×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Писна ни от „клети младежи”, които ограбват, бият, насилват и убиват!


Писна ни от „клети младежи”, които ограбват, бият, насилват и убиват!
Това е триото, средният е застрелян от полицай. Отдавна изборът е между тях и нас, между тях и родителите ни, между тях и децата ни
20 Септември 2023, Сряда, 13:54 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

Милите те – кротко обикаляли по улиците по тъмни доби, говорели с родителите си колко ги обичат и случайно, около 5 часа сутринта, се появили извергите полицаи

Няколко дни след случая в София, при който трима нападат две момичета, употребяват сила и ги ограбват, а няколко часа по-късно, при преследване, единият е убит от полицай, Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност двамата други, които са и непълнолетни – на 15 и на 17 години, извършили грабеж в столицата, съобщават от обвинението. От изявлението на СРП става ясно, че само ден преди въпросната нощ, на 17 септември около 4:30 ч. обвиняемите Г.Б. и Т.З. са нападнали и са отнели сумата от 35 лева от млад мъж, като отново са употребили сила, като Г.Б. е държал мъжа, докато Т.З. е ударил с юмрук в лицето пострадалия, а неустановено до момента лице му е нанесло два удара с палка по крака.

Както се разбра още в деня след прострелването на крадеца и бияч, тримата са били стари познайници на полицията. В случая с двете пострадали момичета, те отново са употребили сила, като единият е дръпнал слушалките от врата на потърпевшата, опитвайки се да я удуши, докато друг я е обирал.  Завършени престъпници от сравнително крехка възраст. Не знам визуално как си ги представяте, малко по-късно излезе и снимка на починалия в болница рецидивист, но ще ви кажа, че първоначално, четейки прочувствените тиради на редица наши журналисти и медии, човек придобива съвсем друга идея за въпросния.

„Момчето е простреляно в гръб” – това въобще не е изяснено още, тепърва предстоят следствените действия. А и дори да е в гръб, е хубаво да прочете закона, според който и това е възможна опция, да. „Застреляното дете” – тук вече и на най-коравосърдечния му трепва сърцето. „18 годишният е с отнет шанс да се поправи” – това е откровена лъжа, защото въпросният, и то още преди последния случай, вече е бил рецидивист. Ако все пак някой не знае какво означава това, прилагам тълкуванието – „Човек, който извършва същото престъпление, за което вече е бил осъден; Непоправим престъпник”. Тоест за какъв втори (?) шанс става въпрос, при положение, че престъпникът е имал трети, пети, десети вече.

Нарочните внушения, които се правят, явно говорят за опит за заблуждаване на аудиторията, като целта е всеки да започне да съчувства на клетото дете, убито от лошия полицай. На заден план остават както истината, така и правата на жертвите – момичетата, мъжът от предния ден и десетките, а може и стотиците други, които са попадали под юмруците, кабелите и палките на въпросните трима.

За да се почувстваме още по-виновни, се представя майката на убития рецидивист, която жали, че му стягали бал и между тях е имало драматичен последен разговор: “Мамо, аз съм добре. Каквото и да става, винаги ще те обичам”. Е, как да не се трогне човек и да не пусне сълза, трижди проклинайки безскрупулния и хладнокръвен полицай, прострелял бъдещия абитуриент.

И ако това все пак не ви е достатъчно, на помощ идва друг от тримата герои, който обяснява:

“Бяхме се видели с едни момичета. Стояхме до един блок. Полицията мина, започнахме да бягаме и започнаха да стрелят. Стреляха четири-пет пъти. Хванаха Гошо, а Светльо го застреляха в крака и рамото, падна на земята. Аз избягах“.

Те... кротко обикаляли по улиците по тъмни доби, преди това говорили с родителите си, за да им обяснят колко ги обичат, а накрая случайно, в 5 сутринта, срещнали и някакви момичета по пътя си, с които добронамерено си полафили, докато не се появили извергите полицаи и не прекъснали милата среща. Как да не ги ожалиш, нали? И как да не намразиш тЕя подли служители на реда, а?

Вие въобще някъде прочетохте ли в какво състояние са двете бити и ограбени момичета, както и мъжът от предната вечер. Аз не! Няма и да разберем вероятно, защото те не са никак интересни на въпросните жалещи за „клетото дете, убито в гръб”. Няма и да разберем нищо за останалите жертви на „децата”, те не са приоритетни. Те са само статистика. Както са суха статистика и хилядите (буквално хиляди са, да) възрастни по селата, всеки – по един или друг начин – платили своя дан, при срещите си с подобни на тези тримата. Ограбените са хиляди, но не по-малко са брутално изнасилените, зверски пребитите, а стотици са и убитите по мъчителен начин.

Нали правите разлика между обикновен крадец, който минава, овършава дома докато стопаните ги няма или спят, а после тихо се измъква. Не, не го хваля, обяснявам ви, че има огромна разлика между тези, които крадат (рядко от старци, най-малкото, защото знаят, че те пари нямат – особено по селата) и извергите, които съзнателно издебват възрастните и правят с тях неща, които ако разберете в подробности, ще драйфате цяла неделя, гарантирам ви. Но за тези малтретирани хорица никой не жали, голямото съжаление започва, ако случайно някой от тях, като същите тези трима, си получи заслуженото. Тогава вече ушите ни пропищяват от воплите на лицемерните медии, които притискат в ъгъла полицаите и шефовете им, започвайки да ги бият с думи – вярно ли е, че е в гръб; защо се е наложило да стреляте; знаете ли, че това е било 18-годишно дете, а знаете ли, че другите са били непълнолетни; установено ли е със сигурност, че това са извършилите обир лица по-рано; защо не сте ги хванали след няколко метра, а сте ползвали оръжие, и прочее дебилизми, които по принцип могат да бъдат зададени, ако обаче не съдържаха и една особена интонация, обвиняваща, която цели да натика събеседника в ъгъла и да го накара да се почувства боклук.

А за толкова години веднъж НЕ съм чула адекватни въпроси от типа на: „синът ви е непълнолетен, защо му позволявате да кръстосва улиците по нощите?”, „знаете ли с какво се издържа той?”, „той, както и полицията отбеляза, е стар техен познайник, какви мерки сте предприели, за да го спрете да насилва и ограбва хора по улиците?”, и най-важният – „защо, по дяволите, не сте го възпитали?”

Същият този „младеж”, убит от полицая, вероятно е било въпрос на време, за да убие някого от потърпевшите. Едно погрешно движение с ножа, с палката, с юмрука дори, и някое наистина добро момиче повече няма да се прибере при родителите си, които са го възпитали правилно, само не са успели да го предпазят от разни „непослушни дечица” по улицата. Хубаво е, когато жалим рецидивиста, а обвиняваме полицаите, да мислим и в перспектива, колкото и жестоко да ви звучи. Един рецидивист обикновено не се поправя, изключение са обратните случаи. Някой, който е започнал да граби, употребявайки насилие още като малолетен (какъвто е случаят и с тримата), е утопия, че има изгледи да се поправи генерално. Още повече, че е израснал в такава среда, той така е приучван, стимулиран е. Нека не се лъжем – огромна част от тези, които ни принуждават да наричаме така, както всъщност е името на една напитка, даже са стимулирани от близките си да крадат, за да издържат себе си и тях. Това е манталитет, това е избор, това е ген дори.

И тук, много отдавна, изборът е между тях и нас, между тях и родителите ни, между тях и децата ни. Един рецидивист по-малко, един спасен човешки живот повече!


В категории: Крими , София


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
69
Коментара по темата
69.
до 62
22.09.2023 21:35:19
1
6
Ние не избираме .
Избират машините на Алексей Петров
и такива дето живеят зад граница и нямат нищо общо с България.
68.
ХХ
22.09.2023 17:54:23
2
2
До 67

Много безлично го пишеш - нищо няма да се промени.
Защото 90% гласуваТЕ за ЕС и за НПО-тата му, които зашитават престъпниците.
Било то ислямистки терористи или просто рецидивисти от махалите, или убийци по магистралите и тнт.
67.
...
22.09.2023 09:32:38
1
10
Трябва да се има предвид и още нещо: ако сега полицаят бъде осъден за назидание полицаите съвсем ще спрат да си вършат работата. И утре когато "невинните деца" за 20 лв. вече започнат да убиват по улиците на големите градове посред бял ден... тогава пак ще се врещи как стигнахме до тук. Нека има следствие, нека се разбере какво се е случило! Но нека и да си кажем правичката: това "дете" е престъпник. Доказан. Рецедевист! Такива не трябва да бъдат жалени! Ако си беше вкъщи над учебниците както ни внушава "майката" сега щеше да е жив. той е взел решение за себе си и е понесъл последствията! "Майката" го е "възпитала" да е престъпник(пък и макар да отрича) и сега ще реве с горчиви сълзи. Нека е урок за всички като нея. Нека знаят какво ги очаква. Щом няма правосъдие за жертвите! Нека полицаите го раздават!
66.
*********
21.09.2023 12:49:54
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
65.
*********
21.09.2023 12:48:19
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
64.
До 16
21.09.2023 11:38:04
0
28
Полицай, като ти каже да спреш, спираш.
Полицая представлява държавата. Отиди и побегни в щатите! 0
63.
Аз
21.09.2023 11:13:06
2
11
А дали са чували за генерал Стою Неделчев- Чочоолу ???
62.
ХХ
21.09.2023 10:58:26
1
12
До 2

"Това са плодовете от безхаберието на управляващите (всички правителства от 1989г. и всички депутати и съд) в БГ" - ВИЕ ги избирате!
61.
ХХ
21.09.2023 10:54:48
2
5
До 39

"БХК и Отворено общество не харесва това.." - българите гласуват за БХК и Отворено общество.
60.
XX
21.09.2023 10:52:24
7
8
Хубави момчета, също като връстниците си в ЕС - бъдещето му.
Какво ревете про'с'таци неграмотни, ВИЕ гласувате за ЕС.
Още много такива да има и да ви пребиват редовно и по домовете ви!
59.
До 33 Petko
21.09.2023 08:19:33
1
17
Petko, за да се ползва тейзър трябва да си на една ръка разстояние и осъществиш физически контакт. Тази паплач само при вида на полицаите започва да бяга, да хвърли тейзъра по него ли? Хаха. Саркози, Саркози дето е президент на една страна далеч от нас след всичките изстъпления и престъпления от нашите цигани (това е точната дума) каза: Има в България едно племе, което знаят само правата си, но не зачитат и не изпълняват задълженията си. Право го каза един коментираш, буквално си извират децата за получаване на детски и доходи и после ги захвърлят на улицата. Защо не се направи една статистика колко цигани са осъдени и вкарани в затвора за Педофилия? Вкарват в затвора едни правили само снимки на същите тези деца, а не вкарват в затвора на циганите дето правят деца на деца. Казват, че това било в гена и етноса им. Като искат да живеят така да им връчва билетчето България за Бхарат. Ама трябва да работят, а не като тук да са качени на главите на останалото население. Те ще ни грабят, насилват и трепят, с ние благородно им плащаме ток, вида и ги лекуваме безплатно. Връщане на задълженителната казарма, ТВУ и Строителни войски. Това е решението, драги Политици!
58.
До коментари 16, 29, 33
21.09.2023 04:42:18
1
14
Стига сте го съжалявали боклуци като тоя, търсил си го е, намерил си го е, ако не полицая, някой друг все някога е щял да го стори, я някой като него бандюга (бил той и циганин), я някоя мутра или селянин с пушка, на който му е писнало от такива.
Имаше едно циганче преди години, дето един нашенец го бе набил, защото му казал, че в Божиите очи сме равни, защо тогава тия защитници не се застъпиха за него, както за този рецидивист?
57.
Някой
21.09.2023 00:30:37
0
25
Браво за статията !
56.
Фекрет Стораро
20.09.2023 21:59:51
7
2
трябва повече мен да слушат не МБТ, ФАЙР и разни богатшчета
55.
неолибералните kpeтени са виновни
20.09.2023 21:49:41
2
25
Само строги закони и дисциплина е спасението и то ще дойде, когато неолибералите бъдат унищожени. Трябва вечерен час за всички под 18 години - до 20.00 часа за лица до 14 години и до 22.00 часа за лица от 14 до 18 години. След това извън дома - само с придружител и то близък роднина - баба, дядо, баща, майка, настойник, попечител или изрично упълномощено от родител лице. Ако някакво подобно същество бъде спипано безпризорно, големи глоби за родителите първия и втория път, а на третия - съд и отнемане на детето, с настаняване в подходящо изправително заведение, докато им дойде акълът на всичките. Връщане на задължителната две годишна казарма, но със строги правила и дисциплина и суров военен съд за извършени по време на службата престъпления. За лица без завършено средно образование - три години в строителни войски да градят пътища, ЖП линии, затвори и други обществено полезни обекти, хем ще придобиват занаят и след уволнението ще могат да си изкарват с честен труд парите. Максимално увеличение на наказанията за разпространение на наркотици. Излавяне на всички наркоразпространители и пласьори и пращането им в панделата за десетилетия. Строги изисквания, контрол и лицензи за всякакви заведения. Най-изчанчените и извратени от тях следва да бъдат забранени. Строг контрол на движението по пътищата и големи глоби и затвор за всякакъв вид джигити. Списъкът с мерките е много по-голям, но който е живял преди 1989 година, знае какъв е ефектът. За другите - скоро ще им се наложи да го научат. Светът се променя и краят на Содом и Гомор се вижда...
54.
една добре свършена работа
20.09.2023 21:03:28
3
28
До това доведе така наречената "демокрация".
При нас тя е криворазбрана.
Всеки си мисли че може да прави каквото си иска безнаказано.
Я някой да ми каже , по Бай Тошово време можеше ли да се случи нещо такова ?
Тия манги си правели банда .
Ами като искат банда , значи са знаели какво може да им се случи.
Е , получиха си го.
Това да послужи и за урок и за назидание и на останалите ербапи .
53.
малко снимки
20.09.2023 20:01:58
1
15
Това са снимки на "жалните" бандюги, пребивали и грабели навсякъде:
https://trud.bg/обвинение-за-втори-грабеж-срещу-бандата-от-ботунец/
Това са снимки на малтретираните, тормозените, убиваните от подобни бандюги:
https://trud.bg/малтретираните-тормозените-убиваните-са-просто-суха-статистика/
52.
Минчев
20.09.2023 19:55:44
1
29
В любимите ни САЩ, такива уроди ги съдят като възрастни и лежат минимум 20 години! А в някои щати при трето еднотипно провинение се налага доживотна присъда с право на преразглеждане след 30 години!
51.
полицаят е действал по закона
20.09.2023 19:47:18
1
36
Бандюгите са пребили преди това няколко момичета с метални тръби по главата и са ги ограбили като са заплашвали, че имат оръжие.
Полицаят е стрелял във въздуха и когато бандюгата е тръгнал да бърка в чантата си (за оръжие), полицаят е стрелял при самозащита - няма да го чака да вади пистолет. Така се прави навсякъде по света, също ако престъпникът започне да се бърка по джобовете.
Забележете, че бандюгите са били трима и полицаят е нямал време да чака другите двама да си извадят също оръжието.
50.
В закона
20.09.2023 19:38:05
2
45
Ясно е записано, че полицаят може да използва оръжие и когато преследвания се опитва да избяга, след като му е отправено съответното предупреждение !
След предупреждението "Стой!Ще стрелям!", ако бягащият не спре означава , че е поел риска да бъде застрелян !
Останалите дрънканици надолу из форума , как ако се разрешало на полицаите да използват оръжие, то те щяли да почнат да стрелят и по митингите и демонстрациите са си просто дрънканици !
49.
Как
20.09.2023 19:30:32
0
40
ти даде сърчицето да ми убиеш детенцето- приплака пред репортерите ромската майка ?!
Но не каза и дума защо детенцето е пребило и ограбило момиченцата , използвайки палчица, тръбичка и опитвайки се да прекърши вратленцето на момиченцето ?
48.
Аз
20.09.2023 19:26:13
1
39
...Поздравявам авторката, за статията!!!...
... На мнение съм както много пъти съм писал тук: Връщане на ТВУ-системата!!!...
... Иначе тепърва, "ще се берат горчиви плодове" , в невъобразимо и немислимо, като количество и качество изобилие...
...
Бъдете живи и здрави
47.
SS
20.09.2023 19:00:00
1
39
Браво на полицая, един боклук по-малко. В закона е изрично упоменато, че човекът е действал абсолютно правомерно и трябва и негови колеги да последват примера му. Такива боклуци има много за чистене. В щатите такива ги стрелят без да питат! Стига сме ги търпяли и хрантутили по затворите такива отрепки!!! Малко да по изчистим територията.
46.
България по нанадолнището.
20.09.2023 18:29:17
0
32
За жалост, такива като тях има хиляди в България. Модно е да си отворко, татуиран, да правиш мускули и да търсиш все далавери за да имаш доходи. Малцина са тези, които залагат на интелектуално развитие, възпитание и имат способности за полза на обществото. Ако нещо не се промени, сме обречени като народ.
45.
Vvvv
20.09.2023 17:52:35
0
22
Трябваше и тях да застрелят на такива няма милост
44.
До автора на статията.
20.09.2023 17:50:24
1
31
Браво!
43.
Аутокорект
20.09.2023 17:13:31
3
19
Това е резултатът показващ какво сме постигнали през годините , относно интеграцията на младите хора в обществото, независимо от религия, етнос и социален статус. Не сме съвършенни,но за мен е редно да се извличат поуки от тези ситуаци.
42.
pff
20.09.2023 16:58:36
2
31
да мре младия добър мангал ве
41.
Бай хой
20.09.2023 16:55:19
0
28
До 37
Разлика между кражба и грабеж правиш ли?
Ако беше прочел поне статията, там е обяснено на тъпаните като теб каква е!
40.
Scrooge McDuck
20.09.2023 16:54:51
2
16
Опитват и тук с BLM ама много се бъркат. То и онзи в щатите си беше криминал ама им промиха мозъците и запалиха държавата. 5% Соросоиди и разни около тях промити мозъци са завладяли медиите и двамата горгорбашии, които немогат да мръднат от България Шиши и Боко разказват играта на народа. Ама пусти страх да не им приберат откраднатото и ГЕРБ и ДПС си кютат, а АКОдемика и кохортата му копаят дъното.
39.
Sss
20.09.2023 16:44:57
1
23
БХК и Отворено общество не харесва това...
38.
До 35
20.09.2023 16:24:00
15
7
Боклук трепане само за украинските боклуци долни. Един да не остане жив на земята.
37.
оффф...
20.09.2023 16:21:51
71
4
МАНИПУЛАТИВНА СТАТИЯ

Това, че някой е извършил кражба, означава ли, че трябва да бъде убит на улицата?
Какво пише в закона?

Това, че не ми харесва полицаи да екзекутират крадци, с които НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ, означава ли, че оневинявам крадеца?
36.
Неолиберализмът е вървежен
20.09.2023 16:19:07
6
28
Някой подсказва на родителите на престъпниците. Това е модерно в "майка" Америка и разни нпо-та дебнат, за да насаждат западно-подобни конфликти.
35.
До 31
20.09.2023 16:15:03
0
27
Тези дето ги изреди, ясно че не са чернокожи Но със сигурност без солидно образование И без квалификация Безделници..Статистиката е от САЩ и те казват че престъпността като обири побой убийство и тн. В повечето случаи извършвана от ниско образование и неквалифицирани предимно чернокожи и латино. Така е на всякъде по света. У нас няма чернокожи Но има много не учещи и не работещи млади хора. Без квалификация. И те стават в повечето случаи престъпници
34.
*********
20.09.2023 16:12:42
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
33.
Petko
20.09.2023 16:06:02
61
6
НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН! ТОВА НЕ Е РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА. ЗАМИСЛЕТЕ СЕ.МАЛКО - ЕДИН ЧОВЕК ВЕЧЕ ГО НЯМА. ПОЛИЦИЯТА МОГЖЕ ДА СЕ СНАБДАИ С ТЕЙЗЪРИ, КАТО ВЪВ ВСЯКА ДРУГА ЦИВИЛИЗОВАНА ДЪРЖАВА
32.
Д
20.09.2023 16:01:43
5
62
Миризливите мангали се оплакват че ги биели и стреляли. Този боклук си е намерил това което е търсил. Подкрепа за палицията
31.
До 28
20.09.2023 15:55:57
4
41
"Прокурорския син" от Перник не е чернокож, Тия дето избиха сума ти народ по софийските улици, друсани или пияни на кучета не са чернокожи, ония с 8те джуджета не са чернокожи, този от Стара Загора дето наряза момичето не е чернокож. Не ме разбирай погрешно знаем римляните каква стока са ама айде да не се сравняваме с американците. Не можеш да задължиш човек да се образова или да се квалифицира, има такива, които искат да са животни. А простотията се лекува с пръчка.
30.
Нужно е
20.09.2023 15:55:28
5
69
Подкрепям полицая.В такива случаи трябва да стрелят.Без значение от каква етнос е,кой пол е и т.н.Стига с това дискриминация.Дискриминация има,но тя е между престъпници и честни хора.
29.
До 16
20.09.2023 15:53:41
54
13
Браво! И поста ти е правилен. И минусите го доказват. Това е деградация до дупка. Някой стрелял не да защити себе си или друг, а за да раздаде собственото си провосъдие. Ама тоя някой е полицай и не му е работа да произнася присъди. Отделно, че смъртна няма, освен в някой щати на САЩ и ултра мюсюлманските. Дори в Русия има вето върху смъртна присъда. И никога не е оправдано кражба или грабеж срещу смърт. Отделно убийството е убийство все едно от кой е извършено, дали от държавата или от физическо лице. Актът е същия - отнемане на човешки живот. И вижте фактите игнорирайки, че човека е от една определена група. Полицаят трябва да е със слжебно оръжие, а не с лично. В това служебно оръжие трябва да има стоп патрони. Който е виждал, ще разбере какни огромни поражения правят, но ще те спасят, за са те съдят. Полицай няма място с лично оръжие на работа и с бойни патрони. Много екшъни гледат тия хора и ви казвам защо? Защото може винаги да бъде застрелян случаен минувач. Защото не е имало никаква опасност за полицая или други хора /стреляш по бягащ, а не срещу нападател/. Защото е бил локализиран един от извършителите и оперативните са могли след това чрез него да разкрият другите. Щеше да се изпее, вервайте ми. Всичко това води до умишлено убийство, драстично превешаване на правомощията. Нека плюенето срещу мен започне сега, но ако този сега го оправдаят утре вие сте следващите. Или никой не се е карал с КАТ например. Неизпълнил - Бам. Та....дано ива и грамотни хора, които рязберат, а не само плеве, което реагира първосигнално...
28.
До 26
20.09.2023 15:49:31
4
31
В Америка има няколко специализирани полицейски ведомства .Най много полицаи на глава от населението в света Сурови закони за престъпниците. Включително смъртно наказание.. Въпреки това са на едно от първите места по престъпления. Защо? Защото се оказва че 70 % от престъпленията са извършени от чернокожи. Те пък се оказва че в повечето случаи са ниско образование И без квалификация. Там е големия проблем. Задължително образование и квалификация е решението .
27.
17 до 23
20.09.2023 15:42:42
23
13
Виж сега , човек. Полицаите минават специализирани обучения, както в академията на МВР, така и по време на професионалният си път. По принцип тия вандали, както са писали хората по долу, това дето са търсили - са го намерили. Друг е въпросът, че Полицията се предполага, че действа хладнокръвно и обмислено в такива ситуации. Сега сме много щастливи, че го отнесъл някъв бандюга, но ако им се даде повод да мислят, че каквото и да стане е ок, защото са полицаи...Утре ще разпръскват протести по този начин.
Дано се окаже, че полицаят е действал професионално и е имал основание да стреля. Ама в противен случай ....Айде представи си как на протест пред народното събрание се шмугват група криминали (както не е един път е ставало). Айде сега си представи как някой от тях хвърля камък и после почват да блъскат хората и да бягат. Какво ще стане ? Ченгетата ще почнат да стрелят в тълпата защото е практика ли ? Пак имаме някакъв престъпник , пак имаме престъпление....какво чак толкоз.
Ако полицаят не преценил ситуацията трябва да си поеме отговорността. Никак не ми е тъжно за малкото ла#но, ама ако вместо него бяха застреляли твоя дъщеря, майка и прочие и ти щеше да пееш друга песен в момента.
26.
И в
20.09.2023 15:36:45
37
7
двата случая са виновни МВР.
Много жалко, обаче това е истината!
Не може при втората по големина, на глава от населението, полиция в Света да има толкова малка превенция на битовата престъпност сред младежите.
Пълна липса на ефективност и организация от страна на МВР!
Крайно време е за реорганизация на системата за сигурност в страната.
Неефективните социалистически закони е задължително да се променят!
Другата страна на статията даже не трябва да се коментира.
Не може да е застрелян в гръб, на 100 м разстояние и да е бил заплаха!
Личното оръжие, което е вероятно по-мощно от служебното, е абсолютно предпоставка за намерение у служителят на МВР.
При такова разстояние да претендира, че ще стреляш в краката е меко казано смехотворно.
Парите ни от данъци изтичат в бездънната, прочета, каца на МВР.
Промяна!
25.
Запознат
20.09.2023 15:30:26
5
27
Само, където не знаете като пишете тия глупости, че това Народно събрание и тази точно коалиция от "разбирачи" приеха още повече права за непълнолетните престъпници. Почти невъзможно става вече да бъдат задържани, освен ако не са извършили убийство. Сега сещате ли се, защо им казваме тотални некадърници и некомпетентни на ГЕРБ и ПП-ДП
24.
До 16
20.09.2023 15:26:29
8
14
Разбирам принципите, за които пишеш и те в ядрото си са правилни.
Примерите, които даваш обаче са ужасни.
1. "С каква лекота заменяме следващото се от закона наказание 3-4 години затвор със смърт. " има и друга лекота ! С която заменяме смъръ с 3-4 години лишаване от свобода, обикновено под условие. И това също се прави с лекота. И случаите далеч не са единствено автомобилни катастрофи.

