×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Петото издание на „Обичам Бургас” съгради мост между няколко поколения таланти


Петото издание на „Обичам Бургас” съгради мост между няколко поколения таланти
Разтърсваща беше появата на тримата доайени на културата Стефан Диомов, Недялко Йорданов и Ваньо Вълчев, 2000 аплодираха, плакаха и с усмивки изпратиха лятото
18 Септември 2023, Понеделник, 18:40 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, Снимки: Тодор ЦАРКОВ

Над 140 певци, музиканти, танцьори и артисти се качиха на сцената и сътвориха невероятна феерия от красота

С най-мащабната проява на любов към морето и родния град над 2000 души изпратиха лятото, подреждайки Бургас в челното място по културни събития в държавата и превръщайки го във фестивална столица на България.

Петото издание на концерта „Обичам Бургас” показа еманация на духа, таланта и приятелството, увенча финала на един прекрасен сезон с много емоция и красота.

Блестящият тричасов спектакъл е дело на популярния и обичан бургаски журналист Веселин Пренеров, който съвместява обществената си дейност и като председател на постоянната комисия по култура и читалищна дейност към Общинския съвет. Именно под неговата „диригентска палка” бе създадена тази невероятна феерия от музика, танци и поезия, на която той е едновременно сценарист, режисьор и водещ.

Създателят, организаторът, сценарист, режисьор и водещ - Веселин Пренеров

Летният театър в събота вечерта се препълни от развълнувани и жадни да се потопят в атмосферата на най-бургаското от всички събития за годината.

16 септември 2023 г. Летен театър - Бургас
Цанко Цанков развя отново знамето на Бургас, с което последно той преплува 37 км в откритите и студени води на Тихия океан

Над 140 изпълнители - певци, музиканти, танцьори и артисти се качиха на сцената, като едновременно с това, на фона на техните завладяващи изпълнения, видеостена показваше достиженията на художници и скулптори.

Най-впечатляващото и разтърсващото обаче бе в кулминацията на концерта, когато пред публиката за първи път едновременно се появиха доайените на музиката, драматургията и поезията - Стефан Диомов, Недялко Йорданов и Ваньо Вълчев. В откровен разговор за Бургас през миналия век бащите на културата разказаха спомени за първата „Тоника”, за малкото писателско дружество, състоящо се от осмина ентусиасти, за безсънната нощ, в която Христо Фотев създава култовото стихотворение„Този влак за Бургас е тъй бавен”, за надпреварата ни с крайдунавския Русе, който навремето изпреварваше града ни по население и развитие.

Тримата титани на бургаската и българска култура сътвориха жив мост към младото поколение от начинаещи творци и таланти, а всяка тяхна история предизвикваше бурни аплодисменти, едновременно сълзи и смях.

Исторически кадър от една невероятна среща - за миналото, настоящето и бъдещето говорят Стефан Диомов, Недялко Йорданов и Ваньо Вълчев

Шлагерите на легендите на сценичното изкуство Мустафа Чаушев, дует „ШИК”, Жан Шейтанов се преливаха с модерно звучащите парчета на Явор Велчев, Кристиана Кирилова, Кристина Дончева, Гергана Великова, Пламена Бенова, а преди грандиозния финал вокалното трио „DÉJÀ VU” взриви публиката с най-новите си две песни.

Целостта на „Обичам Бургас” щеше да е невъзможна без участието на Детската вокална група „Изгревчета”, без специалните хореографии за песните на изпълнителите, подготвени от Expose Team и XNRG crew и Танцово студио 29, без Спортния клуб по художествена гимнастика „Черноморец”, без Клуба по спортни танци „Бургас 1975” и Клуба по спортна акробатика „Нефтохимик 2011”, както и  без красавиците от Мажоретния състав при Немската езикова гимназия „Гьоте”.

Сред публиката бе и кметът на Бургас Димитър Николов, който успешно оглавява общината вече 16 години

По традиция и тази година участие в спектакъла взе група, която не е бургаска, но пък е в списъка от кандидати да стане част от културата на този град. Става въпрос за  изпълнителите кандидат-бургазлии от „Юпитер 7”. В бандатата са млади ученици от Софийското музикално участие, които са деца на популярни музиканти. И те, както 19-годишната Кристиана Кирилова, вече имат символичното бургаско жителство. 

Още снимки от Тодор Царков вижте долу:


В категории: Бургас


България Всички новини
Слави Трифонов се изправи на крака, напът е да пребори множествената склероза Слави Трифонов се изправи на крака, напът е да пребори множествената склероза Шоуменът се подложил на експериментална терапия, която давала учудващо добри резултати Великденско настроение завладя пазар "Краснодар" в Бургас Великденско настроение завладя пазар "Краснодар" в Бургас Пресни плодове и зеленчуци очакват домакините, подготвящи празничната трапеза 110 лева - цената великденската трапеза за 4-членно семейство 110 лева - цената великденската трапеза за 4-членно семейство Това показват наблюдения на Института за социални, синдикални изследвания и обучение Ще има ли ляво обединение за изборите – отговорите на Ваня Григорова и Мая Манолова Ще има ли ляво обединение за изборите – отговорите на Ваня Григорова и Мая Манолова След призива на Корнелия Нинова Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Заемите надминаха 100 млрд. лв. КЗП-Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден КЗП-Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден С особено внимание ще се следят стоките с етикети за биопроизход Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Причината за усилване на валежите е, че България се намира под южната периферия на антициклон, позициониран над Украйна и Молдова Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Малко по-късно двете лица са открити в частен дом в града. Установени са видими следи от насилие върху момичето Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Тази вечер ще има кулинарно състезание  Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Танците са вълшебство, което открих. Благодаря на Михаела, че не се отказа от мен, каза Виктор
Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази...
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори