×
София Парламентарни избори 2023 Местни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
 • 16-годишно момче е поразено от волтова дъга във Варна
 • Прокуратурата, МВР и ДАНС със съвместно звено срещу изборни престъпления
 • Планински спасители помогнаха на туристи, изгубили се във Врачанския Балкан
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Планирате бременност? Посетете „ЛИНА” за TORCH тестове и вирусологични изследвания при инвитро


Планирате бременност? Посетете „ЛИНА” за TORCH тестове и вирусологични изследвания при инвитро
Наличието на инфекции може да окаже влияние на протичането на бременността и да бъде предадена от майката на плода
11 Септември 2023, Понеделник, 09:30 ч.
Автор: Флагман.Бг

Инвитро процедурите са един от начините за успешна бременност, на който много семейства разчитат

В помощ на бъдещите майки лаборатория „ЛИНА” предлага два пакета с високоспециализирани анализи на намалени цени. Те целят да помогнат безопасното планиране и протичане на най-важните 9 месеца в живота на жената. Анализите се извършват във всяка от самостоятелните лаборатории и манипулационни  на „ЛИНА” в областите: Бургас, Варна, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Сливен и Ямбол. За тях не е необходимо направление от лекар или предварително записване на час.

Бременност- TORCH тестове на намалена цена от 78,00 лв. на 62,00 лв.

Често чуваме въпроса какво е TORCH? Това е абревиатура, която обозначава група инфекциозни агенти, които могат да доведат до вътреутробни увреждания на плода, особено когато бременната жена няма развит имунитет, а именно:

 • T – Toxoplasmosis (Токсоплазмоза)
 • Other – (Други)
 • R – Rubella (Рубеола)
 • C – CMV (Цитомегаловирус)
 • H – HSV (Херпес вирус симплекс)

Голяма част от случаите на тези инфекции протичат без симптоми, затова познанието за изброените заболявания се счита за важна част от стратегията за предотвратяване на вродени аномалии. В помощ на тази задача идва  навременното изследване.

TORCH тестовете в лаборатория „ЛИНА” се извършват бързо и удобно от една кръвна проба. Те включват изследвания за: Рубеола (Rubella) IgG; Цитомегаловирус (CMV) IgG; Херпес симплекс тип 2 IgG (HSV2), Токсоплазмоза IgG (Toxoplasma gondii).

Какви последици могат да настъпят в резултат от различните заболявания?

 • Токсоплазмозата е паразитно заболяване, което може да се предаде от майка на плода чрез плацентата. Ако бременна жена се зарази, това може да доведе до аборт или вродени дефекти.
 • Рубеолата е вирусно заболяване, което може да причини вид дребна шарка у децата. Ако инфекцията настъпи през ранните стадии на бременността, това може да доведе до сериозни проблеми като сърдечни дефекти, увреждане на слуха, забавен растеж и други.
 • Цитомегаловирусът може да се предаде на плода по време на бременността, при раждането или чрез майчиното мляко. Инфекцията се разпространява чрез допир, целувки или ползване на общи предмети. Заразените бебета могат да развият сериозни проблеми като загуба на слуха, зрителни нарушения, умствено изоставане, пневмония и спазми.
 • Херпес симплекс вирусът може да засегне новороденото и да навреди на важни органи. Ранната диагноза е от съществено значение за започване на антивирусно лечение.

За да избегнете тези рискове, посетете лаборатория „ЛИНА”.

Вирусология при IN VITRO  на намалена цена от 76,00 лв. на 60,00 лв.

В последните години все повече двойки имат репродуктивни проблеми, което не бива да ги обезсърчава да сбъднат мечтата си за бебе. Инвитро процедурите са един от начините за успешна бременност, на който много семейства разчитат. При тях обаче има редица изследвания, които е необходимо да бъдат извършени. Лаборатория „ЛИНА” предлага целия набор, като в настоящата си месечна кампания обръща специално внимание на вирусологичните анализи. Те са обединени в пакет, който включва изследвания за основните заболявания, предавани по кръвен и полов път:

 • СПИН (HIV 1 antigen+anti-HIV 1/2 antibodies)
 • HBsAg (Хепатит B)
 • anti-HBc total
 • Хепатит С (аnti-HCV antibodies)
 • Syphilis (Wasserman)

Всяка от тези добре познати инфекции може да окаже влияние на протичането на бременността и да бъде предадена от майката на плода. За да се намали рискът, е добре пакетът да бъде направен и от двамата партньори преди или по време на започване на инвитро процедурите. Причината е, че СПИН и Хепатит B могат да останат без симптоми с години, но въпреки това да бъдат предадени на партньора.

Изследванията са комбинирани така, че да доказват носителство на съответните вируси. Тестовете за Хепатит B са два, с цел както  да се потвърди наличие на инфекцията, така и дали е скорошна или е преболедувана в миналото, което е важно при евентуално лечение. Освен при бременност, тези анализи имат значение и при кръводаряване и скрининг на хронични инфекции.

Повече за заболяванията

 • СПИН е абревиатура, която означава синдром на придобита имунна недостатъчност. Това е хронично протичащо заболяване, предизвикано от човешкият имунодефицитен вирус (ХИВ), който атакува и ослабва имунната система, която е отговорна за борбата с инфекции и други заболявания. СПИН протича в няколко фази и може да има различни симптоми в зависимост от стадия на заболяването. В началната фаза след заразяването, наречена активна или остра, някои хора може да изпитват симптоми подобни на грип, като треска, умора, главоболие и други. След това заболяването преминава в хронична фаза, където симптомите може да отсъстват за дълъг период от време. Важно е да се подчертае, че СПИН не се предава лесно чрез обичайни социални контакти като ръкостискане. Основните начини за предаване на вируса са чрез секс без предпазни средства, споделяне на инжекционни игли при употребата на наркотици и от инфектирана майка на новородено по време на бременност, раждане или кърмене.
 • HBsAg, повърхностен антиген на хепатит B известен още като австралийски антиген, е ключов маркер в диагностицирането на инфекция с вируса на хепатит B (HBV). Това е сериозно вирусно заболяване, което засяга черния дроб и може да има тежки последствия за здравето. Основната употреба на HBsAg е за потвърждаване на присъствието на вируса в организма. Положителен резултат на този тест указва, че човекът е инфектиран с хепатит B. При бременни жени се извършва тестване за HBsAg, защото вирусът може да се предаде на новороденото при раждане. Този скрининг позволява предприемане на необходимите стъпки за предотвратяване на трансмисията на вируса.
 • Anti-HBc total е антитяло, което реагира с ядрените антигени на вируса на хепатит B (HBV). Този тест показва наличието на антитела към вируса в кръвта на пациента и може да се използва за идентификация на преживели инфекции.
 • Хепатитът C остава едно от водещите вирусни заболявания в световен мащаб, засягайки черния дроб и имайки потенциал да доведе до сериозни здравословни проблеми. В борбата с това заболяване, ролята на съвременната медицинска диагностика е от съществено значение. В този контекст, тестът за антитела anti-HCV изпъква като важен инструмент за откриване и проследяване на инфекцията. Anti-HCV антителата са антитела, които организмът произвежда в отговор на вирусната инфекция с хепатит C (HCV). С този тест може да се разбере дали инфекцията е активна в момента или е преминала. Нещо, което е особено важно, ако жената е бременна. Тестът за антитела anti-HCV се използва и, за да се следи ефективността на лечението на инфекцията с хепатит C. В съвременната медицина той  играе ключова роля в ранното откриване и управление на инфекцията с хепатит C. Причината е, че помага на лекарите да направят информирани решения относно лечението и поддържането на здравето на пациентите.
 • Сифилисът е венерическо заболяване, което се причинява от бактерията Treponema pallidum. То може да засегне различни органи и системи в тялото и ако не се лекува да доведе до сериозни последствия. Един от основните инструменти за диагностициране на сифилиса е тестът на Васерман, който се използва за откриване на антитела срещу Treponema pallidum в кръвта на пациента. Бременните жени могат да предадат сифилис на бебето си чрез плацентата или по време на раждането. Предаването на инфекцията може да доведе до увреждане на очите, ушите, черния дроб, сърцето, костния мозък и кожата на бебето, а в някои случаи може да се стигне и до мъртво раждане.

За да се радвате на спокойна бременност и здраво бебе, посетете лаборатория „ЛИНА”.


В категории: IT и технологии


Флагман.БГ Почина Капо ди тути капи Почина Капо ди тути капи 25/09/2023, Понеделник 13:01 1
Лъчезар ЛИСИЦОВ Бил ли е Хекимян „къртица“ на ГЕРБ в bTV? Бил ли е Хекимян „къртица“ на ГЕРБ в bTV? 25/09/2023, Понеделник 12:44 6
Флагман.БГ Бензин и дизел по 3 лв. до края на октомври Бензин и дизел по 3 лв. до края на октомври 25/09/2023, Понеделник 12:20 6
България Всички новини
Димитър Найденов: Силата на демократичната общност трябва да се концентрира в един кандидат! Димитър Найденов: Силата на демократичната общност трябва да се концентрира в един кандидат! Все още не е късно да се намери общ кандидат на ПП-ДБ, който да оглави листата и да обедини избирателите, подчерта депутатът Обезлюдяване: Изоставените училища в България са между 1000 и 1400 Обезлюдяване: Изоставените училища в България са между 1000 и 1400 Текстилният техникум в Габрово в момента не функционира, той има изключително висока архитектурна стойност, има инициатива да се превърне в културен център, каза архитект Божидара Вълкова Златни ниви: Ето къде в България дават над 3000 лв. за декар Златни ниви: Ето къде в България дават над 3000 лв. за декар Цените на пшеница, рапица, слънчоглед и царевица напоследък спадат, а рентите се качват и на места достигат 90-100 лв. за декар 16-годишно момче е ударено от волтова дъга във Варна 16-годишно момче е ударено от волтова дъга във Варна Тийнейджърът е с опасност за живота Втори опит: ББР иска да продаде голям хотел в Нареченски бани за 257 хиляди лева Втори опит: ББР иска да продаде голям хотел в Нареченски бани за 257 хиляди лева Водите от трите минерални извора лекуват редица заболявания на нервната, сърдечно съдовата, опорно-двигателната система Бил ли е Хекимян „къртица“ на ГЕРБ в bTV? Бил ли е Хекимян „къртица“ на ГЕРБ в bTV? "Не съм забелязал нито да е прекалено любезен, нито да е прекалено толерантен към нас", отговаря Томислав Дончев Бензин и дизел по 3 лв. до края на октомври Бензин и дизел по 3 лв. до края на октомври Бургаската рафинерия от ноември може да остане без руски нефт, ако България спре предсрочно дерогацията Съобразихме се с всички капризи на Кичка Бодурова, но тя пак не излезе на сцената, обявиха организаторите на проваления концерт Съобразихме се с всички капризи на Кичка Бодурова, но тя пак не излезе на сцената, обявиха организаторите на проваления концерт Казват, че в трудни моменти се разбира истинската любов! Другото е просто харесване! Мъжките момичета нито се предават, нито предават, написа Кичка Бодурова във фейсбук Тази естрадна легенда проговори за аферата си с Фидел Кастро Тази естрадна легенда проговори за аферата си с Фидел Кастро Йорданка Христова разказа и за кошмарен инцидент със самолет, който по чудо я оставя жива и здрава С идването на новия сезон: Какви се очакват да бъдат сметките за различните видове отопление? С идването на новия сезон: Какви се очакват да бъдат сметките за различните видове отопление? Според данните всеки пети българин стои на студено
Измамени от Ружа Игнатова започват дело в Лондон Измамени от Ружа Игнатова започват дело в Лондон "Mишĸoн дe Peя" имa зa цeл дa възcтaнoви cpeдcтвaтa, зaгyбeни oт инвecтитopитe пpи измaмaтa, ĸaтo ищцитe мoгaт дa ce peгиcтpиpaт нa пpинципa "бeз пeчaлбa, бeз тaĸca" Сайт прави медийна звезда бодигарда на Меси с папарашки снимки от ежедневието и на двамата Сайт прави медийна звезда бодигарда на Меси с папарашки снимки от ежедневието и на двамата Ясин Чеуко получава 230 000 евро на месец за да пази Лионел Меси Почина Капо ди тути капи Почина Капо ди тути капи Месина Денаро страдаше от рак в дебелото черво в последен стадий и беше преместен от затвора в болница в град Акуила, където е починал Над 50% от американците не одобряват президента Байдън Над 50% от американците не одобряват президента Байдън Опасения, че той няма умствения и физически капацитет да е президент Украйна и САЩ ще произвеждат заедно оръжия Украйна и САЩ ще произвеждат заедно оръжия Това е било договорено по време на срещата на украинския президент с американския му колега Джо Байдън  Робот полицай ще патрулира в метрото в Ню Йорк Робот полицай ще патрулира в метрото в Ню Йорк Това е последната идея на кмета на града в битката с престъпността Почина босът на сицилианската мафия Почина босът на сицилианската мафия  Месина Денаро бе осъден на доживотен затвор за ролята си в серия от зловещи убийства и взривявания на коли бомби Руската опозиция се готви за преврат? Путин щял да бъде убит и заменен вероятно с Мишустин Руската опозиция се готви за преврат? Путин щял да бъде убит и заменен вероятно с Мишустин Американският институт за изучаване на войната пък разкри как украинската армия можело да постигне пробив на юг Турция се хвали: Чупим рекорди по брой туристи, българите са сред основните ни гости Турция се хвали: Чупим рекорди по брой туристи, българите са сред основните ни гости Страна ни се нарежда на челно място в класацията Проф. Иво Христов: България не е фактор в нищо, няма гръбнак, собствено мнение Проф. Иво Христов: България не е фактор в нищо, няма гръбнак, собствено мнение Политическа класа винаги е имала слугински манталитет, смята професорът
Слави ТРИФОНОВ Слави ТРИФОНОВ за кмета Хекимян: Явно Бойко Борисов си избра един мисир Виц на деня Виц на деня Даскалица пита майката на родителска среща:
- Откъде е наследил синът ви такава жажда за знания?
- Жаждата от баща си, а знанията от мен.
Виц на деня Виц на деня Лятна вечер. Слънчев бряг. Английска туристка спира такси:
- Несеебаа?
Бакшишът гледа с неразбиращ поглед.
- Несеебаа?
- Кът ни съ е*еш, ко махаш ма, миндил?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Перничани в Африка:
- Жоре, маме... недей дърпа лъва за опашката, може да има бълхи...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори
Flagman.bg използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и да анализира трафика към сайта.Научете повече