×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бум на жалби срещу адвокатка, печелила наградата за бизнесдама на годината


Бум на жалби срещу адвокатка, печелила наградата за бизнесдама на годината
Адвокат Десислава Богатинова отрече всички обвинения към нея, но от прокуратурата твърдят, че срещу нея има дори жалба от гражданин на Китай
12 Септември 2023, Вторник, 10:49 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

 Собственик на строителна фирма сподели, че заради нея е получил акт за шестцифрена сума от НАП

Бизнесмени и гражданин от Северна Македония, мечтаещ за български паспорт, се жалват от адвокатка, са която сключели договори, за да ги представлява. 

„Потърсиха ни хора, които твърдят, че са подведени от адвокат, който по думите им, се оказва без права да упражнява професията. Потърпевшите разказват, че Десислава Богатинова е била наета в качеството ѝ на адвокат, за да представлява своите клиенти. Получила е хонорари, сключени са договори“, поясни водещата на „Здравей, България“ по Нова телевизия Мира Иванова. 

„След това обаче изчезва, без да свърши работата, за която е наета, и без да върне взетия хонорар. Богатинова дори е носител на наградата "Бизнес дама" за професионализма си“, добавя колегата й Виктор Николаев.

Чавдар Христов, който ръководи строителна фирма, е един от потърпевшите. Той и Десислава Богатинова са съседи в град Банкя от години. През 2021 г. мъжът търси адвокат, който да наеме, за да го представлява пред Националната агенция по приходите. 

Имаше ревизия от НАП към мен като физическо лице, споделя той пред Нова телевизия.

Мъжът решил да се довери на познат човек и наема Десислава за адвокат, който да извърши комуникацията с НАП и да подаде нужните документи в срок. Той сключва договор с нея на 15 октомври 2021 г. 

„Прегледа документите и каза, че няма никакъв проблем да ме представлява. Звънях й след известно време, за да разбера как се движат нещата. Тя ме уверяваше, че всичко е наред и нямало място за притеснение. Каза ми после, че всичко е приключило в моя полза. Излязъл само някакъв акт с пренебрежимо малка сума, който не си струвало да бъде обжалван“, разказва бизнесменът. 

Те се разбрали да се срещнат на следващия ден, но среща така и не се провежда. Чавдар получава обаждане, че адвокат Богатинова е влязла по спешност в болницата. 

„Тя каза, че е онкоболна. Като всеки нормален човек, проявих съчувствие. Не съм я притеснявал“, споделя той.

След няколко седмици в опити за среща, които са неуспешни, Чавдар не може а получи документите си. 

„В един момент осъзнах, че нещо не е наред. Направих справка в НАП. Оказа се, че никой не ме е представлявал. Никакви документи от моя страна не са представени, т.е. не съм оказал съдействие и те са издали акт“, споделя той.

Актът е в размер на шестцифрена сума. В онзи момент срокът за обжалването му изтичал след седмица. 

„С бездействието си тя ми е нанесла огромни материални щети“, жалва се мъжът. 

Сигнал за случаят е подаден в полицията и в Софийската районна прокуратура. 

Мирослава Савова също търси услугите на Богатинова, тъй като има кредит към банка, който може да падне по давност. 

„Подписахме договор през 2020 г., платих й хонорар от 850 лева и всичко свърши. Не ме потърси повече. Не ми вдига телефона“, разказва жената. 

Жената решава да потърси някои от адвокатите, чиито имена присъстват в договора. Оказва се, че те нямат нищо общо с Десислава Богатинова. 

Когато разбира, че е измамена Мирослава подава сигнали до отговорните институции. 

Същият договор като нея подписва и Александър Петковски от Битоля, Северна Македония. 

„Исках български паспорт, споделя той.

Мъжът наел Богатинова, тъй като му обещала, че ще му помогне да получи българско гражданство. 

Двамата подписват договор през 2020 г. Тя поискала 2500 евро. 

„Обеща до два месеца да получа българския си паспорт“, споделя измаменият. 

Той й дал първоначално 1500 евро. След няколко седмици тя иска и останалата сума. Дава й още 750 евро. Когато повторно се опитва да разбере кога ще получи документите си, Десислава изключва телефона си и го блокира в социалните мрежи. 

Димитър пък попада на публикация в Интернет на Даниела Шаренкова, която също разказва, че е подведена от Богатинова. 

По думите на Даниела адвокатката била наета от семейството й, за да ги представлява пред съда в спор за имот. Дават й 2000 лева хонорар, но дело така и не започва. 

„В следствие на това загубихме имота, защото изпуснахме срока, в който можеше да се обжалва незаконното му придобиване“, разказва жената. 

Даниела и сестра й Дима споделят, че познават Десислава Богатинова добре, тъй като са израснали в приятелски семейства. Така се стига и до голям заем, който адвокатката взима от майката на двете дами – 27 000 лева. Месеци наред те се опитват да се свържат с адвокатката, за да получат обяснение какво се случва с имота й, както и с дадените пари. 

Така разбрахме, че със спрени адвокатски права. Излязоха и материали, че е участвала в измамни схеми. 

От Софийската адвокатска колегия потвърдиха, че от 19 декември 2014 г. до днес Десислава Богатинова е с отнети права на адвокат. В договорите, които тя представя на своите клиенти присъстват имена на други юристи, които се оказват част от адвокатско дружество „Гугушев и партньори“. От кантората им изпратиха на Нова телевизия официално становище по случая, от което става ясно, че те не са били гражданки правоотношения и не са работили в адвокатското дружество „ДЕСБО“, а са част от екипа на „Гугушев и партньори“. Свързването им с Десислава Богатинова е несъстоятелно и не отговаря на фактическото положение, коментираха от дружеството. 

По данни в Търговския регистър Десислава Богатинова е едноличен собственик на капитала на „ДЕСБО-Имоти“ ЕООД, от името на чиято фирма са сключвани договорите. 

През 2012 г. тя има награда за Бизнесдама на годината. Тя е победител в категория „Собствена адвокатска кантора“

Собственикът на имота в Банкя, в който тя е била на квартира, сподели, че след като все отлагала да плати наема, влязъл в жилището и я помолил да се изнесе. 

„Беше заприличало като на жилище на клошари. Затрупано е с боклуци“, разказва той.

Богатинова му дължала 10 000 лева. 

Тя прие да се срещне с екипа на Нова телевизия и отрече всички обвинения към нея. 

„Знам за няколко атаки, които са организирани от един и същи човек. Предприела съм мерки по съдебен път. Има заведени жалби и досъдебни производства“, твърди адвокатката.  

Тя отрече да е използвала неправомерно имената на колеги адвокати в предоставени от нея договори. 

„Един човек има подписан договор, в който са цитирани колеги, привлечени по съответния казус като лица, с които да осъществявам контакт“, оправда се Богатинова. 

Била съм с отнети права за три месеца до февруари 2014 г., обяснява тя.

Справка в Софийската районна прокуратура показва, че срещу Богатинова има сигнал от китаец за измама в особено големи размери. 
 


В категории: Крими


5
Коментара по темата
5.
сдсфс
02.04.2024 14:24:10
0
1
Че то само като им види човек тъпата физиономия не трябва да се разправя с тази овца!
4.
Георги Сидеров
20.09.2023 22:59:54
0
1
Тази жена е патологична лъжкиня, мястото и е в затвора!
3.
Еее
13.09.2023 21:28:52
0
2
Как еднакви хонорари, на мен преди години ми взимаха от 950 до 1500 на инстанция по гражданско дело. Тази е евтина, ако бе вършила работа. За Сливенския е!!! И рабата на НАП.
2.
Мда
12.09.2023 11:43:06
0
15
Ами при адвокатите е пълен леш, как е възможно да имат всички еднакви хонорари, кадърен некадърен, вчера завършил и хоп има табличка опъва едни пари без опит, това трябва да се премахне, НАП да не си ровят в носа а да подпукат с ревизии, сигурен съм, че половината не са си платили таксата към адвокатската колегия, но се водят адвокати, особено бургаските наблъскани по 10 на един адрес и работещи по кафетата. Пълна анархия
1.
Тинтири минтири
12.09.2023 11:39:31
3
15
Четете кой НЕ е получил "еди какъв си на годината" и ходете при него.И навремето един беглец в Белград беше отличЕн с подобна награда.Като знаем как се раздават подобни награди,все на най-големите измамници,защото тия къде ги избират са си същите,ама по-малки,абее мафия се нарича туй!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ще поскъпнат ли горивата преди празниците Ще поскъпнат ли горивата преди празниците В краткосрочен план са възможни леки колебания в стойностите на колонките, може би ще са 2-3 стотинки нагоре или 2-3 стотинки надолу Той се провали като тв водещ в бТВ, но сега е на път да се провали и като мъж Той се провали като тв водещ в бТВ, но сега е на път да се провали и като мъж Дали ще приеме сериозно обвързване с гаджето си Боряна Братоева, която иска дете  Две жени-шофьорки се блъснаха на кръговото в Поморие Две жени-шофьорки се блъснаха на кръговото в Поморие Щетите са изцяло материални, няма пострадали  Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен 
Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори