Рецепта за бирени свински котлети в гювеч
Гювечът е идеалният начин за приготвяне на котлети, защото запазва тяхната сочност и крехкост
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
свински котлети - 4 бр.
картофи - 500 г
моркови - 2 бр.
гъби - 300 г стерилизирани
сол
черен пипер
мащерка
топено сирене - 150 г
бира - 150 мл
червен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Обелете и нарежете картофите на едро, а морковите на колелца. Сипете олио в гювеча. В купа сложете картофите, морковите и гъбите.
Добавете малко червен пипер, сол на вкус и останалите подправки. Разбъркайте хубаво и ги сипете в гювеча, като редувате с котлетите.
Налейте бирата, накъсайте отгоре топеното сирене и затворете гювеча. Печете на 170-180 градуса около 2 часа.
Бирените свински котлети в гювеч са готови.
Горяха две жилища в Бургаска област
14 години по-късно: Още един кораб-беглец в Бургас припомня срамния случай с CEDIT 4
Ако ви е писано да бъдете с някого, с тези 8 трика може да го върнете
Лорд Минчев развали годежа си заради младеж от Благоевград
