×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Проклятието на 7 мъртви черни котки тегне над Ботев Пловдив


28 Август 2023, Понеделник, 14:58 ч.
Автор: Флагман

Тежкото проклятие хванало дикиш и дотук „Ботев“ реди провал след провал на луксозния си имот

Изглежда сериозно проклятие тегне над пловдивския отбор „Ботев“. Въпреки, че жълто-черните се сдобиха с нов стадион за 70 млн. лева, това не пречи да ги бият като тъпан на сватба. Канарчетата са изиграли 8 мача от април до 25 август, а за последно загубиха от „Крумовград“ с 1:2, въпреки, че бяха домакини и се очакваше да преборят скромния отбор от Родопите, пише Уикенд.

Майните вече шушукат, че на „Ботев“ е направена една от най-черните магии с труповете на 7 черни котки (измислени във футбола в Аржентина от преди около половин век).

Реконструираният стадион „Христо Ботев“ струваше много пари и бе открит с концерт на 29-ти април. До 25-ти август, „Ботев“ записа 7 загуби от изиграните 8 мача на спортното съоръжение с капацитет от 25 000 места. Те имат в „актива си“ едно нулево равенство и само 2 отбелязани гола.

Съперниците за сметка на това са му „напълнили кошницата“ с 15 гола. Победа до вчера нямаше, а запалянковците си скубеха косите и бяха започнали да се отчайват. Злощастията започнаха със загубата 0:1 от „Левски“ в мача на откриването. Бразилецът Рикардиньо стана първият голмайстор на новото съоръжение. Последва поражение с 0:2 от „Лудогорец“, а след това и „Локомотив“ (Сф) си тръгна от Пловдив с бляскава победа 2:0. На 29 май „Ботев“ изкрета до първата си точка на новия стадион след 0:0 със „Славия“. Тъкмо когато се очакваше първата победа, в началото на юни „Арда“ от Кърджали разгроми ботевци с 3:0 на пловдивска земя в последния мач от миналия сезон. Почна новото първенство, но новият стадион си остана все така злополучна територия за жълто-черните. Първо „Левски“ ги разби с 3:1 там. Сиромашката радост за майните беше, че техният хърватин Мартин Секулич най-сетне вкара първия гол за „Ботев“ на новия стадион. После „Арда“ мина за втори път като на парад през „Христо Ботев“ и победи с 2:0. След това и новакът „Крумовград“ си тръгна с 3 точки.

Това е нечуван и невиждан карък. Все е било, но чак пък толкова…В Пловдив се говори, че на новия стадион му е направена една от най-тежките магии във футбола.

Според мълвата точно преди откриването му през април в района се промъкнали привърженици на другия градски тим „Локомотив“. Те много се дразнят, че докато Ботев си има вече нов дом, техният стадион в парк Лаута още тъне в ремонти.

Затова изпълнили зловещия ритуал, като заровили труповете на седем черни котки около съоръжението. Случайно или не, тежкото проклятие хванало дикиш и дотук „Ботев“ реди провал след провал на луксозния си имот. Народът по трибуните псува и пустосва футболисти и треньори. Въпросната черна магия с котешките трупове всъщност била измислена в Аржентина преди повече от половин век.

Находчивите привърженици на „Локомотив“ (Пд) просто приложили челния опит от Буенос Айрес в Пловдив. Случаят датира от 1967 г., когато аржентинският „Расинг“ печели Интерконтиненталната купа срещу шотландския „Селтик“. Докато всички в клуба празнуват триумфа, привърженици на техния кръвен враг „Индепендиенте“ влизат тайно до стадион „Ел Силиндро“ и заравят там труповете на седем черни котки за проклятие. Мотивът им бил, че черната котка е свързана със Сатаната, вещиците и нещастията.

Случайно или не, в следващите няколко десетилетия „Расинг“ така и не успява да спечели шампионската титла на Аржентина. Клубът от столичното предградие Алвелянеда отчаяно търси котешките трупове, но успява да открие само шест от тях. Не помага и специалният ритуал срещу магии, отслужен през 1999 г. в присъствието на почти 100 000 привърженици на „Расинг“. Чак в началото на 2001 г. новият треньор Рейналдо Мерло, изключително вярваш в силата на тъмните ритуали, нарежда да се разкопае цялата околност на стадиона и да бъде засипана с бетон. Така и седмият котешки труп се оказва премахнат. Няколко месеца по-късно „Расинг“ става шампион, за пръв път от 35 години насам.

Около пловдивския стадион „Христо Ботев“ обаче няма да се наложи такова голямо копаене в търсене на котешките трупове, закопани от враговете от „Локомотив“, защото те най-накрая успяха да счупят каръка. Вчера – 27 август, „Ботев“ записа първа победа за новия сезон, след като победи „Етър“ с 2:1 в двубой от 7-ия кръг в елита. Ивелин Попов откри резултата в 67-та минута, а в 74-та Николай Янков изравни. Завърналият се в първия отбор на „Ботев“ Антоан Бароан успя да донесе победата в 89-та минута. Източник: Уикенд


В категории: Спорт , Пловдив


3
Коментара по темата
3.
Ей луд
07.12.2023 07:29:29
0
0
Абе тоя дето го е писал тва нормален ли е? Фактите проверява ли си ги....и тая статия от кога е изобщо...че баш Локо сф отнесе 6ца...
2.
Ко
29.08.2023 15:13:35
0
2
7 врабчета се изсраха. Тва с котетата не е вярно!
1.
Стефан Добрев
29.08.2023 12:18:21
1
3
Как очаквате да се случи нещо добро с Ботев щом тези които го въртят са червиви крадци. Здравко и Пимк са за смъртна присъда. Корумпирани и лрадливи. А вие очаквате отборът да върви. Никога!!! Същото се случва и с цялата държава. Най зле сме в света защото сме най зле като хора и съответно като управници. България е раково образование и вече изчезна.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради
В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори