×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сготви ли Путин готвача си? Трагичната съдба на враговете му


Сготви ли Путин готвача си? Трагичната съдба на враговете му
Кървава следа зад руския президент се простира във времето - от началото на 2000 г. до днес
24 Август 2023, Четвъртък, 10:28 ч.
Автор: Флагман.БГ

Необясними злополуки, нападения, самоубийства и абсолютно гениални опити за убийства

 

В Русия, в Европа и дори в Америка има твърде много заклети врагове на Владимир Путин, които са стигнали до печален край.

Необясними злополуки, нападения, самоубийства и абсолютно гениални опити за убийства. Кървава следа се простира във времето - от началото на 2000 г. до днес. Разбира се, това са прояви, свързани с Кремъл напълно случайно, поне до доказване на противното, предава dnes.bg.

Британското издание Gbnews.com изчислява в свой анализ, че от началото на т.нар. от руската пропаганда "специална военна операция" в Украйна е имало 39 мистериозни смъртни случая на фигури, свързани с руския президент.

Последният случай, който попадна под общественото внимание, е отпреди три месеца, когато олигархът Сергей Гришин, известен с това, че продаде калифорнийската си вила на принц Хари и съпругата му Меган, почина от септицемия в Москва.

Не много известен човек, но все пак бивш банкер, който остро критикуваше работата на господаря на Кремъл, подобно на други предприемачи, въвлечени в странни вериги от убийства и самоубийства, заедно с цялото си семейство: Василий Мелников, Владислав Аваев и Сергей Протосеня.

Далеч по-известен и почти безспорно свързан с държавния апарат е случаят с Алексей Навални, основния политически опонент на Путин, който претърпя сензационен опит за отравяне в Сибир, преди да влезе в затвора.

Докато той е на политическа среща, хора от тайната служба на армията ГРУ заразяват бельото му с "Новичок".

Двамата мистериозни руски "туристи" отговориха на стандартите на Главно разузнавателно управление (ГРУ), което през 2018 г. в Солсбъри, Великобритания, разпространи същото нервнопаралитично вещество върху дръжката на вратата на бивш руски агент, дезертирал при британците преди години, заради това че предоставя важна информация.

И в този случай мишената Сергей Скрипал успя да оцелее след отравянето заедно с дъщеря си Юлия, която също беше докоснала вратата.

Друг нашумял случай, при който фигури, свързани с руските тайни служби, използват токсични (в случая радиоактивни) материали, е този на Александър Литвиненко - едно от първите големи убийства, извършено в Лондон през 2006 г. Той също е бивш агент на "врага", който продължава да "притеснява" Путин. Двама от бившите му колеги му поднесоха чаша полониев чай в хотел в Мейфеър. Мъжът починал в болницата след ужасна агония.

Много по-често наемните убийци (в Русия никога не е разкривано кои са подстрекателите) предпочитат да използват по-директни, макар и не толкова сложни методи.

През есента на същата 2006 г. журналистката Анна Политковская е застреляна, докато чака асансьора в дома си. Всъщност преди това някой се е опитал да я отрови в самолета, но планът не се е получил добре.

Още няколко представители на правозащитни организации бяха убити с огнестрелно оръжие, като Наталия Естемирова, отвлечена и убита през 2009 г., адвокатът Станислав Маркелов и журналистката Анастасия Бабурова, разстреляни заедно през същата година.

Такъв е и Борис Немцов, ключова фигура от опозицията, който беше и заместник министър-председател по времето на Елцин, застрелян близо до Кремъл през 2015 г.

Безброй случаи на произшествия, всички доста странни. Като този на Михаил Лесин, бивш министър на информацията на Путин, който е намерен мъртъв в хотелска стая във Вашингтон през 2015 г.

Аутопсията установява, че е изпил голямо количество алкохол и е ударил жестоко главата си. Подозираше се и намеса в смъртта на бившия олигарх, който беше много близък на Путин преди двамата да се разделят, Борис Березовски. През 2013 г. тялото му е намерено в банята на вилата му в Съри.

"Падането" беше фатално за някои критици на Кремъл. Най-известни може би са бившият председател на петролната компания "Лукойл" Равил Маганов и милиардерът Павел Антонов, които починаха миналата година, след като казаха лоши неща за "Специалната военна операция".

Маганов пада от прозорец на болница в Москва, а Антонов полита от прозорец на хотел, докато е в Индия, за да отпразнува рождения си ден.

Сготви ли Путин готвача си?

Печалният край на Пригожин в самолетна катастрофа идва след месеци напрежение между него и руското ръководство.

Той си спечели репутацията на човек, който публично критикува висшите генерали за провала във войната в Украйна и обвинява Кремъл в злоупотреба с наемните му войски "Вагнер".

В крайна сметка Пригожин се опита да извърши преврат срещу руското ръководство през юни, в резултат на което той и войските му бяха изгонени в Беларус, след сделка с посредничеството на Александър Лукашенко.

Пригожин, някога наричан "готвачът на Путин", след като руският президент започна да се храни в неговите ресторанти и да дава държавни поръчки на кетъринг фирмата му, изглежда беше последният трън в очите на Путин, който срещна своя преждевременен край.

Редица акаунти в социалните мрежи, свързани с наемническата група "Вагнер", разпространиха публикации, в които коментират ролята на Кремъл в кастрофата. Телеграм каналът "Сива зона", обяви че самолетът е бил свален от противовъздушната отбрана на руските въоръжени сили в Тверска област. Наемниците казваха, че ще организират втори "Марш на справедливостта" към руската столица заради "убийството на техния шеф".

Неотдавна експертът по въпросите на Русия и глобален сътрудник в Центъра "Уилсън" Джил Дъгърти заяви пред Си Ен Ен, че руският президент не прощава на предателите.

"Мисля, че Путин никога няма да прости това. Мисля, че това е истинска дилема, защото докато Пригожин има някаква подкрепа, той е заплаха - независимо от това къде се намира", каза Доугърти след краткотрайния бунт. "Путин не прощава на предателите, а Пригожин е заплаха"./БГНЕС

 


В категории: Политика


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
18
Коментара по темата
18.
до 3: американски СМИ
25.08.2023 03:02:13
0
1
Официално: „БРИКС“ добавя Саудитска Арабия, Иран, Аржентина, Египет, Етиопия и ОАЕ; Ще контролира 80% от световния петрол
https://halturnerradioshow-com.translate.goog/index.php/en/news-page/world/it-s-official-brics-adds-saudi-arabia-iran-argentina-egypt-ethiopia-and-uae-will-control-80-of-global-oil?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=bg
Официално: Саудитска Арабия, Иран, Аржентина, Египет, Етиопия и Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще станат пълноправни членове на БРИКС на 1 януари 2024 г. Всички общо страните от БРИКС ще контролират осемдесет процента (80%) от световния петрол и Производство на газ.
Ако настоящата глобалистка кабала се отдръпне и не направи нищо, докато този нов търговски алианс оживее, тогава на 1 януари 2024 г. те може да се събудят и да открият, че никой в ​​която и да е от страните, показани по-горе, няма да приеме щатския долар или ЕВРО вече като плащане за търговия със стоки и услуги, тъй като и доларът, и еврото не са обезпечени с нищо.
Те могат да открият, че никой по света вече не желае да продава петрол в щатски долари и могат да поискат да конвертираме НАШАТА валута в друга валута, за да купуваме петрол.
Сега, когато BRICS създава своя собствена обезпечена със злато валута за уреждане на международни търговски дългове, САЩ вече няма да имат никакво влияние, защото няма да могат да санкционират почти никого. Правителството на САЩ ще бъде беззъбо към икономическите санкции. . . но останалият свят няма да го направи.
Какво ще стане, ако останалият свят реши, че е „време за изплащане“ за САЩ? Ами ако ни наложат икономически санкции?????? Новата организация BRICS и нейната бъдеща валута могат да превърнат това в реалност.
17.
до 3: гръцки СМИ
25.08.2023 02:55:48
0
1
Това е информация от гръцки СМИ, както и в много западни СМИ.
"Русия стана първата икономическа сила в Европа: изпревари Германия по БВП през 2022 г. В разгара на войната с Украйна"
https://www-pronews-gr.translate.goog/oikonomia/diethnis-oikonomia/proti-oikonomiki-dynami-tis-eyropis-egine-i-rosia-perase-ti-germania-se-aep-to-2022/?_x_tr_sl=el&_x_tr_tl=bg
Разкъсваната от войни Русия сега е икономическа сила номер едно в Европа, след като изпревари Германия и Великобритания.
Всичко това… в разгара на войната, като Русия вече е петата по големина икономическа сила в света след Китай, САЩ, Индия и Япония.
https://twitter.com/Trollstoy88/status/1687396608285999104
БВП на Русия е 5,32 милиарда долара, докато този на Германия е близо 5,31 милиарда долара. Германия е 6-та най-мощна държава в икономическо отношение.
Прочети за какво става въпрос, не хвърляй различни тролски цифри!
Какво означава Gross domestic product 2022, PPP:
https://databankfiles.worldbank.org/public/ddpext_download/GDP_PPP.pdf
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)
Според оценки, базирани на официални данни за страната, публикувани от Световната банка и МВФ, брутният вътрешен продукт на Русия е бил 5,51 трилиона долара в ППС в края на миналата година. Цифрата е с 38% по-голяма от официалната оценка от 3,993 трилиона долара, се казва в доклада.
Той също така показа, че икономиката на Русия е пред германската, измерена по паритет на покупателната способност, като БВП на последната е 5 трилиона долара.
16.
До 12 и 13
24.08.2023 15:32:14
0
5
Другари Дебили ,нещо сте се объркали :
Гаварит Масква тука,не радио Ереван.Та според Масква Пригожин е във вечните ловни полета ,където го чакат доста народ.Ако твърдите,че официално съобщение на Масква е лъжа или,че по принцип от Кремъл си лъжат,то си е ваша работа.Ние им верваме .Или поне и само в този случай.
15.
До 9
24.08.2023 15:26:12
1
2
Тази секретна информация от Кремъл ли се получава? Щото ние си мислим,че цяла Чечня е една леко спяща клетка.Апропо на Медведев сина бил в САЩ.Което е интересен факт.
14.
32....
24.08.2023 15:15:30
1
1
Не бива да се смесват Държавната измяна,предателство,интереси...с гангстерската война...някои не се отчитаха преди и се оказаха с повече пръсти на ръцете(подстригаха ги)...други имат в банката държавни вложения,отнеха я за да могат да ги приберат....оня пък давал малко от хазарта...и двамата ги изритаха и ги оставиха в чужбина да мълчат...последния пък му счупиха горивната помпа...щото оре само в своята бразда..друг пък му пуснаха новогодишен фойерверк посред лято ...започнал да следи имотите в чужбина...а ве като споменах имоти....видяхте ли им приходите от годишните декларации...малии та те всички са наследници на кралски особи...коли по 300К...по 8÷10 къщи....имали дърводелски цехчета...от там са им приходите...смях...Та едното няма нищо общо с другото...Едните си гледат джобовете и сметките в банките....а другия разсъждава държавнически...не бива да има предатели в една страна!!...Това,че ние не можем да защитим българите в съседната ни държава (за политиците пиша...коленичили и откопчават и закопчават ципове на западни брандове панталони) не означава,че други политици от други държави са като местните.
13.
Ха ха
24.08.2023 14:58:44
2
1
Естествено, че Пригожин е жив и здрав. След пластична операция сега прилича на нигериец и продължава успешно африканските си дела. Еврогейовете не са наясно с тънкостите на геополитиката и си мислят, че Путин го е изпържил.
12.
Хан Крум
24.08.2023 14:36:26
2
1
Що пишеш идиотии?
Платиха ли ти за тях? Щото Пригожин продължава да е жив и здрав :)
11.
N&M
24.08.2023 14:34:30
4
4
I v Amerika ubivat hora ...streliat. ....
..koliat. ...
10.
*********
24.08.2023 14:33:56
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
До 6
24.08.2023 14:19:51
2
11
Афганистанските мигранти,бягат там където има клетки на Ислямска държава и Алкайда,или там където социалната политика е благосклонна към тях! Нито едно от двете,не се отнася за Русия.
8.
до #5
24.08.2023 14:16:54
4
9
Що ли 2 млн. индианеца не се хванат за ръце и да направят 600 километрова жива верига на свободата в Кравария? Ами вероятно, защото живи са останали много, много по-малко и сега са натикани по мизерни гета-резервати... кpeтен!
7.
Xxxx
24.08.2023 14:15:28
1
3
Вие сте такива наивници хахах
6.
До 4
24.08.2023 14:08:58
7
6
Ами те и афганистански мигранти не бягат в Русия, кой нормален човек би искал да живее там?
5.
Никога повече ссср
24.08.2023 13:45:16
8
9
На днешният ден преди 34 години близо два милиона души се хващат за ръце и правят 600 километрова жива верига на Свободата, от Вилнюс до Талин, в знак на протест по случай 50 годишнината от насилственото им включване в ссср.
4.
Въй
24.08.2023 13:08:40
7
10
Русия трябвало да е световен полюс....

Това е държава овладяна от откровени престъпници, с малоумни поданици и без никакви шансове за някаво развитие.
Това е държава където президентът помилва лично и без никакво обяснение обвинен в държавна измяна и отговорен за убийството поне на 20 военни, след това го приема официално в Кремъл и накрая показно го убива.
Това е държава където населението масово одобрява разбиването с чук на главите на "предателите" и излъчването на екзекуцията на живо.
3.
bvc
24.08.2023 12:07:39
7
14
Това са първите единадесет икономики в света - Here is a list of the top economies in the world, in terms of their GDP :

1. United States of America – $23,3T
2. People’s Republic of China – $17,7T
3. Japan – $4,9T
4. Germany – $4,2T
5. India – $3,1T
6. United Kingdom – $3,1T
7. France – $2,9T
8. Italy – $2,1T
9. Canada – $1,9T
10. South Korea – $1,8T
11. Russia – $1,8T
Оказва се, че е единадесетия полюс. Това е източника -https://wisevoter.com/country-rankings/largest-economies-in-the-world/#russia. И този полюс е 14 пъти по-малък от американския и 10 пъти по-малък от китайския. А ако погледнете Брутния Вътрешен Продукт разпределен на глава от населението то Русия е 52рия полюс.
2.
ko?
24.08.2023 11:30:52
11
19
За да си някакъв полюс трябва да привличаш нещо, а Русия само отблъсква.
1.
паткан
24.08.2023 10:50:35
27
24
Едва ли .
Ако искаше Путин да стане така нямаше да е по този начин и чак сега.
Някой иска да изглежда така.
Винаги в този случай се задава въпроса - кой има интерес от това.
И децата , нищо че само умните, знаят кой има интерес от еднополярен свят :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори