Рецепта за солена Шарлота с козе сирене и каймак
Много ефектно и вкусно предястие
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
краставици - 3 бр.
козе сирене - 500 г
извара - 600 г
каймак - 200 г
орехи - 50 г
копър - 1 връзка
пресен риган - 2 с.л.
пресен чесън - 1 връзка
лимонов сок - 3 с.л.
сол - 1/4 ч.л. + за посоляване на лентите краставици
пипер микс - 3 щипки
универсална подправка - 1 с.л. Средиземноморски билки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Краставиците се измиват много добре. Нарязват на тънки ленти с белачката за картофи, като се оставя половин краставица. Нарязаните ленти се посоляват и се нареждат върху домакинска хартия, за да се отцедят. Козето сирене се натрошава на ситно и се слага в купата, в която ще се разбърква сместа.
Копърът и пресният чесън се почистват, измиват и нарязват на ситно. Орехите се натрошават на едри парчета. Към сиренето се прибавя изварата и каймакът и се разбърква много добре. След това към сместа се слага нарязаният на ситно копър и пресен чесън, орехите, пресният риган, лимоновият сок, сол, пипер Микс и подправката Средиземноморски билки. Сместа се разбърква много добре.
Купичките, в които ще се нарежда Шарлотата, се покриват с фолио за свежо съхранение. След това се нареждат лентите от краставицата, като при нареждането трябва да се застъпват и да покрият цялата купичка. Отгоре се изсипва сместа, като се разпределя много добре и се заравнява и най-накрая се нареждат кръгчета краставица върху соления крем. Оставя се в хладилник за 3 часа, след което купичките се обръщат върху чиния.
Солената Шарлота с козе сирене и каймак е ефектно и вкусно предястие.
Източник: Gotvach.bg
6-те неща, които технологиите ни отнеха завинаги
Тол системата остава под контрола на „Капш“ до 2030 г. - АПИ призна зависимостта си
Ученици от Механото в Бургас дариха „сърце за капачки“ на ДГ „Раковина“
Не дръжте тези неща под леглото
Задържаха жената и счетоводителя на Ивелин Михайлов