2. "Справедлив изстрел в гърба. Какво падение!" - Справедлив изстрел в гърба е, когато някой стреля по теб или те нападне с нещо и после тръгне да бяга. Защото не знаеш дали бяга от теб, към някой друг или към нещо друго. Не знаеш каква е ситуацията, нито ти, нито тези които подкрепят полицая. Това че има застрелят в гърба нито оневинява някого, нито го прави виновен. Има много по важни обстоятелства .
3. "С каква лекота без съд и присъда обявяваме някого за престъпник! Че и рецидивист. Защо не убием превантивно всички, които мислим че ще извършат престъпление или убийство. Така ще останем само праведните. Убийци." - Със същата лекота, с която обявяваме всеки за невинен до доказаване на противното. Защо пускаме убийци на улицата и наблюдаваме как бягат през граница от справедливостта, само и само да не излезе, че им нарушаваме човешките права. Защо не пуснем всички убийци, крадци, изнасилвачи и прочие на свобода ? Така ще сме сигурни ,че няма някой невинен зад решетките.
Този случай не е нито черен, нито бял ,човече. Нито е въпрос на милосърдие, нито на чувство за чес или справедливост. Остави тези, на които е възложена задача да го разследва да си свършат работата. Преди това хвърлят камъни и застават пред камъните само глупаците.
23.
до Деградацията 16
20.09.2023 15:18:52
0
45
Едва ли щеше да вземеш такава позиция,ако познаваш лично пострадалите на подобен вид поведение на невръстните мили винаги невинни ппрестъпници.Представи си какво преживяват изплашените,ограбените,пребитите,изнасилените,жертви на невинните забавления на тези невръстни дечица!
Ами ако сред жертвите е твоя сестра,дъщеря,майка,приятелка,племенница,колежка?Те нямат ли право поне на част от съчувствието ти?
Дежурните полицаи,извикани по такива поводи е редно да носят автомати,а не пистолети!
22.
До19
20.09.2023 15:17:31
3
29
Държавата не си вършела работата ? А какво да направи повече от това държавата Приемат се закони само че балканците не ги спазват . Започна и ремонт на правораздаването. Но на дали и това ще уплаши Ганьовеца. Истината е че у нас има страшно много необразовани млади хора Хора без квалификация и добро образование. Безделници ..Това е основния проблем
21.
До 19
20.09.2023 15:15:40
2
24
Никой нищо няма да вземе в свои ръце. Ти сам си противоречиш. Трябва да разберете, че процесите не се случват от днес за утре, не става с щракване на пръсти. Ти искаш да промениш манталитет на една цяла нация, която е закърмена с комплекси. Всичко започва от семейството и образованието и ако искаш да промениш нещо, трябва да се прицелиш там. А това е много бавен процес, ако днес направиш действието, резултата ще го видиш след 20 години. Съжалявам, но реалността е, че ние никога няма да се променим или живееш в тази система по този начин, за съжаление или напускаш и отиваш в по-бяла държава. А те не останаха много. Единственото що-годе решение е по-строги и действащи закони.
20.
111
20.09.2023 15:14:24
0
56
И появилите се по телевизията "адвокати" на убития ,които с голям кеф го защитаваха снощи питам:
Ако им се случи по тъмни доби някой да ги нападне, тях или член на семейството им, дали със същия хъс биха го защитавали
19.
до17
20.09.2023 15:03:16
3
56
Много точно си го написал,приятелю. Хората са озболени,че спазват правила,искат да се държат добре в това общество,а от другата страна виждат някакви примати ,които вместо мозък имат тухла и не спазват никакви правила,газят всякакви принципи и то безнаказано. Хората са се озлобили от това,че държавата не си върши работата и като гледам как вървят нещата -Хората ще вземат властта в свои ръце след някоя друга година на безхаберие от нашите мили политици
18.
Бай Най
20.09.2023 15:02:35
2
18
Нека разрешат да ги трепят, но да направят по-сериозен подбор на полицаите. Нелепо е да биеш беззащитни, а да те стрелят със съчми.
17.
До 16
20.09.2023 14:58:32
8
34
Превърнахме се в лобна нация - накървавени и желаещи смъртта на млади хора, защото от десетки години насам виждаме само и единствено безнаказаност. Не обвинявай хората , че са озлобени и искат възмездие дори за най-дребното нещо. Много от тях ежедно ядат лаiна затова, че се опитват да живеят честно и почтенно.
16.
Деградация до дупка
20.09.2023 14:54:39
79
9
Лесно се пишат такива статии, като се плува по течението! А то е много мръсно. Кога се превърнахме в толкова изспростяла и злобна нация - накървавени и желаещи смъртта на млади хора???
С каква лекота заменяме следващото се от закона наказание 3-4 години затвор със смърт.
Справедлив изстрел в гърба. Какво падение!
С каква лекота без съд и присъда обявяваме някого за престъпник! Че и рецидивист. Защо не убием превантивно всички, които мислим че ще извършат престъпление или убийство. Така ще останем само праведните. Убийци.
15.
Боби
20.09.2023 14:54:01
2
71
Орден СТАРА ПЛАНИНА за полицая.
14.
мда
20.09.2023 14:52:14
1
70
Браво Вики!
Полицейският служител би трябвало да получи награда и даже да се издигне в чин,ако критериите и правилникът им позволяват.
Родителите на „дечицата престъпници - рецидивисти“трябва да се подведат под отговорност за лъжесвидетелстване и подвеждане на органите на реда и обществото!
„Журналистите“ (жалко)с тях отдавна всичко е ясно!
Закони има и ако се прилагат с всичките алинеи и параграфи нарушителите, ,дори и любимите на родителите си ромски престъпници ще са там,където заслужават!
А редовите граждани ще знаят,че има полиция и тя дори ще стреля за да ги защити!
13.
До Ковра
20.09.2023 14:51:35
4
47
Отивай в Ислямска държава , там всички са лоши момчета . Ще ти обърнат хастара и ще те запалят на улица. Най-накрая да видиш истинските мъжек как гоправят.
12.
До Observer
20.09.2023 14:50:09
31
15
И ония дето биха студенти и събличаха момичета през 2020та, нали ! Национални герои .
Сори, бате, криминално досие нито имам нито съм имал, ама съм видял такъв тормоз от куките, че няма да тръгна да се правя на свински защитник ,само защото един път са гръмнали правилния човек....евентуално.
Всички знаем кои са биячите и апашите по всеки един край на България. Колко години никой не ги пипа . Сега застреляха едно цигане и все едно Васил Левски се е преродил .
11.
*********
20.09.2023 14:48:53
0
16
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
10.
Коко
20.09.2023 14:47:36
5
66
Гледай майката на убития да се жалва по телевизията.
За пръв път видях как изглежда жена, която не е раждала детето си, а го е изсрала.
9.
ковра
20.09.2023 14:44:30
57
3
аз пък си падам по лошите момчета, това са истинските мъже !!!!
8.
Observer
20.09.2023 14:38:17
3
95
На пипайте плицая, иначе революция ще стане!!! Прав е бил, че е застрелял цигането. Герой е, наградете го. Към мутреещите се - това ви чака, когато се правите не вездесъщи - 9х19 вкарва в правия път.
7.
Тракийски
20.09.2023 14:35:14
8
42
Така като гледам много тези ще изникнат по тази тема. Ще има много свидетели, ще се окаже, че един много добър човек е застрелял един още по-добър човек при изпълнение на служебните си задължения. За мен е важен един въпрос и той не се корени в сентенцията "Който търси намира". Факт е ,че тези "добри момчета" е било въпрос на време да намерят това, което търсят. Други, обаче са въпросите - има ли превишаване на правомощията и как, и при какви условия полицаят е взел решението да стреля. Кой какъв е няма особено значение в случая, защото утре може застреляният да не е с криминално минало и да няма нищо общо с полицейска акция. А също толкова важно е че отново утре някой полицай може да го убият, защото е заплашен от съд всеки път когато си вземе оръжието.
И аз питам тук. Понеже МВР и Мин. Съвет са много активни на темата кой крив, кой прав. Защо в цивилизованите страни бронежилетката е част от униформата на патрулният полицай, а при нас - не. Финансираме какви ли не простотии, но не и гаранция на полицията, че е добре защитена на улицата.
6.
И "журналистите"
20.09.2023 14:35:11
21
25
Взимат пари като флагман за манипулиране на обществото.
5.
AC
20.09.2023 14:34:49
3
106
Браво на полицая.Обикновенно полицията избягва да ползва оръжие, защото после трябва да обиснява надълго и нашироко в управлението защо го е ползвал.А и ,,жаловити" журналистиэ ще използват случая и да пишат некадърни статии и да оплакват бандитите.Затова трябва като американците.Всеки честен човек, трябва да взема сам мерки и да носи в себеси законно оръжие.
4.
*********
20.09.2023 14:29:48
5
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
3.
ГРАЖДАНИН
20.09.2023 14:25:24
2
94
БРАВО!!!!
2.
Ужасен ужас
20.09.2023 14:10:33
2
95
Това са плодовете от безхаберието на управляващите (всички правителства от 1989г. и всички депутати и съд) в БГ. Задачата им е да са нагушат пък след тях да става квот ще? Същите така наречени “политици” са уредени всякак до живот! Народа да му мисли а и няма изглед скоро да тръгнат да са подобряват нещата! С тва мислене и тоя манталитет ще се затъва още! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ
1.
Гражданин
20.09.2023 14:04:51
2
159
Вики, поредна добра статия, браво
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори