×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Созопол има нужда от кмет, който не е част от проблема, а е част от неговото решение


Созопол има нужда от кмет, който не е част от проблема, а е част от  неговото решение
Станислав Губеров говори в това интервю още за своите опоненти Тихомир Янакиев, Георги Пинелов, както и за бившия кмет Панайот Рейзи. Вижте какви са взаимоотношенията им
04 Септември 2023, Понеделник, 15:50 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Искам в утрешния ден да оставим нещо ценно, а не да обезценяваме бъдещето си, каза един от основните претенденти за кмет на Созопол - кандидатът на ГЕРБ Станислав Губеров

Станислав Губеров влиза в Общинския съвет на Созопол като обединител на идеите на ГЕРБ и СДС с една основна задача - да защитава интересите на жителите на общината. Той ще заеме мястото на подалия оставка като общински съветник Панайот Рейзи. До промяната се стигна, след като втория от листата за общински съветници на СДС Стойо Недин се отказа от участие в местния парламент. Преди една от последните общински сесии в Созопол се срещаме със Станислав Губеров, за да попитаме за проблемите, предизборната кампания и местната власт.

Мечтател със запретнати ръкави е кандидатът за кмет на ГЕРБ в Созопол

- Защо един човек като вас с успешен бизнес, подреден живот, добро семейство и спокойно битие иска да седне на горещия кметски стол?

- Знам възможностите си, имам самочувствието, че уверено и успешно развивам бизнеса си. В сферата, която работя постигам добри резултати. През последните години, обаче, става все по-трудно да се работи в среда, която не предоставя добри условия за предприемчивите хора. Ще ви дам пример – гостите на Созопол се сблъскват с редица неуредици като лоши пътища, неравности още на входа на града, неосветени улици, разбити тротоари, а на места изобщо ги няма, липсата на паркоместа… И ако за гостите на Созопол това е неудобство за дни, то за жителите на Созопол това е целогодишен проблем. Инвеститори са вложили милиони в новия град и в района на Буджака, но там инфраструктурата продължава да е лоша. По късите пресечки на улица „Виа понтика“ няма асфалт, а е черен път. Недопустимо е да посрещаме гостите си по този нелеп начин. Условията не са благоприятни, но аз въпреки това отчитам ръст в развитието на своя бизнес. Представете си какво ще постигнат предприемчивите хора, ако подобрим и надградим тази среда. Ако стоим и само говорим ще заприличаме на хъшове, които вечер, докато пият са готови на патриотични подвизи, а на сутринта забравят патриотичните лозунги. Не обичам празнословието. Искам да развия своите идеи и тези на моите съмишленици. Искам в утрешния ден това, което ще оставим да е два пъти по-ценно, а не да обезценяваме бъдещето си. Затова поемем отговорността да променя средата, в която живеем и работим.

- Досегашното ръководство на общината ще Ви отговори, че през последните години се е наложило да се справи с много кризи – здравни, политически, икономически, както и с тежкото финансово наследство. Вие приемате ли тези аргументи?

- Приемам ги частично. Проблемите не са нещо, зад което да се скрием. Проблемите за мен са задачи за решаване. Ако за едни проблемите са препъни камък, за мен те са възможност да се направи нещо ново и по-добро. Относно задълженията на Община Созопол - те ще бъдат предизвикателство и пред бъдещия кмет. Тези задължения са разсрочени и ще се изплащат и в годините напред. Не искам да защитавам никого, но когато общинските съветници са гласували тези заеми, те са имали своите аргументи. Ако е имало проблеми, защо не са информирали жителите на общината. Да припомня, че в Общинския съвет тогава са били както кметът Тихомир Янакиев, така и неговият заместник Тодор Дамянов. Сега е малко късно да се вайкаме, че има проблеми. Сега е време да се справим с тях. Това е като в едно семейство, което иска да подобри своя живот. То тегли заем, изплаща го и продължава напред. Въпросът е да не се оправдаваме и оплакваме, а да се захванем за работа.

„Аполония“ и Созопол ще имат своята модерна съвременна зала

- Да, но хората обвързват тези проблеми с наследството на ГЕРБ. Какво се крие зад усещането им, че общината е оставена с лоши финансови резултати?

- Още веднъж казвам, че не искам да бъда адвокат на никой. Аз, обаче, бях свидетел как за един период от време, община Созопол се сдоби с нови детски градини, стадион, басейн, пречиствателна станция, нови улици, което определям като постижение. Няма как при тези мащабни проекти да не се инвестират собствени средства, дори и с риска да се тегли заем. Настоящите управляващи и предходната местна власт са били заедно в Общинския съвет и са работили заедно. Според справка в регистъра 96% от решенията им са гласувани с пълно единодушие. Те са работили в прекрасен синхрон. В един момент единството е нарушено и това не доведе до добри резултати, нито до развитие на общината.

- Каква ще бъде ролята на бившия кмет Панайот Рейзи в предизборната кампания?

- Хората мислят, че той не се е отделил от политиката и не се отказва от нея. Не знам каква ще бъде неговата роля в политиката. Той има натрупан сериозен политически опит. Панайот Рейзи сам ще избере своя път. Ако трябва да изпреваря следващия ви въпрос, който сигурно ще бъде какви отношения имам с него ще ви кажа, че Панайот е мой приятел най-вече, защото имаме общи футболни интереси. Но ние и с Тихомир Янакиев често се виждаме по детски рождени дни. Говорим си приятелски. С Георги Пинелов пък гледаме заедно мачове на ЦСКА и Левски, независимо че сме привърженици на различни отбори. Съвсем нормално е хората в едно малко градче да поддържат добри взаимоотношения. Мисля тази тема за приключена. Панайот Рейзи беше успешен кмет на Созопол. След него Тихомир Янакиев също се опита да постигне добри резултати, но се оказа недостатъчно добре подготвен и с лош екип, липсваише и диалог с държвата власт. От него останаха само обяснения и оправдания. Затова община Созопол има нужда от кмет, който не е част от проблема, а е част от неговото решение.




Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори