Рецепта за апетитен сладкиш с боровинки и извара
Вижте как да го приготвите
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
яйца - 2 бр. (на стайна температура)
извара - 250 г
захар - 1 ч.ч.
краве масло - 65 г (на стайна температура)
кисело мляко - 3 с.л.
брашно - 1½ ч.ч. (и 1 с.л. за боровинките)
боровинки - 1½ ч.ч.
бакпулвер - 1 пакетче
ванилия
пудра захар - (за поръсване)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме ванилията, млякото и маслото и разбиваме отново. След като получим еднородна смес, добавяме изварата и разбиваме отново до хомогенност. Накрая добавяме пресятото брашно заедно с бакпулвера и разбъркваме с дървена или силиконова шпатула.
Оставяме 1/3 от боровинките (1/2 чаша) за гарниране. Останалите боровинки поръсваме с малко в брашно (около 1 с.л.), добре ги изтупваме и ги добавяме към сместа и разбъркваме. Получената смес изливаме в правоъгълна форма с падащ ринг, предварително застлана с кухненска хартия.
Отгоре върху плодовия сладкиш разпределяме боровинките, които сме заделили. Печем апетитен сладкиш с боровинки и извара на 170 °C за около 30-40 минути.
Поднасяме боровинковия сладкиш охладен и поръсен с пудра захар.
Източник: Gotvach.bg
Истината за връзката между Киара и Краси след финала на "Ергенът: Любов в рая"
Грипът удари Европа по-рано от обичайното с нов щам
Дженифър Анистън разкри тайната си срещу остаряването
Форбс отличи младия рефер и финансист Геро Писков в престижната класация "30 под 30"
Скандал в Барселона: Играч издал тайна информация на журналисти
Благомир Коцев обвини системата в репресии срещу опозицията след ареста си
5 често срещани родителски грешки по празниците и как да ги избегнем
Мали кипи: Мустафа Сангаре от Левски не е повикан за Купата на Африка
Може ли да печем замразени пържоли на скара: какво да знаем преди да опитаме
Последното Новолуние на 2025 носи неочаквано чудо за тези 5 зодии
Орлин Колев: Президентът няма срок за третия мандат, изборите остават неясни
Директорът на 138-мо училище: Не съм слагал камерите в тоалетните
