×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Доган лично разпорежда кои ще са кандидат-кметовете на ДПС


Доган лично разпорежда кои ще са кандидат-кметовете на ДПС
"Утвърден си, колега! Успех!", казвал почетният председател на ДПС на преминалите теста
Ключови думи: Доган, Карадайъ, ДПС
17 Септември 2023, Неделя, 14:20 ч.
Автор: Флагман

В "Бояна" от понеделник на "изпит" минават областните лидери с номинираните

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган и ръководството на Движението са в период на препитване на всички кандидат-кметове, традиция, която партията спазва от последните 20 години, с прекъсване в последните три, заради ковид-кризата и подновена тази година. Това съобщиха от ДПС в петък на сайта на партията, позовавайки се на... сайта epicenter.bg. Негов главен редактор е Валерия Велева, чиито отношения с Доган през годините претърпяха няколко метаморфози. Публикацията е гарнирана с няколко снимки, от които се вижда, че почетният председател води процеса.

Ето целия текст с незначителни корекции:

В базата на Движението в "Бояна" от понеделник на "изпит" минават областните лидери, които водят кадидатите за кметове по региони. А те пък предварително се подготват по списък от 37 въпроса, които обхващат целия социално-политически и икономически живот в една община - администрация и бизнес, традиции и обучение на млади кадри, училища, болници, културни институции, европейски програми, инвестции и работни места.

В "изпитната комисия" участват още предсателят на ДПС Мустафа Карадайъ, лидерът на младежкото ДПС Сезгин Мехмед и организационният секретар Ахмед Ахмедов. След като чуе и тяхното мнение, Доган решава и отсича: "Утвърден си, колега! Успех!". И колегата полита на крилете на най-важното одобрение в живота си. Всеки кандидат има определено време за изказване, ако някой много се увлече, пред Доган има пясъчен часовник, който той обръща - знак, че на "приказливеца" му остават само три минути.

За четири дни от понеделник до четвъртък през "цедката на Доган" са минали 218 души, само в четвъртък са били 83-ма и изпитът е траял 9 часа. В петък "партидата" кандидати беше по-малка - около 50-60 и събеседването приключи за около 6 часа.

Според спуснатата от Централното ръководство директива за всяко изборно място трябва има поне трима кандидати, за да се спази принципът за конкуренция и подбор. Стимулира се състезателното начало, но при изрично спазване на добрия тон. Изпитът е лице в лице с всички кандидати от областта, така че всеки има възможност да си каже мнението по всички въпроси пред останалите съпартийци, а накрая Доган взима окончателното решение на базата на това, което е чул.

Процесът на такъв подбор е уникален за ДПС по няколко причини:

ПЪРВО, почетният председател на партията Ахмед Доган получава от първа ръка информация за състоянието и проблемите на партията по места, вижда какви кадри израстват и може да направи естествен подбор.

ВТОРО, дава възможност на всеки да се изяви пред другарите си, като по този начин минимизира възможността за разпространение на клюки и създаване на нездрави процеси в структурите.

ТРЕТО, стимулира се екипният принцип на работа - одобреният кандидат получава подкрепата от "конкуренцията", а даденият от Доган знак е като закон за всички да работят за избирането му. Често Доган специално пита дали в даденото населено място кандидатът на ДПС има силен външен опонент, защото "няма ли опоненти, започва вътрешната борба". Доган пресича отрано такива процеси, с цел съхраняване монолитността на организацията.

ЧЕТВЪРТО, на много места, за да спазят инструцията на ръководството, пред Доган застават по трима кандидати, но предварително са се разбрали кои от тях ще си направат отвод в името на кого и го декларират пред ръководството. Мотивът им е да се запази единството на партията. Обикновено това става при утвърдените по места кметове, които запазват екипите си. И ако чуят от Доган заветното: "Продължавате мандата си!", усмивката грейва на лицата им.

ПЕТО, на някои места обаче битката е ожесточена и пред Доган застават по 8-9 и дори по 10-12 кандидати. И никой не отстъпва. Тогава изпитът е особено тежък и продължителен. Доган ги върти напред-назад по конспекта, докато накрая остане най-добрият. Ако пък са двама - моли ги да излязат и да се разберат помежду си. Ако се разберат - добре, а ако не - цедката минава на по-високо ниво с още по-тежки въпроси. Накрая едни си тръгват с наведени глави, а победителят е мотивиран да докаже, че Доган не е сбъркал в избора си.

ШЕСТО, прави впечатление, че в някои структури дългогодишните утвърдени кадри на ДПС доброволно преотстъпват място на млади, образовани и верни на партията представители, за да им дадат шанс за кариерно развитие. И го правят пред Доган абсолютно съзнателно. Някои от тези млади са родени след създаването на ДПС, виждат Доган за първи път и се връщат по регионите с неговата "партийна закалка". Някои признават, че са искали да бъдат номинирани само и само за да дойдат да видят Ахмед Доган на живо, естествено си правят отвод, но са щастливи от срещата. За всеки човек да балансира с оценката и самооценката е много трудно, но този елит на партията, който всъщност Доган възпитава в действие, успява да го наложи. Този "кантар" особено се харесва на Доган, който изтъква, че за партията е водещо "НИЕ, а не "АЗ".

СЕДМО, и Доган, и Карадайъ подчертават, че трябва да се води позитивна кампания. "Да не тръгваме на конфронтация за един глас отгоре, да бъдем толерантни, за да се позиционираме добре там, където ще има втори тур", казва Карадайъ. "Търсете партньори", заръчва на всички Доган. А преди това е попитал всеки - кои са нерешените ви проблеми, как може да ги решите и имате ли кадри.

ОСМО, за Доган женското начало в политиката е много силен аргумент да дава път на доказали се енергични дами. А в ДПС има много лекари, юристи, общински администратори, които са наясно с местните проблеми, имат "закваска" за растеж и той с удоволствие ги "катапултира" нагоре. Така се случи с млада дама от областен град - интелигентна, образована, съпричастна към съдбите на другите, която смята, че мисията й е да бъде полезна на хората, и която застана за първи път пред Доган. И макар и силно притеснена, успя да го спечели. "Да застана пред вас е отговорност, респект и уважение. За мен ДПС е голяма школовка. Ние всички заедно ще успеем да постигнем добри резултати. Очаквам решението Ви", казва тя с треперещ глас. "Имате мисия да продължите", отговаря й Доган и това за нея е като поставена "свише" задача.

По този тертип на събеседване в следващата седмица ще минат всички кандидати за местни управници. Ще се работи и в събота, и в неделя. В момента ДПС разполага с 38 свои кметове и още 10, избрани в партньорство. Задачата е тази бройка да се увеличи и навсякъде да бъде издигнати подготвени кадри с отношение, познания и разбиране на общинските проблеми.
За времето от своето създаване ДПС се утвърди като партията, без чието влияние и участие са невъзможни националните процеси за евроинтеграция в България, а това става с подготвени и можещи хора.
По време на това "препитване" Доган всъщност иска да разбере как израстват кадрите му, на кого трябва да се помогне, кой има качества, които трябва да се развиват. Тази школа, както казваха навремето, "ковачница за кадри" в ДПС действа реално. И той е вътрешно удовлетворен от това, което вижда.

"Не забравяйте - за да сте равни на другите политически сили, трябва да сте една крачка, но не повече пред тях. Ако изпреварването на другите е непоносимо за тях, ще се превърнем в образ на врага за всички", каза през 2020-а Доган на своите, обръщайки се към делегатите на Х национална конференция на партията.
Днес допълва - новите реалности ни изправят пред проблеми, които ние дори не знаем. Затова най-важното е с обединени усилия да се изправим пред тях и да ги решаваме заедно.

"Намирането на оптималния баланс в съотношението какви сме и как искаме да се легитимираме във времето, е изкуството в правене на политика", е формулата, която Доган иска да предаде на младите в ДПС. И го прави! Като учебник за политика.


 


В категории: Политика


9
Коментара
Камелия обезобрази и устните си
Камелия обезобрази и устните си 29/04/2024, Понеделник 15:05 0
Вижте новия звяр на Асен Блатечки
Вижте новия звяр на Асен Блатечки 29/04/2024, Понеделник 15:01 1
Почина известен футболен треньор
Почина известен футболен треньор 29/04/2024, Понеделник 13:52 0
9
Коментара по темата
9.
Али
18.09.2023 11:44:01
1
2
До 5
Накъде няма да ходим.Ще продължаваме да се размножаване тук в нашата родина България.
8.
Ако
18.09.2023 08:01:47
0
1
Този сгъне, чалмите са до тук
7.
За общината
18.09.2023 06:22:04
0
3
Поредната грешка за кандидатите
6.
681
17.09.2023 20:05:25
0
1
До Левски.
Недей да мърсиш името на един достоен българин. Ти дори и цървули на Левски не можеш да бъдеш.
Много ли те заболя, когато ти влезе рязаният малнихер?
5.
Левски
17.09.2023 19:18:52
0
6
Тези рязани фесове не трябва да съществуват като партия камо ли да бъдат в правителството.След като се смятат за турци да отиват да живеят в Турция.Проблема е че в Турция ги смятат за цигани и ще има яко навеждане и поемане на рязани манлихери.
4.
До 1
17.09.2023 17:16:10
0
3
Вечерта черпи дамите с кожения сладолед.
3.
Одобрение свише
17.09.2023 16:54:42
0
4
Алах да им се обади, няма да греят толкова депесарите. Но щом Догито казва, това вече е одобрение свише.
2.
Румен
17.09.2023 15:51:40
0
7
Амчи той нали се беше уж отказал от политиката?
1.
Сандо
17.09.2023 14:34:44
0
8
Със сладолед черпили ги или само със студена вода
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Морският ни глас е претендент и в класацията за Албум на годината на БГ радио Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Срокът за изпълнение е 10 месец, летният сезон не е застрашен, подчерта кметът на община Приморско Иван Гайков Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август "Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение "Да запазим Корал", посочва районната прокуратура ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да Прогнозата на Флагман.бг е, че оттук може да изпратим трима министри и двама зам.-министри Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Нашенецът я пази в тайна Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Доц. Кунчев: Бременните да се консултират с лекарите си Главчев смени още 6 областни управители Главчев смени още 6 областни управители Кабинетът сменя управителите на областите Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, област София и Софийска област
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори