×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 1000 евро глоба в Гърция за тормоз на домашни любимци
  • От утре времето се разваля
  • Ford може да възроди Fiesta
  • България е един обран бостан в момента, няма ги парите. ПП-ДБ ни дължат ротация, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
  • 4 хиляди японски войници ще участват в американски маневри в Тихия океан
  • В Черна гора протестираха срещу резолюцията за Сребреница
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бюджетът на Община Несебър за текущата 2023 година е приет


Бюджетът на Община Несебър за текущата 2023 година е приет
Гласуваната финансова рамка е в размер от 118 121 500 лв. 
12 Септември 2023, Вторник, 14:36 ч.
Автор: Флагман.БГ

Държавният бюджет  тази година бе гласуван на 1 август

Общинските съветници приеха бюджета на община Несебър за текущата 2023 г.  Гласуваната финансова рамка е в размер от 118 121 500 лв. 

Държавният бюджет  тази година бе гласуван на 1 август. Така  разпределянето на приходите и финансирането на разходите на общината бе извършено на база приети от ОбС- Несебър  разчетни показатели.

Размерът на собствените приходи е изчислен на 94 578 058 лв., а средствата от държавния бюджет за финансиране на делегирани дейности, и др. са  23 543 442 лв.

Едно от най-важните пера  отразява  изпълнение на социалните политики на общината. Собствените средствата за социални дейности,  заедно с отпуснатите от държавата финанси,  са в размер на 2 454 870 лв.  

Изцяло за сметка на общинския бюджет са  средствата за помощи за социално слаби и лица с увреждания, които са в размер на 260 000 лв; за новородени и програма ин витро – 650 000 лв, за нуждаещите се от хемодиализа- 60 000 лв.; запазват се и намаленията за учащи и пенсионери за ползването на общински транспорт – до 150 000 лв. Дофинансират се със 1 938 180 лв. детската млечна кухня, дейностите на социалния патронаж, дейност „Асистентска подкрепа“ и др. Предвидена е издръжка на пенсионерските клубове в размер на 93 000 лв.  Средствата за дофинансиране на училищата и детските градини са в размер на 6 564 206 лв.,  а получените от държавния бюджет са приблизително 19 000 000 лв. Читалищата се дофинансират с 480 000 лв.

Разходите за строителство, благоустройство, комунално стопанство и опазване на околната среда са в размер на 52 672 500 лв. За „Култура, спорт, почивни дейности и религиозно дело” бяха гласувани 9 047 900 лв., за „Икономически дейности и услуги” – 9 032 976 лв. За капиталови разходи сумата е  в   размер на 35 559 287 лв.

Бюджетът за настоящата година финансира  предвидените в капиталовата програма на общината задачи, които вече са извършени: строеж на първи етап на ул.“Първа“, ремонт на инфраструктура в ж.к. „Младост“, строеж на спортна зала „Арена Несебър“, реконструкция на фермерски пазар в ж.к. „Младост“, реконструкция на детски и фитнес площадки в община Несебър, подпорно съоръжение с колектор за отпадни води в гр. Обзор, реконструкция на ул. „Македония“ – с. Равда, строеж на нови улици „Дунав“ и „Искър“- с. Равда, строеж на улици и паркинг зони в гр. Свети Влас. Реконструкция и разширение на базата на ДГ „Слънце“ – Слънчев бряг, строеж на инфраструктура  на територията на Слънчев бряг – запад, полагане  на  гранитна настилка на северната алея на провлака и ремонт на калдъръмена настилка по няколко улици в Стария Несебър и др.

От данъци върху имуществото са заложени    приходи в размер на   35 000 000 лв. Проектът за приходи и доходи от общинска собственост възлизат на 25 784 000 лв. или общо  около 61 000 000 лв.,а неданъчните  са изчислени на  3 250 000 лв.

Разчетени са средства в размер на 1 700 000 лв. за съфинансиране на проектите, по които са отпуснати средства по оперативни програми.

Чрез инструментите на бюджета местната власт осигурява нормалното функциониране на всички обществени структури. Той се разполага в рамките на ресурсите на общината (трансфери от държавния бюджет, местни приходи, привлечени средства) и осигурява   човешкия и финансов капацитет, необходим за  задължителните разходни отговорности по закон и изпълнението на годишните цели и задачи от местно значение.

Бюджетът  за 2023 г.,  ще   бъде публикуван на сайта на общината.


В категории: Несебър


България Всички новини
Вижте блясъка на Випуск 24 – първата дигитална генерация Вижте блясъка на Випуск 24 – първата дигитална генерация Поколението, родено през 2005 година, израсна в интересни времена на трансформация на цялото ни общество Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица с правилните подправки месото изобщо няма да ви липсва Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Възпитаниците на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ определено са колоритни Зехтинът предпазва от деменция Зехтинът предпазва от деменция Редовните потребители на зехтин са по-малко склонни да развият и диабет Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Предвижда се процедура за справяне с вторичното движение на бежанци от една държава в друга Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Вижте ги  Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Чуждестранните студенти се включиха в редиците на възпитаниците на висшето учебно заведение Парад на младостта и красотата започва в Бургас Парад на младостта и красотата започва в Бургас Красиви, свежи и научили добре своите уроци, те вече гледат към бъдещето и отброяват за последно от 1 до 12  Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Дали заплата от 1500 лв. отговаря на ролята на учителя в нашето общество (колкото на продавачка в мола, б. а.) – толкова получава един млад педагог, който постъпва на работа, затова решихме да попитаме един политик, който се е доказал като най-работещите и милеещи за каузата Бургас Ето за какво победителите от „Един за друг“ ще дадат парите от наградата Ето за какво победителите от „Един за друг“ ще дадат парите от наградата След раждането на дъщеря им участието в предаването е второто най- хубаво нещо, което им се е случвало
Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Деца стрелят с автомати в училище Деца стрелят с автомати в училище Отново провеждат военно обучение Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, приличащ на него Спец части арестуваха известен рапър Спец части арестуваха известен рапър Имението му посиня от полиция, баретите заключиха и майка му Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Volkswagen остава лидер с дял от 27.8%, докато Ford отбелязва най-голям спад Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни На 23 май Пекин започна мащабни военни учения около острова Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Ще прави нов формат Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Интригантското риалити се опита да разсее слуховете за финала  Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Сградата е била разположена на един от плажовете в курорта   Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Крайнодясната Партия на свободата набира сила
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Двама вървят след една засукана мацка и единия казва на дугия:
- Знаеш ли, че с ей тая съм спал?
Тя се обърнала и отговорила:
- Да си е*ал, да не си спал!
Виц на деня Виц на деня - Колега, вярно ли е, че сте направили издателска къща?
- Да!
- И какво издавате?
- Онзи ден издадохме комшията, че вари ракия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори