×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Стилиян продължава да бори рака заради отговора на въпроса, който няма отговор


02 Септември 2023, Събота, 15:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Повече от 10 години след като пребори рака, той продължава битката с коварната болест на друго ниво

За Стилиян Петров всичко е известно. С малки изключения. Един благотворителен мач обаче показа, че той може да сияе и в друга светлина. Повече от 10 години след като пребори рака, той продължава битката с коварната болест на друго ниво. Тук помага съпругата му Паулина. Нейна е идеята за създаването на фондация, която да помага. И го прави. Първо се събираха средства за различни каузи, свързани с изследването и борбата с левкемията.

След това дойдоха и други. Тихо и без много шум. Работа, работа, работа. Защото са само двама. И не са спрели през цялото време. Без фанфари и гръмки обещания. Стилиян се бори и в момента, за да намери отговора на единствения въпрос, на който няма такъв - защо точно аз, защо точно на мен. Сам признава, че вече по-малко си го задава. Може би точно заради факта, че лошото е зад гърба трябва да се борим за бъдещето. Но тежката битка не бива да се забравя.

“Когато си млад и влюбен във футбола, не си задаваш много въпроси. На мен любовта ми бе отнета и беше много тежко. Затворен в една стая, без да можеш да виждаш близките си. Да не знаеш какво може да се очаква. Целта е единствена. Да се помогне на тези, които също си задават същия въпрос. Да се даде надежда, че не са сами в битката”, обяснява решението си да направи нещо уникално за България.

Защото бенефиси са правени, но подобен не се е случвал. С точно определена кауза и цел. За малкото време, което имаше около този мач, Стилиян успя да обедини различни хора. Това се вижда от състава на българския отбор, който ще излезе на терена. В него са звездите на ЦСКА и “Левски”, други, които са в открит конфликт, но обединени от каузата. И както сам призна, почти никой не му е задал допълнителни въпроси.

Единствените били да им каже дата и час и дали може да са титуляри в двубоя. Няма капризи, няма не викай този, ако този дойде, аз няма да дойда. Подкрепа дойде от Наско Сираков и от Станимир Стоилов, от “Черно море”, от “Левски”. Единствено по неясни причини от ЦСКА се правят, че този мач го няма.

Другата страна показва неговата стойност в международен мащаб. В София идват истински звезди плюс невероятният Джереми Линч, фрийстайлъра с милиони абонати. Всеки фен на футбола ще си познае любимец в Гари Кейхил, Максуел, Юри Джоркаеф, Гарет Бари, Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Робер Пирес, Луис Гарсия, Неманя Видич, Джо Коул, Шей Гивън, Ашли Йънг, Ричард Дън, Джеймс Колинс, Коло Туре, Карл Икеме, Алан Хътън и Флоран Малуда. Едва ли някой може да си представи какво означава действащ футболист от Висшата лига да се появи на бенефисен двубой където и да е в Англия. А Ашли Йънг идва в България, за която половината англичани въобще не знаят.

Или пък ако знаят, то не е с добро. Вероятно си спомнят само българския чадър за убийството на Георги Марков. И изведнъж се случва нещо добро в тази България. Идват огромни имена в световния футбол. В името на битката на Стилиян. Която отдавна можеше да е приключила и той да си клати краката някъде на спокойствие.

Но Стилиян не е такъв още от дете. Както казва първият му треньор Александър Гигов, винаги е печелил призовата лимонада, защото не е спирал на игрището. Дори с 2 години по-големи от него.
Стилиян не спря, когато в ЦСКА беше резерва и го пращаха да играе при юношите. Доказа качествата си, пребори се да бъде титуляр. Може би имаше и късмета да попадне при Димитър Пенев, единствения треньор в най-новата ни история, който наистина налагаше млади играчи. Едва ли има толкова псуван наставник, който обаче така и не извади от състава хлапета като Христо Стоичков, Емил Костадинов, Любослав Пенев, Стилиян, Бербатов, Мартин Петров. След което за тях “червените” спечелиха огромни пари.

Заради характера си стигна и до “Селтик”. Шотландците поканиха двама, но избраха младия. Без да знае английски, разделен с близки и любими. Но се наложи в състава, за да стане една от легендите на клуба и на бенефиса си да събере публика от над 60 хиляди зрители.

Хъсът му помогна и в “Астън Вила”, за да стане първият и единствен българин, който е капитан на клуб от английската Висша лига.

За преборването на болестта обаче трябваше и нещо друго. Подкрепа - мощна от всички. Семейство, приятели, познати, фенове. Цял свят разбра за 19-ата минута, когато на стадионите аплодираха Стилиян. Да му помогнат да се пребори. И това не се забравя.
Чистосърдечно си призна, че болестта го е променила много. Особено към малките неща в живота - да се видиш с децата, да седнеш да поговориш с приятели. “Когато си на терена не мислиш за това. Просто излизаш за победа. И изведнъж всичко това изчезва. И започват въпросите”, сподели Стилиян.

За това какъв човек е Стилиян Петров, говори факта, че той жертва пресконференцията за благотворителния си мач заради Петър Хубчев. Защото знае през какво минава един от идолите му. Малко хора ще го направят. Но те не са Стилиян Петров.

Единственото, което искал да му каже, е да не се предава и да се бори. Защото винаги има шанс за оздравяване.

Заради това в петата минута стадион “Васил Левски” ще се изправи на крака, за да подкрепи Хубчев.
Това, което прави Стилиян, може да му отвори нова писта в живота. Защото едва ли има политическа сила в България, която да не иска да го привлече.

Харизматичен, точен, популярен и за разлика от много свои колеги може да говори по всички теми, без да се запъва. Енергията му е заразителна. Може да накара хората около себе си да повярват, че денят не е 24 часа, а 25-26, колкото е необходимо. Усмивката рядко слиза от лицето му.

Това обаче към момента не го блазни. Първо иска да докара докрай битката за БФС като част от екипа на Димитър Бербатов. Амбицията на младите във футбола е наистина впечатляваща. Ако може да се върнем отново към времената от 1994 г., когато България бе футбол.

Войната е наистина сериозна заради ината на сегашното ръководство да си тръгне. Но с човек като Стилиян Петров в екипа всичко може да се очаква. Защото той не обича да губи битките - на терена и извън него.

Източник: 24 часа.


В категории: Спорт


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
Феархунде
02.09.2023 18:44:31
3
0
Рака не е бори това не е тепих той идва и те взима и няма никаква борба. Създаването на илюзията, че някакви заслужено лепнали рак лай,нари видиш ли борили рака ,както Дан Колов бори едва ли не героизира л-нарите. Всяко нещо е заслужено точно и правилно възадено то идва навреме за да и преподаде и да научиш урок.Всичко е от Бог
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори