×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
 • Започна националното външно оценяване за учениците от 4 клас
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Планирате бременност? Посетете „ЛИНА” за TORCH тестове и вирусологични изследвания при инвитро


Планирате бременност? Посетете „ЛИНА” за TORCH тестове и вирусологични изследвания при инвитро
Наличието на инфекции може да окаже влияние на протичането на бременността и да бъде предадена от майката на плода
11 Септември 2023, Понеделник, 09:30 ч.
Автор: Флагман.Бг

Инвитро процедурите са един от начините за успешна бременност, на който много семейства разчитат

В помощ на бъдещите майки лаборатория „ЛИНА” предлага два пакета с високоспециализирани анализи на намалени цени. Те целят да помогнат безопасното планиране и протичане на най-важните 9 месеца в живота на жената. Анализите се извършват във всяка от самостоятелните лаборатории и манипулационни  на „ЛИНА” в областите: Бургас, Варна, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Сливен и Ямбол. За тях не е необходимо направление от лекар или предварително записване на час.

Бременност- TORCH тестове на намалена цена от 78,00 лв. на 62,00 лв.

Често чуваме въпроса какво е TORCH? Това е абревиатура, която обозначава група инфекциозни агенти, които могат да доведат до вътреутробни увреждания на плода, особено когато бременната жена няма развит имунитет, а именно:

 • T – Toxoplasmosis (Токсоплазмоза)
 • Other – (Други)
 • R – Rubella (Рубеола)
 • C – CMV (Цитомегаловирус)
 • H – HSV (Херпес вирус симплекс)

Голяма част от случаите на тези инфекции протичат без симптоми, затова познанието за изброените заболявания се счита за важна част от стратегията за предотвратяване на вродени аномалии. В помощ на тази задача идва  навременното изследване.

TORCH тестовете в лаборатория „ЛИНА” се извършват бързо и удобно от една кръвна проба. Те включват изследвания за: Рубеола (Rubella) IgG; Цитомегаловирус (CMV) IgG; Херпес симплекс тип 2 IgG (HSV2), Токсоплазмоза IgG (Toxoplasma gondii).

Какви последици могат да настъпят в резултат от различните заболявания?

 • Токсоплазмозата е паразитно заболяване, което може да се предаде от майка на плода чрез плацентата. Ако бременна жена се зарази, това може да доведе до аборт или вродени дефекти.
 • Рубеолата е вирусно заболяване, което може да причини вид дребна шарка у децата. Ако инфекцията настъпи през ранните стадии на бременността, това може да доведе до сериозни проблеми като сърдечни дефекти, увреждане на слуха, забавен растеж и други.
 • Цитомегаловирусът може да се предаде на плода по време на бременността, при раждането или чрез майчиното мляко. Инфекцията се разпространява чрез допир, целувки или ползване на общи предмети. Заразените бебета могат да развият сериозни проблеми като загуба на слуха, зрителни нарушения, умствено изоставане, пневмония и спазми.
 • Херпес симплекс вирусът може да засегне новороденото и да навреди на важни органи. Ранната диагноза е от съществено значение за започване на антивирусно лечение.

За да избегнете тези рискове, посетете лаборатория „ЛИНА”.

Вирусология при IN VITRO  на намалена цена от 76,00 лв. на 60,00 лв.

В последните години все повече двойки имат репродуктивни проблеми, което не бива да ги обезсърчава да сбъднат мечтата си за бебе. Инвитро процедурите са един от начините за успешна бременност, на който много семейства разчитат. При тях обаче има редица изследвания, които е необходимо да бъдат извършени. Лаборатория „ЛИНА” предлага целия набор, като в настоящата си месечна кампания обръща специално внимание на вирусологичните анализи. Те са обединени в пакет, който включва изследвания за основните заболявания, предавани по кръвен и полов път:

 • СПИН (HIV 1 antigen+anti-HIV 1/2 antibodies)
 • HBsAg (Хепатит B)
 • anti-HBc total
 • Хепатит С (аnti-HCV antibodies)
 • Syphilis (Wasserman)

Всяка от тези добре познати инфекции може да окаже влияние на протичането на бременността и да бъде предадена от майката на плода. За да се намали рискът, е добре пакетът да бъде направен и от двамата партньори преди или по време на започване на инвитро процедурите. Причината е, че СПИН и Хепатит B могат да останат без симптоми с години, но въпреки това да бъдат предадени на партньора.

Изследванията са комбинирани така, че да доказват носителство на съответните вируси. Тестовете за Хепатит B са два, с цел както  да се потвърди наличие на инфекцията, така и дали е скорошна или е преболедувана в миналото, което е важно при евентуално лечение. Освен при бременност, тези анализи имат значение и при кръводаряване и скрининг на хронични инфекции.

Повече за заболяванията

 • СПИН е абревиатура, която означава синдром на придобита имунна недостатъчност. Това е хронично протичащо заболяване, предизвикано от човешкият имунодефицитен вирус (ХИВ), който атакува и ослабва имунната система, която е отговорна за борбата с инфекции и други заболявания. СПИН протича в няколко фази и може да има различни симптоми в зависимост от стадия на заболяването. В началната фаза след заразяването, наречена активна или остра, някои хора може да изпитват симптоми подобни на грип, като треска, умора, главоболие и други. След това заболяването преминава в хронична фаза, където симптомите може да отсъстват за дълъг период от време. Важно е да се подчертае, че СПИН не се предава лесно чрез обичайни социални контакти като ръкостискане. Основните начини за предаване на вируса са чрез секс без предпазни средства, споделяне на инжекционни игли при употребата на наркотици и от инфектирана майка на новородено по време на бременност, раждане или кърмене.
 • HBsAg, повърхностен антиген на хепатит B известен още като австралийски антиген, е ключов маркер в диагностицирането на инфекция с вируса на хепатит B (HBV). Това е сериозно вирусно заболяване, което засяга черния дроб и може да има тежки последствия за здравето. Основната употреба на HBsAg е за потвърждаване на присъствието на вируса в организма. Положителен резултат на този тест указва, че човекът е инфектиран с хепатит B. При бременни жени се извършва тестване за HBsAg, защото вирусът може да се предаде на новороденото при раждане. Този скрининг позволява предприемане на необходимите стъпки за предотвратяване на трансмисията на вируса.
 • Anti-HBc total е антитяло, което реагира с ядрените антигени на вируса на хепатит B (HBV). Този тест показва наличието на антитела към вируса в кръвта на пациента и може да се използва за идентификация на преживели инфекции.
 • Хепатитът C остава едно от водещите вирусни заболявания в световен мащаб, засягайки черния дроб и имайки потенциал да доведе до сериозни здравословни проблеми. В борбата с това заболяване, ролята на съвременната медицинска диагностика е от съществено значение. В този контекст, тестът за антитела anti-HCV изпъква като важен инструмент за откриване и проследяване на инфекцията. Anti-HCV антителата са антитела, които организмът произвежда в отговор на вирусната инфекция с хепатит C (HCV). С този тест може да се разбере дали инфекцията е активна в момента или е преминала. Нещо, което е особено важно, ако жената е бременна. Тестът за антитела anti-HCV се използва и, за да се следи ефективността на лечението на инфекцията с хепатит C. В съвременната медицина той  играе ключова роля в ранното откриване и управление на инфекцията с хепатит C. Причината е, че помага на лекарите да направят информирани решения относно лечението и поддържането на здравето на пациентите.
 • Сифилисът е венерическо заболяване, което се причинява от бактерията Treponema pallidum. То може да засегне различни органи и системи в тялото и ако не се лекува да доведе до сериозни последствия. Един от основните инструменти за диагностициране на сифилиса е тестът на Васерман, който се използва за откриване на антитела срещу Treponema pallidum в кръвта на пациента. Бременните жени могат да предадат сифилис на бебето си чрез плацентата или по време на раждането. Предаването на инфекцията може да доведе до увреждане на очите, ушите, черния дроб, сърцето, костния мозък и кожата на бебето, а в някои случаи може да се стигне и до мъртво раждане.

За да се радвате на спокойна бременност и здраво бебе, посетете лаборатория „ЛИНА”.


В категории: IT и технологии


България Всички новини
81-годишен фермер от Поморие отиде до Русе за трактор с колата на крадец и олекна с 13 380 лева 81-годишен фермер от Поморие отиде до Русе за трактор с колата на крадец и олекна с 13 380 лева Началникът на полицията в морския град разказа как дядото карал криминално проявения си шофьор да брои парите му Петко Мутанта ж.к. "Меден рудник", който преби с прът гаджето си, отива в пандиза Петко Мутанта ж.к. "Меден рудник", който преби с прът гаджето си, отива в пандиза Зловещата сцена с крясъци и счупени прозорци се разигра в апартамент в блок 87, грози го присъда до 12 г. 11 неща, които емоционално зрелите жени НЕ толерират във връзка 11 неща, които емоционално зрелите жени НЕ толерират във връзка Ето кои са те  Какво се случва с тялото ни, ако спрем да правим секс Какво се случва с тялото ни, ако спрем да правим секс Ако сме сексуално активни, със сигурност ще усетим много разлики, ако попаднем в "сух" период Треньорът на ФК "Черноморец 1919": Напускам, виновен съм за изпадането! Треньорът на ФК "Черноморец 1919": Напускам, виновен съм за изпадането! Не съм безотговорен човек, обяви футболният специалист Момичета, пазете се - това са най-мистериозните мъжки зодии във връзките Момичета, пазете се - това са най-мистериозните мъжки зодии във връзките Ето кои са те  Рецепта за солен кекс с шунка и краставички Рецепта за солен кекс с шунка и краставички Идеален за закуска, пътуване или пикник 7 златни правила за ефективно и дълготрайно отслабване 7 златни правила за ефективно и дълготрайно отслабване Ако не искате да се тормозите с тежки и ограничаващи диети, спазвайте тези правила Издирват я под дърво и камък, а тя инвестирала в луксозни вили и апартаменти в Дубай Издирват я под дърво и камък, а тя инвестирала в луксозни вили и апартаменти в Дубай Информацията е от изтекли данни от поземления и кадастрален план на емирството Акция в кв. Победа! Бургазлийка крила 74 свивки канабис в кутия от крем за ръце и под чергата Акция в кв. Победа! Бургазлийка крила 74 свивки канабис в кутия от крем за ръце и под чергата Полицейски служители буквално оглозгали дома на 51-годишната жена, арестувана е за срок до 24 часа  
Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Заедно трябва да изградим нова концепция за обща сигурност, каза той 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури  През уикенда лошото време отне живота на най-малко 23 души Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Израел веднага обяви, че отзовава своите пратеници в Дъблин и Осло Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия  Взривове разтърсиха контролирания от Москва Луганск Тръмп срещу Байдън - кой е начело в проучванията Тръмп срещу Байдън - кой е начело в проучванията И двамата мъже са непопулярни, изборите ще бъдат референдум за това кой от тях според американците е по-малко лошият вариант 3000 жертви и над 30 000 заразени с ХИВ и хепатит във Великобритания 3000 жертви и над 30 000 заразени с ХИВ и хепатит във Великобритания Нов доклад разкри огромен скандал в Обединеното кралство Култова световна марка е пред фалит Култова световна марка е пред фалит Тя беше взела и от пазарния дял на Найк Кмет е обвинен в корупция след измама от „ясновидка” Кмет е обвинен в корупция след измама от „ясновидка” Тя го призовала да ремонтира къщата ѝ и да плати за почивките ѝ с публични средства Хари Кейн взе Златната обувка Хари Кейн взе Златната обувка Англичанинът вкара 36 гола в 32 мача за Байерн ГМО комари се включват в борбата срещу маларията ГМО комари се включват в борбата срещу маларията Комарите преносители представляват сериозна регионална заплаха
Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Няма да допуснем намеса и дезинформация в изборите Виц на деня Виц на деня Стюардесата влиза при пилота и казва:
- В салона имаме еврейски терорист с бомба.
- И какво иска?
- За сега нищо. Просто продава парашути.
Виц на деня Виц на деня - Защо спортуваш?
- Защото спорта ми дава усещането, че имам хубаво тяло като съм гол.
- На мене такова усещане ми дава алкохола...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Младоженецът разбра, че нещо не е както трябва, когато от странана булката дойдоха само тираджии и моряци...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори