... от многото халтурни препратки EU
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Възродиха идеята за контрол върху графити изкуството в Бургас, този път идва от управляващите Възродиха идеята за контрол върху графити изкуството в Бургас, този път идва от управляващите Крачка напред ли сме най-после да имаме фестивал на уличното изкуство? За какво мъжете най-често лъжат, ето 5 неща За какво мъжете най-често лъжат, ето 5 неща Те крият истината, за да прикрият несигурността си Цончо Ганев ощастливи Звезделина Каравелова Цончо Ганев ощастливи Звезделина Каравелова Активистката на „Възраждане“ от Несебър ще стане депутат Това са най-големите бебета сред зодиите Това са най-големите бебета сред зодиите Четири зодиакални знака се отличават с инфантилността си Новите евродепутати не са това, което очаквахте Новите евродепутати не са това, което очаквахте Доста от новите избраници не проведоха типична предизборна кампания, а се фокусираха върху социалните мрежи Рецепта за свинско в гювечета Рецепта за свинско в гювечета Бързо и вкусно ястие ДПС със спад на гласовете от Турция ДПС със спад на гласовете от Турция Само че процентният дял на ДПС от гласовете в Турция остава почти същият Всички ги обичаме, но знаете ли от какво са направени рулцата от раци Всички ги обичаме, но знаете ли от какво са направени рулцата от раци Рулцата от раци понякога изобщо не съдържат рибен продукт Сливналии продават уникално тунинговано BMW M6 за $460 хил. Сливналии продават уникално тунинговано BMW M6 за $460 хил. Проектът се нарича "Цитрин" и е дело на Тодор Начев и Пламен Банов Знакови лица на ПП-ДБ отпадат от НС, формацията се сви повече от двойно Знакови лица на ПП-ДБ отпадат от НС, формацията се сви повече от двойно От над 621 хил. гласа през април 2023 г. сега взима по-малко от половината - 307 848
Започват да произвежда бира от кока Започват да произвежда бира от кока Новата бира на El Viejo Roble струва под 2 долара Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Той дори си удря главата в стълб Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Президентът обяви, че няма да го помилва САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна Западните съюзници обещаха финансова и военна помощ на Володимир Зеленски Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Тук има много интересни неща, кухнята е много различна и вкусна, например предлагат на пазара чипс от кокоши крака, разказа Сашо Кадиев Това е най-редкият зодиакален знак Това е най-редкият зодиакален знак Най-често срещаният е Скорпион  Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Памела Андерсън продаде къщата си в Малибу и отиде на село Градушка изпочупи носа и прозорците на самолет Градушка изпочупи носа и прозорците на самолет В бурята попаднал полет на австрийските авиолинии от Испания до Австрия Съветът за сигурност на ООН подкрепи предложения от САЩ план за прекратяване на огъня в Газа Съветът за сигурност на ООН подкрепи предложения от САЩ план за прекратяване на огъня в Газа Единствено Русия се въздържа, но не използва правото си на вето Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Белгия води, следвана от Люксембург и Малта
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Скъпа, на какво мирише така хубаво?
- На парфюма, който вчера ми подари.
- Нищо не съм подарявал.
- Подари ми. Виж си портмонето!
Виц на деня Виц на деня - От 5 месеца се занимавам с бизнес и вече имам 1 милион.
- Как успя така бързо?
- Ами, започнах с 2 милиона.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук "След всяко ядене ставаш все по-самотен."
Стара канибалска поговорка
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори